Page 1223 of 1249 FirstFirst ... 2237231123117312131219122012211222122312241225122612271233 ... LastLast
Results 30,551 to 30,575 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    Koliko sam ja razumio kako ide taj posao - ide na štetu budžeta Italije, Velike Britanije itd... Dok ovuda prolaze cigare koje inače nikad ne bi prošle legalno (odnosno, nema mjesta priči "naš budžet je zakinut za XY, neplaćene akcize", jer ne bi bilo cigara, a samim tim ni jednoga centa akciza, da se iste moraju plaćati - tad više nemamo "komparativnu prednost" za "tranzit").

Te pare su se svakako slivale u privatne džepove, ali privatne džepove u Crnoj Gori...u kojoj se posle i troše, i provrte kroz legalnu ekonomiju, dižu potražnju, pa se dobar dio skotrlja do radnika u prodavnici automobila, zavjesa, do konobara, stolara, koga sve ne...

Elem, šteta po CG je u domenu međunarodnog ugleda, ako se s tim pretjera; i šteta po socijalnu koheziju, jer neki su gladni i gledaju neke druge kako žive dolce vita. Ali, strogo ekonomski, mimo etike i pravičnosti, ako gledamo Crnu Goru kao cjelovit ekonomski sistem, i samo kao ekonomski sistem - neto dobit.

Iskreno, kako mi ovo sve izgleda - ne priželjkujem da se sivi sektor pridavi u ovom trenutku, jer s obzirom na troškovnu stranu budžeta - nijedne pare ne smrde, viđeće se u mjesecima koji dolaze...
    Slile su se na razne račune po inostranstvu. Jedino je bemax uložio u mehanizaciju zbog autoputa, naravno da bi im se te pare višestruko vratile. Mala smo mi sredina da se ne bi znalo. Pričaju da su "neki" preko noći dolazili do miliona kreirajući vještačke nestašice, podižući cijenu tuđe robe koja im je data na povjerenje. Zbog toga su mnogi kasnije plaćali velike zverke u mupu da ne bi završili na Čepurcima...Sve u svemu, 3 decenije , sve živo uništeno. Vidiš kako niko ne pominje Vesa Vukotića, a da je sreće trunuo bi u zatvoru za pljačku i veleizdaju, kao i svi koji se kunu u patriotizam iz velike elite, koja je poharala CG.

2. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    668
    Thanked in
    304 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    A ove cigare po ulici pune isto državni budžet?
    To je druga stvar. Domaće tržište je bukvalno statistička greška u tim ciframa oko duvana.

Plus, ja kad vidim kako izgledaju ti koji po ulici prodaju cigare - ja ne bi imao obraza da krenem od njih. Muka naćerala po npr. ovakvom danu, da te šiba vjetar i kiša, da prehraniš familiju, i treba takvoga da svežeš, a ovamo kontejneri prolaze. I noćas prolaze, svaki dan prolaze, smanjeno je, nije stalo.

Quote Originally Posted by guest View Post
    Interesantno. Znaci one pare koje je Milo skrajnuo van države nisu od cigara nego od necega drugog.
    Ja ovdje ne mislim na Mila, niti mislim da se danas on bakće sa tim. Ima tu podizvođača čudo božije...možda mu plaćaju neku taksu, možda ne... Ali mnogo jakih firmi u CG funkcioniše kao paravan za šverc cigara. Mnogo ljudi posredno ima benefite od toga. Direktne ekonomske štete nema skoro niko u CG, oštećeni su u EU.

Ono, ja se ne bi ovuda gađao imenima bez dokaza, ali ako guest uzme 2 miliona godišnje od "tranzita", i potroši milion ipo u CG, a "Nije bitno..." je preduzimač koji bozu renovira kućerinu, pa mojih 5 radnika ima koristi od toga - pitanje je kako ćemo da gledamo na to.

Ljudski, da moji radnici pizde što đeca od guest pored njih prolaze u Audi Q7; ili strogo ekonomski, đe je CG na neto dobitku...

Naravno, najgora društva na svijetu su ne ona đe su svi siromašni - Crna Gora u SFRJ, Butan itd... Najgora su đe je izražena nejednakost - Južna Afrika, Brazil itd. Tako da, razumijem i kontra argumente. Samo kažem, faliće ni para, svima.

4. The Following User Says Thank You to Nije bitno... For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

To je druga stvar. Domaće tržište je bukvalno statistička greška u tim ciframa oko duvana.

Plus, ja kad vidim kako izgledaju ti koji po ulici prodaju cigare - ja ne bi imao obraza da krenem od njih. Muka naćerala po npr. ovakvom danu, da te šiba vjetar i kiša, da prehraniš familiju, i treba takvoga da svežeš, a ovamo kontejneri prolaze. I noćas prolaze, svaki dan prolaze, smanjeno je, nije stalo.

Ja ovdje ne mislim na Mila, niti mislim da se danas on bakće sa tim. Ima tu podizvođača čudo božije...možda mu plaćaju neku taksu, možda ne... Ali mnogo jakih firmi u CG funkcioniše kao paravan za šverc cigara. Mnogo ljudi posredno ima benefite od toga. Direktne ekonomske štete nema skoro niko u CG, oštećeni su u EU.

Ono, ja se ne bi ovuda gađao imenima bez dokaza, ali ako guest uzme 2 miliona godišnje od "tranzita", i potroši milion ipo u CG, a "Nije bitno..." je preduzimač koji bozu renovira kućerinu, pa mojih 5 radnika ima koristi od toga - pitanje je kako ćemo da gledamo na to.

Ljudski, da moji radnici pizde što đeca od guest pored njih prolaze u Audi Q7; ili strogo ekonomski, đe je CG na neto dobitku...

Naravno, najgora društva na svijetu su ne ona đe su svi siromašni - Crna Gora u SFRJ, Butan itd... Najgora su đe je izražena nejednakost - Južna Afrika, Brazil itd. Tako da, razumijem i kontra argumente. Samo kažem, faliće ni para, svima.
    5 radnika ima korist? Poznati su inače ti tranzit magovi, angažuju sirotinju, pa im umjesto plaćanja nude kompenzacije, a euro im je veći nego onom kukavcu što se pomete u njegoševu da proda 3 kutije marlbora. Inače, što bi oni umjeli da urade osim da kupe auto, stanove za izdavanje, kafane...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Kakva Darko Saric prica, sta je ovo....
    Objasnices porodici onog kukavca sto ga Barovic junior nasmrkan ubi dok se vracao kuci iz trece smjene.
    Sigurno su zadovoljni benefitima na CG privredu

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Kakva Darko Saric prica, sta je ovo....
    Objasnices porodici onog kukavca sto ga Barovic junior nasmrkan ubi dok se vracao kuci iz trece smjene.
    Sigurno su zadovoljni benefitima na CG privredu

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Onaj Todorović, otac četvoro djece, čini mi se arhitekta bio??

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,497
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    596 Posts

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    Mi ako prezivimo "Evropu sad" onda smo fenomeni. Ukoliko se ne formira Vlada do polovine marta i ne kane neka pomoc tokom aprila ne znam kojom alhemijom ce se plate isplacivati u maju.
    Оћемо ли преживјети како ову муку од европе сад, да ми је знати?

Е колико нам је љепше и лакше било ових последњих 30 година. Пи ђе дођоше ови да нам покваре идилу преживљавања и макар покушају да побољшају живот људи. Вратите оне стручњаке из дпса и мањина што су нам покрали све да себи праунучад обезбиједе. Оћу ли даље?

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Treba biti pakosnik pa zeljeti da "Evropa sad" program ne uspije. S druge strane, treba biti oprezan zbog ukupne situacije, both ekonomske i politicke. Ekonomska situacija je uznemirujuca. Ukupan ekonomski sistem je nestabilan i zavistan od turizma. Nema proizvodnje. Skoro pa - nista. Najveci izvoznik, KAP je na samrti. To ce imati posledica ne samo na povecani trgovinski deficit, vec i na povezana drzavna preduzeca, posebno Luku Bar, i Zeljeznicu, koje gube najveceg klijenta i najveci izvor prihoda. Plantaze su u problemu. TO Montenegro takodje. Pomorske kompanije su pocele da posluju pozitivno (konacno!), ali treba vratiti kredite uzete za brodove. EPCG bi trebala da posluje pozitivno, ali i tamo su problemi. Nema novih investicija. Neki investitori se povlace iz CG, neki uz moguce milionske odstetne zahtjeve protiv CG. Politicka nestabilnost je ozbiljna smetnja za nove investitore, koji bi mozda dosli. Ozbiljni investitori ne investiraju u politicki nestabilne zemlje.

Ponovicu pitanje koje sam jednom postavio: Otkud pare? Koliko sam pratio, budzet je baziran na vrlo optimistickim prognozama za sledecu turisticku sezonu. Sto ako sezona ne bude toliko uspjesna? Sto ako CG bude trebala da plati ogromne iznose u dvije arbitraze koje su pokrenute protiv Crne Gore? Ukupan iznos koji se trazi u ove dvije arbitraze je 800 miliona. To je ogroman novac. Zahtjevi su vjerujem nerealni, ali i deseti dio toga je opterecenje za budzet. Pretpotsavljam da ce doci do rebalansa budzeta, novih pozajmica, jer para vjerovatno nece biti dovoljno. Sve ovo dovodi u pitanje odrzivost programa "Evropa sad".

Veliko je pitanje da li je ovaj program baziram na realnim i odrzivim ekonomskim osnovama, ili na - populizmu.

Da ne baksuziramo i ne gatamo, vrijeme ce pokazati.

10. The Following 4 Users Say Thank You to Ostoja For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,255
    Thanks Thanks Received 
    1,750
    Thanked in
    953 Posts

Ja sam za to da oni koji su glasali protiv akciza na štetne proizvode i PDV-a za ugostitelje nađu način da program uspije. Ili da ih mičemo iz parlamenta, da je sreće...

Najveći problem za ekonomiju trenutno je partijsko zapošljavanje i tu se slažem sa @Nije bitno. Možda nema krađe ali ajde ti opstani kad na DPS-ov aparat dodaš DF/DCG/URA uhljebe.

Thanks Thanks Given 
    27,558
    Thanks Thanks Received 
    8,727
    Thanked in
    4,318 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Treba biti pakosnik pa zeljeti da "Evropa sad" program ne uspije. S druge strane, treba biti oprezan zbog ukupne situacije, both ekonomske i politicke. Ekonomska situacija je uznemirujuca. Ukupan ekonomski sistem je nestabilan i zavistan od turizma. Nema proizvodnje. Skoro pa - nista. Najveci izvoznik, KAP je na samrti. To ce imati posledica ne samo na povecani trgovinski deficit, vec i na povezana drzavna preduzeca, posebno Luku Bar, i Zeljeznicu, koje gube najveceg klijenta i najveci izvor prihoda. Plantaze su u problemu. TO Montenegro takodje. Pomorske kompanije su pocele da posluju pozitivno (konacno!), ali treba vratiti kredite uzete za brodove. EPCG bi trebala da posluje pozitivno, ali i tamo su problemi. Nema novih investicija. Neki investitori se povlace iz CG, neki uz moguce milionske odstetne zahtjeve protiv CG. Politicka nestabilnost je ozbiljna smetnja za nove investitore, koji bi mozda dosli. Ozbiljni investitori ne investiraju u politicki nestabilne zemlje.

Ponovicu pitanje koje sam jednom postavio: Otkud pare? Koliko sam pratio, budzet je baziran na vrlo optimistickim prognozama za sledecu turisticku sezonu. Sto ako sezona ne bude toliko uspjesna? Sto ako CG bude trebala da plati ogromne iznose u dvije arbitraze koje su pokrenute protiv Crne Gore? Ukupan iznos koji se trazi u ove dvije arbitraze je 800 miliona. To je ogroman novac. Zahtjevi su vjerujem nerealni, ali i deseti dio toga je opterecenje za budzet. Pretpotsavljam da ce doci do rebalansa budzeta, novih pozajmica, jer para vjerovatno nece biti dovoljno. Sve ovo dovodi u pitanje odrzivost programa "Evropa sad".

Veliko je pitanje da li je ovaj program baziram na realnim i odrzivim ekonomskim osnovama, ili na - populizmu.

Ako ne bude para pozajmiće se. Kao i evo 20 godina unazad. Samo ovaj put za narod, a do sad je bilo za raznorazne Brajoviće.

Sent from my KB2003 using Tapatalk

13. The Following 5 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Odjednom briga hoće li biti novca za isplatu plata. Čim se ne radi o taloženju miliona podobnih...

15. The Following 5 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Loše se sjećaš.
    Prvi "protest" je bio patriotski skup u doba pandemije na trg đe su DPS glasači branili fotelje, a to im je bio kao neki odgovor na onaj event ispred hrama šarenih boja.
    Kačili su forumaši ođe legendarni klip direktora ZZZCG i gospođu mu a i ti ga isti komentarisao sa tog skupa.

Uglavnom, vlast je predata mirno, iako su neki strahovali da će Milo izvuć policiju i vojsku na ulicu 30tog avgusta ako izgubi.
    Natjera me da potražim.

Kao što vidiš, odlično se sjećam. Prve demonstracije koje je DPS organizovao su bile 6. septembra, šest dana posle izbora

Tako da koliko je mirno Milo tada predao toliko mirno ovi sad predaju. Mada je, po meni, neuporediva situacija gdje ti praviš proteste šest dana pošto je narod na izborima izrazio svoju volju i situacija gdje jedna partija pređe iz jedne koalicije u drugu, i sama priznajući da je ne podržava u tome značajan dio njenih birača.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Odjednom briga hoće li biti novca za isplatu plata. Čim se ne radi o taloženju miliona podobnih...
    Zaduzismo se 3 000 000 000 i niko se nije brinuo.

Odjednom krenula briga... kako nas je briga jedino kad nasoj guzici nesto smeta... pakao smo od naroda.

18. The Following User Says Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Plus, ja kad vidim kako izgledaju ti koji po ulici prodaju cigare - ja ne bi imao obraza da krenem od njih. Muka naćerala po npr. ovakvom danu, da te šiba vjetar i kiša, da prehraniš familiju, i treba takvoga da svežeš, a ovamo kontejneri prolaze. I noćas prolaze, svaki dan prolaze, smanjeno je, nije stalo....
    A logika ti je ekonomski jasna, ali je to logika Kolumbije ili Meksika i profita koji se ostvaruje time što se droga prodaje u nekoj drugoj državi i tamo ubija neke druge ljude.

Na kraju se takve "trgovine" uvijek vraćaju da unište državu koja je samo pridržavala kutije dok su se tovarile na brodove. Što se bjelodano vidi na primjeru i Kolumbije i Meksika (gdje se narko karteli bore sa vojskom i policijom u pozicionim bitkama, samo im teška artiljerija fali). A bogami i u nas, gdje se jedno vrijeme po ulicama ginulo kao u Bejrutu, a i danas jedan kompleks koji čine najveća partija, najveće kompanije i najveći klanovi ne prestaje sa uvozom banana.

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Zaduzismo se 3 000 000 000 i niko se nije brinuo.

Odjednom krenula briga... kako nas je briga jedino kad nasoj guzici nesto smeta... pakao smo od naroda.
    Odje je stvarno tesko nesto pisati, a da ne bude potpuno promasenih komentara. Mislio sam da bar tebi ne treba da objasnjavam. Napisao sam

Treba biti pakosnik pa zeljeti da "Evropa sad" program ne uspije. S druge strane, treba biti oprezan zbog ukupne situacije, both ekonomske i politicke.
    U cemu je problem? Samo sam postavio neka logicna pitanja. Normalno je kad planiras da nesto potrosis, istovremeno moras da planiras od cega ces to da platis. To je osnova ekonomije. Pa valjda i doma to radis, kad planiras nesto da kupis. Stara je izreka da se treba pruziti koliki ti je guber. Lako se zaduziti, ali treba vracati. Ako sam napisao da samo pakosnik moze da zeli neuspjeh programa "Evropa sad", pa valjda je jasan maj odnos prema tom programu. Zasto ovakvi maliciozni komentari? Na kraju sam napisao:
    Dakle, u ovom sto sam napisao nema ni mrvica kritike. A valjda smijem da postavljam pitanja.

Ako prema necem imam negativan stav, to je zakon o majkama. Potpuno promasena svrha. Uz to, krajnje nepravedan zakon.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post

Spjic i Milatovic nisu ovdje radili i otimali od CG kao ovi domaci strucnjaci, nego su imali poslove po inostranstvu i dosli ovdje da svoje znanje preusmjere u poboljsanje socioekonomskog standarda, nikome uzeli nisu nista niti su bili na drzavnoj sisi evo 30 godina kao sve sto gledamo u parlament, tako da su u startu drugaciji i bolji od ovih sadasnjih, e sad sto toliko oni smetaju to ne znam...

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Natjera me da potražim.

Kao što vidiš, odlično se sjećam. Prve demonstracije koje je DPS organizovao su bile 6. septembra, šest dana posle izbora .
    kakve demonstracije? bio je onaj skup na CT (četvrtak) pa u PG (nedelja)

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Whisperer View Post
    Spjic i Milatovic nisu ovdje radili i otimali od CG kao ovi domaci strucnjaci, nego su imali poslove po inostranstvu i dosli ovdje da svoje znanje preusmjere u poboljsanje socioekonomskog standarda, nikome uzeli nisu nista niti su bili na drzavnoj sisi evo 30 godina kao sve sto gledamo u parlament, tako da su u startu drugaciji i bolji od ovih sadasnjih, e sad sto toliko oni smetaju to ne znam...
    Treba li da pojasnjavam ono sto sam jednom vec pojasnio?

Mene taj dvojac apsolutno ne smeta. Sto se mene tice, dobrodosli su. Zelim im sve najbolje u CG.

Dovoljno? Treba li jos?

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,108
    Thanked in
    712 Posts

Quote Originally Posted by irriducibili91 View Post
    Najavi li pad vlade ? Sto bi sa tim?
    Quote Originally Posted by mneonly View Post
    Pala je, ali ne smijem još da ti kažem kako
    Bro, eto sve ti se pokazalo

Ja samo da vidim kako si, treba li ti šta ?

Pozivam te da budeš u evropski tim za Crnu Goru, a ti kako hoćeš, mali nisi
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post

Mi smo zapravo ludi, pa se ne sjećamo komitskih auto kolona, okupljanja ispred murala saradnika fašista krsta zrnova...svakog dana su se kačile slike i pozivi na protest da nam ne prebače CG u Stepojevac... Ne znam o kakvom mirnoj predaji vlasti da pišemo kada je otac nacije obećavao djelovanje iz šume... Presmiješno.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post

https://www.slobodnaevropa.org/a/pro.../30823921.html

"Protest posle crnogorskih izbora u Podgorici"

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,108
    Thanked in
    712 Posts

E tako mi ovakvih protesta. Da Bog da se ovako sa ovim zastavama, ljudima, pjesmama, pozitivnom energijom itd. svaki dan protestovalo
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

pa napisah ja da su bili, no nisu demonstracije bile. okupili se ljudi u PG, pričali da je država ugrožena i razišli se posle toga su nedeljom kroz grad tumarali, blokirali magistrale u april. dosadno im bilo

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    3,620
    Thanks Thanks Received 
    6,119
    Thanked in
    2,953 Posts

Natjera me da potražim.

Kao što vidiš, odlično se sjećam. Prve demonstracije koje je DPS organizovao su bile 6. septembra, šest dana posle izbora

Tako da koliko je mirno Milo tada predao toliko mirno ovi sad predaju. Mada je, po meni, neuporediva situacija gdje ti praviš proteste šest dana pošto je narod na izborima izrazio svoju volju i situacija gdje jedna partija pređe iz jedne koalicije u drugu, i sama priznajući da je ne podržava u tome značajan dio njenih birača.
    Prvo je bilo paljenje guma i Veljovicev napad na policajca sto se desilo ravno 9 mjeseci od formiranja Vlade. Nekako taj dio si zametnuo nedje.

Mada to se zove spin. Tj. u ovom slucaju los pokusaj spina.

Ali dobro razumijem te zbog sveipste situacije u kojoj funkcionises pogrijesi covjek. Opraosteno ti je.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

30. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Izgleda da ovog svetosavskog diktatora ne interesuju odluke skupštine,navjerovatniji ishod će biti da će tužilac po službenoj dužnosti morati da pokrene postupak i da se osoba koja vrši tehnički mandat privede pravdi,a da potpredsjednik do izbora nove 43 Vlade CG obavlja tu dužnost.
    Last edited by holiday; 08-02-22 at 10:21.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Quote Originally Posted by holiday View Post
    Izgleda da ovog svetosavskog diktatora ne interesuju odluke skupštine,navjerovatniji ishod će biti da će tužilac po službenoj dužnosti morati da pokrene postupak i da se osoba koja vrši tehnički mandat privede pravdi,a da potpredsjednik do izbora nove 43 Vlade CG obavlja tu dužnost.
    Pa sto cekaju evo nedelja od kad je donio odluku za drzavljanstvo dje je katana sto ne hapsi to 😂

Page 1223 of 1249 FirstFirst ... 2237231123117312131219122012211222122312241225122612271233 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)