Rusi objavili svoje gubitke : 500 poginulih 1600 ranjenih u dosadasnjem napadu na Ukrajinu...
Sa youtube kanala Alekseja Navaljnog. 1.2M views.
2:25 - "Those who disagree with Putin in Russia are the majority".
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
ode bruka u svijet...
https://twitter.com/UKRWarSitRep/sta...nt2QlKlrQ&s=19
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Pa ne mozete se zbuniti, ako ste pogledali. 10 zaludnjaka i naravno natpis "srbadija barska"
Ne bih ja to nista diro
Last edited by Hell Raiser; 02-03-22 at 19:06.
Русија за сад признаје око 2100 избачених из строја.Немамо податке за који временски период од почетка инвазије.Такође ови подаци се односе само на погинуле (498) и рањене (1597), а немамо податке о заробљеним и несталима, па се оправдано може претпоставити да је овај број значајно већи.
Када ту информацију претворимо у технику, а руске јединице су углавном механизоване или моторизоване, то су значајни губици.
Неко је питао зашто ВСУ не бомбардује ону колону, па другари једноставно, можда не може.Уосталом боље је пустити непријатеља да се смрзава и гладује око Кијева.На другој страни линије снадбијевања руске војске из правца Сумија и Чернихива су несигурне и често нападане из правца тих градова, и то јако понижавајуће.Територијалци тракторима краду напуштене тенкове и камионе.
Харков одолијева, Мариопољ исто.На југу се прешао Дњепар, али куда даље? Вјероватно Одеса, али има неколико проблема.Миколајв је превелики залогај, а налази се на путу, и оставити га у окружењу, значи остати без логистике.
Поморски десант је ризичан, јер су у Одеси Нептуни, и постоји ризик да неколико десантних бродова буде потопљено, што би направило огромне губитке.
Ваздушни дестант, је преопасан, имали смо то прилике да видимо.
Руске снаге се свуда срећу са отопром стнаовништва, био он оружан или не.
Ако се ово лудило настави заборавиће се оба чеченска рата (по губицима руских ОС).Што сам и предвидио.
Last edited by BAR; 02-03-22 at 19:13.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Hvala na info. Nisam pratio, pa sam mislio da je malo ranije.
Generalno mi njegovi fake news postovi malo idu na zivce. Ostali makar pogledaju nesto jos, dok se on ni ne trudi u navijackom nastupu. Ne znam je li jedan
Iako proziva koliko vidim to sto moze za navijanje.
Mala digresija, ako je 7 dana prije operacija onda nije nikakav front. Ali dobro.
Kapiram poentu.
Ne bih ja to nista diro
Last edited by Hell Raiser; 02-03-22 at 19:11.
Bilo je samo pitanje na koju će stranu novčić da padne prvih 48 sati, i kako će Ukrajinci da prime inicijalni šok.
Odluka mudovišta Zelenskog da ostane u Kijevu dok mu Amerikanci predviđaju pad grada za 72-96 sati i nude vladu u egzilu ide u udžbenike, kako god ovo da se završi.
Ja sam recimo očekivao pad Sumija i možda Černigiva u prvih neđelju dana, ali i zaustavljanje ruske ofanzive na Dnjepru kod Hersona(prije no je sve krenulo). Ostalo sve očekivano.
I trebalo je da bude očekivano svakome sa 2 grama mozga, zbog čega je nevjerovatno da je ova ludost dobila zeleno svjetlo.
Last edited by ASC; 02-03-22 at 19:26.
Russian fighter jets violate Swedish airspace
The Swedish Armed Forces said that four Russian fighter jets briefly entered Swedish airspace over the Baltic Sea Wednesday, according to reporting from Reuters.
"In the light of the current situation we view this event very seriously," they said on their website. noting the jets were located east of the Swedish island of Gotland.
The news comes as speculation has grown that Nordic countries such as Finland and Sweden may consider joining NATO, a move that Russian President Vladimir Putin has warned would come with "serious military-political consequences."
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
https://twitter.com/UA_BotTwitte/sta...EPqtKGRdQ&s=19
ipak je istina
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
I poređenja radi, sjećate se kako je Bakuu bilo slavlje svako malo kad Alijev objavi oslobođenje svake moguće selendre u Nagorno Karabahu. Žurka po ulicama. Vatrometi.
Đe su slavlja u Rusiji na objavu ruskog ministarstva odbrane da je uzela Herson? Nema ih.
Zato što za običnog Rusa Ukrajinci nisu neprijatelji, niti puše priču o nacistima, niti je za njih dizanje ruske zastave nad mrtvim Ukrajincima pobjeda.
https://www.nytimes.com/2022/03/02/u...ine-china.html
A Western intelligence report said senior Chinese officials told senior Russian officials in early February not to invade Ukraine before the end of the Winter Olympics in Beijing, according to senior Biden administration officials and a European official.
The report indicates that senior Chinese officials had some level of knowledge about Russia's war plans or intentions before the invasion started last week. President Vladimir V. Putin of Russia met with President Xi Jinping of China in Beijing on Feb. 4 before the opening ceremony of the Olympics. Moscow and Beijing issued a 5,000-word statement at the time declaring that their partnership had "no limits," denouncing NATO enlargement and asserting that they would establish a new global order with true "democracy."
[FONT=arial black][COLOR=#D1D2D3]The intelligence on the exchange between the Chinese and Russian officials was classified. It was collected by a Western intelligence service and considered credible by officials reviewing it. Senior officials in the United States and allied governments passed it around as they discussed when Mr. Putin might attack Ukraine.
Podgorica Podgoricanima!
https://twitter.com/UAWeapons/status...k6N8Y7DHA&s=19
Sudeći o podacima sa terena, Ukri su izgubili više oklopa danas no od početka sukoba..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Bookmarks