Quote Originally Posted by kimmi View Post
Ja ovako vidim situaciju...možda griješim.

Izbori novi ne bi donijeli većinu bez DPSa i DFa, opet bi imali natezanje i mučenje. Kad DPS ostane bez glavnoga koji će se povuči i koji će objaviti da se neće kandidovati na izborima, DPS gubi dooobar komad moći.

Sa sankcijama na stolu vrh DPSa je prihvatio da se povuče, mi sad gledamo izvođenje radova.

U međuvremenu treba institucije izglasati i imati korektnu vladu koja će pripremiti izbore.

Koliko čujem i DF se sprema za promjenu kursa, ukapirali su da nemaju budućnosti ovako. A možda im je to i AV došapnuo.

Izbori tamo sledeće godine u maju, sa predsjedničkim, godinu nakon lokalnih to dođe.

Mislim da u konačnom može sve ovo na dobro da izađe.

Ko da je ovo sve režija, a mi gledamo predstavu.

E da, mislim da je krajnji cilj protesta Demokrata samo bolji rejting pred lokalne koji su za tri mjeseca. Nakon lokalnih svako će biti zadovoljan, sem DPS i DF.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sve je to šta bi bilo kad bi bilo.

Šapuće se ovo i ono, Milo će da da ostavku, Amerikanci će da uvedu sankcije, Vučić obećao, DF se mijenja.

Ništa, ali apsolutno ništa, od tih preduslova se nije ostvarilo, ali je URA ipak skočila u ključalu vodu. Napravila od gotovine veresiju. Sad URA zavisi od DPS i od Đukanovića i od DF i Mandića - hoće li podržati vladu, hoće li dati ostavke, hoće li ići u proteste.

Od najčistije gotovine je URA napravila veresiju. I neka je napravila, njihova partija, njihovo pravo da izvrše samoubistvo.

Ali ne vidim nikakvog razloga da se vjeruje URA-DPS kombinaciji da godinu dana pripremaju izbore i "oslobađaju institucije". Nego URA fino da sa tom genijalnom idejom izađe pred birače sad, pa ako dobije glasove (a kažeš ništa se promijeniti neće pa će opet biti u ovoj situaciji) neka idu sa DPS i neka im je srećno.