Ne znam ni ja kako je postarina tolika za toliko cudo al' ako pise, tako je valjda
Ovdje kod nas po pravilu tezina ne igra nikakvu ulogu ali ko ce ti ga znat'... ne bi me cudilo da naplate neku spediciju ili dodatne 'manipulativne troskove'![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
Ja poslah ovome poruku i fino mu rekoh da cu sacekat' jos sledecu sedmicu a onda cu kulturno morat' da trazim povrat da se izvisim.
On se slozio u principu i iskreno nada ce ce bit' makar nekog azuriranja sto se pracenja posiljke tice tokom iduce sedmice.
Zaista da putuje mjesec dana po Indiji i jos mjesec dana iz Indije je mnogo pa sve da je na magarca.
Do Not Disturb.
jel moguce da nasoj posti treba 15 dana i vise da "obradi" pristigle posilje....ili cainiao tracking nema veze sa vezom? imam 3-4 poslilje koje po trackingu stoje kao pristigle u CG jos 15.02 a na sajtu poste ni traga ni glasa....
Na sajtu poste mozes da pratis samo posiljke koje imaju tracking koji pocinje na R…
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
od ove tri prve, dvije su sa R....a jedna sa U...ali ima isti format tracking broja.... nijedna se ne vidi...
Sta ti daje na 17track? Ja sto primjetih cainao tracking ispise da je stiglo u zemlju kada na 17track bude da je u transit country, obicno 5-7 dana nakon toga se pojavi kod nas
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
nisam provjeravao 17track...jer kad vidjeh da ovamo ima ovako detaljno, onda nisam ni probao...
uglavnom za ove dvije sa R pise NLHFDY, Departed from OE, 15.02
ova jedna koja je sa U zadnji status 21.02 HK, Posting
Na jednu od dvije posiljke je na 17track nestalo ono od 6. februara da je poslato iz zemlje.
Tako da je sad poslednji satus od dana prije (5. februar) gdje pise da je roba spakovana.
Cini mi se da je ovo prvi put (makar da ja primjetim) da se status mijenja retrogradno, tj. da se uklanja onaj status koji je pisao i ostavlja onaj koji je bio prije tog poslednjeg.
Sve su prilike da makar ja necu gledat' ove posiljke.
Do Not Disturb.
Bas nisi imao srece.
Eto ja i jos par kolega smo u zadnjih mjesec/dva imali vise posiljki (svaki od nas po nekoliko) i svaka je stigla dosta brzo, bez ikakvih problema.
U pocetku smo doplacivali za 'tracking' ali i bez toga stize za isto vrijeme i opet bez ikakvih problema.
Da ne ureknem ali nemoj ni ti da odustajes jer su zaista trenutno jedini sa kojima nemam problema.
Do Not Disturb.
Imam jednu pošiljku sa AliExpress Premium Shipping, plaćeno oko 33eur samo za shipping. Ne stiže već više od 15 dana.
A piše ovako, jel ovo znači da je vraćeno pošiljaocu?
2022-02-26 06:39GMT+8
Order being returned
Parcel returned to sender and signed successfully.
2022-02-24 16:39GMT+8
Parcel returned to sender via express and accepted by carrier.
2022-02-16 03:45GMT+8
Out for delivery
Dispatched from sorting center
2022-02-15 23:49GMT+8
Arrived at sorting center
2022-02-15 22:13GMT+8
Parcel dispatched
Ne vidim fotke...al po tekstu bih rekao da je to vraceno posiljaocu, odnosno prodavcu. Vjerovatno je falio neki papir.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Evo po trackingu
https://parcelsapp.com/en/tracking/LP00496272870339
Da li je iko kupovao sa ovog sajta
Tj prodavnica računara iz kotora
Potrebne su mi neke stvari poput ups-a, printera monitora itd
http://multiplanet.me/index.php/prod...ponska-oprema/
Poslato sa puslice upotrebom Tapatalk-a
Na iherb hocu nesto da porucim za 82.06 usd, to je u eurima 74.nesto.
Kada obrnem iherb na eure pise mi 75.nesto.
Hoce li mi praviti problem ako porucim u dolarima a hvali koji cent za 75?
Tacnije 74.80eur.
Ne znam kako DHL u CG radi na potezu od 75-150e, da li uopste naplacuje pdv, i ako naplacuje da li ti naplate i spediciju 30-40e to je najbitnije da saznas. Ako naplacuju onda ti je veliki rizik to, probaj sa nekim promo kodom da spustis 2,5%, tih uvjek ima da se nadju online.
Sent from my phone
Ako imas fakturu, tj. mozes nekako da dokazes da si platio ispod 75 eura onda ti nece praviti problem (izvod ili sms od banke sa iznosom u eurima). Sve preko toga ide 21% PDV-a plus dostava.
Naplacuju PDV i njihovu dostavu, koja je oko 10 eura, ako se dobro sjecam.
Spedicija od 30+ eura ide samo ako je faktura preko 150 eura.
Pise sve u prvom postu ove teme.
Onda promo kod da nadje od 2,5 ili bese 5%, taman mu ga spusti par dolara
Sent from my phone
Ma ovo je sa svim popustima, neznam sta da radim.
Ako je manje od 75e, pa i 1 cent, dhl ce ti samo uzet njihovih 5e, izmedju 75 i 150 nisam siguran da li uzimaju sto vise od toga + pdv, preko toga ide carina i pdv i dhl uzima 20tak eura, zaboravih tacno
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks