Skoro cijeli svijet i ja sa njim padoh na ukrainsku propagandu. Nikako ne mozemo da vidimo da je u pitanju specijalna mirovana operacija,koja se eto malo oduzila jer ukraincima ni dobro ne valja. Nije meni sto sam ja slijep...no se evo i svedska i svajcarska probudise u pogresno vrijeme..njemacka prekrsi neka svoja nacela pa cak i najveca sex masina ovoga foruma avatar promijeni...kakve smo mi naivcine.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Pošto kičmu UKR vazdušnih snaga čine Mig, Sukhoi i varijacije istih, moraće proći neku obuku, pošto eu može da im isporučuje euro typhoon, Gripen, Mirage itd..
Slični sistemi upravljanja ali različit "avionics" iliti elektronika, radarski sistemi, kontrola oružja itd..
Jako teška operacija, prvo dostaviti te avione pod predpostavkom da će se zabraniti letovi iznad UKR, drugo obuka u uslovima neposredne opasnosti..
Ili ako nađu rešenje, pošto par EU zemalja i dalje u svojim eskadrilama ima migove itd. pa da im iste i pošalju, čime bi izbjegli ovo što napisah iznad..
Last edited by Zedd; 27-02-22 at 21:40.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Je li Tripleta uveo sankcije Rusiji?
Čekamo njega, i to je to.
Last edited by ASC; 27-02-22 at 22:02.
Ovo vodi ka tome da i USA zatvori nebo za Ruske avio kompanije.Americans should consider leaving Russia immediately as commercial flights from the country are increasingly being cancelled, the U.S. embassy in Moscow said.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Не вјерујем да ће сад Пољска послати трећуну своје а Словачка и Бугарска да пошању комплетну авијацију, све док не добију од САД оно што су наручили као замјену (Ф16).Али сам сигуран да ће се обезбиједити неки контигент.За сад мислим да су ипак приоритет Бајрактар дронови, муниција и дјелови за њих.Вјероватно ће Турска нешто саставити, а нешто и из својих јединица обезбиједити.
Такође из магацина и фабрика Пољске, Чешке, Словачке, Бугарске и Румуније ће потећи много муниције, резервних дјелова и материјала, и за КОВ и за ПВО.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Moguće su dvije varijante, prva, realnija da to budu avioni MiG iz nekih članica EU, a koji ih još uvjek imaju (tim članicama sljedi kompenzacija u vidu Miraža npr.) jer zbog sistema obuke (čitaj nemoguće u datim uslovima) to je za pilote iz Ukrajine najefikasnije. Druga varijanta je kroz ovu danas osnovanu ,,legiju stranaca", da se u istu prijavi obučeni pilot i on kao pripadnik ukrajnske vojske pilotira modernijim doniranim avionom (ako budu npr. Miraž a ne Mig). Transport sve te (vojne) pomoći će uglavnom (kao i do sada) ići železnicom.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Što se tiče informacija evo jedne, ima i fotografija kao dokaz... ček, ček,... upravo to, nije tako, nego kako ja želim da bude. Na kraju će ispasti da fotografija nema veze sa Ukrajnom...
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Ne sprdajte se kakvi avioni kao pomoc. To godinama traju obuke pilota.
Ovo su ogromni finansijski gubici
RUSSIAN AIRLINE AEROFLOT SAYS IT HAS CANCELLED ALL FLIGHTS TO EUROPEAN DESTINATIONSIreland taking back its planes. Irish leasing companies expected to terminate all leasing deals for Russian aircraft. “Most commercial aircraft in Russia are leased…has the potential to massively disrupt travel in and out of Russia as well as internally.”
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
https://twitter.com/christogrozev/st...58ef3cd054%2F0
Cilj, dakle, nije da se sprijeci ulazak Ukrajine u NATO jer je prijetnja Rusiji, nego da se Ukrajina u potpunosti pripoji Rusiji, jer im "pripada". Vec su pripremili pobjednicki govor u nadi da ce do sad da bude zavrseno. Sad rusofili mogu da prestanu sa proseravanjem da se Rusija brani. Bukvalno su upali u suverenu drzavu u pokusaju da je pripoje sebi.
Bukvalno se pominje ruski svijet. Mozda kad se svijet obracuna sa njihovim velikodrzavnim projektom, mogli bi i na neke druge da predjemo.
Last edited by VanjaTheMan; 27-02-22 at 22:14.
Look upon my works ye mighty and this pear...
to je uvijek bila opcija. razlog da bi NATO ušeta u Moskvu, prosto ne pije vodu. mogli su oblasti koje su priznate u ponedeljak, da štite i bez invazije na čitavu državu. ovako imamo veliku krizu za koju je direktno kriv Putin
da dodam pošto se ođe ne pravi razlika između Putina i Rusa, već se stavlja znak jednakosti - Rusi su ljudi koji su životima platili slobodu svijeta. da nije njih bilo, ovaj svijet bi bio pod nacističkom čizmom. oni nisu krivi za sve ovo, kolateralna su šteta svog predsjednika
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Imam par dugova koja me bas opterecuju. Mozda bi i valjao defcon 1, da ih se napokon otarasim.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Naravno da nije ok, ali je jasno da se ne gadjaju civilni ciljevi, inače ne bi neke babe napušavale Ruske vojnike, da ovi samo što ne kažu "pušti me baba života ti"
Što se tiče metroa, svakako da im je bolje tamo po mojoj računici, u stambenim objektima svakako mogu nastradati, ili od neke fail rakete, od neke rakete koju je PVO skrenuo sa kursa, ali ne i uništio, ili kao što se ispostavilo za onaj slučaj od prije par dana i od same ukrajinske PVO artiljerije koja je pogodila zgradu.
Mogu ti reći i da Ukrajinci jedu ono što se ne jede instalirajući artiljeriju i PVO u civilnim blokovima medju zgradama svjesno žrtvujući ljude ako ih budu tu gadjali Rusi, svakako će Rusi snositi krivicu ako ih budu gadjali i ubili civile, ali džaba mrtvim ljudima ruska krivica.
Forever young, i want to be forever young
Možda ovo nije daleko od istine. Amerikanac iz Kijeva malo drugačije vidi dešavanja.
Google veli da je objavljena vise puta u zadnja 24h - a komentari kazu ukrajinska specijalna jedinica - ili Rusi preobuceni u ukrajinsku specijalnu jedinicu.
Mada evo link do nekog foruma, ima i druga slika i objasnjenje iste
https://glav.su/forum/4/16?page=37933
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks