Vidim opet se pominje drzavni udar. Bozena prica za vikend lazni drzavni udar.
https://www.vijesti.me/svijet/evropa...naga-u-regionu
možda sad nekome bude jasnije, zašto i kako se nešto dešava
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Vidim opet se pominje drzavni udar. Bozena prica za vikend lazni drzavni udar.
Podgorica Podgoricanima!
Ja ti napisah predvidjanje… ovo sto su na silu uradili, i sto ce tek da urade, klatno ce da baci na drugu stranu…da onda zapad niko nece nista ni pitati…
Jedna u nizu procena koja ce narod da posvadja i podeli jos vise…
Taj Dritan da ima imalo iskustva i mozga a ne samo ambiciju, na ponudu Amera (ako je postojala) je trebao da objasni da ce to dovesti samo do jos goreg stanja i da vlada ZK kakva god da je treba da nastavi jos neko vreme i onda da se odrze izbori…
I na kraju krajeva mogao im je reci ja necu to da uradim…
Procitajte jos jednom intervju Boze Prelevica… i onda jos jednom… pa jos jednom…
Ako bi Ibrahimović prešao privremeno u klub DPS, da li to znači da bi tada bio predsjedavajući u mogao da zakaže sjednicu?
Tko leti, vrijedi...
Poslanik je vlasnik svog mandata. Sav BS ili na kraju bilo koja partija, moze da kaze da nisu clanovi svoje partije, uzmu mandat i predju u DPS. Politicke implikacije i kako bi biraci gledali je jedini "problem", mada mislim da u ovom slucaju njihovi ne bi pravili problem.
Da li bi ih odsjeklo od ikakvog dogovora ikad, sa ovim dijelom ZBCG/ DCG i produbilo podjele u CG je druga prica.
Zakonski mogu
Ne bih ja to nista diro
Last edited by Hell Raiser; 08-03-22 at 06:15.
U političkom sazvežđu DPS je dobio još jedan satelit SNP.
Pa ustav i zakon dozvoljavaju prealske iy kluba i klub. A samo se obavještava Skupština... Što ima nezakonito na obije strane?
Bulajić i DF zakonito kvare igru, ovi im zakonito odgovaraju. Na kraju ne radi se o nikakvom zakonu, nego o poslovniku o radu.
Sjutra će DF zakonito da blokira puteve, nova vlast će ih zakonito častiti suzavcem i sve OK. Kao na Cetinje samo drugačije strane.
Samo nek je veselo.
Sa svojom sadašnjom politikom i međunarodnim odnosom snaga DF će u vladu negdje 2042 kako stvari stoje.Da li bi ih odsjeklo od ikakvog dogovora ikad, sa ovim dijelom ZBCG/ DCG i produbilo podjele u CG je druga prica.
Svakako su se svi oni lijepo čašćavali javnim uvredama i lagano preko toga prešli kad je guzi trebalo. Tako da o njihovim principima i kasnijoj nemogućnošću dogovora možemo kasti "šala, komika"
Last edited by Gagarin; 08-03-22 at 07:27.
Tko leti, vrijedi...
A ja znam da bi se oni dogovorili, samo je pitanje kako bi im biraci reagovali na to. Dosta ce se iskristalisati na sledecim izborima, kako budu prosli URA i SNP. Cak i SDP moze biti potkacen ukoliko u vladu udje
Ne bih ja to nista diro
Pa ne bas. SDP je primio dobar udarac na CT. SNP i URA su stavili sve cipove na godinu dana, i treba im bas veliki uspjeh.
DPS ne prica o crkvi vise, jer je nova tema....
Nije bas da biraci ne pamte, samo se iz nekih visih ciljeva odlucuje da se ignorise.
A to vise govori o egu i sujeti naroda koji zivi ovdje, nego o njihovom pamcenju
Ne bih ja to nista diro
Ovo nikad nije bilo bez u ova vremena da izdaja vodi zemlju naprijed, a da je poštenje koči.
Sent from my iPhone using Tapatalk
γνῶθι σαὐτόν
Ne mozemo da iskuliramo novonastale geopoliticke okolnosti, i da se ponasamo kao da je sve isto 30.08...
Mislim ti mozes tako da se ponasas, ali to je neozbiljno.
Ako i treba u koaliciju sa DPSom godinu dana, zbog toga sto smo paksu evrope, zarad stabilnosti i pripreme novih izbora, ja sam za to, jer ne bih naginjao na strani Rusije i nemao Vladu ko zna do kad...
Ako bi bi me neko pitao da nabrojim jednu stvar koju je DPS za sve ove godine radio korektno, rekao bih mu spoljna politika.
Last edited by BiTrAtE; 08-03-22 at 10:01.
Ja ne bih umanjio ozbiljnost situacije na istoku, jer imati u ovakvim okolnostima ruski element u vladi, je potencijalna bomba i gradjanski rat na vidiku.
U ovako osjetljivom trenu bolje privremeno sa DPSom, nego sa DFom. U mirnodopskim okolnostima nikad ne bih bio za manjinsku Vladu sa DPSom, ali u scenariju bureta baruta na balkanu, bolje izabrat najmanje zlo, i pripremu izbora godinu dana.
Da su izbori sa 3-4 mjeseca, nista se ne bi promijenilo. Imali bi opet DPS+DF na 70-75% podrse. Za godinu dana ih mozemo svesti na max 50%, ako imamo nesto u glavu.
Ko ovo ne shvata... ne znam sto bih rekao drugo.
dati dpsu opet poluge vlasti i omogućiti im da oni pripremaju izbore... opet žbirovi i lokalni špijuni da pišu pluseve i minuse po naseljima i selima...opet prepoznavanje terena, opet otkup ličnih karata, opet koverte, snimci, 4 sigurna glasa jedno radno mjesto...kako oportuno i beskrajno naivno
Ne zaboravi da je DPS bio u padu, DF takodje, ali je korak URA-e izveden u losem trenutku. Da se ovo desilo nakon lokalnih izbora - imalo bi smisla. A opet nije sve crno na bijelo (pun!) - je li moralo da se desi sada zbog ove situacije sa istokom? Jeste. Je li u pogresno vrijeme za Crnu Goru? Jeste.
U jednu ruku URA-u razumijem a u jednu ruku mi ih je zao. Nakog zivotne apstinencije dao sam im glas i sad da ne zvucim kao jos jedan razocaran glas URA-e, ono sto je sigurno je da su ovim potezom mene vratili na fabircka + su stvorili vise apstinenata nego ranije. Pogresan trenutak za CG.
I na kraju, ako bilo ko racuna da ce situacija za godinu dana (sa DPS-om) biti bolja u odnosu na proslu godinu, taj se zestoko zajebao.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
A koja spoljna politika.
Pa ko nam je doveo ruse, kazahstance, arape, ukraince, azerbejdzance, kineze.....
Pa oni su dovodili te likove i davali prostor u CG.
To sto su poslusnost ka zapadu, jer nisu smjeli da pisnu, da bi mogli da nastave da kradu, predstavljali kao pobjedu i kao tako treba....
To vise govori koliko smo glupi i naivni, nego sto su oni imali pojma o spoljnoj politici
Ne bih ja to nista diro
Da pojasnim. Sadasnja vlada je zabranila rusima prelet, osudila rusku agresiju, srzenticka jeste/nije(nisam ispratio), svakako planira, da zabrani rat ruskim medijima. Uveli su sankcije koje je donijela EU.
Ali je ranije to Djukanovic teatralno najavljivao, gurajuci prst u oko, cisto radi izazivanja podjela.
Njegovo, da je ovo napravio bilo bi sledece.
"crna gora prati put evropskih i nato partnera, uprkos protivljenju izdajnika drzave, koji bi ukrajinski scenario rado vidjeli u crnoj gori. Dps je partija koja ce odlucno stajati na putu svim onima koji bi ponovo da prospu krv kao 90tih...."
I onda se vi dofatite ove pomiriteljske izjave... I raspalite 10 dana...
A ovi sve ovo uradise i vama je to neiskreno i folirantski, jer oni ne vjeruju tvrdo i fanaticno u tu ideju
Ne bih ja to nista diro
Ne pričam o sumnjivim privatizacijama i lopovlucima njihovim, pričam o nekom spoljnjem kursu koji je bio fakat stabilan. Kome bi ti sad od ponuđenih prepustio kormilo u kriznoj situaciji, ne zna se doslovno ko pije ko plaća, ANB nam se raspada doslovno (imamo li mi kontra-obavještajnu uopšte?!), DF bukvalno sabotira na sve strane, toboš smo zapadno preorijentisani o ovamo svako malo neke jebene ruske diplomate, wtf?! Ministarki odbrane je sve ovo ok, partneri su nam suzili svaki vid preventivne informacije jer izgleda curi na sve strane, država je urušena. Ne možeš na dvije stolice da sjediš, čak ni prividno. Nisam za vraćanje DPS-a, čak mislim da su novi izbori najbolja opcija ali možemo li da priuštimo jebadu oko formiranja Vlade, iznovna smaranja i crnjačenja oko podjele funkcija, u ovom momentu?
Last edited by BiTrAtE; 08-03-22 at 10:42.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks