Page 69 of 494 FirstFirst ... 195965666768697071727379119169 ... LastLast
Results 1,701 to 1,725 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Ne razumem rečenicu.
    Pričamo o njihovim procenama da će Kijev pasti za 96 sati.
    Ako bi to doveli u analogiju sa njihovim prethodnim procenama o datumu invazije, onda možemo konstatovati da će Kijev pasti. Samo neće pasti brzo kako su oni procenili.
    Procjene koje su bazirane na pozicijama Ruskih trupa kao i njihove brojnosti.. Samo što oni od prvog dana nisu pričali kako do sukoba neće doći poput tebe..
    Sve te greške treba pripisati neiskustvu dobrog dijela mladića u Ruskoj armiji, kao i visokom vojnom moralu Ukrajinaca..
    Možemo da gatamo i kakve su se greške pravile prilikom prvih procjena napada na Ukr koje su prezentovane Putinu, što implicira da je daleko to od one priče "ma Rusi su to bajo moj"..

https://twitter.com/nexta_tv/status/...Rh632aFRA&s=19
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    6,088
    Thanks Thanks Received 
    6,633
    Thanked in
    3,167 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    A šta su ukrajinci? Da nisu jevreji,muslimani...

Jedan od najsramnijih skupova u istoriji crne gore,mene bi sramota bilo da se tu pojavim,pogotovo ko je pravoslavne vjere,to su bas neki turbo vjernici moderni sigurno,no ja nisam u toku

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ukrajinici su izmisljena nacija i podrepne muve zapada. Neki vjerovatno misle...slicno crnogorcima.

A dje, to ce sa ponosom tamo da podju.....kao jedini slobodan ljudi u Crnoj Gori.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

3. The Following User Says Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

French President Emmanuel Macron spoke separately to both Russian President Vladimir Putin and afterwards to Ukrainian President Volodymyr Zelensky Monday.
    The call with Putin lasted an hour and 30 mins, according to the Élysée Palace.
    Macron said he pressed for the “need to implement an immediate ceasefire.”
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

5. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,088
    Thanks Thanks Received 
    6,633
    Thanked in
    3,167 Posts

Interesantan prizor. Okupiran grad a masa naroda ne napada okupatora, a okupator ne izgleda kao da je zabrinut za njegovu bezbjednost.

Sto vicu ovo, zna li ko? - edit: "Berdyansk je Ukrajina."

Last edited by avet; 28-02-22 at 15:11.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Procjene koje su bazirane na pozicijama Ruskih trupa kao i njihove brojnosti.. Samo što oni od prvog dana nisu pričali kako do sukoba neće doći poput tebe..
    Sve te greške treba pripisati neiskustvu dobrog dijela mladića u Ruskoj armiji, kao i visokom vojnom moralu Ukrajinaca..
    Možemo da gatamo i kakve su se greške pravile prilikom prvih procjena napada na Ukr koje su prezentovane Putinu, što implicira da je daleko to od one priče "ma Rusi su to bajo moj"..

https://twitter.com/nexta_tv/status/...Rh632aFRA&s=19
    Zedd, ti si toliko nebuloza ovde napisao koje si obično pravdao sa "Sve to stoji, ali...", da si poslednji koji nekom možeš prebacivati "pogrešne procene".
    A da ne pominjemo postovanje fake newsa kojima si se proslavio ovih dana.
    Ja sam forumaš, a ne političar koji donosi odluke, niti pripadnik najmoćnijih obaveštajnih službi.
    Moja procena je bila da Rusi neće napasti i izneo sam sasvim korektne argumente za to.

Ono što ja nisam mogao znati je koliko je Putinu i Rusiji dogorelo.
    Recimo, moj propust je bio što nisam obratio pažnju na vojnu strategiju koju je za 2021 godinu donela ukrajinska vlast. To je bilo u martu 2021 godine i nakon toga je počelo gomilanje ruskih trupa na ukrajinskoj granici. Tad smo se bavili nekim drugim temama.
    Takodje, ne mogu znati kako je prošla poseta krofnice Nuland Moskvi u oktobru 2021 godine.

To su po meni bili ključnI dogadjaji prošle godine, koji su opredelili ukrajinska dešavanja u ovoj. A mi na njih nismo obraćali pažnju, niti smo mogli znati sve.

Ja znam na šta su ličile dosadašnje ruske intervencije od one u Gruziji 2008 godine.
    I ovih nekoliko dana invazije u Ukrajini se uklapa u taj model.
    Ali on ne može doneti rezulat kao u Gruziji, Siriji, Kazakhstanu...pa je stoga bojazan da će Rusi preći u novu fazu ratovanja, kakvu do sad nismo od njih videli.

To ja nisam očekivao, ali mi je postalo očigledno da su spremni na to, tek posle Putinovog govora kad je doneo odluku o priznaju DNR i LNR.
    Last edited by Dača; 28-02-22 at 15:16.

8. The Following User Says Thank You to Dača For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,302
    Thanked in
    881 Posts

Quote Originally Posted by Severnjak View Post
    Ovi su zajebali i Balkan info.
    Utopljenik se hvata i za najmanju slamku.

Mada uz gore receno, nije da u Ukrajini nema desetine biolabaratorija koje je finansirala upravo USA (naravno ne gore navedenih nebuloznih ciljeva ).

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Zedd, ti si toliko nebuloza ovde napisao koje si obično pravdao sa "Sve to stoji, ali...", da si poslednji koji nekom možeš prebacivati "pogrešne procene".
    A da ne pominjemo postovanje fake newsa kojima si se proslavio ovih dana.
    Ja sam forumaš, a ne političar koji donosi odluke, niti pripadnik najmoćnijih obaveštajnih službi.
    Moja procena je bila da Rusi neće napasti i izneo sam sasvim korektne argumente za to.

Ono što ja nisam mogao znati je koliko je Putinu i Rusiji dogorelo.
    Recimo, moj propust je bio što nisam obratio pažnju na vojnu strategiju koju je za 2021 godinu donela ukrajinska vlast. To je bilo u martu 2021 godine i nakon toga je počelo gomilanje ruskih trupa na ukrajinskoj granici. Tad smo se bavili nekim drugim temama.
    Takodje, ne mogu znati kako je prošla poseta krofnice Nuland Moskvi u oktobru 2021 godine.

To su po meni bili ključno dogadjaji prošle godine, koji su opredelili dešavanja u ovoj. A mi na njih nismo obraćali pažnju.

Ja znam na šta su ličile dosadašnje ruske intervencije od one u Gruziji 2008 godine.
    I ovih nekoliko dana invazije u Ukrajini se uklapa u taj model.
    Ali on ne može doneti rezulat kao u Gruziji, Siriji, Kazakhstanu...pa je stoga bojazan da će Rusi preći u novu fazu ratovanja, kakvu do sad nismo od njih videli.

To ja nisam očekivao, ali mi je postalo očigledno da su spremni na to, tek posle Putinovog govora kad je doneo odluku o priznaju DNR i LNR.
    Odlično poređenje i odlično relativizovanje sopstvenog neznanja.. Nego pošto to tebe i ne dotiče jer uvijek nastavljaš sa pričom onda ti neću ni ja ispravljati krive Drine..
    Elem, za svaki fake news koji sam okačio ste me prozvali, s pravom, i ja sam se svaki put izvinuo ako sam prenio netačnu info ili propagandu, jer je svaki dan sve teže razlučiti šta je istina u moru oprečnih informacija..
    Dalje, ti i par forumaša koji nisu tu trenutno, ste uvijek ismijavali neka moja pisanja ali nikad konkretno niste odgovorili na njih, u smislu da ste me demantovali činjenicama i konkretnim podacima.. Jedino onaj dio koji se ticao ekonomije za koju sam i rekao da mi nije jača strana i što sam na kraju i prihvatio..
    Jer ja što napišem se u većini slučajeva kritikuje od jedne te iste grupe ljudi sa forumu, što ne bi meni nikakav problem bio da počnete da doprinosite temi makar i djelić od onoga kako ja pokušavam.. Pošto ste vi očigledno na strani koja ima real news informacije, podijelite ih onda sa nama..
    Apolgetizam i stav svi su protiv nas a između.. Ništa, samo bijeli šum..
    Geralt je kakav god da je, prenosio dostupne info sa Ruske strane a ti ni toliko nego se umotavaš u neke nebulozne priče kao pile u kučinu, počevši sa tvojom izričitom tvrdnjom da do svega ovoga neće ni doći..

Što se mene tiče, ja ću prenositi ono što smatram koliko toliko provjerene informacije i prema istim ću davati komentar, a za sve netačno očekujem da me demantujete jer mi nije cilj da topik trujem navijački obojenim analizama..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    2,005
    Thanks Thanks Received 
    6,219
    Thanked in
    2,893 Posts

Ruse je, izgleda, najviše pogodilo što se Južna Koreja pridružila sankcijama (po reakcijama zvanične Moskve i njihovog ambasadora u Seulu). Izgleda da im je to neočekivano.
    Rusija je zatvorila vazdušni prostor za 36 država.
    Hrvatska šalje Ukrajni pešadijsko naoružanje.
    Japan je osim Rusiji uveo sankcije i prema Bjelorusiji (već postoji od ranije neki vid sankcija ka Bijelorusiji od strane EU i SAD).
    Parlamen Latvije donio zakon da njihovi državljani mogu da se bore na strani Ukrajne ukoliko to žele.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,226
    Thanks Thanks Received 
    1,661
    Thanked in
    899 Posts

Ima da savladam sva ova oružja tokom ovog rata.

