Results 1 to 25 of 2120

Thread: Skijanje

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    2,455
    Thanks Thanks Received 
    1,162
    Thanked in
    547 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Što misliš jel bolje da ovaj šestosjed što im je u carinsko skladište stave na Ključ ili da povežu Ćupove i Jelovicu?

Uz remont Ćupova, mislim da je Jelovica neuporedivo bolja priča, jer se radi o novoj velikoj kilometraži staza koja se dobija i mogućnosti povezivanja K7 i 1600 stazama prema Jelovici, a mogao bi da se vratiš odozdo sa jelovice Jelovice tom žičarom gore do Ćupova....plus staze od Ćupova ka Jelovici.

P.S.

Ide li ko sjutra gore?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Bas ne znam sto da ti kazem...ali cuo sam jednu interesantnu teoriju, pazi ovo:
    razgovaram za likom koji je dosta upucen u planove, kapacitete, mogucnosti skijalista, dogovore/ugovore, i komentarisemo nesretni dvosjed, reko, zali boze onih staza, prelijepe su a zicara je trop, stara i spora...bi li zaboga moglo ista da se iskoristi od njene infrastrukture pa da se nadogradi na nju neka brza, moderna zicara, tipa da se iskoriste samo stubovi, a da se nasade sira ramena, da se ugrade brzi motori i sestosjedne korpe...
    Kaze, vrlo malo bi moralo da se ulaze.
    Prvo, ne samo da bi mogli da se iskoriste stubovi, vec i postojeca ramena- u tom slucaju ne bi se kacile sestosjedne korpe, nego cetvorosjedne, sto je skroz korektno. Drugo, nema potrebe za novim motorom, i onaj ima dvije brzine. Kad se upali na drugu, ide solidnom brzinom.
    Reko ide, ali dok cekas korpu naguzen, slomi ti butne kosti s kakvom brzinom korpa dolazi.
    Jeste, ali i to moze da se rijesi onom pokretnom trakom, s kojom se prostim zakonom fizike ublazava brzina kretanja korpe i manjom brzinom i udobnije bi te kupila, ne bi ti lomila noge kupeci te.

Dakle ova ideja je teoretski moguca kacenjem novih korpi, i ugradnjom one trake, sto je mnogo jednostavnije i jeftinije od ulaganja u novu zicaru.
    Naravno, bilo bi troskova vjerovatno i oko remonta motora, tockova na ramenima stubova, razna utezanja i sto znam sto jos, a i to je nesto sto je ocekivano i opet je jeftinije i izvodljivo, makar u teoriji.

Seem legit, sto mislite?
    Last edited by DJuzla; 14-02-22 at 18:31.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)