Kao da mu je prvi put da laže.
Evo se sastaju iz koalicija aktuelne većine sjutra u Skupštini u 13h.
Znači Bulajić drži ključeve od raja i ceremonije ispijanja čaše žuči?
Mislim da može samo malo da odloži.
Nova većina može da traži vanrednu sjednicu, a i može da izglasa novog predsjednika skupštine.
Pejak kaze da je Bulajic glavni, zasto bi blokirali ulice kad mogu parlament.![]()
Члан 128
Ванредно засиједање може се одржати у времену од првог радног дана у
јануару до посљедњег радног дана у фебруару и од првог радног дана у августу до
посљедњег радног дана у септембру.
Nema mogucnosti za vanrednu sjednicu. A Bulajic moze da odlaze mjesecima sjednicu a i moze na zadnje mjesto dnevnog reda tu tačku. Bečić je mjesecima odlagao sjednice kad je df bojkotovao.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Ja i dalje ne mogu da verujem sta diplomirani politokolog uradi… ljudi srusise vladu i predsednika skupstine, a da pri tome nisu jasno i cvrsto obezbedili novu vecinu (ma koja ona bila i sta god neko mislio o istoj).
Od tri grane vlasti ni jedna nije funckionalma a jedina pozicija koja stvarno postoji je ona predsednika drzave.
Pa da li je moguce da su ljudi ovo tako uradili i evo sad 15 dana posle sbega majavljuju sastanak sa parlamentarnom vecinom od 30.08…
Majke mi, neki paralelni svetovi
Sad gledam na DF televiziji , Prvoj TV , jutarnji program , gosti predstavnici DF-a , SNP-a i URE.
Imam nagon za povraćanjem od izliva ljubavi između ove tri strane.
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Vidim da predsjednik mora predložiti mandatara u roku od 30 dana, tj do 4 marta, i koliko onda ima jos fore dritan dana da se izabere vlada? Tj koliko mora bulajic odlagat sjednicu?
EDIT
Skupština se raspušta, ako ne izabere Vladu u roku od 90 dana od dana kada predsjednik Crne Gore prvi put predloži mandatara.
Znaci bulajic treba da odlaze sjednice i drzi blokadu do 4 juna ako ja ovo tumacim dobro tj ako 4 marta u teoriji milo preda abazu mandat...
Last edited by lucke91; 22-02-22 at 08:27.
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Ne budalite. Ne bi ni Becic, niti ce Bulajic, odlagati sjednicu. To nije sjednica mjesnog odbora partije no skupstina drzave.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Mislim da pise nedje da na prvoj narednoj sjednici mora novi predsjednik parlamenta da se izabere prvo pa onda sve ostalo. Tako rece Slaven jutros u jutranjem. Tako da nesazivanje sjednice je opstrukcija samog parlamenta. Ne znam kakve su pravne posledice takvog pokusaja tj. kako se to kvalifikuje ali mislim da se otezanje nece desiti
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Caesar; 22-02-22 at 09:05.
γνῶθι σαὐτόν
Ako ćemo pošteno prošli smo je i ranije, onda kad je vlada ignorisala parlament u slučaju interpelacije tri ministra. Tu je lično Zdravko kriv.
Da za pojedine i u ovoj vladi zakon ne važi vidjeli smo na primjeru Nikole Kandića. Jer bilo ko od nas da je pola od onog uradio makar bi spavao u betonjerci, a obećali su isti zakon za sve.
A da ne podsjećamo da su SVI obećali demontiranje DPS sistema, a samo ga zajahali.
Tako bolje da se manemo izborne volje naaaaroda, jer su je svi zaboravili vrlo brzo poslije izbora.
Da bi spriječili ovakve stvari moramo imati zakon o vladi i generalno preciznije zakone (a ne podložne tumačenjima i bez rokova) i poštovati iste, da zakoni važe za sve i da su konkursi otvoreni, a ne da se stranke pitaju ko će da im i đe najviše valja (za stranku naravno).
Naravno, u bilo kakvoj budućoj vladi ne smije biti ekstremnih budaletina tipa Vesne Bratić i Draginje Vuksanović.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Slažem se, zato je i komično pozivanje na "legitimitet" u slučaju odlaganja sjednice skupštine.
To obraza i legitimiteta što su ti ljudi imali davno su potrošili, tako da se nemaju šta pozivati na tuđi.
Je li odlaganje sjednice izdaja naaaaarodne volje ili odbrana?
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Mada je malo kasno sad URA da pravda svoju prevaru sjećajući se starih grijehova.
Ako im je što smetalo vazda su mogli da obore vladu. Ovako otići u krevet sa DPS pa se pravdati "ali ti si prva počela drugima da namiguješ" ih nimalo ne opravdava.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks