View Poll Results: Kako biste ocijenili djelovanje #NKT u COVID-19 situaciji?:

Voters
127. You may not vote on this poll
  • Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima

7 5.51%
  • Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši

6 4.72%
  • Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima

70 55.12%
  • Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću

44 34.65%
Page 319 of 331 FirstFirst ... 219269309315316317318319320321322323329 ... LastLast
Results 7,951 to 7,975 of 8253

Thread: [COVID-19] Situacija u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

vala stvarno je smijesno da te neko uopšte pita hoćeš li rimiti vakcinu kojoj je rok istekao prije dva mjeseca?! Nevjerovatno....ja isto ne bih mada sam stvarno nesto čitala da su kao i u Evropi te rokove vakcinama produzivali na po tri mjeseca, medjutim zbilja mi se cini da je to bilo jos tamo negdje ranije, za AZ se pričalo....
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

prosa 4 aerodroma na let iz beca za cirih pitali za covid pasos u usa jedino pcr test trazili, poyy korona ;plaky:
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    vala stvarno je smijesno da te neko uopšte pita hoćeš li rimiti vakcinu kojoj je rok istekao prije dva mjeseca?! Nevjerovatno....ja isto ne bih mada sam stvarno nesto čitala da su kao i u Evropi te rokove vakcinama produzivali na po tri mjeseca, medjutim zbilja mi se cini da je to bilo jos tamo negdje ranije, za AZ se pričalo....

Ima i ona prica da u EU unistavaju meso nakon 3 mjeseca, ali kod nas je taj rok 6 mjeseci pa mi uvozimo meso staro 3+ mjeseci tako da lagano, ako mozemo meso jes' staro po godine i igrati se odledjenog-zaledjenog zasto ne bi mogli i vakcini produzit malo vijek, nece ona nista hehe

Inace kad smo kod mesa desio se jedan incident ljetos, brod koji je prevezao kontenjer piletine u luku Bar imao je problem sa hladjenjem, tj nije imao hladnjenje jer se pokvarilo, sto mislite ciji kamion je usao u luku i kupio to meso, imate pravo jednom da pogadjate

Nije tema, ali kad nas truju neka nas truju do kraja, zivece ovaj narod.
    Last edited by ^izzy^; 03-03-22 at 01:51.

4. The Following User Says Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    ja isto ne bih mada sam stvarno nesto čitala da su kao i u Evropi te rokove vakcinama produzivali na po tri mjeseca, medjutim zbilja mi se cini da je to bilo jos tamo negdje ranije, za AZ se pričalo....
    Ne samo u slucaju AZ vec i Pfizer i to u par zemalja. No ajd, tako valjda treba jer "kaze nauka da je to ok"...

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    1,931
    Thanked in
    814 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Ne samo u slucaju AZ vec i Pfizer i to u par zemalja. No ajd, tako valjda treba jer "kaze nauka da je to ok"...
    Struka tako kaze hahahahah a bjezi

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by NoLimit View Post
    Struka tako kaze hahahahah a bjezi
    Za one koji ne shvataju...To je bila ironija. :P

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Ne znam pitam li na pravom mjestu, jesu li ukinuli u Albaniju covid potvrde? Tj da se moze ici iz CG u AL, Zna li neko?

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,619
    Thanks Thanks Received 
    6,118
    Thanked in
    2,953 Posts

Quote Originally Posted by HaRRyy View Post
    Ne znam pitam li na pravom mjestu, jesu li ukinuli u Albaniju covid potvrde? Tj da se moze ici iz CG u AL, Zna li neko?

Ne pitaš, ali nema veze.

International Restrictions:
    *Entry rules in response to coronavirus (COVID-19): All land borders are open. However neighbouring countries may have different entry and exit restrictions on their side of the border. You should check before travelling.
    Keep up to date with information from your tour operator, transport or accommodation provider on the impact on any existing travel plans. If you need further information about entry requirements, contact the local immigration authorities or the nearest Albanian Embassy/Consulate. You should also check with your airline or travel company for the latest information.
    *Entering Albania: Foreign nationals, aged six and above, travelling to Albania, must demonstrate one of the following:
    • proof of COVID-19 vaccination. The second/final dose of vaccine must have been administered at least 14 days before arrival.
    • negative PCR COVID-19 test performed up to 72 hours ahead of arrival
    • rapid Antigen (COVID-19) test performed no more than 48 hours ahead of arrival
    • evidence proving that you have recovered from COVID-19 within the last six months
    These requirements also apply to those travellers who transit through Albania. Those who cannot provide such evidence may not be granted entry to Albania. For more detailed information, check the information provided by the Albanian Ministry for Europe and Foreign Affairs.
    All passengers who are allowed to enter the territory of the Republic of Albania, in addition to complying with the protocols of airline international standards worldwide, must also adhere to the rules listed below:
    • only travelling passengers can enter the airport building
    • passengers must maintain social distancing of 1.5 meters during their entire time in the airport
    • priority is given to the elderly, people in need and families with minor children
    • for more information, see the Tirana International Airport website
    *Demonstrating your COVID-19 status: Albania will accept the proof of COVID-19 recovery and vaccination record and proof of COVID-19 vaccination issued in the Crown Dependencies. Your appointment card from vaccination centres is not designed to be used as proof of vaccination and should not be used to demonstrate your vaccine status.
    *Quarantine and testing requirements if you’re travelling to neighbouring countries from Albania: If you are a foreign national travelling from Albania to Kosovo, you can enter Kosovo only by providing proof of vaccination with three doses or by providing proof of vaccination with two doses and a negative PCR test. British nationals transiting through Kosovo who leave within 3 hours of arrival are exempt, as are foreign nationals passing through Kosovo by organised transport (i.e. regular bus line), provided they leave within 5 hours. If you are a British national resident in Kosovo and have not been vaccinated but are returning to Kosovo, will be offered a vaccine at the border.
    If you are a foreign national travelling from Albania to North Macedonia you must provide a full vaccination certificate, or a negative PCR test taken within 72 hours before arrival or a certificate of recovery from COVID-19 in the last 45 days. Transit through North Macedonia within 5 hours will be possible by signing a statement at the border.
    If you are a foreign national aged 18 and above travelling from Albania to Montenegro as of 13 January 2022 you must provide at least one of the following: a negative PCR test taken within 72 hours of travel; a negative rapid antigen test recognized by the European Commission, taken within 48 hours of arrival, a positive PCR test or rapid antigen test, which is older than 10 days and not older than 180 days since the day of the test, demonstrating recovery from COVID-19 or proof that you have been fully vaccinated against COVID-19, including with a booster dose if your vaccination was more than 6 months earlier.
    If you are a foreign national aged 5 and above travelling from Albania to Greece you can enter it only by the following land borders: Kakavia and Qafë-Botë. Travellers must fill in a Passenger Locator Form (PLF) before arrival in Greece. You must provide either proof of a negative COVID-19 PCR test, undertaken within the 72 hour period before arrival into Greece; or proof of a negative COVID-19 rapid antigen test from an authorized laboratory, undertaken within the 24 hour period before your arrival into Greece. Travellers with proof of either are exempted from the need to self-isolate on arrival in Greece. Failure to provide proof of either will likely result in the Greek authorities refusing you permission to enter Greece.
    If you are a foreign national travelling from Albania to Italy as of 16 December 2021 you can enter Italy only for work, health, study or exceptional emergency reasons. The exception applies also for citizens who are resident in Italy and need to return to their homes and for nationals who are currently in Italy and need to return to their residency address outside of Italy. Travellers must provide proof of a negative COVID-19 PCR test taken within 72hrs of the time of travel, a completed Passenger Locator Form (PLF) and must quarantine for 10 full days in the location provided on the PLF. These requirements remain in effect until 31 January 2022.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    1,931
    Thanked in
    814 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Za one koji ne shvataju...To je bila ironija. :P
    I ja da se nadovezem za one koji ne shvataju bila je ironija i sprdacina

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by NoLimit View Post
    I ja da se nadovezem za one koji ne shvataju bila je ironija i sprdacina
    Eto vidis do chega nas je korona dovela, vise ni salu/ironiju ne mozemo da poznamo. Prastaj.

Inace navodno vise ne trebaju potvrde za ulazak u CG, barem mi jutros rece policajac tako na granici. Pokusavam naci nesto na sajtu vlade al' mi ne ide od ruke, zadnji mjere koje vidim su od 04.03.2022. (info je ispod) i tu stoji i dalje da treba potvrda/test itd. Da ne zna neko nesto detaljnije o ovome?

Crnogorski državljani i stranci mogu da uđu u Crnu Goru preko svih graničnih prelaza uz jedan od dokaza, i to:
    1) da su potpuno vakcinisani sa propisanim brojem doza vakcine protiv novog koronavirusa prije ulaska u Crnu Goru, koji je izdat od ovlašćene zdravstvene ustanove i da od primanja posljednje doze vakcine nije prošlo duže od šest mjeseci;
    2) negativnog rezultata PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 72 časa;
    3) pozitivnog rezultata PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i koji je stariji od 10 dana, a nije stariji od šest mjeseci od dana izdavanja rezultata ovog testa; ili
    4) negativnog rezultata brzog antigenskog testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji je izdat od registrovane laboratorije i nije stariji od 48 časova.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Pa valjda je neki dan (mozda juce) doslo do ublazavanja mjera pa izmedju ostaog nije potrebna ni potvrda za ulazak u CG kao ni za objekte gdje je potvrda do juce trebala.

Tako (letimicno) cuh na radiju juce iako nisam vele slusao jer me ne zanima ali sigurno mora bit' negdje obavjestenje sa tacnim promjenama.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,638
    Thanked in
    2,738 Posts

I meni je tako preneseno juče..

Poslato sa kompaktne pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Pa valjda je neki dan (mozda juce) doslo do ublazavanja mjera pa izmedju ostaog nije potrebna ni potvrda za ulazak u CG kao ni za objekte gdje je potvrda do juce trebala.

Tako (letimicno) cuh na radiju juce iako nisam vele slusao jer me ne zanima ali sigurno mora bit' negdje obavjestenje sa tacnim promjenama.
    Zato i pitam, jer na sajtu vlade nema nista a policajac na granici mi jutros rece, parafraziram, "Ne treba potrvda vise, ne morate je nositi sa sobom!".

---
    Edit:

Evo upravo su izbacili novi "pravilnik" prije nekih sat vremena. Moram priznati veoma "strucno napisano"...

https://www.gov.me/clanak/mjere-u-ci...03-do-24032022

Last edited by beatnological; 11-03-22 at 12:17.

Thanks Thanks Given 
    484
    Thanks Thanks Received 
    1,931
    Thanked in
    814 Posts

Evo nesto iz novina

Crnogorska Vlada je usled povoljnije epidemiološke situacije odlučila da od sutra dodatno ublaži mere, koje će važiti do 25. marta

Ukida se između ostalog, obaveza posedovanja kovid potvrda za ulazak u Crnu Goru.

Kovid potvrde više nisu potrebne ni za boravak u ustanovama kulture, boravak u ugostiteljskim objektima, u sportskim objektima. Povećava se broj posetilaca na javnim priredbama i ostalim manifestacijama na otvorenom, sa 50 na 100.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić naglasio je na današnjoj konferenciji za novinare da su posete pacijentima u bolnicama i dalje zabranjene.

Izuzetak su posete kovid pacijentima jednom nedeljno uz negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.

Thanks Thanks Given 
    1,387
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ne pitaš, ali nema veze.
    Ne traze vise covid potvrde za ulazak u Albaniju.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Pljevlja imaju aktivnih slučajeva koliko 15 opština zajedno, počeću da vjerujem u teorije da je ovo zbog zagađenja
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...na-po-medijima

Kad su mi otac i majka u martu 2020 godine bili od korone i na svakom sajtu bila njihova imena kao i ime brata koji je bio u samoizolaciji, na svakom portalu su bili zigosani kao da boluju od kuge, korone, hiva i jos 190 neistrazenih prenosivih bolesti.

Danas kad bi mogli da naplate to, spiskovi su nestali, e sad nije toliko do tih pisljivih 300 eura, no do toga da u ovoj usranoj drzavi moze svako da prodje bez ikakve kazne. Ko je mogao da obrise to? Nisu nam Ruski hakeri usli u bazu podataka i obrisali spiskove kako sa vladinog sajta tako i sa ostalih portala, neko je to naredio, a neko izvrsio, da li cemo i kad saznati ko stoji iza toga i hoce li iko odgovarati za taj nehumani, gnjidavi, sramni, govnjivi cin? Da bog da mu se porodica raspala od korone i ostalih bolesti ko god je to uradio.

Ako cete mi davat frakcije dajte, ako ce te mi brisat post zbog zadnje recenice onda izbrisite zadnju recenicu.

Dokaz da kod nas ni ona prosla ni ova sadasnja vlada ne rade zanarod, vec za svoje guzice, fotelje i dzepove.

19. The Following 2 Users Say Thank You to ^izzy^ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Sve si u pravu od prve do zadnje recenice. Zivimo u nakardnoj drzavi dje splacine imaju glavnu rijec.

On topic: sad uzeh fajzer prvu dozu, za sad sve ok djeluje…

Thanks Thanks Given 
    949
    Thanks Thanks Received 
    109
    Thanked in
    79 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...na-po-medijima

Kad su mi otac i majka u martu 2020 godine bili od korone i na svakom sajtu bila njihova imena kao i ime brata koji je bio u samoizolaciji, na svakom portalu su bili zigosani kao da boluju od kuge, korone, hiva i jos 190 neistrazenih prenosivih bolesti.

Danas kad bi mogli da naplate to, spiskovi su nestali, e sad nije toliko do tih pisljivih 300 eura, no do toga da u ovoj usranoj drzavi moze svako da prodje bez ikakve kazne. Ko je mogao da obrise to? Nisu nam Ruski hakeri usli u bazu podataka i obrisali spiskove kako sa vladinog sajta tako i sa ostalih portala, neko je to naredio, a neko izvrsio, da li cemo i kad saznati ko stoji iza toga i hoce li iko odgovarati za taj nehumani, gnjidavi, sramni, govnjivi cin? Da bog da mu se porodica raspala od korone i ostalih bolesti ko god je to uradio.

Ako cete mi davat frakcije dajte, ako ce te mi brisat post zbog zadnje recenice onda izbrisite zadnju recenicu.

Dokaz da kod nas ni ona prosla ni ova sadasnja vlada ne rade zanarod, vec za svoje guzice, fotelje i dzepove.
    Nepravda ocigledna. Medjutim, kad im je to proslo, vidis da prolaze i ostale stvari kao sto su vakcine, maske, mjere. Pretpostavljam da se pridrzavas mjera, primio si vakcinu i nosis masku. Ako je tako, onda se ne buni za spiskove.

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by pegasus View Post
    Nepravda ocigledna. Medjutim, kad im je to proslo, vidis da prolaze i ostale stvari kao sto su vakcine, maske, mjere. Pretpostavljam da se pridrzavas mjera, primio si vakcinu i nosis masku. Ako je tako, onda se ne buni za spiskove.
    Naravno da nisam

Thanks Thanks Given 
    689
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    465 Posts

S obzirom da smo pravi indijanci, ono je bio jedini način jer ko zna šta bi razni Vujačići po CG uradili
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

uradili bi da bi ljudi stekli imunitet sa mnogo manje opasnom varijantom od delte(i u mnogo povoljnijim vremenskim okolnostima) pa kasnije ne bi umiralo toliko naroda

imaš sentinelsko ostrvo kao prelijep primjer izolacije, oni su tamo sigurni među njima ali je zato strogo zabranjen pristup ostrvu jer nemaju otpornost ni na šta ukoliko dođu u kontakt sa nekim a kamoli na koronu
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by Markys View Post
    S obzirom da smo pravi indijanci, ono je bio jedini način jer ko zna šta bi razni Vujačići po CG uradili
    A taman krenuh napisati nesto u stilu...

Sjetimo se samo koliko je i forumasa podrzavalo onakvu glupost. Pretekao si me kao zivi dokaz naseg mentaliteta.

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    1,394
    Thanked in
    939 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post
    Danas kad bi mogli da naplate to, spiskovi su nestali
    Srecom "internet pamti", barem u vecini slucajeva.

23 Mart
    http://web.archive.org/web/202003230.../samoizolacija
    http://web.archive.org/web/202003231...cija/Podgorica

27 Mart
    http://web.archive.org/web/202003290.../samoizolacija
    http://web.archive.org/web/202003240...cija/Podgorica

27. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

^ nema nema, samo je taj spisak ostao, a bilo ih je jos dosta koji su pobrisani

Page 319 of 331 FirstFirst ... 219269309315316317318319320321322323329 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)