Page 91 of 494 FirstFirst ... 4181878889909192939495101141191 ... LastLast
Results 2,251 to 2,275 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    https://fb.watch/bvznRTYSfm/

Занимљиво.Украјинци заробили личну опрему неког руског руководиоца гађања артиљеријским оруђем.Таблица, дигитрон, бусола, штоперица.И то још ракетна артиљерија, прилично застарело.

Извор је ФБ страница генералштаба ВСУ.Не могу потврдити аутентичност вијести, али дјелује прилочно аутентично.Забога, има ли на форуму неки командир минобацачког вода, из неких прошлих времена?
    Šta te interesuje?
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

Thanks Thanks Given 
    1,845
    Thanks Thanks Received 
    5,383
    Thanked in
    2,072 Posts

3. The Following User Says Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    884
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Procjene su da je vec oko 800 hiljada ljudi napustilo zemlju od toga mislim vise od polovine u Poljsku.
    Obzirom da je standard u Ukrajini i prije ove katastrofe bio medju najgorima u Evropi vjerujem da ce ako ovo potraje ogromna vecina ukrajinskih izbjeglica i ostati u tim zemljama dje su plate dva i više puta veće.
    To ce dosta promijeniti nacionalnu sliku u zemlji i ja mislim da je i to dio ruske računice.
    Za mene je samo nepoznanica oće li se Rusi zaustaviti na Dnjepru ili ce ici do kraja da uzmu kompletnu zemlju instaliraju svoju vladu sprovedu slobodne izbore i na kraju izglasaju neku recimo konfederaciju Ukrajine Bjelorusije i Rusije?
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    1,354
    Thanks Thanks Received 
    1,079
    Thanked in
    617 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Procjene su da je vec oko 800 hiljada ljudi napustilo zemlju od toga mislim vise od polovine u Poljsku.
    Obzirom da je standard u Ukrajini i prije ove katastrofe bio medju najgorima u Evropi vjerujem da ce ako ovo potraje ogromna vecina ukrajinskih izbjeglica i ostati u tim zemljama dje su plate dva i više puta veće.
    To ce dosta promijeniti nacionalnu sliku u zemlji i ja mislim da je i to dio ruske računice.
    Za mene je samo nepoznanica oće li se Rusi zaustaviti na Dnjepru ili ce ici do kraja da uzmu kompletnu zemlju instaliraju svoju vladu sprovedu slobodne izbore i na kraju izglasaju neku recimo konfederaciju Ukrajine Bjelorusije i Rusije?
    Pretpostavljam da ti se ovo "omaklo".

Thanks Thanks Given 
    2,267
    Thanks Thanks Received 
    624
    Thanked in
    326 Posts

SMRT FAŠIZMU!

Thanks Thanks Given 
    8,547
    Thanks Thanks Received 
    3,814
    Thanked in
    2,265 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Simpatichan teniser,starog stila,dovoljno zaradio za lagodan zivot...i on i mnogi drugi Ukrajinci daju fascinantan primjer patriotizma,ne radi se ovdje ni o kakvim idealima,ljudi jednostavno brane svoje,zemlju i narod,svaka im chast po milijardu puta!!!
    ...

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

https://twitter.com/nexta_tv/status/...fECM9YBzw&s=19

Koliko ovo može biti realna cifra?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post

Ma neka doda jos koju nulu

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Tesko da je realna. U slucaju da je stvarno ovolika, preslo bi se na totalni rat i pretpostavljam da bi unistenje bilo mnogo ozbiljnije

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Tesko da je realna. U slucaju da je stvarno ovolika, preslo bi se na totalni rat i pretpostavljam da bi unistenje bilo mnogo ozbiljnije

Ne bih ja to nista diro
    Zar ta granica totalnog rata već nije pređena sa ovim pojačanim granatiranjima i probojima određenih djelova fronta?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    8,547
    Thanks Thanks Received 
    3,814
    Thanked in
    2,265 Posts

Ne bih ja to nista diro
    Pretpostavljam da obije strane u ovakvim podacima iznose netachne cifre,ali milish li da bi pizdu iz Kremlja boljela njegova mini murica sve i da e cifra mnogo veca?
    Pa jesi li vidio one zarobljenje ruske vojnike,tachno momchici ne znaju ni zashto ni zbog chega su poshli u pakao,plachu od muke,shto ce drugo,zalosno.
    ...

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

14. The Following 3 Users Say Thank You to high For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ne bas. Ne koriste se rakete srednjeg dometa i bombarderi.
    Jos uvijek imamo slike dje narod zaustavlja trupe cistim sjedenjem iapred vozila.
    Jeste da je nepopularno na temi, jer se odmah pljuje, ali pogledaj kako USA i UAE ratuju u jemenu.
    100 000k mrtve djece prema UN. Pola slika na pocetku koje su bile gadjanje civilnih objekata je u stvari Sirija i ponesto Beograd.
    Daleko je ovo jos od totalnog rata. Ne znaci da nece preci u odredjenom trenutku.
    Mislim da ce ego biti bitniji od razuma, kao i milion puta do sada, ali da vidimo

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    1,845
    Thanks Thanks Received 
    5,383
    Thanked in
    2,072 Posts

Ne može nikako.
    9000 mrtvih, vuče još 20k+ ranjenih. Preko 30k izbačenih iz stroja ukupno.

9000 mogu bit mrtvi, ranjeni i zarobljeni zajedno, i opet malo naduvano.

17. The Following User Says Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Pretpostavljam da obije strane u ovakvim podacima iznose netachne cifre,ali milish li da bi pizdu iz Kremlja boljela njegova mini murica sve i da e cifra mnogo veca?
    Pa jesi li vidio one zarobljenje ruske vojnike,tachno momchici ne znaju ni zashto ni zbog chega su poshli u pakao,plachu od muke,shto ce drugo,zalosno.
    Malo izbjegavam tu temu, ali kad vec pominjete 20 puta.
    To je suplja prica. Nisu znali, nisu vjerovali, rekli im ovo, rekli im ono.
    Imas ovakvih slika i iz Iraka sa US vojnicima.
    Jeste, sve nisu znali dje idu. Ono sto je problem sto vecina nije znala sta ih ceka. To jeste problem. Promijeni se stanje "patriotske svijesti" kad pocne da puca oko glave

Ne bih ja to nista diro

Thanks Thanks Given 
    8,547
    Thanks Thanks Received 
    3,814
    Thanked in
    2,265 Posts

Malo izbjegavam tu temu, ali kad vec pominjete 20 puta.
    To je suplja prica. Nisu znali, nisu vjerovali, rekli im ovo, rekli im ono.
    Imas ovakvih slika i iz Iraka sa US vojnicima.
    Jeste, sve nisu znali dje idu. Ono sto je problem sto vecina nije znala sta ih ceka. To jeste problem. Promijeni se stanje "patriotske svijesti" kad pocne da puca oko glave

Ne bih ja to nista diro
    Pogreshno si me skontao ili ja nisam bio precizan,nisam mislio da nisu znali da idu u rat...no odaju utisak kao da suzama priznaju-koje smo mi budaletine,zashto,itd.
    ...

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Mislim da je ona brojka koju su Rusi potezali a vezano za Ukr žrtve tačna, u najgorem slučaju približna..
    Što se Ruske strane tiče, zabrinjava ovolika tišina sa njihove strane, plus nepostojanje broja zarobljenih/dezertera..
    Nagađam da je neka realna cifra između 4.5k - 7K, ako računamo zarobljenike..

Thanks Thanks Given 
    8,547
    Thanks Thanks Received 
    3,814
    Thanked in
    2,265 Posts

Ne bas. Ne koriste se rakete srednjeg dometa i bombarderi.
    Jos uvijek imamo slike dje narod zaustavlja trupe cistim sjedenjem iapred vozila.
    Jeste da je nepopularno na temi, jer se odmah pljuje, ali pogledaj kako USA i UAE ratuju u jemenu.
    100 000k mrtve djece prema UN. Pola slika na pocetku koje su bile gadjanje civilnih objekata je u stvari Sirija i ponesto Beograd.
    Daleko je ovo jos od totalnog rata. Ne znaci da nece preci u odredjenom trenutku.
    Mislim da ce ego biti bitniji od razuma, kao i milion puta do sada, ali da vidimo

Ne bih ja to nista diro
    Pochnu kako kazesh tim raketama i bombarderima,ako pochnu uopshte,valjda i Ukr ima odgovor na to...?
    ...

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Izgleda da će u ova dva dana uvesti policijski čas u Moskvi/Rusiji.. Računam usled sve većeg broja demonstracija.. E sad to sa sobom vuče žestoku logistiku, masu policije i masu nacionalne garde, vojske možda..
    A sve to košta, mimo ovih sankcija..
    Ako uzmemo prostu računicu, gubitak makar 60 tenkova (potvrđeno na razne načine) prosječne cijene 2-4 miliona i dolazimo do 250 miliona samo u tenkovima.. Panciri, S-300 i drugi potvrđeni gubici, pa samo 2 potvrđena KA-52.. Ne računajući logistiku i da ti ljudi moraju da jedu jer su im ona sledovanja davno pošla.. To su samo grube cifre, ne računajući gorivo, cijenu Iskandera recimo (a preko 100 su ih ispalili - potvrđeno)..
    Ovaj rat je jako skup, em ekonomski em u ljudstvu, a sankcije tek udaraju kući..
    Najveća šansa da se ovo batali je da se ista vojska okrene protiv rukovodstva/ultimativno i Putina.. Stara ruska boljka, još od vremena boljševika.. A nije da nemaju razloga za tako nešto..
    Last edited by Zedd; 02-03-22 at 23:46.

Thanks Thanks Given 
    8,547
    Thanks Thanks Received 
    3,814
    Thanked in
    2,265 Posts

Izgleda da će u ova dva dana uvesti policijski čas u Moskvi/Rusiji.. Računam usled sve većeg broja demonstracija.. E sad to sa sobom vuče žestoku logistiku, masu policije i masu nacionalne garde, vojske možda..
    A sve to košta, mimo ovih sankcija..
    Ako uzmemo prostu računicu, gubitak makar 60 tenkova (potvrđeno na razne načine) prosječne cijene 2-4 miliona i dolazimo do 250 miliona samo u tenkovima.. Panciri, S-300 i drugi potvrđeni gubici, pa samo 2 potvrđena KA-52.. Ne računajući logistiku i da ti ljudi moraju da jedu jer su im ona sledovanja davno pošla.. To su samo grube cifre, ne računajući gorivo, cijenu Iskandera recimo (a preko 100 su ih ispalili - potvrđeno)..
    Ovaj rat je jako skup, em ekonomski em u ljudstvu, a sankcije tek udaraju kući..
    Ponasha se pizdek kao da je u pitanju neka igrica,pa aj malo da se zabavi,no samo da se ne navuche,no neka batali ako BOG da.
    Chudi me jedna stvar,sjetih se njegovih lijepih slika sa psima pogotovo...chudi me da neko ko toliko voli pse moze da izgubi svaki vid plemenitosti,empatije...no mu je zinula guzichica,da.
    ...

Thanks Thanks Given 
    6,085
    Thanks Thanks Received 
    6,615
    Thanked in
    3,159 Posts

Kako dobrih reportaza ima na youtube sajt Navaljnoga. Odgledah jedan o Lavrovu - covjek ima dvije familije bukvalno, druga zena kazu sve kontrolise u ministarstvo. Otpusta, zaposljava. Pa pare, stanovi, vile, dache, jahte. Autopark samo takav. Ma nema sto nema. Putovao godinama avionom Deripaskinim. Spominjali i vizitu u Cernogoryu 2015te.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

25. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,267
    Thanks Thanks Received 
    624
    Thanked in
    326 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Kako dobrih reportaza ima na youtube sajt Navaljnoga. Odgledah jedan o Lavrovu - covjek ima dvije familije bukvalno, druga zena kazu sve kontrolise u ministarstvo. Otpusta, zaposljava. Pa pare, stanovi, vile, dache, jahte. Autopark samo takav. Ma nema sto nema. Putovao godinama avionom Deripaskinim. Spominjali i vizitu u Cernogoryu 2015te.
    Gledao sam i ja to. Odgledaj i Putinovu palatu. Odosmo u off
    SMRT FAŠIZMU!

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    6,085
    Thanks Thanks Received 
    6,615
    Thanked in
    3,159 Posts

Quote Originally Posted by Illuminated View Post
    Gledao sam i ja to. Odgledaj i Putinovu palatu. Odosmo u off
    Nije mnogo off. Gledam i sve se mislim mozda upravo ove ljubavnice ruskih lidera budu od uticaja da ne dodje do smaka svijeta nekom nuklearnom avanturom. Ipak nije svima njima toliko los zivot. A moze im bit da tu i tamo izduse i iz udobnih fotelja igraju ratne video igrice, a da ih niko fizicki ne moze ugrozit.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

29. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,547
    Thanks Thanks Received 
    3,814
    Thanked in
    2,265 Posts

https://edition.cnn.com/europe/live-...6f31108fe6463f

Sad ce konvoj da se mozda okrene u rikverc ili cemo gledat veeeeliku pizdariju.

2 hr 25 min agoUS delivered hundreds of Stinger anti-aircraft missiles to Ukraine this week, sources say

...

Page 91 of 494 FirstFirst ... 4181878889909192939495101141191 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)