Page 195 of 413 FirstFirst ... 95145185191192193194195196197198199205245295 ... LastLast
Results 4,851 to 4,875 of 10320

Thread: Banke u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    6
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by kikiriki View Post
    Tesko je nac i jedan razlog da se brani banka,kad ti kazu dobar dan vec ti kucaju racun
    Samo od kredita sa najveim kamatnim stopama u evropi mogli bi sve da zavrsavaju
    Kako to lijepo pomenu, moram reći jednu istinu kojoj sam bio direktno svjedok a za koju ste svi makar djelimično čuli:

Kamatna stopa direktno zavisi od toga koliko nam je država efikasna u sistemu pravosuđa tu uključujući policiju+tužilaštvo+sud odnosno koliko su brzi i pravedni. Koliko smo sigurni kada je platni promet u pitanju, koliko sprovodimo kontrole i sl... Takođe jako utiču politička stabilnost odnosno sprovođenje pozitivnih političkih programa.
    Predstavnici Evropske Komisije su bili prije 3god u PG i intervjuisali privrednike (veće sisteme i predstavnike udruzenja manjih privrednika) oko operativnih pitanja koja direktno imaju veze sa otvorenim poglavljima za pristup EU.

E sad, razmislite kad oni pošalju izvjestaj da smo na dnu, kao što jesmo, šta će neki investitor da pomisli? Prvo ce se slabo ko interesovati a i ti koji se interesuju reci ce: ulazem 100€ ali da mi se vrati 10%. Pošto naša privreda ne generiše viškove novca koji bi bili izvor za kreditiranje, banke su prinuđene (i drzava prodajom obveznica) da prikupljaju novac iz drugih izvora koji kostaju - onih pomenutih 10%.

Tako da, prije nego kazete kako banka dere na kamate, razmislite sta rade oni kojima ste dali glas i sta im je bitno, vidite da li postoji bolja alternativa za naredne 4godine pa ce kamate biti niže. Ne licitiram ni jednu politicku partiju samo zam zabezeknut godinama (da, ukljucujuci i danasnju vecinu) i decenijama unazad da se ne glasaju politicki (ekonomski) programi nego pojedinci, retorika oko etnicke/vjerske pripadnosti i slicno. Tuzno je sto smo na nivou kamenog doba kad je politicka svijest u pitanju a to itekako diktira cijenu novca kad sjednete kod kreditnog referenta.

Prastajte sto oduzih ali bi mi bilo milo da makar jedan od onih koji procita, shvati kako sistem funkcionise.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
    Last edited by box; 10-03-22 at 06:11.

2. The Following 3 Users Say Thank You to box For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

tako je. kamatna stopa je cijena rizika. ne samo rizika od toga da dužnik dođe u situaciju da ne može da vraća kredit, nego i od rizika da institucije pravnog sistema ne uspiju da sprovedu naplatu i naplate potraživanje. svi znamo i čuli smo, što direktno što indirektno, za pojedince koji su se zadužili kod banaka, otjerali firmu u stečaj, otvorili drugu i nastavili uredno da žive i posluju, a banci, državi i povjeriocima ostali dužni.
    dok god država ne nađe način i vlju da se efikasno bori sa takvim slučajevima, i kamatna stopa će biti kakva jeste.

4. The Following User Says Thank You to EgZeKuToR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,108
    Thanks Thanks Received 
    8,906
    Thanked in
    4,336 Posts

Quote Originally Posted by box View Post
    ...da se ne glasaju politicki (ekonomski) programi nego pojedinci, retorika oko etnicke/vjerske pripadnosti i slicno...

Sent from my M2101K6G using Tapatalk
    Nisi u pravu.Ovdje se prije glasanja o mnogo čemu razmišlja a ne samo o retorici,etničkoj/vjerskoj pripadnosti...Jedna od glavnih stavki pri odlučivanju,a koja je mnogo više vrijedna od kamate koju će vam kreditni referent ponuditi je i ljepota kandidata,vrijednost outfita na njemu,mogućnost da mu poznajete ljubavnicu...Još ako se razumije u epidemiologiju ili vojnu strategiju i konvencionalno naoružanje pa još je to spreman podijeliti sa nama na Twiteru e tu prosječni forumaš, eventualno nižu kamatnu stopu tretira kao izdaju države

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

6. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

box

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

ko daje najeftinije oko 20tak hiljada za stalno zaposlene i na koji rok?

Thanks Thanks Given 
    1,799
    Thanks Thanks Received 
    2,333
    Thanked in
    1,288 Posts

Quote Originally Posted by umart View Post
    ko daje najeftinije oko 20tak hiljada za stalno zaposlene i na koji rok?
    Probaj Adiko 7-8%

Thanks Thanks Given 
    411
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Članarina u SWIFT, Visa, Mastercard i ostale sisteme transfera novca nije besplatna za početak.
    U prevodu, ti bi da poštar nosi pisma, ali pošto mu je to 2 koraka ne treba da naplati ništa. A već onome u Pljevlja bogomi treba ga odrat jer je to 22,222 koraka.
    Apsolutno mi je sve to jasno ali nema potrebe da konstantno branis iz petnih zila sve ili hoces da mi kazes da je 0.5% ok? Niko ne ocekuje da bude nesto besplatno naravno te nema potrebe da mi stavljas rijeci u usta.

Hmmm, ajd da se osvrnemo samo u banke u regionu i vidimo koliko kod njih uzimaju pa vratimo nazad na temu i nemoj molim te samo da se vratis sa "Ali mi smo malo trziste!".

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Probaj Adiko 7-8%
    na koju foru?ovo sa sajta nije ni blizu tome.moze i sa prebacanjem plate.

Thanks Thanks Given 
    80
    Thanks Thanks Received 
    106
    Thanked in
    51 Posts

Jel realno da CKB skida proviziju 0.2% na priliv plate? Jasno mi je za neke druge prilive, ali za platu mi u druge banke do sad nisu skidali

Thanks Thanks Given 
    1,246
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    548 Posts

Quote Originally Posted by dachoux View Post
    Jel realno da CKB skida proviziju 0.2% na priliv plate? Jasno mi je za neke druge prilive, ali za platu mi u druge banke do sad nisu skidali
    Ne bi trebalo sa plate. To je greska vjerovatno. Skidaju od drugih priliva.

Thanks Thanks Given 
    80
    Thanks Thanks Received 
    106
    Thanked in
    51 Posts

I bio sam tamo i kazu mi da je to normalno, da tu proviziju neko mora da plati, ili firma ili zaposleni. Do prije dva mjeseca sam u drugu banku primao platu, centa mi nikad nisu uzeli za to, kaze mi ova da to nije moguce

Thanks Thanks Given 
    5,023
    Thanks Thanks Received 
    9,059
    Thanked in
    4,372 Posts

pise li bas svrha neto zarada?
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    80
    Thanks Thanks Received 
    106
    Thanked in
    51 Posts

Zarade i naknade zarada

Thanks Thanks Given 
    5,023
    Thanks Thanks Received 
    9,059
    Thanked in
    4,372 Posts

evo ih ja imam koliko hoces, nikome nije skinuto.

firma svakako placa proviziju na svako placanje.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    127
    Thanked in
    98 Posts

Dje je najbolje i najsigurnije oročiti pare, koja banka ?
    U NLB smo u zadnje bili ali ne oročavanje...
    CKB ne bismo

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Zapad ima najveće kamate.

Poslato sa kompaktne pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    127
    Thanked in
    98 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Zapad ima najveće kamate.

Izvinjavam se, ali, nema nas sa zapadnjačkim državljanstvom .....

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    135 Posts

Quote Originally Posted by bloom View Post
    Dje je najbolje i najsigurnije oročiti pare, koja banka ?
    U NLB smo u zadnje bili ali ne oročavanje...
    CKB ne bismo
    Kod mene, dacu ti vecu kamatu nego bilo koja banka.
    Koliko imas?

Sent from my M2101K7AG using Tapatalk
    COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
    navigare necesse est, vivere non est necesse

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Quote Originally Posted by bloom View Post
    Izvinjavam se, ali, nema nas sa zapadnjačkim državljanstvom .....
    https://zapadbanka.me/me/
    Pametno...

-> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

22. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,568
    Thanks Thanks Received 
    5,889
    Thanked in
    2,831 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Apsolutno mi je sve to jasno ali nema potrebe da konstantno branis iz petnih zila sve ili hoces da mi kazes da je 0.5% ok? Niko ne ocekuje da bude nesto besplatno naravno te nema potrebe da mi stavljas rijeci u usta.

Hmmm, ajd da se osvrnemo samo u banke u regionu i vidimo koliko kod njih uzimaju pa vratimo nazad na temu i nemoj molim te samo da se vratis sa "Ali mi smo malo trziste!".
    Nema potrebe da se vraćem na temu, još manje da idem. A tek nema potrebe da konstatujem da smo malo tržište. Za razliku od tebe, baratam samo činjenicama.
    Nemam potrebu da branim iz petnih žila, niti to radim. Još manje sam ti u usta stavljao riječi.
    Nisam rekao da je 0.5% OK.

A drago mi je da si pomenuo region. To vam je glavni argument uvijek.
    Evo za primjer najveća banka u Srbiji, Banca Intesa, ima identičnu tarifu. Pođi na sajt Banca Intesa ili skini odavde tarifnik i otvori devizni platni račun za rezidente i na strani 7 pod tačkom 2.3 nađi detalje.
    Ako ti je crnjak time da se baviš, evo ti ukratko:

Ako više preferiraš Hrvatsku, najveća banka tamo je Privredna Banka Zagreb. Iz njihovog tarifnika kojeg možeš naći ovdje na strani imaš detalje o knjiženju priliva na devizni račun.

Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    127
    Thanked in
    98 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    https://zapadbanka.me/me/
    Pametno...

Prvi put evo vidim i čujem za ovu banku. Kontah bukvalno na zapadu u bankama.....Izvinjavam se i hvala. O ovoj banci baš ništa ne znam, a pogotovu o predavanju novca njima

Thanks Thanks Given 
    1,246
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    548 Posts

Quote Originally Posted by dachoux View Post
    I bio sam tamo i kazu mi da je to normalno, da tu proviziju neko mora da plati, ili firma ili zaposleni. Do prije dva mjeseca sam u drugu banku primao platu, centa mi nikad nisu uzeli za to, kaze mi ova da to nije moguce
    Ta pojma nema.

Thanks Thanks Given 
    411
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Nema potrebe da se vraćem na temu, još manje da idem. A tek nema potrebe da konstatujem da smo malo tržište. Za razliku od tebe, baratam samo činjenicama.
    Nemam potrebu da branim iz petnih žila, niti to radim. Još manje sam ti u usta stavljao riječi.
    Nisam rekao da je 0.5% OK.

A drago mi je da si pomenuo region. To vam je glavni argument uvijek.
    Evo za primjer najveća banka u Srbiji, Banca Intesa, ima identičnu tarifu. Pođi na sajt Banca Intesa ili skini odavde tarifnik i otvori devizni platni račun za rezidente i na strani 7 pod tačkom 2.3 nađi detalje.
    Ako ti je crnjak time da se baviš, evo ti ukratko:

Ako više preferiraš Hrvatsku, najveća banka tamo je Privredna Banka Zagreb. Iz njihovog tarifnika kojeg možeš naći ovdje na strani imaš detalje o knjiženju priliva na devizni račun.

U vise si navrata do sada dokazao da i ne baratas uvijek bas sa cinjenicama tako da nemojmo o tome, pa cak i na ovom topicu. Uostalom ne vidim kako je 0.35% identicno kao i 0.5% al' ajd.

Ja pomenuh da je 0.5% pljacka a ti si na to odgovorio sa ovim ispod.
    Članarina u SWIFT, Visa, Mastercard i ostale sisteme transfera novca nije besplatna za početak.
    U prevodu, ti bi da poštar nosi pisma, ali pošto mu je to 2 koraka ne treba da naplati ništa. A već onome u Pljevlja bogomi treba ga odrat jer je to 22,222 koraka.
    Nisam nigdje implicirao da treba da bude nesto besplatno (sto ni nema apsolutno nikakve logike naravno), nit ista tome slicno ali si se nasao uvrijedjenim i odgovaras sa tvojim klasicnim postom koji prelazi u bezobrazluk.

Da sumiramo, 0.5% je itekako pljacka, rijetko koja banka u regionu ima tolike naknade za prijem novca. Jel' ostalo jos nesto nejasno il' ces da lijecis komplekse i na ovom topicu nicim izazvanim brisanjem postova?

27. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,568
    Thanks Thanks Received 
    5,889
    Thanked in
    2,831 Posts

U vise si navrata do sada dokazao da i ne baratas uvijek bas sa cinjenicama tako da nemojmo o tome, pa cak i na ovom topicu.
    Lijep pokusaj da budes smijesan. Ali dobro, to je tako kad se nema argumenata.

Uostalom ne vidim kako je 0.35% identicno kao i 0.5% al' ajd.
    Niti sam ja to rekao. Sam si trazio da uporedimo sa drugim bankama u regionu ali kad ti ne odgovaraju cinjenice onda muka.

Ja pomenuh da je 0.5% pljacka a ti si na to odgovorio sa ovim ispod.
    Nisam nigdje implicirao da treba da bude nesto besplatno (sto ni nema apsolutno nikakve logike naravno), nit ista tome slicno ali si se nasao uvrijedjenim i odgovaras sa tvojim klasicnim postom koji prelazi u bezobrazluk.
    Da sumiramo, 0.5% je itekako pljacka, rijetko koja banka u regionu ima tolike naknade za prijem novca.
    Ima i banaka koje su jeftinije od 0.5% pa ni to nisi pomenuo jer ti ne odgovara. Volio bih da vidim koji dio posta je bezobrazluk.
    Kako svaka roba ima svoga kupca, tako je i sa uslugama. Nekome su skupe nekome nisu, dobro je sto postoji sloboda izbora.
    Jel' ostalo jos nesto nejasno il' ces da lijecis komplekse i na ovom topicu nicim izazvanim brisanjem postova?
    Ja ne mogu da se lijecim od onoga od cega ne bolujem.
    Atebi cu da pomognem i da ukazem da budes kulturan u diskusiji. Ako sa tim imas problem, nece ti biti dozvoljeno da vrijedjas druge forumase kao ni moderatore.
    Last edited by hercules; 10-03-22 at 19:06.

Thanks Thanks Given 
    411
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Lijep pokusaj da budes smijesan. Ali dobro, to je tako kad se nema argumenata.
    Ne znas o kojim bas argumentima pricas al' evo ti ovo ispod za pocetak jedan primjer tvojih cinjenica.
    Post 4715 https://forum.cdm.me/showthread.php?...34#post5688334 .

----
    Hvala na infrakciji za "spamovanje" samo sto ne znam bas o kakvom se spamovanju radi al' neka bude. No ajd, sada si se barem udostojio da posaljes PM za infrakciju i ne brises postove nasumicno, pohvale za napredak.

No da se vratimo na temu.

Ima i banaka koje su jeftinije od 0.5% pa ni to nisi pomenuo jer ti ne odgovara.
    Jel' da? Ajd da uzmemo najvece.

CKB: 1% do 0.35%, sa tim sto je 1% do 3k
    Info direktno iz banke, ako lazu mene lazem i ja. Licno sam u nevjerici da mogu biti tolike budale i rokati 1% za uplate do 3k.

NLB: 0.5%

Addiko: do 100€ free, do 3k 0.5%, iznad 3k nisam siguran davno bjese kad sam gledao ali su oni bili najpovoljniji svakako (minus ZAPAD)

Prva banka: 0.5%

Generalno najvece banke u CG imaju istu/slicnu tarifu, 0.5%. U mom konkretnom slucaju sve gore navedene banke mi dodju na isto. Jedina banka za koju znam da je imala niske tarife ili nula za priliv jeste ZAPAD, GL sa tom bankom u vecini Crne Gore tho.

