Page 1207 of 1249 FirstFirst ... 2077071107115711971203120412051206120712081209121012111217 ... LastLast
Results 30,151 to 30,175 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

DF je jedne godine izveo malo veći broj, pa Manda i Slaven prodali ljude. posle toga po 500 ih je bilo. pa ljudi su uništili proteste Odupri se

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Niko ama baš nikakve veze nema šta radi.

URA se oslanja na peglanje ovog prvog potopa kad krenu neka hapšenja za ovo što i ptice na grani znaju da će biti uhapšeni poput Gvozdenovića i Ivanovića.
    Oslanjaju se na sankcije SAD-a i na povlačenje Đukanovića za koji mjesec.
    Previše nepoznatih za jasnu jednačinu.

Demokrate bukvalno ne znaju đe biju, toliko su se oko svojih spinova 21 milion i nekih idiotskih floskula okrenuli, oslonili se na udava Koprivicu da smori građanstvo i misle i oni da će nekom pukom srećom da se ide na vanredne izbore.
    Ako si pratio proteste kad su preuzeli organizaciju liše par stotina ljudi i to mahom funkcionera i zaposlenih nisu mogli da izvedu nikoga.
    Priča o ubačenim elementima i Bečića koji poziva ljude da ne izlaze da slučajno ne bi bilo kakve frke je totalni fijasko bio a i biće bilo kakvih protesta. I sjutra kada recimo pod nekim uslovima bude odgovaralo DF-u da ide na ulicu, a kada znamo da se bez amina zapada nikada neće formirati ni jedna Vlada u CG, misliš da će rizikovati da postanu rušilački faktor u očima zapada i da će jasno stati rame uz rame sa DF-om a kao opareni skaču kad im se kaže da su se dogovorili bili sa dfom oko rekonstrukcije
    ...

Oni mogu saopštenjima ratovati koliko hoće, spaliti se u skupštini, ili držati monologe do sjutra ali nikakve nerede oni neće izazvati, i da hoće ne znaju kako niti smiju da idu do kraja. Nijesu ni kad je DPS vladao a ne sad kada su oči zapada okrenute i kada se poziva na "institucionalni dijalog" i "skupština da bude mjesto razgovora".

Postoji itekako razlog da ga maknu - ne želi u manjinsku i oni nemaju ni obavezu niti bilo šta da ga zadrže. Neće rizikovati da on zakazuje sjednice kad hoće, da prolongira i o jadu radi... Da ne pričamo o tome da to mjesto isto ima.tezinu u međunarodnim odnosima, pa se ide na neke posjete, pa se daju intervjui, pa se sastaje sa ovim ili onim šefom parlamenta, diplomatom i tome slično.

Idu sada i lokalni izbori u 14 opština, poslije toga postoje legitimni razlozi za traženje vanrednih parlamentarnih na ulici i tome slično ali opet ponavljam - niti znanja, niti hrabrosti niti odgovornosti ima da se isti traže makar ne od strane demokrata.

Koliko god smatrao da je ovaj način pogrešan i da se trebalo na vanredne parlamentarne. Mislim da će ova manjinska da se formira (uglavnom) lagano, kakvi će joj dometi biti, kapaciteti itd o tome nekom drugom prilikom.

Što se tiče dubine, prati samo kad krene čišćenje kadra Demokrata kako će da krene kuknjava, a DF sa strane trlja ruke, jednom izdaje saopštenje drugom se gladi po stomaku jer njihovi ostaju đe su.
    Ako je ovako… pa Zdravinjo i njegova ekipa su za ove carevi

3. The Following 3 Users Say Thank You to zaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,740
    Thanked in
    1,573 Posts

Default Vlada Crne Gore, 42. saziv

Nece veli Joanikije i eposkopi tolerisat.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

5. The Following 11 Users Say Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Itekako im za sad odgovara po dubini, još kad se pomete glavni konkurent a da oni nijesu morali da ga pometu - ljepota.
    Ne isključujem da će povesti neke proteste, ali nema tu mobilizacije nikakve. Par hiljada ljudi dvije noći bez treće...
    Slažem se da im odgovara, ali to nisu racionalni ljudi. Malo im je.

A DF protesti će biti 2000 ljudi (mada su Demokrate same izvele 5000 u jednom trenutku) ako lokalni sveštenici ne posavjetuju pastvu da se svetinje opet moraju braniti. Plus, raspoloženje ljudi kad se obara Zdravkova vlada nije isto što i raspoloženje kad URA formira vladu sa DPS podrškom. Prvo još nekako možeš da prodaš kao principijelni čin.

Ne kažem da će se desiti ovako, ali svakako ima potencijala. A znaš koliko pritiska treba da se isforsiraju vanredni izbori? Deseti dio od onoga na litijama...

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Nesto mi nije vjerovatno da oni pisu te stvari u grupi sa 71nim clanom
    Sve moze bit ali ovo mi je na nivo osnovne skole

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

Nije, eno je ona Ana Ždrale, samoproklamovani gradjanista i cvjet demokratije pod nickom Ana & Anais.

A uostalom, vidim da je i @kimmi sa njima u grupu, pa može da potvrdi autentičnost prepiske

Quote Originally Posted by institucija View Post
    AKO vlada bude uspjesna po pitanju investicija, integracija i hapšenja, biće kasno za DCG demagoge... Znam, veliko AKO... Veliki rizik koji je URA preuzela na sebe, i vidjecemo kako će se stvari odvijati...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
    Ako, ako, ako...
    Ako ja dobijem na loto, biću milioner.
    A dps će da sjedi sa strane i diže ručice za zakone i postavljanje tužioca i sudija koji će da procesuiraju njihovo članstvo i vrh partije.
    How yes no, bajke su na drugom spratu.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Slažem se da im odgovara, ali to nisu racionalni ljudi. Malo im je.

A DF protesti će biti 2000 ljudi (mada su Demokrate same izvele 5000 u jednom trenutku) ako lokalni sveštenici ne posavjetuju pastvu da se svetinje opet moraju braniti. Plus, raspoloženje ljudi kad se obara Zdravkova vlada nije isto što i raspoloženje kad URA formira vladu sa DPS podrškom. Prvo još nekako možeš da prodaš kao principijelni čin.

Ne kažem da će se desiti ovako, ali svakako ima potencijala. A znaš koliko pritiska treba da se isforsiraju vanredni izbori? Deseti dio od onoga na litijama...
    Đe su demokrate izvele 5?
    Jel me troluješ to?
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Moguće da sam pogriješio.
    DF-u jedinom ovo sve odgovara, oni u ovakvom glibu najbolje plivaju.
    Opet imaju neprijatelja dobrog starog u vidu DPS-a, opet su ugroženi Srbi, opet je neko povrijedio njih.

A ovamo im iza leđa ES i Demokrate prave koaliciju da lokalne izbore da im ga zavuku onako poprečke da ne može DF niđe da uzme gradonačelnika
    Mislim da grijesis. Iskreno se nadam da si ti u pravu, ali mislim da se nece desiti.
    Bio si na protestima. Vidio si likove koji su tamo.
    Igra se promijenila, i promijenila se radikalno. Draginja je ukapirala, ukapirale su i Demokrate. Ipak je to partija sa socijalnih mreza. DF gubi korak. To sto mi po inerciji razmisljamo o DF, stvari su se promijenile. Sklonila ih je crkva, a to je dosta uticalo na dostinu biraca da vide da su bili problem a ne rjesenje. Sada su ti tu Spajic, Milacic, Demokrate...
    Zato i ne zure sa izborima. Imaju isti problem kao DPS

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    može li bit vlada - URA/SNP (ljudi bliski DFu) i manjine. podrže DF i ovi naravno. za neke stvari glasa DPS (jer će morat) i eto

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Ne, jer neće manjine u vladu koju podržava DF. Insistiraju da mora biti manjinska vlada koju podržava DPS.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Đe su demokrate izvele 5?
    Jel me troluješ to?
    Ne, bile su negdje policijske procjene. U svim gradovima zajedno, ali je bilo oko pet.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Nece veli Joanikije i eposkopi tolerisat.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Hahaha pakao.

Nerealno da se crkva, ako joj se garantuje zakonska zaštita i da niko ih neće dirati, petlja u to ko će u vladu da sjedi... pa još i ako u toj vladi nema DPSa, da se petlja u to ko će da glasa za tu vladu. Nerealno skroz.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    72 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Hahaha pakao.

Nerealno da se crkva, ako joj se garantuje zakonska zaštita i da niko ih neće dirati, petlja u to ko će u vladu da sjedi... pa još i ako u toj vladi nema DPSa, da se petlja u to ko će da glasa za tu vladu. Nerealno skroz.

A dobro Kimmi, je li realna ova prepiska. Pišu ođe da si možda i ti član ove famozne grupe. Kako komentarišeš ovo?

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Nije, eno je ona Ana Ždrale, samoproklamovani gradjanista i cvjet demokratije pod nickom Ana & Anais.

A uostalom, vidim da je i @kimmi sa njima u grupu, pa može da potvrdi autentičnost prepiske

Ako, ako, ako...
    Ako ja dobijem na loto, biću milioner.
    A dps će da sjedi sa strane i diže ručice za zakone i postavljanje tužioca i sudija koji će da procesuiraju njihovo članstvo i vrh partije.
    How yes no, bajke su na drugom spratu.
    Hahaha, nisam, samo je dobih kao scrsht, ka i dostina ođe što su je viđeli očigledno i prije mene, pa sam naveo da mislim da će Aleksa da bude smijenjen iz razloga što se želi onemogućiti odbijanje zakazivanja sjednice i slični marifetluci.

Logično je zar ne?

Last edited by kimmi; 06-02-22 at 22:36.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ne, bile su negdje policijske procjene. U svim gradovima zajedno, ali je bilo oko pet.
    U svim gradovima zajedno je druga stvar.
    Tu imaš i PV, Berane, Kolašin, Nikšić, Podgoricu itd
    Cijelu CG u svojim gradovima nisu mogli ni 5 da izvedu.
    Znaš šta je u PG da se izvede jedno 20k?
    I 10k da se izvede u PG je uspjeh.
    To baš teško da će da prođe.
    Jednostavno nema onoga čega je potrebno, triger nije dovoljno jak.
    Evo pođi od sebe, platu ćeš primiti svakako, niko ne vrši neku diktaturu, policijsku represiju, DPS-a nema u Vladi, crkva nije ugrožena...
    Onda ljudi koji bi organizovali su partijske ličnosti...

Imam dosta toga staža na ulici.
    Ovo je prvi put da vidim negativan kapacitet da se bilo šta desi

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Hahaha pakao.

Ne ulazim u to je li realno ili nije, ali daj mi interpretiraj ovo na neki drugi način:

"Zbog nepravdi koje i danas trpimo od ostataka bivšeg režima ne vidimo rješenje postojećih društvenih problema u povratku bivše vlasti, pa ni kroz podršku nekoj manjinskoj vladi. Kako će, draga braćo i sestre, rješavati nagomilane društvene probleme i primjenjivati civilizacijske standarde oni što svaki čas prijete novim progonom Crkve, deportacijama sveštenstva i otimanjem svetinja!? Primjećujete li kako ovih dana krotko i umiljato nude danajske darove narodu Crne Gore koji je upravo od njih branio svoje svetinje?"

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Manjinske vlade bez DPS, SDP i SD nema.
    Kazu nece crkva biti ugrozena a ovamo najavljuju u skupstini nove progone i otimanja.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...

Imam dosta toga staža na ulici.
    Ovo je prvi put da vidim negativan kapacitet da se bilo šta desi
    Ne znam, među ljudima iz moje okoline ima baš puno ogorčenja. Ja bih rekao da ima kapaciteta za proteste (kad su tunjave Demokrate uspjele 5k da izvedu), ali nema organizatora. Ako DF izađe rastjeraće normalan svijet.

Ali ne zaboravi da je na zahtjev "vanredni izbori" vrlo teško odgovoriti "ne". A da će URA manjinska vlada biti naša najslabija ikad. Bez autoriteta, ugleda, demokratskog legitimiteta. Koliko bješe podrška za tu ideju? 12%?

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ne ulazim u to je li realno ili nije, ali daj mi interpretiraj ovo na neki drugi način:

"Zbog nepravdi koje i danas trpimo od ostataka bivšeg režima ne vidimo rješenje postojećih društvenih problema u povratku bivše vlasti, pa ni kroz podršku nekoj manjinskoj vladi. Kako će, draga braćo i sestre, rješavati nagomilane društvene probleme i primjenjivati civilizacijske standarde oni što svaki čas prijete novim progonom Crkve, deportacijama sveštenstva i otimanjem svetinja!? Primjećujete li kako ovih dana krotko i umiljato nude danajske darove narodu Crne Gore koji je upravo od njih branio svoje svetinje?"
    Znaš kako, siguran sam da u crkvi itekako znaju da se postave i da nisi baš oni pali s' Marsa. Svjesni su i podrške koju su imali od Zapada, kad su bili ugroženi, a i tokom ustoličenja, tako da sad odigraju na neko dizanje tenzija jer im ne odgovara da neko iz opozicije glasa za neku vladu sačinjenu od URA+SNP+manjine (+možda Lekić i još po neko) je stvarno presmiješno.

A mislim da jse zbog tog saopštenja, koje je neprimjereno jer se petlja u nešto što im po prirodi ne pripada, oglasila i EU.

Thanks Thanks Given 
    2,523
    Thanks Thanks Received 
    1,163
    Thanked in
    527 Posts

Nego što se medijska mašinerija iz komšiluka izgasila !!

21. The Following 2 Users Say Thank You to METZ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Hahaha, nisam, samo je dobih kao scrsht, ka i dostina ođe što su je viđeli očigledno i prije mene, pa sam naveo da mislim da će Aleksa da bude smijenjen iz razloga što se želi onemogućiti odbijanje zakazivanja sjednice i slični marifetluci.

Logično je zar ne?

Ajmo malo relano da sagledamo, ima li razloga za smjenu Bečića, je li nečim povrijedio poslovnik za sad?
    Znamo svi da ke jedini razlog smjene jer se gledaju politički rejtinzi, pogotovo sad uoči izbora u više opština, uostalom i demokrate gledaju isti rejting sa pozicije šefa na vrh parlamenta, ali mislim da tip je radio veoma korektan posa' do sad.

E sad to što si ti naveo je gatanje i gledanje u pasulj, može biti da je toliki retard da "zaključa" skupštinu i "baci ključ", ali tek to bi im pojelo rejting i to prepstalog zaloga kod stranih partnera, a i iste te opstrukcije je moga da vrši i prije smjene vlade, za koju su svi znali da će pasti, pa je ipak odradio ono što se od njega ka pred. Skupštine očekuje.

Ako bude još koja prepiska iz štaba, javljaj iz prve ruke :-D
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ne znam, među ljudima iz moje okoline ima baš puno ogorčenja. Ja bih rekao da ima kapaciteta za proteste (kad su tunjave Demokrate uspjele 5k da izvedu), ali nema organizatora. Ako DF izađe rastjeraće normalan svijet.

Ali ne zaboravi da je na zahtjev "vanredni izbori" vrlo teško odgovoriti "ne". A da će URA manjinska vlada biti naša najslabija ikad. Bez autoriteta, ugleda, demokratskog legitimiteta. Koliko bješe podrška za tu ideju? 12%?
    Slažem se ja apsolutno.
    Ovo sa manjinskom je izuzetno opasan eksperiment.
    Biće potpuno legitimno poslije lokalnih izbora da bilo ko traži vanredne parlamentarne kada se ispostavi da partije koje su vlast u tom trenutku nemaju bez par % glasova.
    Naravno ukoliko to bude odgovaralo svima jer su isti ti izbori i svojevrstan test jer je tamo 75+% biračkog tijela.
    Recimo prvi DPS ako osjeti da imaju šansu, recimo nekim čudom uzmu PG. Naravno da će da je odmah obale, idu odmah na izbore vanredne.

Ono što se ne slažem je da mogu protesti nekakvi značajni ili nešto da može da se uradi.
    Vidjeđemo kako će se odvijati to sve oko manjinske, mislim ako bude tuda gdje Šehovica, Mustafica, Klice, Košute, Muadifa Grbvovića i te ekipe onda je to poklon za ulicu.
    Ali u ovom trenutku ništa još

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Cekajte.

Ja procitah i kolko shvatih, glasa se vecinom prisutnih i to tajno za smjenu predsjednika skupstine. Pa dovoljno je da opet izadje ZBCG i ura nije potrebna vise za smjenu becica. Ne iskljucujem to da se desi.

Da se ne lazemo becic mora da leti. Kolko god se cvijelje demokrate sa foruma koje su se dobro razmnozile. Lik je funkciju predsjednika skupstine maksimalno koristi za promociju sebe i stranke,non stop preko zvanicnih profila, parlamentarnog kanala, same skupstine itd promovise sebe i partiju. Sta je to, bez koriscenje drzavnih resursa u politicke svrhe. Da ne pricamo o tome da nije bilo sjednice jedno po godine prosle godine. Uostalom i kad se mijenja vecina i ova situacija logicno je da ide i predsjednik skupstine, jer ce to mjesto pokriti neko iz nove vladajuce "vecine", neko kome je to obedjano zarad same politicke podrske.
    Last edited by .Bole; 06-02-22 at 22:49.
    Podgorica Podgoricanima!

25. The Following User Says Thank You to .Bole For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Kako ići na parlamentarne izbore bez Ustavnog suda?

Ajde da su neki problemi u nekoj opštini, problem koji nema velike posljedice, ali ići na parlamentarne...može haos da nastane.

URA bi sad mogla da odigra najjače, da kaže evo formiramo prelaznu, manjinsku, evropsku, kako god vladu. Ajde da sjednemo svi da se dogovorimo oko Ustavnog suda, VDTa, sudskog savjeta i čim to oposlimo raspisujemo izbore.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...URA bi sad mogla da odigra najjače, da kaže evo formiramo prelaznu, manjinsku, evropsku, kako god vladu. Ajde da sjednemo svi da se dogovorimo oko Ustavnog suda, VDTa, sudskog savjeta i čim to oposlimo raspisujemo izbore.

URA bi mogla mnogo toga, ali URA je već odlučila gdje ide - ka vladi koja će se sastojati od URA, SNP i manjina, gdje DF nude četiri njihova kadra kao "falš SNP" ministra. Idu na vladu koju će manjinski podržati DPS. I to je gotovo.

Svi ovi pregovori su lažni pregovori. Sve priče da razmišljaju o smjeni Bečića su lagarije, kao što viber skrinšot jasno pokazuje. Dritan kad je rekao da nije za smjenu Bečića - lagao je. Već je sve bilo odlučeno i obećano DPSu.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Ajmo malo relano da sagledamo, ima li razloga za smjenu Bečića, je li nečim povrijedio poslovnik za sad?
    Znamo svi da ke jedini razlog smjene jer se gledaju politički rejtinzi, pogotovo sad uoči izbora u više opština, uostalom i demokrate gledaju isti rejting sa pozicije šefa na vrh parlamenta, ali mislim da tip je radio veoma korektan posa' do sad.

E sad to što si ti naveo je gatanje i gledanje u pasulj, može biti da je toliki retard da "zaključa" skupštinu i "baci ključ", ali tek to bi im pojelo rejting i to prepstalog zaloga kod stranih partnera, a i iste te opstrukcije je moga da vrši i prije smjene vlade, za koju su svi znali da će pasti, pa je ipak odradio ono što se od njega ka pred. Skupštine očekuje.

Ako bude još koja prepiska iz štaba, javljaj iz prve ruke :-D
    Čekaj, pa ako ćeš konkretno....svi ovi potezi Zdravkovi sa smjenama i čudima, znaš li čije su maslo? Ko ga je to naučio?

Pa budući koalicioni partneri...

A siguran sam da bi 80% navijača sa foruma se sladilo kako je Bečič zafrknuo planove CnBa i SNPa jer....izdaja izborne volje.

Svjestan si i ti toga...koga briga ođe za zloupotrebe. Pa ko se ođe od glasača sadašnje vlasti zapitao što nisu Radulović, Bratič i Stijovič smijenjeni, nakon izglasavanja interpelacije.... jer niđe ne piše da baš moraju da se smijene. E pa tako bi bilo i sa skupštinom, niđe ne piše da mora.

Demokratija, šta li. Skupština može da donese zakon, izmijeni ustav, sruši vladu, ali po nekima ne može da smijeni ministra i niko se ne buni.

Last edited by kimmi; 06-02-22 at 23:01.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Kako se brani koalicija sa DPSom, i ako se do skoro govorilo kako bi to razocarenje maltene izadaja.
    Hasta siempre!

Page 1207 of 1249 FirstFirst ... 2077071107115711971203120412051206120712081209121012111217 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)