Bas ne znam sto da ti kazem...ali cuo sam jednu interesantnu teoriju, pazi ovo:
razgovaram za likom koji je dosta upucen u planove, kapacitete, mogucnosti skijalista, dogovore/ugovore, i komentarisemo nesretni dvosjed, reko, zali boze onih staza, prelijepe su a zicara je trop, stara i spora...bi li zaboga moglo ista da se iskoristi od njene infrastrukture pa da se nadogradi na nju neka brza, moderna zicara, tipa da se iskoriste samo stubovi, a da se nasade sira ramena, da se ugrade brzi motori i sestosjedne korpe...
Kaze, vrlo malo bi moralo da se ulaze.
Prvo, ne samo da bi mogli da se iskoriste stubovi, vec i postojeca ramena- u tom slucaju ne bi se kacile sestosjedne korpe, nego cetvorosjedne, sto je skroz korektno. Drugo, nema potrebe za novim motorom, i onaj ima dvije brzine. Kad se upali na drugu, ide solidnom brzinom.
Reko ide, ali dok cekas korpu naguzen, slomi ti butne kosti s kakvom brzinom korpa dolazi.
Jeste, ali i to moze da se rijesi onom pokretnom trakom, s kojom se prostim zakonom fizike ublazava brzina kretanja korpe i manjom brzinom i udobnije bi te kupila, ne bi ti lomila noge kupeci te.
Dakle ova ideja je teoretski moguca kacenjem novih korpi, i ugradnjom one trake, sto je mnogo jednostavnije i jeftinije od ulaganja u novu zicaru.
Naravno, bilo bi troskova vjerovatno i oko remonta motora, tockova na ramenima stubova, razna utezanja i sto znam sto jos, a i to je nesto sto je ocekivano i opet je jeftinije i izvodljivo, makar u teoriji.
Seem legit, sto mislite?

Reply With Quote
Bookmarks