Zna li ko šta se ovđe dešava i na koji način su ugroženi klijenti:
https://www.cdm.me/hronika/ugrozeno-...e-nadoknadena/
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ccc jada crnoga, đe mi živimo...
Ne smiju ti detalji još u javnost a vjerovatno neće ni skorije, možda i nikad.
Mada kad smo kod banaka, mislim da je ovo interesantnije:
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...venim-racunima
Osobe iz obavještajnog sektora iz Crne Gore su povezane sa računima koji su otkriveni nakon masovnog curenja podataka iz jedne od najvećih privatnih banki na svijetu Credit Suisse, piše OCCRP.
U vezi sa Crnom Gorom se ne navodi više detalja, a svjetski mediji navode da je curenje razotkrilo skriveno bogatsvo klijenata koji su učestvovali u mučenju, švercu droge, pranju novca, korupciji i drugim ozbiljnim zločinima. Detalji o računima povezanim sa 30.000 klijenata banke Credit Suisse iz cijelog svijeta pokazuju ko su vlasnici preko 100 milijardi švajcarskih franaka uz jednoj od napoznatijih finansijskih institucija.
Zviždač je proslijedio podatke njemačkom listu „Zidojče cajtung“ koji ih je podijelio sa neprofitnom novinarskom grupom Projekat za izvještavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP) i sa još 46 medijskih organizacija širom svijeta, uključujući britanski „Gardijan“ i „Njujork tajms“.
Podaci se odnose na račune koji su otvoreni od 1940-ih godina do 2010-ih, ali ne i sadašnje djelatnosti banke.
Curenje podataka pokazuje da je banka Credit Suisse otvarala račune i nastavljala da pruža usluge ne samo ultrabogatim osobama, već i onima sa očigledno problematičnom istorijom koja je mogla biti potvrđena običnom internet pretragom. Među najvećim otkrićima je činjenica da je banka nastavljala da poslije sa klijentima i nakon što su bankarskih zvaničnici utvrdili da postoje sumnjive aktivnosti u vezi sa njihovim finansijama
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Poražavajući podatak za cijelo naše bolesno društvo. Ovo je pretužno
https://www.roditelji.me/blog/2022/0...-u-siromastvu/
Zasto ne smiju. Imaju ga novinari njemackog lista. Kada oni prodju kroz njega, dace ga dalje.
Za sta CG bezbjednjaci imaju tajni fond. Pa nisu CIA iz 60tih pa da od novca od heroina finansiraju operacije.
Mada taj novac vjerovatno jeste kokainski. I s obzirom da su ga odmah uocili, uz one prvoobjavljene, nije to mala suma novac uopste
Ne bih ja to nista diro
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Mislio sam da su oba novinska clanka o curenju podataka iz Credit Suiss.
Nisam ukapirao da je nastao problem sa klijentima CKB
Evo sad procitah, a i tacno znam sta je problem, a taj problem imaju sve banke vec godinama, samo se interno rjesavao
Ne bih ja to nista diro
Last edited by Hell Raiser; 21-02-22 at 07:35.
Dugogodisnja sramota ove drzave. Na sjeveru je to svako drugo.
U vise od pola opstina kad pogledas djeca odrastaju
-bez knjiga i svesaka
-bez uzine
-izleta
-ekskurzija
-knjiga
-problema sa strujom i vodom
-odu mozda jednom godisnje na dan na more
-nacionalne parkove i znamenitosti drzave su vidjeli na slikama
Samo razmislite na kakav nivo je doceran ovaj narod. Afrika je za nas zapad
Ne bih ja to nista diro
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
Sto ce djeci more imaju rijeke, bitno je da nasi glavasi idu u St Tropez privatnim avionom i u Splendid slecu vojnim helikopterom, ko hebe djecu.
https://m.cdm.me/hronika/uhapsena-jo...a-iz-luke-bar/
Kaze hapse svercere ali ne hapse prave svercere.
Ko je pustio kamion i zasto?
Ko je naredio da se pusti kamion?
Ko je preuzeo robu iz kamiona?
Ko prodaje tu robu?
Uhapsiti vozaca je kao onaj sportski ribolov - ulovi, poljubi, vrati u vodu.
Ko je otključao magacin?
Ko je natovario kamion?
Kako toliki kamioni prodjoše a da ih niko ne zaustavi?
Sprdnja.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Negdje prije sam imao veće teretno vozilo, drugar uvezao motocikl iz SAD, te ga treba pokupiti iz carinske zone Bar. Govorim iz ugla nekog ko je samo vozio, ušao u carinsku zonu, natovario robu i izašao iz carinske zone. Jedno zaustavljanje u okviru carinske zone (kada je roba već bila utovarena) uz pitanje da li je sve kako treba. Ne ulazim u to šta je sve odradio ovaj drugar i kakvu je logistiku uradio, ali sam ja kao vozač lagano ušao i izašao. Tom logikom, da je on imao još nešto sem motocikla ja bi bio kriv.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
https://www.vijesti.me/v/591505?utm_..._share_counter
Meni je ovo mnooogo čudna priča.
14 miliona a samo 200 klijenata, skoro pa nemoguće, jer to dođe da su u prosjeku oštećeni za po 70k a to da samo jedan primijeti je apsurdno.
Prije će biti da je neka masovna pohara desetina hiljada računa na sitno.
Zna li ko u kom sektoru su radili osumnjičeni?
Evo čujem u VIP filijali lični bankari... Dakle ove paraše su opustošili. E pa zamislite koliko tih 200 ljudi ima para kad im je skinuto 14 miliona a da samo jedan to uoči. Pakla ovoga
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Last edited by kimmi; 21-02-22 at 16:34.
Nekada se, koliko ja pamtim, islo na more preko skola, Djecijeg saveza i raznih nekih djecijih organizacija. Cini mi se da je ili bilo besplatno ili neka simbolicna cifra po djetetu.
Islo se u djecije odmaraliste u Sutomoru, a koliko znam ima jos djecijih odmaralista duz primorja (Baosici npr.)
Sta se sa tom praksom desilo, ne znam.
Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
Fransoa la Rošfuko, francuski filozof
https://www.dan.co.me/vijesti/politi...-ponor-5107937
Bruka i sramota.
Послато са SM-F926B помоћу Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Od 2015. Na ovamo skidali godisnje po 2milke i niko vidio nije.
a kakva je ovo prica
nothing comes from violence and nothing ever could
Zrno po zrno pogača, 2 miliona po 2 miliona 14 miliona.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Koliko li tek imaju po tim računima kad su tek sad izvalili da im milke fale.. Nije to da ti je 20e skinuo s računa.. Vjerovatno im nisu ni trebale toliko![]()
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
ada vip odjeljenje, lako je primjetit.
cudo jedno kako sve sto sdt dohvati to je na potezu od prije nekoliko godina na ovamo
nothing comes from violence and nothing ever could
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks