Page 63 of 304 FirstFirst ... 135359606162636465666773113163 ... LastLast
Results 1,551 to 1,575 of 7598

Thread: Vlada Crne Gore, 43. saziv

Thanks Thanks Given 
    360
    Thanks Thanks Received 
    258
    Thanked in
    115 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ko je pričao o unutrašnjim faktorima? Jel republika Srpska unutrašnji faktor?
    Nego, kakav prelom u demokratama povodom svega ovoga, pošto računam da si upućen, kako na ovaj izliv solidarnosti sa Eu i natom a protiv Rusije, gledaju učesnici "veličanstvenih protesta"? Kakvi će prelomi tu da nastupe a očigledno i prelomi u glavama pojedinaca..
    DF se defakto svrstao a demokrate su na korak od tog puta.. Baš me zanima kako će zapadni partneri da gledaju rovarenje partija kojima je interes Rusije iznad interesa CG?
    Spominjao se Bulajic i sastajanje sa "diplomatama". Lijepo napisah ako se prelije, nego ajd, džabe je nekome pisati.

Za učesnike protesta, moraćeš poći među njih da ih anketiraš, ja na nikakve proteste/litije nisam išao, niti mi pada na pamet ubuduće.

2. The Following User Says Thank You to Stewie For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,416
    Thanks Thanks Received 
    4,790
    Thanked in
    2,453 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Skače li PDV na 22%? Do koje granice će skakati osnovne namirnice? Vraća li se Katana?

I mene toliko pitanja muči...
    MMF preporučuje Crnoj Gori da u ovoj godini uvede akcizne politike predviđene programom Evropa sad i sprovede markiranje goriva. U narednoj godini preporučeno je povećanje PDV-a za jedan procentni poen na 22 odsto, zatvaranje odabranih poreskih oslobođenja, povećanje stope poreza na dohodak na 15 odsto, smanjenje zapošljenih u javnom sektoru za dva odsto godišnje, te zadržavanje rasta robe i usluga u odnosu na inflaciju i zadržavanje povećanja plata u javnom sektoru.

https://www.cdm.me/ekonomija/mmf-predlaze-povecanje-pdv-a-i-poreza-na-dohodak-od-naredne-godine/

Imajmo u vidu da možemo zaboraviti na privredni rast ove godine koji je bio projektovan na 6% sa ratom u UA.

“Srednjoročna fiskalna strategija nadležnih organa postavlja fiskalni put da deficit padne ispod jedan odsto BDP-a do 2024. godine, uglavnom zasnovan na smanjenju rashoda od oko pet odsto BDP-a i optimističnim projekcijama ekonomskog rasta koje premašuju većinu empirijski zasnovanih procjena potencijalnog rasta i pretpostavlja se da praktično nema ožiljaka od pandemije”, navodi se u izvještaju MMF-a.
    MMF predviđa da će fiskalni deficit u ovoj godini biti 6,1 odsto, u narednoj 5,6, a u 2024. šest odsto, dok Ministarstvo finansija ima mnogo optimističnije prognoze. Resor Milojka Spajića predvidio je nivo fiskalnog deficita u ovoj godini na pet odsto, u narednoj 1,9, a u 2024. svega 0,6 odsto.
    Da prevedem, ako je ne izvuče inflacija i obezvređenje troškova koje ima, država Crna Gora će bankrotirat brzo.
    Način da ne bankrotira je da se zamrznu troškovi, smanje plate, otpušte radnici i da se dignu porezi.
    Tko leti, vrijedi...

4. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

Dogovorena manjinska bez snp izgleda.
    Joko htio,drugi nisu.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Dogovorena manjinska bez snp izgleda.
    Joko htio,drugi nisu.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
    Jel to znaci vracanje DPS-a u svim porama?
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Stewie View Post
    Spominjao se Bulajic i sastajanje sa "diplomatama". Lijepo napisah ako se prelije, nego ajd, džabe je nekome pisati.

Za učesnike protesta, moraćeš poći među njih da ih anketiraš, ja na nikakve proteste/litije nisam išao, niti mi pada na pamet ubuduće.
    Pa pošto si se ti ođe postavio kao ultimativni borac protivu "mUraša" predpostavih da si u vodama demokrata i odbrane naaaaarodne volje..
    Spominjao se Bulajić i Ruski FSB, za tvoju info.. Protesti i blokade koje se poklapaju sa dejstvom Rusije na Ukrajinu i razvijanja zastava Donjecka i Luganska na protestima dovoljno govori.. A sinoć kao višnja na top ovog krema, iz jazbine izmiljeli i sedmobataljonci..
    Nije ti čudno što Aleksa i Spajić među prvima polećeše, ničim izazvani, da iskažu jedinstvo sa odlukama nato/eu?

Ps. o natou znam dovoljno i nema potrebe da tu temu razvlačimo na ovom topiku..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

8. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Pa pošto si se ti ođe postavio kao ultimativni borac protivu "mUraša" predpostavih da si u vodama demokrata i odbrane naaaaarodne volje..
    Spominjao se Bulajić i Ruski FSB, za tvoju info.. Protesti i blokade koje se poklapaju sa dejstvom Rusije na Ukrajinu i razvijanja zastava Donjecka i Luganska na protestima dovoljno govori.. A sinoć kao višnja na top ovog krema, iz jazbine izmiljeli i sedmobataljonci..
    Nije ti čudno što Aleksa i Spajić među prvima polećeše, ničim izazvani, da iskažu jedinstvo sa odlukama nato/eu?

Oces da kazes da je Spajic od pocetka protiv nato i eu i mali aleksa?

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Whisperer View Post
    Oces da kazes da je Spajic od pocetka protiv nato i eu i mali aleksa?
    Mislim da su vagali sa ovim pokušajima da se od df-a otkine dio glasača na talasu "veličanstvenih protesta".. Ta izjava nije donešena što je trebala ili što je ispravna, nego prosto je procijenjeno da je to najbolje za njih u datom momentu..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

11. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by Isak View Post
    U Moldaviji ne vidim šta bi mogli da destabilizuju.
    Ima Pridnjestrovlje koje faktički nezavisni dio unutar Moldavije i koji je u odličnim odnosima sa Rusijom , ostatak Moldavije je više okrenut Rumuniji.
    Tako da ne vidim šta bi tu mogli čačkati.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
    Moldavija ne kontroliše cijelu svoju teritoriju, a ovaj odmetnuti dio... ima podršku Rusije (što će biti ako Putin uspije u naumu, pa će kontrolisati granice Moldavije) pa mogu da ponove ,,specijalnu operaciju".

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Mislim da su vagali sa ovim pokušajima da se od df-a otkine dio glasača na talasu "veličanstvenih protesta".. Ta izjava nije donešena što je trebala ili što je ispravna, nego prosto je procijenjeno da je to najbolje za njih u datom momentu..
    Zasto bi SPajic vagao, njega je DF sikanirao kad god je stigao, za Aleksu koliko god da je kao neko razmazeno deriste ne mogu slagat pa rec da je on protiv nato/eu, ovdje su postupili sasvim ispravno i osudili agresiju rusije nad ukrajinom, druga je stvar sto je tebe to zacudilo, mene nije, jer su od pocetka okrenuti ka eu/nato integracijama...

14. The Following User Says Thank You to Whisperer For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    635
    Thanked in
    290 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Promijenili bi suštinski, jer bi mi, glasači URA koji smo joj dali glas zbog izričitog obećanja da neće ići sa DPS, mogli da svoj glas damo nekom drugom, manje fleksibilnom u interpretaciji svojih obećanja. Ili da ostanemo kod kuće na dan izbora.
    Pa evo DF nije fleksibilan, vidimo im najnovije pupoljke, "Sedmi bataljon", DNR / LNR transparente, podršku Ruskoj agresiji...

