Page 18 of 494 FirstFirst ... 81415161718192021222868118 ... LastLast
Results 426 to 450 of 12341

Thread: Rusko-ukrajinski rat 2022

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Jeste Rusija izvršila otvorenu agresiju na drugu državu u kojoj će da pogine desetine hiljada ljudi i pokrenula najznačajniji rat na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata, ALIIIIIIIIIIIII AMERIKAAAAAAAA!
    Neki se jos i slade. Ne mogu da docekaju pokolj. Valjda je Ukrajina to zasluzila sto je htjela da odlucuje o svojoj sudbini.

Kakve amebe od mozgova, tesko njima.

Quote Originally Posted by Geralt of Rivia View Post
    Најрационалнији потез колективног Запада јесте да позове руководство Украјине на моменталну капитулацију уз пружање гаранција да ће на мировним преговорима држати страну Украјини.
    Sta bi onda zaustavilo Putina da ne krene na Moldaviju, Gruziju, Baltik...

Mir u Evropi zahtijeva ili da Putin izgubi ovaj rat ili da citava Evropa kapitulira. Jer sledeci rat je vec u najavi ako se Putinu dozvoli da nastavi kako je krenuo.
    Last edited by VanjaTheMan; 24-02-22 at 08:53.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

2. The Following 2 Users Say Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Quote Originally Posted by Joksim View Post
    Ubise se Amerikanci i Nato od brige za izbjeglice. Ne suse im se jastuci od suza, bas kao i za milione Iracana, Afganistanaca, Libijaca…
    Спремни да ратују до последњег Украјинца...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    432
    Thanked in
    211 Posts

ovaj je pripravan da dopunja, ako iko uspije i da poleti...

https://www.flightradar24.com/LAGR220/2aec14de

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Šta vele na RT-u, Rusija nema u planu invaziju Ukrajine? Tehnikalije, tehnikalije..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

6. The Following 3 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,369
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Zanimljivo je radovanje likova kojima je super kad Rusija radi Ukrajini isto ono što su Srbiji radili tokom NATO bombardovanja 1999.
    Sada se raduju kada Rusija to radi jednoj pravoslavnoj zemlji koja inače nije priznala Kosovo. A Rusija sve to radi pozivajući se na Kosovo.
    Kombinacija žrtve koja se raduje kada se neko drugi zlostavlja i IQ jednakog broju cipela daje simpatičan rezultat. Očekivan svakako.
    Tko leti, vrijedi...

8. The Following 3 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    A ti si sad kao majka Tereza jel direktore? Sad ćemo da mjerimo ko je veća misica na forumu i ko više želi mir u svijetu?

Ja sam realista i Ameriku posmatram kroz prizmu ratne industrije i nafte, dva njima najbitnija cilja/razloga zbog kojeg učestvuju u nekom ratu.. Da li podržavam to što oni rade, ne niti imam razlog da tražim opravdanje za njihove poteze, za razliku od tebe kad je u pitanju Rusija i selektivan vid na njeno učešće u kreiranju geopolitike od '48 na ovamo..
    Od Kubanske krize do rata u Siriji, i jedni i drugi su bili na terenu tako da ih ništa više ne abolira od toga.. Jedni su učestvovali u svakom ratu od 1915 na ovamo, drugi su nesistomišljenike trpali po gulazima.. Šta ih opravdava, to što su nama "braća"?
    Na kraju, nebitno je šta ja napisao na tu temu kada ćeš ti uvijek naći opravdanje za Rusku braću, jer su po koncu oni bezgrešni..
    Ču mjerimo. Nisi se naspavao, pa ne kapiraš poentu ili se praviš lud? Jasno je da doživljavamo kulminaciju licemjernog posmatranja događaja kako kod nas, tako i u svijetu. Što je to "realista"? Osoba koja ne želi da sagleda dvadesetogodišnje pozivanje jedne velike sile, da se prestane sa širenjem i provokacijama, pa kad se desi da taj veliki ustane i zalijepi šamarčinu, onda se kaže "viđite ovo ljudi, agresija".

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Zasto Amerikanci ne bombarduju Moskvu? Kao Hanoj, kao Bagdad, kao SCG, kao Tripoli, kao Damask, kao Kabul...
    VUNA... Aaaaa!!!???
    Budite relaksirani.

11. The Following 2 Users Say Thank You to Joksim For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    913 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Zanimljivo je radovanje likova kojima je super kad Rusija radi Ukrajini isto ono što su Srbiji radili tokom NATO bombardovanja 1999.
    Sada se raduju kada Rusija to radi jednoj pravoslavnoj zemlji koja inače nije priznala Kosovo. A Rusija sve to radi pozivajući se na Kosovo.
    Kombinacija žrtve koja se raduje kada se neko drugi zlostavlja i IQ jednakog broju cipela daje simpatičan rezultat. Očekivan svakako.
    Plus što je ta Ukrajina bila prva država koja je 1999 javno osudila bombardovanje Srbije i Crne Gore, nikad ne bih stao na stranu vojnog okupatora koji god da su mu razlozi za to što radi.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

ukrajina (dakle ne ukrajina tj naaarod vec politicka elita) se prekartala misleci da ce moci ku*cenjem da puni dzepove ni na cemu,posle krima nisu se dozvali pameti jer pohlepa,i sad imamo sta imamo.dakle vas naaarod koji pati tamo ne pati jer je rusija rusija,putin putin,amerika bajden,tramp ili neko peti,vec sto je zinula gu*ica lokalnoj telecoj glavi da puni dzepove na rusima.

razrjesenje ove situacije je opet iskljucivo u rukama njihovih telecih glava,a vidimo kuda su krenuli tj da nikakav problem nemaju da gube i djelove teritorije i da im ginu i ljudi,dok god oni imaju formalne pozicije u pregovorima i fakticku kontrolu zapadne granice.

ja da sam harald peti ili onaj njegov klempusan od sina bi se ukljucio kao medijator da ispeglam rstva,da idem na sansu da su se cubanske telece glave ukopale u jamu pricom i da moze posredno da se dodje do normalnog dogovora koliki dio kolaca pripada njima,da se to stavi na papir jer i dalje mislim da nije putin toliko nerazuman da ne bi pristao na neki fer dil.ovo za haralda petog sam bupnuo,samo je zgodan primjer,nebitno ko je eto moze slaven,vidim u njemu taj diplomatski potencijal.

14. The Following 2 Users Say Thank You to umart For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,369
    Thanks Thanks Received 
    4,780
    Thanked in
    2,447 Posts

Quote Originally Posted by umart View Post
    ne bi se kladio,prvo tesko ce toliko se dritanga kockat sa naaaaaarodom da krene sa nekim ozbiljnijim sankcijama (plus budzet) a ovima ce sva vrata bar ona koja ih zanimaju bit' zatvorena te im ostajemo mi,a i imas ne mali broj koji je pokupovao nekretnine po primorju i njihovo okruzenje koji ce ti vazda dolazit sta god i kako god bude.

a ako vjerujes da ce biti nekog kopnenog rata na tlu same rusije pa ce njihov srednji pa navise stalez zapravo nesto i dotaci,ne znam sta da ti kazem...
    Ruski srednji stalež koji si pominjao slabo će imati para za ljetovanje. Rublja je samo danas pala 15%, moskovska berza 45%. A biće novih sankcija. Da li zaista očekuješ njihov dolazak kod nas na more?
    Usput, to Rusa što je došlo prošlo godine dolazilo je preko Ukrajine jer nije bilo letova iz Rusije. Ne zahvaljujući Crnoj Gori.
    A ako se blokira SWIFT ruskim bankama nema nikakvih plaćanja sa Rusijom.

Tako da računaj na vlasnike nekretnine koji će sa kešom kolima zapucat iz Moskve i Pitera za Budvu da vade sezonu. Ovajdićeš se od njih.
    Doduše, nije Rusa nešto bilo ni 2021.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Sto bi Sojic rekao, "ja sam iznenadjen i uvredjen"...ali ko je mislio da ce rusija da sjedi i gleda kako amerika i nato rade sto oni hoce, onda taj nije bas u vugla dobro, a Kina sve to posmatra i ceka da neko "sa strane" krene da pomaze pa da i ona ima razlog "da uleti", ali isto mislim da nisu ni amerika ni nato toliko panglu, samo ce ostati na ovome "uvodimo sankcije" sto je presmijesno...ali Ukrajina, stvarno zamislite rukovodstvo te zemlje, gdje kazu spremni smo za rat i ocekuju podrsku amerike i nato-a, a ovi im odgovore samo jako, ako rusija krene pomocicemo vam tako sto cemo uvesti sankcije, nevera...

17. The Following User Says Thank You to Whisperer For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,946
    Thanks Thanks Received 
    8,833
    Thanked in
    4,286 Posts

Skoro nijednog forumaša ne poznajem privatno pa ne bih komentarisao,ali u mojoj okolini navijanja oko ratnih dešavanja(bilo za jednu ili drugu stranu) uglavnom vode najglasnije oni koji ne bi mogli pretrčat ulicu od kilaže,pogodit bilbord iz puške ...
    Mogu mislit kakvi se "razgovori i ratni planovi" vode kod onih koje tate kolko sjutra mogu ukrcati u avion za Milano,Cirih,Dubai..."dok ovo ne prođe".Tačno mogu da zamislim ko je dobio mjesta odmah iza pilota u avionima koji evakuišu stanovništvo iz UKR

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
    Last edited by joni; 24-02-22 at 09:15.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Ču mjerimo. Nisi se naspavao, pa ne kapiraš poentu ili se praviš lud? Jasno je da doživljavamo kulminaciju licemjernog posmatranja događaja kako kod nas, tako i u svijetu. Što je to "realista"? Osoba koja ne želi da sagleda dvadesetogodišnje pozivanje jedne velike sile, da se prestane sa širenjem i provokacijama, pa kad se desi da taj veliki ustane i zalijepi šamarčinu, onda se kaže "viđite ovo ljudi, agresija".
    Prespavali smo period od '45 do pada SSSR-a direktore? Ta nacija je stvarno bila pomiriteljska, Poljaci, Česi, Slovaci i Mađari će se složiti sa tobom.. Naravno da su širili mir i. ljubav u svijetu posebno preko ak-47 zemljama trećeg svijeta i tako..
    To što su ispali iz kolosijeka im nije niko kriv nego oni sami, sad što na isti način odgovaraju na provokacije ih ne opravdava direktore, posebno protiv svog naroda..

Vidi se ko je još uvijek pospan i ko namjerno poreskače stranice istorije..
    Ali čekajte, ide još jedno opravdanje jer potonja mora biti direktorova..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

20. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    774
    Thanked in
    388 Posts

Kakvo je stanje?

Kako se drže Ukrajinci? Ima li gubitaka sa ruske strane?
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Šta vele na RT-u, Rusija nema u planu invaziju Ukrajine? Tehnikalije, tehnikalije..
    Има ли ђеносајда,што веле на колективном Западу за хуманитарну интервенцију у току?

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

2022. godina, ljudi na forumu opravdavaju invaziju od strane jedne države na teritoriju druge u kojoj će poginuti ko zna koliko ljudi. dokle smo mi došli

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

24. The Following 4 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

A kako mi se Gagi uzbudio sto je ovo, kako ovako nije pisao i branio kad je amerika vrsila agresiju na Libiju, Irak, Siriju, okupirala Afganistan da pokupi sto se moze pokiupit pa posle povuc sve trupe kao da nista nije bilo, sto Izrael palestince dnevno bombarduje i sikanira, eeee pravo je DPS cedo, kako tata partije kaze, tako sinovi partije moraju da misle...
    Last edited by Whisperer; 24-02-22 at 09:20.

26. The Following User Says Thank You to Whisperer For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,555
    Thanks Thanks Received 
    2,162
    Thanked in
    1,033 Posts

Ruski narod je kriv za ovo sto drži ova govvna na vlasti,oni su jedini koji mogu svijetu pomoći u ovom trenutku,svi su svjesni da su nuklearna sila i da se zbog toga ne smiju napasti,jer prijete uništenjem.

Eto ko je putin,hitler br2.

Od svijeta očekujem i nadam se da im uvedu najteže sankcije i da budu trajne,dok oni ne polože oružje...pa dako se osvijeste Rusi i zbace ovog odvratnog diktatora sa vlasti

Sent from my iPhone using Tapatalk

28. The Following 3 Users Say Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

Има ли ђеносајда,што веле на колективном Западу за хуманитарну интервенцију у току?
    KEako je krEalju? Putin je, izmedju ostalog govorio da se u Donbasu odvija genocid.

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    prijete uništenjem.
    Prijete unistenjem citavog svijeta ako neko stane na put njihovim imperijalistickim ciljevima. A onda dodju mentalni patuljci da sire pricu o dobroj Rusiji koja se samo brani. Jer se po takvim prijetnjama najbolje prepoznaju mirotvorci.

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Eto ko je putin,hitler br2.
    Skoro pa bukvalno.
    Last edited by VanjaTheMan; 24-02-22 at 09:25.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

30. The Following 2 Users Say Thank You to VanjaTheMan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Prespavali smo period od '45 do pada SSSR-a direktore? Ta nacija je stvarno bila pomiriteljska, Poljaci, Česi, Slovaci i Mađari će se složiti sa tobom.. Naravno da su širili mir i. ljubav u svijetu posebno preko ak-47 zemljama trećeg svijeta i tako..
    To što su ispali iz kolosijeka im nije niko kriv nego oni sami, sad što na isti način odgovaraju na provokacije ih ne opravdava direktore, posebno protiv svog naroda..

Vidi se ko je još uvijek pospan i ko namjerno poreskače stranice istorije..
    Ali čekajte, ide još jedno opravdanje jer potonja mora biti direktorova..
    Po toj logici si i ti prespavao 1939-1945... A vidim da si prespavao događanja i kod nas. Nisam apsolutno fap-fap mašina prema bilo kojoj velikoj sili ali moram te napomenuti, da je SSSR brojao skoro 30 miliona stradalih u WWII. Ne postoji veća žrtva od te... Meni lično je nastrana osoba koja ne želi da sagleda situaciju koja se događa trenutno na način koji isključuje vajanje ideala zapada. Znam da ti to teško ide. Svi jako dobro znamo da je poslije 1999 godine nešto ovako visilo u vazduhu svo vrijeme, posebno što se toliko decenija oglušuju o upozorenja. Jutros si mogao vidjeti Putinovo najnovije upozorenje, a umjesto da se shvati ozbiljno, prihvataju se potpaljivačke prijetnje istih onih koji su do ovoga doveli svojim potezima, a srceparajuća glumatanja i suze "širitelja demokratije bombama" ne bih komentarisao...

32. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,146
    Thanks Thanks Received 
    5,788
    Thanked in
    3,346 Posts

Ovo direktore sto kaze sve se vrti oko para i to ogromnih para... a sargarepa narodu kao i odje ....

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Ruski srednji stalež koji si pominjao slabo će imati para za ljetovanje. Rublja je samo danas pala 15%, moskovska berza 45%. A biće novih sankcija. Da li zaista očekuješ njihov dolazak kod nas na more?
    Usput, to Rusa što je došlo prošlo godine dolazilo je preko Ukrajine jer nije bilo letova iz Rusije. Ne zahvaljujući Crnoj Gori.
    A ako se blokira SWIFT ruskim bankama nema nikakvih plaćanja sa Rusijom.

Tako da računaj na vlasnike nekretnine koji će sa kešom kolima zapucat iz Moskve i Pitera za Budvu da vade sezonu. Ovajdićeš se od njih.
    Doduše, nije Rusa nešto bilo ni 2021.
    rekoh ne bi se kladio ne da sam siguran.nisam baba vanga ili katnic da imam providjenja i znam sve varijabile.ono sto znam je istorija modernog ruskog vojnog anganzmana i da im ni jedna intervencija ne traje preko par nedjelja i prije bi se kladio da se sve vraca na normalu kod njih bar do ljeta.samim tim ja kao sto rekoh bi se prije kladio da ce letova biti i kao sto rekoh ostacemo im manje vise jedina destinacija koja ih zanima,potpomognuto izdasno tome da smo im vec ukotvljeni kao tradicionalna destinacija.

bas kao sto si rekao da je bio smanjen obim prosle godine i racunam na taj ekstra efekt i da ce se gurati maks bar u propagandne svrhe da oni imaju para,mogu da putuju i sl.

uostalom,ovo sam sve dodao kao sta realno obicnog smrtnika odavde moze da docese u ovoj prici,i zasto je zauzimanje strana i navijanje besmisleno.umjesto 30e u kasi mozda bude 35 i to 5 nece da zavrsi ni u mom ni u tvom dzepu svakako.

35. The Following User Says Thank You to umart For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ima li dobrovoljaca da pomazu humanitarnu intervenciju? Iz Srbije ih sigurno ima, pa navijam da se i ovdasnji dozovu i priteknu u pomoc, ipak kad je nesto humanitarno humanitarno je.
    Ako se vratite kuci opjevace vas Perosevic. Ma i ako se ne vratite.
    Last edited by Dejan; 24-02-22 at 09:25.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

37. The Following 2 Users Say Thank You to Dejan For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,307
    Thanked in
    884 Posts

Čak vidim neko poredi što radi Izrael s Palestincima (koji su dva različita entiteta)..
    Ne radi se o poredjenju vec ukazivanju na licimjerje velikih sila, nista drugo.

Svakome sa iole malo sive materije u glavi je jasno da je ovo sve ekonomska prica i nista drugo, sta vise, potpuno ocekivana. Jel' zalosno da se ovako nesto desava na pragu Evrope? Definitivno jeste ali je u isto vrijeme i donekle razumljivo.

edit:
    Ne pravdam Rusiju, daleko od toga, cisto da ne bude zabune.
    Last edited by beatnological; 24-02-22 at 09:31.

Thanks Thanks Given 
    250
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

Ne znam, kad cujem ove sirene u Kijevu odma se sjetim '99 i bjezanja u podrum zgrade...Vise nije ni bitno ko je agresor ko je zrtva, je li kriva Rusija ili Amerika i sl, vazda cu bit na strani slabijeg pa taman da mi je otac Putin...

40. The Following 3 Users Say Thank You to B3lv3d3r For This Useful Post:

Page 18 of 494 FirstFirst ... 81415161718192021222868118 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)