No ajd, ako vec zelis tim putem. Ima i u drzavama koje si naveo banaka koje imaju manju proviziju od onih koje si pomenuo, sta vise, cak i banaka gdje NEMA provizije jer postoje paketi usluga koji obuhvataju takvu uslugu i ne kostaju uopste puno (Intesa npr.).
    Last edited by beatnological; 10-03-22 at 20:35.

Thanks Thanks Given 
    3,568
    Thanks Thanks Received 
    5,889
    Thanked in
    2,831 Posts

Ne znas o kojim bas argumentima pricas al' evo ti ovo ispod za pocetak jedan primjer tvojih cinjenica.
    Post 4715 https://forum.cdm.me/showthread.php?...34#post5688334 .
    I činjenično sam ti postavio tarifnik NLB-a. Koji svako može da nađe na sajtu i pročita.
    Da li je nekome omogućen priliv bez troška, ili je dio paketa, nije nešto što mogu da znam.
    Ili kako i reče "info direktno iz banke, pa ako lažu mene lažem i ja tebe".
    Dakle, prenosim samo činjenice sa sajta. Ako banka laže na sajt, onda nas sve laže.

No da se vratimo na temu.

Jel' da? Ajd da uzmemo najvece.

CKB: 1% do 0.35%, sa tim sto je 1% do 3k
    Info direktno iz banke, ako lazu mene lazem i ja. Licno sam u nevjerici da mogu biti tolike budale i rokati 1% za uplate do 3k.

Addiko: do 100€ free, do 3k 0.5%, iznad 3k nisam siguran davno bjese kad sam gledao ali su oni bili najpovoljniji svakako (minus ZAPAD)

Prva banka: 0.5%

Generalno najvece banke u CG imaju istu/slicnu tarifu, 0.5%. U mom konkretnom slucaju sve gore navedene banke mi dodju na isto. Jedina banka za koju znam da je imala niske tarife ili nula za priliv jeste ZAPAD, GL sa tom bankom u vecini Crne Gore tho.

No ajd, ako vec zelis tim putem. Ima i u drzavama koje si naveo banaka koje imaju manju proviziju od onih koje si pomenuo, sta vise, cak i banaka gdje NEMA provizije jer postoje paketi usluga koji obuhvataju takvu uslugu i ne kostaju uopste puno (Intesa npr.).
    Ne znam što nisi naveo Hipotekarnu koja je mnogo veća banka od Addiko npr. A ustvari znam zašto nisi. Jer je jetinije i manje od 0.5%:

Do 1.000,00 € fiksno 10,00 €
    Od 1.000,01 € do 20.000,00 € fiksno 20,00 €
    Od 20.000,01 € 0,1%

Ja sam naveo najveće banke iz regiona jer si pitao da se uporedi, a realno si očekivao da se to tamo ne plaća ali nema veze. Razumijem ja zašto vrtiš priču.
    Ako si očekivao da ću da listam po 10 najvećih banaka Srbije i Hrvatske žao mi je, nemam kad.

NLB: 0.5%
    Ti reče da nema a da ja ne baratam činjenicama. Kad ono međutim ipak ima. Eh.

Hvala na infrakciji za "spamovanje" samo sto ne znam bas o kakvom se spamovanju radi al' neka bude. No ajd, sada si se barem udostojio da posaljes PM za infrakciju i ne brises postove nasumicno, pohvale za napredak.
    Kao stariji forumaš si dobio za spamovanje jer nosi najmanje poena. Žao mi je bilo da ti dam cijelih 6 za uvrede koliko inače sleduje.
    PM se automatski šalje, toliko o činjenicama.
    A kako ne postoji besplatni ručak infrakcija je adekvatna cijena.

Napredak je odavno prisutan, pitanje je samo da li neko želi da ga vidi ili ne. Ali to je sve individualno. Baš kao i odluka oće li neko da plaća usluge bankama ili neće.

Page 195 of 413 FirstFirst ... 95145185191192193194195196197198199205245295 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)