Page 42 of 494 FirstFirst ... 323839404142434445465292142 ... LastLast
Results 1,026 to 1,050 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    sa guardiana

It was also denied by UK armed forces minister James Heappey who said he did “not recognise reports that Ukrainian southern coastal city of Melitopol has fallen to Russian forces, adding that the Russian invasion plan is running “nowhere near” to schedule.”

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Uh, ovo prenijeh sa Vijesti, doduše bilo je izještaja o pojedinim mjestima/aerodromima koje su nekoliko puta osvajali Rusi pa ga vraćali Ukri tako da bem li ga..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,616
    Thanked in
    3,811 Posts

Znam da je potpuno nebitno jer to nije njegov posao, ali gledah sinoć prvi dio emisije Ivana Ivanovića, ni riječ o napadu Rusije na Ukrajinu. A bilo je materijala da se sprda i sa svojim predsjednikom u vezi sa njunjavim pokušajima da ostane u fazonu nit luk jeo, nit luk mirisao. Ostaje da se vidi Kesić noćas. Opet, nije da je to njegov posao.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

3. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

5. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Uh, ovo prenijeh sa Vijesti, doduše bilo je izještaja o pojedinim mjestima/aerodromima koje su nekoliko puta osvajali Rusi pa ga vraćali Ukri tako da bem li ga..
    kao za tenk juče, ili onaj klip te se ispostavi da je sa igrice Rusi i dalje tvrde da gađaju samo vojne ciljeve. ali koliko čitam svi novinari sa lica mjesta a i klipovi/slike kažu drugačije. mislim jasno je da zvaničnici Rusije lažu, jer su ubjeđivali sve da od invazije neće biti ništa

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    3,473
    Thanked in
    1,556 Posts

kao za tenk juče, ili onaj klip te se ispostavi da je sa igrice Rusi i dalje tvrde da gađaju samo vojne ciljeve. ali koliko čitam svi novinari sa lica mjesta a i klipovi/slike kažu drugačije. mislim jasno je da zvaničnici Rusije lažu, jer su ubjeđivali sve da od invazije neće biti ništa

Koji klip sa igrice, dje gazi auto?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,623
    Thanked in
    2,374 Posts

Ne znam koliko je pametno ovo sto su podijelili oruzije civilima.
    Vidim mnogo puskaranja medjusobnog, pljacki, slucajnih ubistava.
    Ljudi setaju kroz grad lagano sa kalasnjikovima.
    Ako im vec ide toliko dobro u odbrani, onda mi taj potez djeluje blago receno besmislen.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Sve što smo viđeli a da je verifikovano koliko toliko, mi izaziva sumnju u ukupne napadačke kapacitete RU armije.. Mislim ono, lik kači pancir na vrata da bi se zaštitio..
    Miksovane oklopne brigade sačinjene od tenkova iz 70ih do 90ih koji su po svim standardima zastarjeli.. Jedino novo što sam vidio su ovi transporteri iliti MRAP-ovi za koje mi je ludost da su ih slali u tolikom broju jer šta, očekivali su da će ih Ukri dočekati sa kamenjem a ne modernim oružjem??
    Bez ako im je svo to moderno naoružanje ostalo u sopstvenim granicama a sve ovo je prosto potrošna roba?
    Bojim se da će sopstvena propaganda da ih pojede..

10. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,207
    Thanked in
    2,890 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Znam da je potpuno nebitno jer to nije njegov posao, ali gledah sinoć prvi dio emisije Ivana Ivanovića, ni riječ o napadu Rusije na Ukrajinu. A bilo je materijala da se sprda i sa svojim predsjednikom u vezi sa njunjavim pokušajima da ostane u fazonu nit luk jeo, nit luk mirisao. Ostaje da se vidi Kesić noćas. Opet, nije da je to njegov posao.
    Emisija se emituje u petak, a snima u četvrtak (osim ako nisu što promjenili u koncentraciji). Pomenuo je jedanput, da nisu stigli da izmjene (nešto oko Putina i kocke) jer je danas krenula invazija (po tome sam zaključio da još uvjek tako rade). Gledah emisiju zbog gošće, pa zapazih.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Sve što smo viđeli a da je verifikovano koliko toliko, mi izaziva sumnju u ukupne napadačke kapacitete RU armije.
    Druze, nemoj da te zavarava cinjenica sto Rusi, ipak, i te kako vode racuna o tome da gadjaju vojne ciljeve. Nije im cilj da u potpunosti furiozno poraze Ukrajinu, jer, ma sta ko pricao i kakvu propagandu prosipao, nije im cilj da bude ogromnih civilnih zrtava. Zbog toga ce i imati gubitaka Rusi, jbg.. to je cijena... Iz istog razloga NATO 2 puna mjeseca nije smio cizmom da udje na Kosovo. Frka je to...

A da je Rusiji cilj poraziti Ukrajinu po svaku cijenu, ovo bi prvog dana sve bilo gotovo, spalili bi im i nebo i zemlju (i to bez nuklearki), zive duse ostalo ne bi. I onda bi ti bili jasniji napadacki kapaciteti ruske armije...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

13. The Following User Says Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Koji klip sa igrice, dje gazi auto?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    onaj sa avionima. sa tenkom je bilo niz verzija, čiji je

@Zedd

https://twitter.com/olgatokariuk/sta...ojoXTki8nEwzGA

Last edited by outline; 26-02-22 at 09:03.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,616
    Thanked in
    3,811 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Emisija se emituje u petak, a snima u cetvrtak (osim ako nisu što promjenili u koncentraciji). Pomenuo je jedanput, da nisu stigli da izmjene (nešto oko Putina i kocke) jer je danas krenula invazija (po tome sam zaključio da još uvjek tako rade). Gledah emisiju zbog gošće, pa zapazih.

Snimaju četvrtkom, ali je i u vrijeme snimanja invazija uveliko bila u toku.

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Odličan pogodak vojog cilja.

https://twitter.com/ArmedForcesUkr/s...rf8XWWy9w&s=19

Nula

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    127
    Thanked in
    98 Posts

Nadam se da će ovaj bandit završiti na kraju svega, kao Čaušesku....

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Druze, nemoj da te zavarava cinjenica sto Rusi, ipak, i te kako vode racuna o tome da gadjaju vojne ciljeve. Nije im cilj da u potpunosti furiozno poraze Ukrajinu, jer, ma sta ko pricao i kakvu propagandu prosipao, nije im cilj da bude ogromnih civilnih zrtava. Zbog toga ce i imati gubitaka Rusi, jbg.. to je cijena... Iz istog razloga NATO 2 puna mjeseca nije smio cizmom da udje na Kosovo. Frka je to...

A da je Rusiji cilj poraziti Ukrajinu po svaku cijenu, ovo bi prvog dana sve bilo gotovo, spalili bi im i nebo i zemlju (i to bez nuklearki), zive duse ostalo ne bi. I onda bi ti bili jasniji napadacki kapaciteti ruske armije...
    Sve to stoji ali dosadašnja dešavanja na frontu ne idu u taj prilog.. Pratim pomalo (iz hobija da se ogradim) vojnu industriju, Rusije između ostalih, ovo sve što su poslali na Ukrajinu mi ne djeluje da je cutting edge modernog ratovanja, da ga tako nazovem..
    Pazi nisam pričao o raketnim sistemima, tu tek ne treba trošiti riječi jer ih imaju toliko taman da sprže Ukrajinu a da se ne oznoje.. Jasno je da im nije cilj to da rade, sve dok ne uđu u zonu gradova đe prosto nemaju nikakvu nadmoć nad braniocima bez da ih granatiraju..
    Posmatrajući dejstvo pješadije, cifra od 3500+ ljudi koja se pominje, nije baš mala.. A to ide u prilog priči da im je propaganda naduvana..
    Računam da su poslali i specijalne jedinice, diverzante, koje po ovom što je dostupno po netu, za sad uspješno eleminišu branioci u Kijevu..
    Ne moramo se potezati priče o "velikom štapu" jer je besmislena, a ovo oko konvencionalnog ratovanja možemo diskutovati..
    Da dodam, žao mi je i žrtava UKR I RU armije, jer su to ljudi poput mene i tebe i meni ništa ne može opravdati ponašanje jednog egomanijaka i paranoičnog warlorda Putina čija je ovo isključiva krivica..
    Pravdati se kako Rusija ni jedan mehanizam nije imala da se "odbrani" od konstantnog peckanja od vojno inferiornije Ukrajine mi je priča za malu đecu.. Ili je dokaz da je Rusija diplomatski totalno nesposobna..
    Last edited by Zedd; 26-02-22 at 09:11.

19. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,207
    Thanked in
    2,890 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Snimaju četvrtkom, ali je i u vrijeme snimanja invazija uveliko bila u toku.
    Uh, ispašće da ga branim (a ima negdje ranije kako mi baš nije simpatičan) ali čitava emisija je rađena po već napisanom scenariju, jedine improvizacije koje postoje je intervju sa gostom/gostima. Ako u sledećoj emisiji ne bude ništa (nisam siguran da ću je gledati, jer ne gledam odavno, ovu sam gledao zbog Beti Đorđević) potvrdiću moje mišljenje od ranije, a koje korespondira sada sa tvojim.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

I da im je ovo cilj, ne bi smjeli da ga sprovedu u djelo. Sa ili bez NATO-a, takav nacin ratovanja bi izazvao vojni odgovor alijanse.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    zalutala PVO raketa, može biti i ruska i ukrajinska
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    zalutala PVO raketa, može biti i ruska i ukrajinska
    Ima dosta izvještaja o friendly fire incidentima tako da uvijek treba ostaviti prostora za tumačenje..

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,623
    Thanked in
    2,374 Posts

Bi, sve bi potrcali da odgovore.

A oni pedalj jedan u tu zemlju privirit ne smiju jer im je jasno sto bi se desilo.

Isprozivao ih je fino Zelenskyy juce.

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Da dodam, žao mi je i žrtava UKR I RU armije, jer su to ljudi poput mene i tebe i meni ništa ne može opravdati ponašanje jednog egomanijaka i paranoičnog warlorda Putina čija je ovo isključiva krivica..
    Pravdati se kako Rusija ni jedan mehanizam nije imala da se "odbrani" od konstantnog peckanja od vojno inferiornije Ukrajine mi je priča za malu đecu..
    Ok, ja sam, recimo, jedno od te male djece. Ja ne mislim da je Putin manijak, vec vrlo proracunat i pragmatican covjek. Ovo nije njegov hir, vec krajnja nuzda. Dugi niz godina je upozoravao da se ne gomila nato naoruzanje duz njihovih granica, da prestanu sa guranjem prsta u oko, ali kurcenje zapada je nesto sto smo svi prihvatili kao savrseno normalno i prihvatljivo. A nije. Nije normalno i vrlo je opasno. Od granice Ukrajine do Moskve je manje od 500km. Tu nema zaebancije, druze, ali Ameri hoce, pa hoce. Sto blize, sto drskije. I ne jebu upozorenja 2%. I dokle? Nema kraja. Svi to znamo. Nato se nikad zaustavio ne bi, oni i ne znaju sta je to i kako se to radi. Samo bahato, drsko, guraj prst u oko, sve dublje, dok ne pocnes da vristis. Ili, kad je Rusija u pitanju, dok im ne odvalis samarcinu. Evo, zviznuo im je jednu. Dje je sad Amerika i Nato da ulete sa avijacijom i trupama? Sagoreli su mrcenu Ukrajinu, posrase se u nju sa laznim obecanjima.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

26. The Following User Says Thank You to ovizionizi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Pasha View Post
    Bi, sve bi potrcali da odgovore.

A oni pedalj jedan u tu zemlju privirit ne smiju jer im je jasno sto bi se desilo.

Isprozivao ih je fino Zelenskyy juce.

Pazi, direktno uključenje alijanse u sukob bi značio WW3 i prosto ne postoji ni jedno drugo tumačenje..
    Možda je i bolje što su ekonomski udarili na Rusiju, poljuljaće ih ali će se izbjeći dodatne nepotrebne žrtve kad se već ovo odigrava u UKR..

28. The Following 2 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,207
    Thanked in
    2,890 Posts

Kazahstan i Venecuela su vrlo bitni saveznici Rusije jer te dvije države imaju ogromne rezerve energenata, a kontrolu nad trgovinom tim energentima drže ruske kompanije. To savezništvo je puno bitnije nego sa Bjelorusijom koja ima puno bolji strateški položaj. Ako je istina ovo da je Kazahstan odbio da podrži Rusiju onda je to teški poraz Ruske diplomatije. Poslije ove dvije države Rusima je još bitna Kina. Kao što sam napisao, svi ostali saveznici Rusije su na formalnom nivou, odnosno samoj Rusiji ne doprinose puno u strateškom i ekonomskom smislu

Last edited by wulfy; 26-02-22 at 09:29.

30. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Ok, ja sam, recimo, jedno od te male djece. Ja ne mislim da je Putin manijak, vec vrlo proracunat i pragmatican covjek. Ovo nije njegov hir, vec krajnja nuzda. Dugi niz godina je upozoravao da se ne gomila nato naoruzanje duz njihovih granica, da prestanu sa guranjem prsta u oko, ali kurcenje zapada je nesto sto smo svi prihvatili kao savrseno normalno i prihvatljivo. A nije. Nije normalno i vrlo je opasno. Od granice Ukrajine do Moskve je manje od 500km. Tu nema zaebancije, druze, ali Ameri hoce, pa hoce. Sto blize, sto drskije. I ne jebu upozorenja 2%. I dokle? Nema kraja. Svi to znamo. Nato se nikad zaustavio ne bi, oni i ne znaju sta je to i kako se to radi. Samo bahato, drsko, guraj prst u oko, sve dublje, dok ne pocnes da vristis. Ili, kad je Rusija u pitanju, dok im ne odvalis samarcinu. Evo, zviznuo im je jednu. Dje je sad Amerika i Nato da ulete sa avijacijom i trupama? Sagoreli su mrcenu Ukrajinu, posrase se u nju sa laznim obecanjima.
    Aljaska je na 13km a da li treba da ti pričam da Ameri tamo imaju first strike sisteme? Tako da opet ta priča nema toliko smisla..
    Ovo u Ukri je fejl Ruske diplomatije kojoj ona nije jača strana jer se oslanjaju na slavu SSSR-a čije mogućnosti su davno nestale.. Vidjeli smo kako je reagovao diplomatski u Nagorno-Karabahu, Kazahstanu, Bjelorusiji a tu možeš da isključiš priču o miješanju Amerike..
    Dalje, da li je imao razlog, realan razlog sem da ga mjeri sa Amerima kad je podržao Asada recimo? Kakav je realan razlog imala Rusija da se miješa u Siriji? Osim da opali šamar, kako kažeš, Amerima?
    Da ne ulazim u period nakon ww2 jer je ta zemlja nepostojeća od 90te, a bila je u svakoj čorbi u kojoj je zaprška bila Amerika.. To što pokušavaju da ožive duh iste je druga priča..
    Last edited by Zedd; 26-02-22 at 09:30.

Thanks Thanks Given 
    6,597
    Thanks Thanks Received 
    6,278
    Thanked in
    2,618 Posts

I zato je dosao u situaciju da sada i Finska razmislja o NATO-u. Mozemo li, preventive radi, ocekivati napad i na njih, za svaki slucaj da Rusija bude sigurnija.

Covjek je sjebao i tudju i svoju zemlju.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

33. The Following 9 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Što jes jes, kad te maltretira neko uvijek kao odgovor treba pretući neko dijete, što je sigurno sigurno je.

Nula

35. The Following 9 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Page 42 of 494 FirstFirst ... 323839404142434445465292142 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)