Page 903 of 1014 FirstFirst ... 4038038538938999009019029039049059069079139531003 ... LastLast
Results 22,551 to 22,575 of 25346

Thread: Automobilizam!

Thanks Thanks Given 
    1,326
    Thanks Thanks Received 
    2,798
    Thanked in
    1,307 Posts

Ovlasceni zastupnici zive od servisa, ne od prodaje kola
    To sto daju 7 ili 10 godina garancije ne znaci da je auto ultra kvalitetno, nego osiguravaju sebi posao.

Pa tako za 7 godina servisa vi otplatite jos jedan auto.

Naravno da se naplacuje i pregled i zapoceti sat.
    Last edited by Laz; 28-02-22 at 09:29.

2. The Following User Says Thank You to Laz For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,804
    Thanks Thanks Received 
    1,712
    Thanked in
    1,140 Posts

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Ne može im niko ništa.
    a moze vjeruj mi, no svi cute i povijaju usi da ih sklepaju... ko i alijans ko i svi...
    skuplji servis izadje na polo 1.0mpi (ili koja je oznaka) nego u normalnu zemlju na neki a8 4.0... sprdnja
    cus 60 eura radni sat... jos im je ulje i pojeftinilo, ja znam kad je bilo 39eura na litar iz bacve (bas na primjeru pola )
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    275
    Thanked in
    108 Posts

Posalje se mail u predstavnistvo u evropu pa da vidis kako pripaze, pogotovo ako ih se zaredja vise. Meni automatski dodje email posle svakog servisa od Mazda Austria sa anketom i pitanjima da li sam zadovoljan servisom i inam li ikakvih primjedbi na njihov rad.
    Sledeci put trazi da ti uspu u bocu to ulja sto su ti vise naplatili haha.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    140 Posts

Quote Originally Posted by Wolverine View Post
    Posalje se mail u predstavnistvo u evropu pa da vidis kako pripaze, pogotovo ako ih se zaredja vise. Meni automatski dodje email posle svakog servisa od Mazda Austria sa anketom i pitanjima da li sam zadovoljan servisom i inam li ikakvih primjedbi na njihov rad.
    Sledeci put trazi da ti uspu u bocu to ulja sto su ti vise naplatili haha.

Nista napravit nece jer ni ti u evropu nisu nista bolji od ovih odje

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,740
    Thanks Thanks Received 
    6,939
    Thanked in
    4,163 Posts

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Ne može im niko ništa.

Moze, da se prekine svaka saradnja sa njima.
    Prema tome, šta da ti kažem?

7. The Following User Says Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    275
    Thanked in
    108 Posts

Quote Originally Posted by M_n_E View Post
    Nista napravit nece jer ni ti u evropu nisu nista bolji od ovih odje

Pa eto meni je npr brat imao problem sa predstavnistom mazde u Srbiju i kad se zalio u evropu isti dan se magicno sredio problem.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    140 Posts

Quote Originally Posted by Wolverine View Post
    Pa eto meni je npr brat imao problem sa predstavnistom mazde u Srbiju i kad se zalio u evropu isti dan se magicno sredio problem.

Rece Mazda, a ovo je VW, njima nista nije gadno samo da se dodje do profita

Thanks Thanks Given 
    1,844
    Thanks Thanks Received 
    2,435
    Thanked in
    1,346 Posts

Default Automobilizam!

Citam sinoc na drugi forum (demontaza tablice 14€ ) mislim da je Njemacka

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    275
    Thanked in
    108 Posts

Pa eto ne kosta nista probat, svakako nema vw nista od toga sto ti roksped ukrade po litre ulja, niti sto te oderu za servis

Thanks Thanks Given 
    268
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    132 Posts

Pisao sam Seatu spanija, hrvatska (greskom) i evropa oko isporuke mog vozila (koje, bajdwej, jos stiglo nije, od 5jula, seat tarraco je u pitanju), i ladno me preusmjerili na roksped, iako sam rekao da u rokspedu nemaju nikakav info o mom vozilu. Toliko od pisanja Seatu

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,740
    Thanks Thanks Received 
    6,939
    Thanked in
    4,163 Posts

Cekaj, cekas za Tarraca od 5 jula, 8 mjeseci?
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    268
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    132 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Cekaj, cekas za Tarraca od 5 jula, 8 mjeseci?
    Tako je..i moram da cekam jos 15 dana...onda mi vracu kaparu sa kamatom, kako i stoji u ugovoru.
    Znam, nisam trebao pristajati na takav deal, ali bila je odlicna cijena za tarraca, a nista nije nagovjestavalo da bas toliko nema cipova za izradu kola...i eto, tako, cekam, sam sam kriv.

Thanks Thanks Given 
    867
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,359 Posts

Quote Originally Posted by Don Danilo View Post
    Pisao sam Seatu spanija, hrvatska (greskom) i evropa oko isporuke mog vozila (koje, bajdwej, jos stiglo nije, od 5jula, seat tarraco je u pitanju), i ladno me preusmjerili na roksped, iako sam rekao da u rokspedu nemaju nikakav info o mom vozilu. Toliko od pisanja Seatu

zato sto si vjerovatno pisao na neki mail koji stize kod nekog sluzbenika/ce koji sve sto zna je da to procita i kaze javi se lokalnom dileru/servisu i to je to...oni te ispostovali i zavrsili posao... nego ne budi lijen pa im odgovori i na taj mail i digni malo frke...

Thanks Thanks Given 
    268
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    132 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    zato sto si vjerovatno pisao na neki mail koji stize kod nekog sluzbenika/ce koji sve sto zna je da to procita i kaze javi se lokalnom dileru/servisu i to je to...oni te ispostovali i zavrsili posao... nego ne budi lijen pa im odgovori i na taj mail i digni malo frke...
    Svakako se sve zavrsava za 15 dana...vise mi nije bitno, digao sam ruke od Tarraca...steta.

Thanks Thanks Given 
    1,200
    Thanks Thanks Received 
    1,980
    Thanked in
    1,082 Posts

Kako je doslo vrijeme, bolje drzi te pare u keshu.

18. The Following 2 Users Say Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,095
    Thanks Thanks Received 
    1,078
    Thanked in
    431 Posts

meni je van pameti da kupim auto kojem cu servise da radim u dubrovniku i sarajevu.
    vele straaaaaaasan izlet! sve poludjelo.
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

20. The Following 2 Users Say Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,804
    Thanks Thanks Received 
    1,712
    Thanked in
    1,140 Posts

Quote Originally Posted by sl0t3 View Post
    Da ne zna neko cijene koliko je tamo. Vidim da idu i u sarajevo isto
    Quote Originally Posted by dub_c View Post
    meni je van pameti da kupim auto kojem cu servise da radim u dubrovniku i sarajevu.
    vele straaaaaaasan izlet! sve poludjelo.
    ma i meni je van pameti, ali ili da odustanes od garancije ili da te deru... mali servis na golfa 8 350e, pa nemojmo... i to nisu svi filteri u to ukljuceni (namjestilo se da mi se juce zali coek). najbolje od najboljeg sto ima djelova u prodavnice da stavis ne moze te doci 150e

ja kad sam imao scenica u garanciji sam pozdravio alijans kao da ne postoji - jer i onako ono sto ce oni priznati u garanciju ce ti morati priznati pa sve sam da si radio servise (fabricke greske i opozive). ovo ostalo je sve tanak led i kutare po mome iskustvu
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    2,095
    Thanks Thanks Received 
    1,078
    Thanked in
    431 Posts

pa dobrooo, opet imas izbor ebem li ga...ali da idem za dubrovnik/sarajevo da bih imao garanciju...pa vece su mi sanse da ubijem kravu do tamo i nazad nego da mi se nesto pokvari u tih 100.000km
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    14 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by Don Danilo View Post
    Litar ulja u Roksped, za 1.6tdi, 28.9 eura....sat rada 58 eura (zamjena ulja i jednog filtera 52 eura). 5 litara ulja, filter ulja i ruke 213 eura....e paaaa

58 eura sat! "Kako se zivi, ne umiralo se" - Stanaji
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    15
    Thanked in
    14 Posts

Istorijat limuzina

Da li ste se ikada zapitali kada su nastale limuzine? Kako smo od ličnih vozila prešli na rastegljive limuzine koje danas viđamo? To je nešto što većina nas uzima zdravo za gotovo, ali limuzine zapravo datiraju stotinama godina unazad. U ovom tekstu bavićemo se upravo istorijom limuzina, pa ako smo vas zainteresovali, ostanite sa nama.Kada pogledamo unazad, prve limuzine bile su malo drugačije od onih koje ste navikli da viđate na ulicama danas. Od mesta za samo nekoliko ljudi, do preko desetine, limuzine su evoluirale na način na koji njihovi originalni kreatori verovatno nikada nisu ni pomislili. Najbolji deo je što će u godinama koje dolaze, nastaviti da se menjaju i postati još luksuznije.
    Kako je nastalo ime – limuzina?
    Ako ste poput nas, verovatno ste se zapitali odakle dolazi reč „limuzina“. A ova reč, izvedena je iz imena francuskog grada Limoža, u regionu Limuzen. Stanovnici grada često su nosili ogrtače sa kapuljačama, koji su podsećali na pokrivenu strukturu ranih limuzina. Nije sasvim sigurno, ali kako se pretpostavlja, limuzine su nazvane po gradu punom ljudi u ogrtačima.
    Istorija limuzina vezana je za bogatstvo i slavu

Da se još malo pozabavimo nastankom. Istorija limuzina datira još od 1700-ih, kada su pokrivene konjske zaprege prevozile bogate ljude do, i sa njihovih odredišta. Šofer je ostajao ispred vagona, izložen stihiji. Njegova jedina zaštita bio je ogrtač koji se zove limuzina.
    Kao što vidite, limuzine su od početka bile vezane za poznate ličnosti. Cena sopstvenog ličnog šofera, konja i natkrivene kočije trebalo je svima oko vas da pokaže koliko dobro stojite. Bio je to statusni simbol za za isticanje jedne klase ljudi nad ostalima.
    Limuzine su i dalje povezane sa luksuzom, ali su daleko pristupačnije, nego što su to bile 1700-ih. Naravno, iznajmljivanje limuzine tada nije bilo moguće. Dok je sada, kada limuzinu možete da kupite ili iznajmite, sve moguće, pa tako i da svako ima mogućnost da ima svojih pet minuta slave, a možda i veče, ili dan.
    Prve motorizovane limuzine
    Čak i kada je rođena prva motorizovana limuzina, vozač je i dalje bio primoran da sedi spolja. Godine 1902. limuzina je imala dva odvojena odeljka, slično starim vozilima. Vozački prostor je bio otkriven, ali je prostor za putnike bio potpuno pokriven. Tako je počela i podela između dva odeljka. Vozač je i dalje morao da se nosi sa elementarlnim nepogodama, zbog čega je to bio veoma težak posao.

Luksuz rastegljivog vozila
    Sve do 1920-ih, limuzine nisu bile tako velike. Najveća razlika između limuzina i običnih automobila bila su dva odvojena dela. Godine 1928. sve se promenilo, i rođena je rastegljiva limuzina. Istorija limuzina se promenila na bolje kada je kompanija Armbruster iz Fort Smita u Arkanzasu odlučila da rastegne vozilo, kako bi bolje smestila velike bendove i svu njihovu opremu.
    Dakle, na nastanak limuzina kakve poznajemo danas, direktno je uticao šou-biznis!
    A ko je prvi posedovao nove limuzine? Dva velika džez orkestra postavila su standard, a to su bendovi Glena Milera (Glen Miller) i Benija Gudmena (Benny Goodman). Nije prošlo mnogo vremena, pre nego što su se drugi bendovi pridružili novom trendu. Do 1930-ih, ljudi su shvatili koliko su limuzine bile korisne za prevoz gostiju od aerodroma do hotela.
    Veće i bolje

Naravno, limuzina je od tada porasla još više. Prostrana unutrašnjost i luksuzni statusni simbol učinili su ih omiljenim prevozom za muzičare, glumce i bogate ljude. Tokom 1960-ih i 1970-ih, limuzine su počele da se rastežu još dalje. Recimo Linkoln Kontinental, predsednika Džona F. Kenedija iz 1961. Godine, bio je duži još 85 cm, da bi se do 1986. godine došlo i do limuzina 140 cm dužih od standardnih automobila.
    1980-te i 1990-te su učinile da prethodna istorija limuzine deluje blaže, jer su limuzine postajale sve veće, a dodavale su se i ostale pogodnosti koje danas poznajemo kao što su audio, video, osvetljenje, telefoni i još mnogo toga. Sa limuzinom nazvanom Američki san (American Dream), dobile su neverovatne karakteristike kao što je platforma za sletanje helikoptera, pa čak i bazen.
    Nastavak istorije limuzina
    Istorija limuzina se nastavlja sa svakom novom inovacijom. Limuzine su prešle dug put. Od konjskih zaprega za tri do pet putnika, stiglo se do velikih SUV limuzina sa najmanje dvadeset mesta. Dok preduzeća nastoje da stvore jedinstvene limuzine sa neverovatnim karakteristikama, čini se da se istorija stvara svake godine. Zbog toga je toliko važno da svoje limuzine prilagodite trenutku, kako biste osigurali da se putnici osećaju kao da koračaju kao budućnosti, a ne ka prošlosti.
    I za kraj...

U današnje vreme, iznajmljivanje limuzina više nije rezervisano samo za one sa dubljim džepom i poznate ličnosti. Iznajmljuju ih parovi za venčanje, roditelji za punoletstvo svojih mezimaca, poslovni ljudi za dočekivanje partnera iz inostranstva, i u mnoge druge svrhe.
    izvor reddit

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,927 Posts

Quote Originally Posted by nobel View Post
    Istorijat limuzina

izvor reddit
    Zanimljivo, ali (jedno ,,ali" sve pokvari) ajde da malo zakomplikujemo. Mi (prostor negdašnje Jugoslavije) smo najčešće za moderne tehničke stvari uzimali njemačke izraze ili objašnjenja. Elem, u nekadašnjoj Jugoslaviji pod tehničkim pojmom limuzina podrazumjevao se automobil sa dva reda sjedišta koji može da primi do šest putnika i ima fiksni krov. Pojavom interneta i preuzimanjem stranih riječi limuzinu smo zamijenili sa sedanom. Kombi limuzina je je slična limuzini, ali ima ,,odsečeni" zadnji dio, no i ta kvalifikacija se u međuvremenu izgubila i kombi limuzine danas zovemo hečbek. Ono što Amerikanci zovu limuzina (u tekstu koji si citirao) kod nas bi bila produžena limuzina.
    Nego kada smo kod zanimljivosti i karavan spada u kategoriju limuzine. Ipak se odomaćio taj naziv iako isti nema tehničko porijeklo. Opel Rekord Caravan (iz 1957 god.) je prvi široko popularan automobil te izvedbe karoserije (i u Jugoslaviji). Karavan (Caravan) vozila su zapravo ona za kampovanje, a Opel je htio imenom da naglasi da u tom obliku karoserije ima mjesta kao da ste u karavanu (kamperu). Ime Karavan je ostalo iako ga nisu prihvatili mnogi drugi proizvođači. Za taj oblik karoserije mnogi proizvođači imaju svoje ime: Avant (Audi), Combi (Škoda, Toyota, Renault), Touring (BMW), T (Mercedes-Benz), Sportwagon (Alfa Romeo), Station Wagon ili SW (Peugeot, Fiat, Subaru), Tourer (Honda, Citroen), Turnier (Ford), V (Volvo), ...

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,599
    Thanks Thanks Received 
    6,197
    Thanked in
    3,611 Posts

5 eura sijalica od zmigavca za golf 6 masala

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

kombilimuzina je u njemačkoj ono što mi zovemo karavan, hečbek je schräghecklimousine odnosno limuzina sa kosim vratima gepeka
    She is only here to annoy herself!

29. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,927 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    kombilimuzina je u njemačkoj ono što mi zovemo karavan, hečbek je schräghecklimousine odnosno limuzina sa kosim vratima gepeka
    Onda smo (Jugosloveni) malo prepravili iskreno ovo je neko (ja sam prepričao) objašnjenje oblika karoserija sa početka osamdesetih (Auto Magazin). Kako se izgovara schräghecklimousine?

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Page 903 of 1014 FirstFirst ... 4038038538938999009019029039049059069079139531003 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)