Ja ne znam kako te nije sramota da tupiš više o DPS, dok DF radi što radi.

Quote Originally Posted by acs View Post
    sve vas to milo plasi. mislite li stvarno da u slucaju da ibrahimovic zakaze sjednicu, da bi df i milacic zvali svoje pristalice da upadaju u parlament.. dajte ljudi.
    Pa što i da probaju da upadnu / upadnu u parlament? Ne da ih niti jedan mehanizam ne štiti od dosadašnjeg uobičajenog CG obračuna sa nasilnim protestima, već naprotiv - ne mogu da računaju ni na meko srce Evropljana i njihovo "pravo na protest je osnovno pravo u demokratiji bla bla", a ni na minimalnu podršku od Srbije i Rusije, sem kevćanja Vučićevih portala, koje ni on sam ne zna kako da zaokrene polukružno.

Samo ne treba pustiti onog Rakonjca i Kneževića da budu naspram toga protesta. To su ipak čovjekovi najbolji prijatelji, oni bi se tako trudili da se dokažu novom gazdi, da bi njihova dojučerašnja pravoslavna braća vjerovatno jela na slamčicu naredne dvije godine... Av, av.

...tako da ako spajic ne napravi partiju...
    Ako se smatraš iole ozbiljnim čovjekom, kako možeš da "igraš na Spajića", a URA ne valja, u kontekstu saradnje s DPS? Ja evo s kilometra vidim da je njihova nova stranka prvi kandidat da ode otvoreno s DPS posle prvih izbora. Đe je prepreka, izvini? Evo se ubiše da se dodvore NATO i EU, nisu zadrti na priču, vidi se da im se sviđela fotelja, moć i uvažavanje... Ako je Abaz mogao da prelomi u mozgu, zašto misliš da neće ovi, leba ti?

Čak ja iskreno mislim da bi Spajić, Milatović i Krivokapić bili bolji partner za sam DPS od bilo koga od ovih.

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Nama ne bi, ali dovoljno je da gurnu svijet u jos vecu krizu. Domino efekat bi odradio svoje.
    Ma koji crni Dodik, jbt.

U Ukrajini se iskristalisalo kolika je moć te silne Rusije, i šta se dešava kad se Evropa ujedini, i još zbije redove sa SAD.

Naravno, matematika je takva da će na dovoljno velikoj vremenskoj skali Rusija vojno savladati Ukrajinu. Ali po jezivoj cijeni, ne samo u krvi, nego u percepciji moći te i takve Putinove Rusije. Debata oko pariteta moći je završena u Ukrajini, Rusija ne bi mogla da izađe na kraj ni sa pola ujedinjene Evrope, a kamo li sa ovakvim frontom. SAD da ne pominjem, njihova vojska izgleda kao vanzemaljska pri ovome što smo vidjeli u Ukrajini.

Tako da, platila ga je jadna Ukrajina, ali će opstati, i zaradila je divljenje svijeta. Ali ga je zato Rusija platila i platiće, što nisu mislili da će u ovome vijeku.

Crna Gora je u NATO, Srbija i RS su okružene NATO - treba biti potpuno bezbrižan na temu nekakvog srpskog rovarenja uz podršku Rusije. Ali potpuno. Ta opasnost ne postoji.

16. The Following User Says Thank You to Nije bitno... For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    958
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Moldavija ne kontroliše cijelu svoju teritoriju, a ovaj odmetnuti dio... ima podršku Rusije (što će biti ako Putin uspije u naumu, pa će kontrolisati granice Moldavije) pa mogu da ponove ,,specijalnu operaciju".

Pa to i kažem.
    Pridnjestrovlje je bukvalno država u državi , imaju svoju Vladu, svoje institucije , finansiraju ih Rusi , praktično ruska teritorija u Moldaviji.
    Ništa se tu sad nešto spektakularno ne može desiti što se već tamo ne događa , a kapiram da se ni Moldavci ne bi potresli da se ovi i zvanično odvoje.
    Jedino ako Rusija želi cijelu Moldaviju , ali to mi je baš nerealno.

18. The Following User Says Thank You to Isak For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Zasto bi SPajic vagao, njega je DF sikanirao kad god je stigao, za Aleksu koliko god da je kao neko razmazeno deriste ne mogu slagat pa rec da je on protiv nato/eu, ovdje su postupili sasvim ispravno i osudili agresiju rusije nad ukrajinom, druga je stvar sto je tebe to zacudilo, mene nije, jer su od pocetka okrenuti ka eu/nato integracijama...
    Odlično onda, reko nemoguće da mi se učinjelo da su oni bili u istoj grupi koja je Dritanu skandirala nešto na nacionalnoj osnovi a što je obično narativ zadriglih df-ovaca i komita..
    Stanje redovno znači, sve super

20. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Pa to i kažem.
    Pridnjestrovlje je bukvalno država u državi , imaju svoju Vladu, svoje institucije , finansiraju ih Rusi , praktično ruska teritorija u Moldaviji.
    Ništa se tu sad nešto spektakularno ne može desiti što se već tamo ne događa , a kapiram da se ni Moldavci ne bi potresli da se ovi i zvanično odvoje.

Pa nerealno je izgledalo da Rusi žele išta sem Krima, Luganjska i Donjecka, pa viđi ****** ovih dana.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Pa to i kažem.

Sve (cijela Moldavija) ili ništa.

Sada vidim na kojoj sam temi. Evo jedna zanimljivost. Kada se smijeni predsjednik skupštine do izbora novog ulogu predsjednika skupštine obavlja potpredsjednik iz redova najjače pojedinačne partije. DPS nije kandidovao nikoga za potpredsjednik te nemaju istog, tako da je drugoplasirana partija DF koji se ovim definitivno diskvalifikovao bilo kakvog učešća igdje u vlasti. Demokrate su (opet) okrenule, ali njihova baza (izgleda) nije kao DPS-ova pa ne prihvataju te preokrete (osim rodbine imam i poznanike u Demokratama, a svi odreda kače Putinove govore na društvenim mrežama i opravdavaju ga za ovu intervenciju). Sve manje vremena je, vidjećemo kuda će Srbija u aprilu (izbori) pa će se na osnovu toga odrediti hoće li od 1.1.2023 god. biti ,,Otvorenog Balkana" ili će on u arhivu time što će se tražiti da svaka država odredi stranu. Ovoga puta u Evropi ne može biti neutralnih.

23. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Javio se danas i nas komicar.

Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Javio se danas i nas komicar.

https://twitter.com/SrbijaGlobal/sta...Axrf3h15Q&s=19

E dugo je trebalo, što jes jes..

26. The Following 3 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    Pa evo DF nije fleksibilan, vidimo im najnovije pupoljke, "Sedmi bataljon", DNR / LNR transparente, podršku Ruskoj agresiji...

Ja ne znam kako te nije sramota da tupiš više o DPS, dok DF radi što radi...
    Što sad uvodiš DF u priču kao opravdanje? DF lupeta gluposti pa treba da prihvatimo povratak lopovskog DPS na vlast? Da nam ne osvanu Putinovi tenkovi sjutra ovdje?

Kako tebe nije sramota da takva plitke ljušinske priče ovdje prosipaš?

Otkud taj strah od izbora i demokratije?

28. The Following 2 Users Say Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Nije njega začudilo nego mu ne odgovara što su Demokrate osudile, sad ih je teško otpisati kao putiniste...

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Nije njega začudilo nego mu ne odgovara što su Demokrate osudile, sad ih je teško otpisati kao putiniste...
    Ne bi ih ja stavljao u koš putinofila/putinista samo sam ih okarakterisao kao partiju koja se prilagođava situaciji, u sekundi.. Obično ti pokušaji balansiranja ne prođu dobro a trenutno smo u jako izazovnim vremenima..

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

... samo sam ih okarakterisao kao partiju koja se prilagođava situaciji, u sekundi.. Obično ti pokušaji balansiranja ne prođu dobro a trenutno smo u jako izazovnim vremenima..
    Misliš, slično partiji koja pravi lupinge od "nikad sa DPS" do "koalicija sa DPS"?

Thanks Thanks Given 
    360
    Thanks Thanks Received 
    258
    Thanked in
    115 Posts

Bzv ti skače pritisak a nije izborni dan, pušti bgti nervozu, ovo je opuštena diskusija

Razvijale su se zastave na protestima DFa, ne Demokrata. To sto ti u svojoj glavi izmedju njih stavljas znak jednakosti, mislim, jasno nam je zasto

Rat je u Ukrajini, i veli, ničim izazvani. Pa valjda je to dovoljan razlog da polete da osude. Ccc, u svemu li vidiš loše osim u šefovoj frizuri.

A to što pretpostavljaš ko je gdje, to je tek dno, ali okej, takva je ovdje diskusija i profil učesnika. Ja sam neko ko je oduvijek pro EU, pro NATO, i protiv lopovluka i uništavanja privrede, i tu bih podvukao crtu. E da, i za principe. Zato mi URA je i postala mrzna, nema principa. Jedan suncokret da se toliko obrtao kao Dritanga bi se zamako.
    Last edited by Stewie; 01-03-22 at 17:06.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Stewie View Post
    Bzv ti skače pritisak a nije izborni dan, pušti bgti nervozu, ovo je opuštena diskusija

Razvijale su se zastave na protestima DFa, ne Demokrata. To sto ti u svojoj glavi izmedju njih stavljas znak jednakosti, mislim, jasno nam je zasto

Rat je u Ukrajini, i veli, ničim izazvani. Pa valjda je to dovoljan razlog da polete da osude. Ccc, u svemu li vidiš loše osim u šefovoj frizuri.

A to što pretpostavljaš ko je gdje, to je tek dno, ali okej, takva je ovdje diskusija i profil učesnika. Ja sam neko ko je oduvijek pro EU, pro NATO, i protiv lopovluka i uništavanja privrede, i tu bih podvukao crtu. E da, i za principe. Zato mi URA je i postala mrzna, nema principa. Jedan suncokret da se toliko obrtao kao Dritanga bi se zamako.
    Auh, ja na loptu ti na igrača, bravo..

Nisam rekao za rat u Ukrajini da je ničim izazvan, nego sam komentarisao reakciju partije tj. Aleksu ali ako treba da crtam u daljoj komunikaciji sa tobom, slobodno reci..

Njihova veza sa df-om je od septembarskih događaja i više nego jasna, ko hoće da vidi.. Ali dobro, nije niko zabranio da se stavovi mijenjaju, kako jednih tako i drugih..
    Ništa protiv tvoje mržnje prema uri nemam, tvoje lično pravo.. Pošto se u svojim postovima služiš sa floskulama iz određene kuhinje, išao sam putem predpostavke da si i ti tamo, ako nisi moja greška, ništa sporno..
    Samo ubuduće ako može malo kulturnije, nemam potrebu da se spuštam na diletantski nivo odgovaranja, koji je sveprisutan zadnjih dana na cijelom forumu..

34. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Misliš, slično partiji koja pravi lupinge od "nikad sa DPS" do "koalicija sa DPS"?
    Pa da, slični lupinzi a različit način izvođenja, taman kao fank obrada rok pjesme..

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,678
    Thanks Thanks Received 
    1,251
    Thanked in
    832 Posts

Umjereni Pejak

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Page 63 of 304 FirstFirst ... 135359606162636465666773113163 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)