Thanks Thanks Given 
    6,088
    Thanks Thanks Received 
    6,633
    Thanked in
    3,167 Posts

Kako slavi vojna industrija ne trijezne se evo danima.

16. The Following 7 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Nije postojalo crno-bijelog rata u istoriji. Svaki je prljav, svaki je mučan, svaki je crn. I svaki je zlo, ono suštinsko.

Tako i ovđe. u konkretnim detaljima i situacijama, kojih ima milijarde, naći ćete svega i svačega o svakome.

Npr., siguran sam da oni GRADovi što sipaju po Harkovu ne rade to što neki tamo Rus voli da istrebljuje ukrajinske civile, nasumično skroz. Prije se može pretpostavit da se radi o, već prethodno promišljenoj i usvojenoj, taktici. Jer se moglo očekivat da se ovi utvrde u civilnim mjestima, civilnim objektima, i od tamo oganj sipaju, i vojno i civilno. Kako smo to gledali u milion prethodnih sukoba svuda. Pa i kod nas, dvaes i kusur godina nazad. Mogu samo da pretpostavim da, od starta, Rusi šalju poruku da kod njih to neće proć. Pa ko što ponese.

Isto tako, naoružan civil nije civil. Postoje konvencije o tome. Objekti iz kojih se vojno dejstvuje isto tako nisu civilni objekti.
    Naravno, crno, bijelo, sivo ili ružičasto, propaganda je propaganda.
    I svi je rade.

No, ono što ovđe pojedini naširoko generalizujete, zaobilazite, relativizujete, je baš ono najprvlje od prvoga: OVAJ RAT PREDSTAVLJA VOJNU AGRESIJU JEDNE SUVERENE ZEMLJE NA DRUGU ISTU TAKVU.

Poslije ove tačke bi trebalo da zaćutite, jer svako ''ali...'' koje tu stavite vas stavlja na pogrešnu stranu stvari.

Nema ''ali, ulazak u NATO, granice...'', nema ''ali Amerika kastigala po svijetu još i gore...'', nema ''ali Majdan, genocid...'' ( naročito od onih istih koji negiraju da je Srebrenica bio genocid, bez da se zapitaju ako se ta dva slučaja kompariraju što se dobije ).

Nema. Vladimir Putin je bio jasan, da jasnije ne može:
    Ukrajina je vjekovna ruska teritorija. Ukrajinci nisu nacija, no Lenjinova kopilad, i prirodno je da se vrate matici.
    I otišo, ne put Donbasa, no pravo u Kijev.
    I to je to.

A te ostale agende kojima sve ovo povezujete sa nama, i vučete paralele ko da nećete ( do one čuvene rečenice što snimih na početku, i što ne mogu oprostit što je obrisaše- ''Da se odvoje Boka, Berane...lakše bi se mi ovđe podijelili no što mislite...'' ), pa čak i nabrajate forume po kojima to činite, i na kraju ujedate moderatore što se usuđuju da vam to spočitaju...
    I to je isto to. I pročitano je. I zbilja ga je dosta više, i u redove, i između redova.
    I ama baš nemam ništa protiv da se ovaj dio posta obriše, ali bi zbilja bilo lijepo da se, svi kolko nas ima, sa koliko god oprečnih stavova i mišljenja, držimo teme, fakata, normalne komunikacije, i da se okanimo generalizacija, držanja strana, guranja agendi i bezrezervnog navijanja.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

18. The Following 11 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,636
    Thanked in
    3,817 Posts

"Ono što ja nisam mogao znati je koliko je Putinu i Rusiji dogorelo..."

Znači, ipak je opravdana invazija suverene države...
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

20. The Following 8 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,143
    Thanks Thanks Received 
    5,783
    Thanked in
    3,341 Posts

Zbilja nevjerovatno kako ovaj covjek laze ... mozda ...

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović najavio je da će – ako dođe do eskalacije situacije u Ukrajini - povući Hrvatsku vojsku. Hrvatska vojska nalazi se trenutačno na ruskoj granici u NATO-voj operaciji “Ojačana prednja prisutnost” u Poljskoj i Litvi.

Pročitajte i ovo: NATO saveznici podržavaju istočnu Evropu, snage u pripravnosti
    Upitan kako će se Hrvatska postaviti povodom situacije u Ukrajini, i o medijskim špekulacijama da bi Hrvatska u slučaju ratnog sukoba mogla dati NATO-u 1.000 do 1.500 vojnika, Milanović je kazao: “Ja ne znam ništa o tome, a vrhovni sam zapovjednik Hrvatske vojske. Gledam priopćenja po kojima NATO pojačava prisutnost, šalje neke izvidničke brodove. Mi s tim nemamo ništa i nećemo imati ništa. To garantiram. Ne samo da neće slati, nego ukoliko dođe do eskalacije, povući će se do zadnjeg hrvatskog vojnika”, kazao je Milanović u izjavi novinarima u Zagrebu.
    Hrvatski predsjednik je kazao kako situacija u Ukrajini nema veze sa Ukrajinom ili Rusijom, već sa “dinamikom američke unutarnje politike” i da vidi “jednu nekonzistentnost i opasno ponašanje Bidenove administracije u pitanjima međunarodne sigurnosti” kao rezultat pritiska demokratskih i republikanskih “jastrebova”.
    Dodao je da se sve događa “u predsoblju Moskve, da se mora, i da će se naći aranžman koji će voditi računa o sigurnosnim interesima Rusije”, te da “Ukrajini nije mjesto u NATO-u”.

Članice NATO šalju dodatne brodove i avione u istočnu Evropu

Milanović ocjenjuje da postoje načini da se Ukrajina sačuva “kao čitava država ili 99 posto” i da joj se ekonomski pomogne. Rušenje ukrajinskog predsjednika Janukoviča 2013-2014 bio je državni udar “kojeg je poticala Europska unija i prije svega Washington”, a pokret koji ga je srušio “bio je mnogo toga drugoga, samo ne demokratski pokret”, smatra Milanović.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Nikad kraja ludilu...

Budite relaksirani.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    "Ono što ja nisam mogao znati je koliko je Putinu i Rusiji dogorelo..."

Znači, ipak je opravdana invazija suverene države...
    Neko ko zna čitati sa razumevanjem, to bi shvatio kao pokušaj opravdanja moje pogrešne procene.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,636
    Thanked in
    3,817 Posts

Mnogo si više rekao nego što si planirao.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

26. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,552
    Thanks Thanks Received 
    2,162
    Thanked in
    1,033 Posts

Quote Originally Posted by Joksim View Post
    Nikad kraja ludilu...

Quote Originally Posted by Joksim View Post
    Nikad kraja ludilu...

Sad bi neko odavde rekao sto se miješate u odnose pravoslavaca

Samo neka udare na braću muslimane,neka ih u tabute za čečeniju vraćaju nemaju tu šta da traže

Sent from my iPhone using Tapatalk

28. The Following User Says Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

With ceasefire talks between Kyiv and Moscow under way on the Belarus border, Macron also asked Putin to ensure that for the duration of the negotiations all strikes and attacks on civilians and their homes would be halted, civilian infrastructure would be preserved, and all main roads – particularly the road south out of Kyiv – would remain safe to use.

Putin “confirmed his willingness to commit to all three points”, the Élysée statement said.

Macron also called on Putin to ensure international humanitarian law was respected and civilian populations and aid transports protected, and asked the Russian president to “stay in touch over the coming days to avoid the situation worsening”.

ako je tačno ovo, dobro je

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

30. The Following 2 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

https://twitter.com/UAWeapons/status...zAveAEGTw&s=19

Hmmm, pošto se špekuliše da su im ovakvi tenkovi u rezervi, to bi moglo da znači da su i oni imali velike gubitkr u oklopu..

Thanks Thanks Given 
    2,005
    Thanks Thanks Received 
    6,219
    Thanked in
    2,893 Posts

Neočekivano, to što je uradio Folksvagen (Njemačka kompanija) je očekivano iako oni imaju puno više kapitala u Rusiji od Volva. Zašto je neočekivano? Volvo (automobili) su u vlasništvu Kineza. Volvo drugi dio (kamioni i autobusi, građevinske mašine) je švedski. Kada su se podjelili dogovor je da mogu koristiti isti logo. Ako je ovo tačna vijest to može biti i indirektna poruka iz Kine.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

34. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,848
    Thanks Thanks Received 
    5,391
    Thanked in
    2,076 Posts

Oprostite, morao sam:

36. The Following 2 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Page 69 of 494 FirstFirst ... 195965666768697071727379119169 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)