Procjene su da je vec oko 800 hiljada ljudi napustilo zemlju od toga mislim vise od polovine u Poljsku.
Obzirom da je standard u Ukrajini i prije ove katastrofe bio medju najgorima u Evropi vjerujem da ce ako ovo potraje ogromna vecina ukrajinskih izbjeglica i ostati u tim zemljama dje su plate dva i više puta veće.
To ce dosta promijeniti nacionalnu sliku u zemlji i ja mislim da je i to dio ruske računice.
Za mene je samo nepoznanica oće li se Rusi zaustaviti na Dnjepru ili ce ici do kraja da uzmu kompletnu zemlju instaliraju svoju vladu sprovedu slobodne izbore i na kraju izglasaju neku recimo konfederaciju Ukrajine Bjelorusije i Rusije?
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
https://twitter.com/nexta_tv/status/...fECM9YBzw&s=19
Koliko ovo može biti realna cifra?
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Pretpostavljam da obije strane u ovakvim podacima iznose netachne cifre,ali milish li da bi pizdu iz Kremlja boljela njegova mini murica sve i da e cifra mnogo veca?
Pa jesi li vidio one zarobljenje ruske vojnike,tachno momchici ne znaju ni zashto ni zbog chega su poshli u pakao,plachu od muke,shto ce drugo,zalosno.
...
Если вам попадётся свободный или брошенный БТР - держите лайфхак как его запускать☝ #настятуман #авто #бтр #автознания (tiktok.com)
Cura objašnjava kako upaliti napušteni ruski BTR.![]()
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Ne bas. Ne koriste se rakete srednjeg dometa i bombarderi.
Jos uvijek imamo slike dje narod zaustavlja trupe cistim sjedenjem iapred vozila.
Jeste da je nepopularno na temi, jer se odmah pljuje, ali pogledaj kako USA i UAE ratuju u jemenu.
100 000k mrtve djece prema UN. Pola slika na pocetku koje su bile gadjanje civilnih objekata je u stvari Sirija i ponesto Beograd.
Daleko je ovo jos od totalnog rata. Ne znaci da nece preci u odredjenom trenutku.
Mislim da ce ego biti bitniji od razuma, kao i milion puta do sada, ali da vidimo
Ne bih ja to nista diro
Malo izbjegavam tu temu, ali kad vec pominjete 20 puta.
To je suplja prica. Nisu znali, nisu vjerovali, rekli im ovo, rekli im ono.
Imas ovakvih slika i iz Iraka sa US vojnicima.
Jeste, sve nisu znali dje idu. Ono sto je problem sto vecina nije znala sta ih ceka. To jeste problem. Promijeni se stanje "patriotske svijesti" kad pocne da puca oko glave
Ne bih ja to nista diro
Mislim da je ona brojka koju su Rusi potezali a vezano za Ukr žrtve tačna, u najgorem slučaju približna..
Što se Ruske strane tiče, zabrinjava ovolika tišina sa njihove strane, plus nepostojanje broja zarobljenih/dezertera..
Nagađam da je neka realna cifra između 4.5k - 7K, ako računamo zarobljenike..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Izgleda da će u ova dva dana uvesti policijski čas u Moskvi/Rusiji.. Računam usled sve većeg broja demonstracija.. E sad to sa sobom vuče žestoku logistiku, masu policije i masu nacionalne garde, vojske možda..
A sve to košta, mimo ovih sankcija..
Ako uzmemo prostu računicu, gubitak makar 60 tenkova (potvrđeno na razne načine) prosječne cijene 2-4 miliona i dolazimo do 250 miliona samo u tenkovima.. Panciri, S-300 i drugi potvrđeni gubici, pa samo 2 potvrđena KA-52.. Ne računajući logistiku i da ti ljudi moraju da jedu jer su im ona sledovanja davno pošla.. To su samo grube cifre, ne računajući gorivo, cijenu Iskandera recimo (a preko 100 su ih ispalili - potvrđeno)..
Ovaj rat je jako skup, em ekonomski em u ljudstvu, a sankcije tek udaraju kući..
Najveća šansa da se ovo batali je da se ista vojska okrene protiv rukovodstva/ultimativno i Putina.. Stara ruska boljka, još od vremena boljševika.. A nije da nemaju razloga za tako nešto..
Last edited by Zedd; 02-03-22 at 23:46.
Ponasha se pizdek kao da je u pitanju neka igrica,pa aj malo da se zabavi,no samo da se ne navuche,no neka batali ako BOG da.
Chudi me jedna stvar,sjetih se njegovih lijepih slika sa psima pogotovo...chudi me da neko ko toliko voli pse moze da izgubi svaki vid plemenitosti,empatije...no mu je zinula guzichica,da.
...
Kako dobrih reportaza ima na youtube sajt Navaljnoga. Odgledah jedan o Lavrovu - covjek ima dvije familije bukvalno, druga zena kazu sve kontrolise u ministarstvo. Otpusta, zaposljava. Pa pare, stanovi, vile, dache, jahte. Autopark samo takav. Ma nema sto nema. Putovao godinama avionom Deripaskinim. Spominjali i vizitu u Cernogoryu 2015te.![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Nije mnogo off. Gledam i sve se mislim mozda upravo ove ljubavnice ruskih lidera budu od uticaja da ne dodje do smaka svijeta nekom nuklearnom avanturom. Ipak nije svima njima toliko los zivot. A moze im bit da tu i tamo izduse i iz udobnih fotelja igraju ratne video igrice, a da ih niko fizicki ne moze ugrozit.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
https://edition.cnn.com/europe/live-...6f31108fe6463f
Sad ce konvoj da se mozda okrene u rikverc ili cemo gledat veeeeliku pizdariju.
2 hr 25 min agoUS delivered hundreds of Stinger anti-aircraft missiles to Ukraine this week, sources say
...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks