Neki se jos i slade. Ne mogu da docekaju pokolj. Valjda je Ukrajina to zasluzila sto je htjela da odlucuje o svojoj sudbini.
Kakve amebe od mozgova, tesko njima.
Sta bi onda zaustavilo Putina da ne krene na Moldaviju, Gruziju, Baltik...
Mir u Evropi zahtijeva ili da Putin izgubi ovaj rat ili da citava Evropa kapitulira. Jer sledeci rat je vec u najavi ako se Putinu dozvoli da nastavi kako je krenuo.
Last edited by VanjaTheMan; 24-02-22 at 08:53.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
ovaj je pripravan da dopunja, ako iko uspije i da poleti...
https://www.flightradar24.com/LAGR220/2aec14de
![]()
Zanimljivo je radovanje likova kojima je super kad Rusija radi Ukrajini isto ono što su Srbiji radili tokom NATO bombardovanja 1999.
Sada se raduju kada Rusija to radi jednoj pravoslavnoj zemlji koja inače nije priznala Kosovo. A Rusija sve to radi pozivajući se na Kosovo.
Kombinacija žrtve koja se raduje kada se neko drugi zlostavlja i IQ jednakog broju cipela daje simpatičan rezultat. Očekivan svakako.
Tko leti, vrijedi...
Ču mjerimo. Nisi se naspavao, pa ne kapiraš poentu ili se praviš lud? Jasno je da doživljavamo kulminaciju licemjernog posmatranja događaja kako kod nas, tako i u svijetu. Što je to "realista"? Osoba koja ne želi da sagleda dvadesetogodišnje pozivanje jedne velike sile, da se prestane sa širenjem i provokacijama, pa kad se desi da taj veliki ustane i zalijepi šamarčinu, onda se kaže "viđite ovo ljudi, agresija".
ukrajina (dakle ne ukrajina tj naaarod vec politicka elita) se prekartala misleci da ce moci ku*cenjem da puni dzepove ni na cemu,posle krima nisu se dozvali pameti jer pohlepa,i sad imamo sta imamo.dakle vas naaarod koji pati tamo ne pati jer je rusija rusija,putin putin,amerika bajden,tramp ili neko peti,vec sto je zinula gu*ica lokalnoj telecoj glavi da puni dzepove na rusima.
razrjesenje ove situacije je opet iskljucivo u rukama njihovih telecih glava,a vidimo kuda su krenuli tj da nikakav problem nemaju da gube i djelove teritorije i da im ginu i ljudi,dok god oni imaju formalne pozicije u pregovorima i fakticku kontrolu zapadne granice.
ja da sam harald peti ili onaj njegov klempusan od sina bi se ukljucio kao medijator da ispeglam rstva,da idem na sansu da su se cubanske telece glave ukopale u jamu pricom i da moze posredno da se dodje do normalnog dogovora koliki dio kolaca pripada njima,da se to stavi na papir jer i dalje mislim da nije putin toliko nerazuman da ne bi pristao na neki fer dil.ovo za haralda petog sam bupnuo,samo je zgodan primjer,nebitno ko je eto moze slaven,vidim u njemu taj diplomatski potencijal.
Ruski srednji stalež koji si pominjao slabo će imati para za ljetovanje. Rublja je samo danas pala 15%, moskovska berza 45%. A biće novih sankcija. Da li zaista očekuješ njihov dolazak kod nas na more?
Usput, to Rusa što je došlo prošlo godine dolazilo je preko Ukrajine jer nije bilo letova iz Rusije. Ne zahvaljujući Crnoj Gori.
A ako se blokira SWIFT ruskim bankama nema nikakvih plaćanja sa Rusijom.
Tako da računaj na vlasnike nekretnine koji će sa kešom kolima zapucat iz Moskve i Pitera za Budvu da vade sezonu. Ovajdićeš se od njih.
Doduše, nije Rusa nešto bilo ni 2021.
Tko leti, vrijedi...
Sto bi Sojic rekao, "ja sam iznenadjen i uvredjen"...ali ko je mislio da ce rusija da sjedi i gleda kako amerika i nato rade sto oni hoce, onda taj nije bas u vugla dobro, a Kina sve to posmatra i ceka da neko "sa strane" krene da pomaze pa da i ona ima razlog "da uleti", ali isto mislim da nisu ni amerika ni nato toliko panglu, samo ce ostati na ovome "uvodimo sankcije" sto je presmijesno...ali Ukrajina, stvarno zamislite rukovodstvo te zemlje, gdje kazu spremni smo za rat i ocekuju podrsku amerike i nato-a, a ovi im odgovore samo jako, ako rusija krene pomocicemo vam tako sto cemo uvesti sankcije, nevera...
Skoro nijednog forumaša ne poznajem privatno pa ne bih komentarisao,ali u mojoj okolini navijanja oko ratnih dešavanja(bilo za jednu ili drugu stranu) uglavnom vode najglasnije oni koji ne bi mogli pretrčat ulicu od kilaže,pogodit bilbord iz puške ...
Mogu mislit kakvi se "razgovori i ratni planovi" vode kod onih koje tate kolko sjutra mogu ukrcati u avion za Milano,Cirih,Dubai..."dok ovo ne prođe".Tačno mogu da zamislim ko je dobio mjesta odmah iza pilota u avionima koji evakuišu stanovništvo iz UKR
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Last edited by joni; 24-02-22 at 09:15.
Prespavali smo period od '45 do pada SSSR-a direktore? Ta nacija je stvarno bila pomiriteljska, Poljaci, Česi, Slovaci i Mađari će se složiti sa tobom.. Naravno da su širili mir i. ljubav u svijetu posebno preko ak-47 zemljama trećeg svijeta i tako..
To što su ispali iz kolosijeka im nije niko kriv nego oni sami, sad što na isti način odgovaraju na provokacije ih ne opravdava direktore, posebno protiv svog naroda..
Vidi se ko je još uvijek pospan i ko namjerno poreskače stranice istorije..
Ali čekajte, ide još jedno opravdanje jer potonja mora biti direktorova..
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Kakvo je stanje?
Kako se drže Ukrajinci? Ima li gubitaka sa ruske strane?
In vino veritas
2022. godina, ljudi na forumu opravdavaju invaziju od strane jedne države na teritoriju druge u kojoj će poginuti ko zna koliko ljudi. dokle smo mi došli
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
A kako mi se Gagi uzbudio sto je ovo, kako ovako nije pisao i branio kad je amerika vrsila agresiju na Libiju, Irak, Siriju, okupirala Afganistan da pokupi sto se moze pokiupit pa posle povuc sve trupe kao da nista nije bilo, sto Izrael palestince dnevno bombarduje i sikanira, eeee pravo je DPS cedo, kako tata partije kaze, tako sinovi partije moraju da misle...
Last edited by Whisperer; 24-02-22 at 09:20.
Ruski narod je kriv za ovo sto drži ova govvna na vlasti,oni su jedini koji mogu svijetu pomoći u ovom trenutku,svi su svjesni da su nuklearna sila i da se zbog toga ne smiju napasti,jer prijete uništenjem.
Eto ko je putin,hitler br2.
Od svijeta očekujem i nadam se da im uvedu najteže sankcije i da budu trajne,dok oni ne polože oružje...pa dako se osvijeste Rusi i zbace ovog odvratnog diktatora sa vlasti
Sent from my iPhone using Tapatalk
KEako je krEalju? Putin je, izmedju ostalog govorio da se u Donbasu odvija genocid.
Prijete unistenjem citavog svijeta ako neko stane na put njihovim imperijalistickim ciljevima. A onda dodju mentalni patuljci da sire pricu o dobroj Rusiji koja se samo brani. Jer se po takvim prijetnjama najbolje prepoznaju mirotvorci.
Skoro pa bukvalno.
Last edited by VanjaTheMan; 24-02-22 at 09:25.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Po toj logici si i ti prespavao 1939-1945... A vidim da si prespavao događanja i kod nas. Nisam apsolutno fap-fap mašina prema bilo kojoj velikoj sili ali moram te napomenuti, da je SSSR brojao skoro 30 miliona stradalih u WWII. Ne postoji veća žrtva od te... Meni lično je nastrana osoba koja ne želi da sagleda situaciju koja se događa trenutno na način koji isključuje vajanje ideala zapada. Znam da ti to teško ide. Svi jako dobro znamo da je poslije 1999 godine nešto ovako visilo u vazduhu svo vrijeme, posebno što se toliko decenija oglušuju o upozorenja. Jutros si mogao vidjeti Putinovo najnovije upozorenje, a umjesto da se shvati ozbiljno, prihvataju se potpaljivačke prijetnje istih onih koji su do ovoga doveli svojim potezima, a srceparajuća glumatanja i suze "širitelja demokratije bombama" ne bih komentarisao...
Ovo direktore sto kaze sve se vrti oko para i to ogromnih para... a sargarepa narodu kao i odje ....
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
rekoh ne bi se kladio ne da sam siguran.nisam baba vanga ili katnic da imam providjenja i znam sve varijabile.ono sto znam je istorija modernog ruskog vojnog anganzmana i da im ni jedna intervencija ne traje preko par nedjelja i prije bi se kladio da se sve vraca na normalu kod njih bar do ljeta.samim tim ja kao sto rekoh bi se prije kladio da ce letova biti i kao sto rekoh ostacemo im manje vise jedina destinacija koja ih zanima,potpomognuto izdasno tome da smo im vec ukotvljeni kao tradicionalna destinacija.
bas kao sto si rekao da je bio smanjen obim prosle godine i racunam na taj ekstra efekt i da ce se gurati maks bar u propagandne svrhe da oni imaju para,mogu da putuju i sl.
uostalom,ovo sam sve dodao kao sta realno obicnog smrtnika odavde moze da docese u ovoj prici,i zasto je zauzimanje strana i navijanje besmisleno.umjesto 30e u kasi mozda bude 35 i to 5 nece da zavrsi ni u mom ni u tvom dzepu svakako.
Ima li dobrovoljaca da pomazu humanitarnu intervenciju? Iz Srbije ih sigurno ima, pa navijam da se i ovdasnji dozovu i priteknu u pomoc, ipak kad je nesto humanitarno humanitarno je.
Ako se vratite kuci opjevace vas Perosevic. Ma i ako se ne vratite.
Last edited by Dejan; 24-02-22 at 09:25.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Ne radi se o poredjenju vec ukazivanju na licimjerje velikih sila, nista drugo.
Svakome sa iole malo sive materije u glavi je jasno da je ovo sve ekonomska prica i nista drugo, sta vise, potpuno ocekivana. Jel' zalosno da se ovako nesto desava na pragu Evrope? Definitivno jeste ali je u isto vrijeme i donekle razumljivo.
edit:
Ne pravdam Rusiju, daleko od toga, cisto da ne bude zabune.
Last edited by beatnological; 24-02-22 at 09:31.
Ne znam, kad cujem ove sirene u Kijevu odma se sjetim '99 i bjezanja u podrum zgrade...Vise nije ni bitno ko je agresor ko je zrtva, je li kriva Rusija ili Amerika i sl, vazda cu bit na strani slabijeg pa taman da mi je otac Putin...
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks