Page 86 of 494 FirstFirst ... 367682838485868788899096136186 ... LastLast
Results 2,126 to 2,150 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    6,946
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Vidim da se pominju termobarične bombe, pročitah malo o njima, u suštini slično dejstvo imaju kao napalm bombe koje su strogo zabranjene konvencijom o ratovanju?

Sent from my Nord 2 using Tapatalk
    Ali ono potpuno im je drugacije dejstvo

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Jebiga, outline, previse se uzdas u neke osobe. Ovako si imao dobro misljenje i za Krivokapica, pa i Stanivukovica. Just sayin'

Mozda pogresno vidim, Ukrajinci traze heroja - a Zelensky bi bio odlicno zrtveno jagnje. Ako bi mu ovaj rat dosao glave, od njega bi napravili heroja i stvorio bi se ogroman revolt ka Rusima u Ukrajini i van nje. Vjerujem da bi se rat zavrsio veoma brzo jer bi pritisci na Rusiju bili ogromni, a mozda bi i narod Rusije bio jos glasniji oko rata. Mozda bi se i neko iz Putinove okoline zapitao isplati li se ici dalje.
    ogradih se za njega, napisah 'kakav god da je'. jer je grešaka imao, i imaće. branio sam Krivokapića, kao malo ko ođe, pogotovo kad je bilo ono oko Leposavića (vjerovatno se sjećaš) da bi me isti ti koji su branili Lepog tad, targetirali kao neko ko ima problem sa Srbima i da sam za DPS

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

3. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

OBAMA i BUSH su u svojim mandatima diljem planete naredili ubijstva hiljade i hiljade ljudi, tobože u lovu na teroriste a 95% žrtava su bili civili, žene, djeca, starci.
    Mediji nisu tada pisali da su to Hitleri, ne opravdavam Putina niti u ludilu samo me zbunjuju dvostruki standardi i medija svijeta.
    Da li djeca arapa ne vrijede jednako kao i evropljana i svi narodi na kraju koje Amerika masakrira zadnjih desetljeca??

Amerika nije 220 godina prestala ratovati protiv svih u svijetu a predsjednik im za to, Obama dobije i Nobela za mir!
    Ako to nije ironija, ne znam šta jeste?
    Budite relaksirani.

5. The Following User Says Thank You to Joksim For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ko je na Telemachu ubačeni su pod 284 i 285 ukrajinski kanali UATV i 1+1

RT funkcionalan takođe.

Od regionalnih televizija na našem jeziku Aljazeera ima opširne izvještaje o dešavanjima u Ukrajini.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

7. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,845
    Thanks Thanks Received 
    5,383
    Thanked in
    2,072 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Jadan ne bio, Kijevska oblast se sastoji od administrativnog centra kijeva koji ima 2,962,180 stanovnika i prigradskskih naselja koja imaju 1,788,530 stanovnika... to je ukupno oko 4,7 miliona ljudi, eto ja sam malo rekao...
    Izvor necu prevodit:
    Populations as at 1 Jan 2021 as estimated by State Statistics Committee of Ukraine.

Sto se tice mobilizacije, bukvalno sam čuo izjave na sky news da je ovoliko (2500) civila mobilisano u teritorijalnu odbranu kijeva i dato im oruzije, a da ocekuju 11.000 na teritoriji ukrajine da im pristupe sam citao u Independent Kiev:
    Kyiv Independent reporter Illia Ponomarenko, the Ukrainian defense ministry expects 11,000 volunteers to sign up this year.

Koliko je vjerovat pojma nemam, ali evo i da je 25.000 umjesto 2.500 u kijev, ili 110.000 umjesto 11.000 u ukrajinu, opet je to malo mobilisanih dobrovoljaca na grad/oblast od 4.7m stanovnika i drzavu od 50m stanovnika...
    1) Ukrajina je imala 45 miliona stanovnika prije 2014.
    Odvajanjem Krima i dijelova Donbasa izbijeno je 5 miliona stanovnika.
    A emigracija zbog loše situacije i nizak prirodni priraštaj su dodatno odradili svoje, tako je broj vjervatno bio oko 38 miliona prije početka ovoga rata. (ti reče 50 miliona)

2) Ukrajina je imala preko 280,000 redovnih oružanih snaga prije početka rata (ti reče 150k)

3) Nisam ih stvarno brojao i to niko ne može da zna, ali nakon što je invazija krenula, kijevske vlasti su rekle da su za dva dana naoružale preko 100,000 dobrovoljaca u gradu. (ti reče 2500)
    Last edited by ASC; 02-03-22 at 13:02.

Thanks Thanks Given 
    6,946
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Joksim View Post
    OBAMA i BUSH su u svojim mandatima diljem planete naredili ubijstva hiljade i hiljade ljudi, tobože u lovu na teroriste a 95% žrtava su bili civili, žene, djeca, starci.
    Mediji nisu tada pisali da su to Hitleri, ne opravdavam Putina niti u ludilu samo me zbunjuju dvostruki standardi i medija svijeta.
    Da li djeca arapa ne vrijede jednako kao i evropljana i svi narodi na kraju koje Amerika masakrira zadnjih desetljeca??

Amerika nije 220 godina prestala ratovati protiv svih u svijetu a predsjednik im za to, Obama dobije i Nobela za mir!
    Nije izgleda politicki korektno napisati ama bas nista osim apsolutne osude umobolnika, ludaka itd, jer to je "apsolvirano".
    Ne daj boze da napises da mozda ima tu jos nesto osim ludila jednog covjeka ili da shvatas razlog zasto su napali

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by samson View Post
    upload pictures online

Da se Rusima vezu zute trake oko ruke, da se zna ko su. Cek, to mi je poznato odnekud!?
    Ako je istina teška je glupost i za svaku osudu.

Ona priča o izbacivanju ruskih studenata je izmišljotina koja se primila prilično.

Fakat, bilo je takvih ideja po U.S. od nekih desnih analitičara, ali su one odmah odbačene, a u EU niko to nije ni pominjao.

Po nekim tvrdnjama studenata iz Srbije u EU određeni evropski univerziteti su čak oslobodili plaćanja školarine i ukrajinske i ruske studente.

Ali zla Evropa a miroljubivi Putin, tako to ide u nekim glavama.

Last edited by kimmi; 02-03-22 at 13:01.

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Samson ili ti copy paste celava mlada sa twittera.

usao veli putin da se obracuna sa korupcijom u ukrajini tenkovima, bombama, raketama. Neka veli ispastaju jer su previse ovi na vlast krali. E sto ja necu procitati ovdje
    Last edited by .Bole; 02-03-22 at 13:02.
    Podgorica Podgoricanima!

12. The Following 10 Users Say Thank You to .Bole For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Samson ili ti copy paste celava mlada sa twittera.

usao veli putin da se obracuna sa korupcijom u ukrajini tenkovima, bombama, raketama. Neka veli ispastaju jer su previse ovi na vlast krali. E sto ja necu procitati ovdje
    Onda bi kod nas trebali odmah sa nuklearkom, koliko se kralo.

14. The Following 4 Users Say Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,208
    Thanked in
    2,890 Posts

Quote Originally Posted by Joksim View Post

Da li je bilo u skorijoj istori kretenskijeg povoda za rat od onoga kada se krenulo na Sadama Huseina? Nije. Da, svaki povod za rat je glup, ali ono je poseban nivo.
    Ruska vojska je tehnički nadmoćna nad Ukrajnskom tako da će najverovatnije dobiti veliku većinu bitaka. Ipak, oni ovaj rat ne mogu dobiti, prije svega što će na temelju ove dosadašnje odbrane imati motiva uvjek da se bore protiv ,,nadmoćnijeg neprijatelja". Putinu time što nije brzo osvojio Kijev (kao administrativni centar Ukrajne) dalje odugovlačenje borbi (rat je zabranjen termin u Rusiji) samo šteti. Prosto je, Kijev mora pasti radi tog psihološkog momenta. Ukoliko u tome nastrada predsjednik Ukrajne i gradonačelnik Kijeva eto osnove za mit i podsticaj za borbu protiv okupatora. To su te ,,igrarije", a cijena za bilo koji ishod je strahovita, puno ljudskih života, a veliki procenat tih žrtava zaista nije htio rat.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

16. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,946
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ne ide ti čitanje baš najbolje, a o lupanju nemoj da si tako strog prema sebi..

Imaš masu snimaka upravo na topiku koji ti pokazuju u kakvom stanju im se nalazi osnovna oprema, Ukrajinci im se sprdaju sa stanjem u kojem su im tenkovi/transporteri, snimak dnevnog sledovanja Ru armije kojoj je istekao rok prije 7 godina, masu logističkih poteškoća u vidu nestanka goriva/municije/hrane je baš lako opisati kao "napredna i profesionalizovana vojska".. Ne moraš da veruješ meni, pogledaj snimke koji nema potrebe da iko montira ili fejkuje da bi prikazao stanje u kom se nalazi ta oprema i vojska, Ukrajinci su to isto doživjeli kad su im se ušetali u Krim, Donjeck i Lugansk.. Što ih tada nisu pomlatili, ostaje misterija.. Dok je danas druga priča..
    Da se većina vas okane propagande i da počne da čita informacije koje su dostupne i sa jedne i sa druge strane, manje bi se čudili i potezali floskulu "a đe ćeš na Rusiju"..
    Samo se zapitaj zašto RU armija ne objavljuje brojke sopstvenih žrtava? Ako su već objektivni i slično..

Plus ovi što lupaju brojke, Ukr raspolaže sa 250000 regularne vojske, 200000 rezerve + teritorijalna odbrana + dobrovoljci..
    Usled sistema kojeg su usvojili nakon debakla '14, uveli su rotaciju u služenju vojnog roka pa se tako preko 400000 ljudi obučavalo u borbama na Krimu, Lugansku, Donjecku..
    Brojke koje su Rusi slali u Siriju ne prelaze par hiljada, jer im je većinu posla tamo odrađivala Wagner grupa (privatna vojska pod patronatom Kremlja)..
    Za dalji kontekst, guglajte kako su "slomili" Grozni/Gruziju, đe su imali daleko veću brojnost i nadmoć od neprijatelja..

Imate vaskoliki internet i sve ovo možete pročitati, ne dozvolite da vam Zed drma kavez, hvala na pažnji.
    Ja sam procitao hvalospjeve o super sposobnom Sojguu koji je tu dje jeste zbog toga sto se dokazao, i da je napravio vidnu promjenu na bolje u vojsci. Mozes se vrijedjati koliko hoces, ali ili oni lazu ili ti lupas gluposti, nisam ti ja kriv nista

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

Pojedijima odje je vlazni san da budu vojni i politicki analiticari nego kad se vidi da pojma nemaju, ostaje im samo forum kao igraliste...

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by irriducibili91 View Post
    Pojedijima odje je vlazni san da budu vojni i politicki analiticari nego kad se vidi da pojma nemaju, ostaje im samo forum kao igraliste...
    Pa ne mogu stalno biti epidemiolozi, prosla korona
    Last edited by Flexbux; 02-03-22 at 13:11.

20. The Following 2 Users Say Thank You to Flexbux For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,208
    Thanked in
    2,890 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Ja sam procitao hvalospjeve o super sposobnom Sojguu koji je tu dje jeste zbog toga sto se dokazao, i da je napravio vidnu promjenu na bolje u vojsci. Mozes se vrijedjati koliko hoces, ali ili oni lazu ili ti lupas gluposti, nisam ti ja kriv nista

Sent from my phone
    Šta je i kako rađeno u ruskoj vojsci (modernizacija, reforma, reorganizacija, formiranje novih vodova,...) nije baš tako dostupno (što je logično), ali Šojgu ima odličan marketing i popularnost kakvu niko iz vojske nije imao prije. Tome je doprinela aneksija Krima (što je uspio da pripiše kao isključiv uspjeh vojske) i angažovanje u Siriji.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Sent from my phone
    Imaš ovaj veoma dugačak thread u kom se dosta toga analizira, pa i situacija u VR, odnosno smjena nekadašnjeg MO na pritisak tajkuna kojima nije odgovaralo zaustavljanje prakse nenormalno skupih nabavki za vojsku itd. i dolazak Šojgua koji je odličan igrač u dvorskoj politici.

Pominje se i razlika između spuštanja oružja i predaje i poraza uz žrtve i šta jedno a šta drugo znači za budućnost...

Mnogo tema je obrađeno...

https://twitter.com/kamilkazani/stat...tawqzf4uw&s=09

23. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    13
    Thanks Thanks Received 
    199
    Thanked in
    131 Posts

Sa sajta B92.
    "Srbiji se diplomatskim kanalima preti povlačenjem svih investicija iz Srbije, čak i sankcijama u bankarskom sektoru, a neke evropske zemlje idu toliko daleko da pominji skidanje Srbije sa Šengenske liste", otkriva izvor "Blica”.

Ruska strana, u međuvremenu, ćuti, što se smatra najopasnijim ruskim stavom. Srpske vlasti, kako saznaje "Blic", veruju da Rusija neće upućivati otvorene pretnje Srbiji, ali da će na svaki milimetar daljeg približavanja Beograda stavovima Zapada oko agresije na Ukrajinu "tiho" reagovati zavrtanjem slavina gasa i sličnim metodama."

http://www.b92.net/info/vesti/index....nav_id=2114732
    Always,forever and beyond ...

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Sent from my phone
    Šojgu koji je na nekoj od funkcija još od '91 i koji je preživio sve predsjednike i sve čistke koje su se dešavale u međuvremenu.. To dovoljno govori o kakvom liku se radi..
    Imaš dostupne podatke pa izguglaj ko je Anatolij Serdjukov i šta je pokušao da napravi od armije u periodu 2008/12..
    Ako ja lupam, onda lupa vaskoliki internet a ti si po običaju u pravu..
    Likovi koji nisu osnovne pouke izazvali iz Groznog, Gruzije i Sirije, sad iste početničke greške prave po Ukrajini a tu im nije kriv zadrigli zapad koji se svako malo pominje na ovo širenje ruske humanitarnosti..

Ps. u prvom postu si se postavio sa riječju lupaš, ja ti istom odgovorio i sad se vrijeđamo? Kul logika, nastavi slobodno..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    6,085
    Thanks Thanks Received 
    6,616
    Thanked in
    3,160 Posts

Last edited by ASC; 02-03-22 at 13:29.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    609
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    298 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Ima budala i gresaka svudje....ali samo Putin ne moze da pogrijesi.
    Nije stvar greske nego jednumlja i kreiranja svijesti ljudi kroz medije, najvise zapadne.
    Ja ne znam ko normalan ne bi osudio rat!?

Ali treba malo gledat posledicu i uzrok prije svega.
    Recimo ne znam kako ce to Evropa da hendluje ako im Rusija zatvori samo dotik gasa. 40% gasa koji Evropa dobija stize iz Rusije. Moze industrija u mnogim zzemljama Evrope da prestane..
    Da zivite recimo u Njemackoj..koja se snadbijeva gasom iz Rusije i radite u fabrici Mercedesa. Ta fabrika sa ukidanjem gasa staje raditi.. Kako bi se to prebacili na elektricnu energiju..kako neki spominju?
    E sad kakva bi reakcija bila vasa?
    Niko normalan ne bi podrzao zemlju svoju da udje u rat sa Rusijom JOS manje da uvodi sankcije Rusiji.

Onda, predstavlja se da su SVI uveli sankcije Rusiji. A zapravo to je baaaas daleko od istine.
    Recimo Erdogan..zabrani prolaz ratnim vrodovima kroz Bosfor.. SVIM RATNIM VRODOVIMA. Ali se ne zna da su Rusi vec usli i niko vise.

Na celu Evropskih zemalja su mahom idioti, koje je Amerika uvukla u sve ovo i mudro se povukla. Ostavila Evropi da resava problem. A Evropa nema trunke dostojanstva.
    Vidjecemo ako Rusi odgovore na sankcije kako ce to obican gradjanin prihvatiti i gdje ce orvo demonstracije krenuti. Da li Francuska ili Italija..ili..

Problem je sto je selekcija kadrova, kao uopstalom i kod nas, dosla na najnizi moguci nivo. Normalni ljudi koji su imali svoje ja i koji su imali dostojanstvo i trunku morala su shvatili da je bolje da se bave necim drugim i povukli su se u privatne biznise, ili da se bave onim sta vole, a na celo drzava su dosli moroni koji ne mogu da osmisle ni normalan dnevni plan, a kamoli sta drugo, i koji su sve radili po dikatatu korporacija koje su ih debelo podmazivale.
    Ja sam sticajem okolnosti poslovno jedno vrijeme bio vezan za politku EU i jasno moze da se vidi u njihovim pravilnicima kako se ubija konkurencija i kako se "kreira" trziste za korporacije, na ustrb manjih proizvodjaca. I sve to krece negde od sredine 2000-tih...

Koliki je to sunovrat mozga moze se vidjet samo iz jedne izjave francuskog ministra ekonomije..koji kaze "potpuni ekonomski rat protiv Rusije".

Posmatrajte ovaj rat malo iz drugog ugla, pa vidite nasu ulogu u svemu tome.

Thanks Thanks Given 
    1,670
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

Dan sedmi i jos nijedan Srbin iz Crne Gore ne osudi Putinovu agresiju na Ukrajinu. Cak i moj kum i drug koji su takodje Srbi imaju opravdanja poput ovih sa foruma, sto je s vama ljudi? Vi bas uzivate da ste kontra cijelom svijetu pa ce posle biti svi nas mrze

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

29. The Following User Says Thank You to Tripleta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Ada, bombarduj veli nas putine. Pokazi nam kako se resava korupcija primjerom, nulta stopa tolerancije za korupciju.
    Ucite od putina i rusije
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Talks between Ukraine and Russia will resume today, CNN is reporting, citing a Ukrainian presidential aide.

The second round of talks is expected to comprise of the same representatives present at the first round of talks on Monday.

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    1,845
    Thanks Thanks Received 
    5,383
    Thanked in
    2,072 Posts

Nije stvar greske nego jednumlja i kreiranja svijesti ljudi kroz medije, najvise zapadne.
    Odluka je povučena nakon revolta javnosti.

Ipak nema jednoumlja.
    Idemo dalje.
    Koliki je to sunovrat mozga moze se vidjet samo iz jedne izjave francuskog ministra ekonomije..koji kaze "potpuni ekonomski rat protiv Rusije".
    Da nuklearno naoružanje ne postoji, ovo bi već bio Treći svjetski rat.
    Tako da u izjavama o ekonomskom ratu ne vidim ništa spektakularno.

Ili misliš da treba da nastavimo "business as usual" dok Putin satire Ukrajinu?

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Dan sedmi i jos nijedan Srbin iz Crne Gore ne osudi Putinovu agresiju na Ukrajinu. Cak i moj kum i drug koji su takodje Srbi imaju opravdanja poput ovih sa foruma, sto je s vama ljudi? Vi bas uzivate da ste kontra cijelom svijetu pa ce posle biti svi nas mrze

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
    Ne lupaj Tripleta. Ima ih dosta.
    Last edited by ASC; 02-03-22 at 13:43.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Da je do toga, Putin bi morao sebi da puca u glavu, vaskrsne i opet tako narednih 50 godina.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

@samson

Neko je pomenuo, mislim ti, kako će po "nama" ispasti da su Rusi izazvali WWII a ne Njemci.

Ne Rusi nisu izazvali WWII, ali su sa nacističkom Njemačkom potpisali "pakt o nenapadanju i vječnom prijateljstvu" par dana prije početka WWII tj 28.08.1939. a onda tenkovima napali baltičke zemlje.

Uostalom, poslušaj što kaže Milan St. Protić

Last edited by kimmi; 02-03-22 at 13:39.

35. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Page 86 of 494 FirstFirst ... 367682838485868788899096136186 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)