Quote Originally Posted by Zedd View Post
Ne ide ti čitanje baš najbolje, a o lupanju nemoj da si tako strog prema sebi..

Imaš masu snimaka upravo na topiku koji ti pokazuju u kakvom stanju im se nalazi osnovna oprema, Ukrajinci im se sprdaju sa stanjem u kojem su im tenkovi/transporteri, snimak dnevnog sledovanja Ru armije kojoj je istekao rok prije 7 godina, masu logističkih poteškoća u vidu nestanka goriva/municije/hrane je baš lako opisati kao "napredna i profesionalizovana vojska".. Ne moraš da veruješ meni, pogledaj snimke koji nema potrebe da iko montira ili fejkuje da bi prikazao stanje u kom se nalazi ta oprema i vojska, Ukrajinci su to isto doživjeli kad su im se ušetali u Krim, Donjeck i Lugansk.. Što ih tada nisu pomlatili, ostaje misterija.. Dok je danas druga priča..
Da se većina vas okane propagande i da počne da čita informacije koje su dostupne i sa jedne i sa druge strane, manje bi se čudili i potezali floskulu "a đe ćeš na Rusiju"..
Samo se zapitaj zašto RU armija ne objavljuje brojke sopstvenih žrtava? Ako su već objektivni i slično..

Plus ovi što lupaju brojke, Ukr raspolaže sa 250000 regularne vojske, 200000 rezerve + teritorijalna odbrana + dobrovoljci..
Usled sistema kojeg su usvojili nakon debakla '14, uveli su rotaciju u služenju vojnog roka pa se tako preko 400000 ljudi obučavalo u borbama na Krimu, Lugansku, Donjecku..
Brojke koje su Rusi slali u Siriju ne prelaze par hiljada, jer im je većinu posla tamo odrađivala Wagner grupa (privatna vojska pod patronatom Kremlja)..
Za dalji kontekst, guglajte kako su "slomili" Grozni/Gruziju, đe su imali daleko veću brojnost i nadmoć od neprijatelja..

Imate vaskoliki internet i sve ovo možete pročitati, ne dozvolite da vam Zed drma kavez, hvala na pažnji.
Ja sam procitao hvalospjeve o super sposobnom Sojguu koji je tu dje jeste zbog toga sto se dokazao, i da je napravio vidnu promjenu na bolje u vojsci. Mozes se vrijedjati koliko hoces, ali ili oni lazu ili ti lupas gluposti, nisam ti ja kriv nista

Sent from my phone