Page 1193 of 1249 FirstFirst ... 19369310931143118311891190119111921193119411951196119712031243 ... LastLast
Results 29,801 to 29,825 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    7,411
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Potošismo 42. vladu, pa će relativno brzo biti i 43. Nije bilo održivo da opstane i da se ide na izbore. Jer nikome nije odgovaralo da ministri i premijer prave partiju i sa ministarskih pozicija drugima uzimaju glasove. Budimo realni, niko nije lud da im to dopusti, a Demokrate su stale uz njih jer su znali da će panut pa da budu pravednici.

Kad se sve zbroji, vlada je bila još jedan korak nazad. Lično je mišljenje, ali izgleda tako misli i većina ljudi, makar po istraživanjima javnog mnenja gdje je povjerenje u vladu najniće od kada se mjeri, isto kao i procenta onih koji misle da država ide u pravom smjeru.

No, od neke 2012 do danas, od Đukanovićeve, preko Markovićeve do Krivokapićeve vlade ti procenti samo padaju, što djeluje da su vlade sve lošije. I nažalost, trend će se nastaviti. Tako da se ne iznenadimo ako naredna vlada bude lošija od ove. Ova je bila odlična. Evo, Evropa sad... Aha, zamislite da imate firmu sa gubitkom i onda kao genijalno rešenje za izlazak iz gubitaka odlučite da povećate plate zaposlenim, a prihodi isti. Važi...

Đe je kiksala ova vlada? Najviše kod koritaša. Svi su ranije zborili da je zapošljavanje preko partije i nepotizam bolesna anomalija DPS-a. Sada smo saznali da je neminovnost. Pogled na državu kao plijen sada je društveno prihvatljiv i niko više nema legitmitet da kaže bilo što protiv toga. Bravo, super...
    A ovi makar nisu krali... Sačekajmo da dođu novi i malo prokopaju što su činjeli prethodnici i da li je bilo kombinacija.

Kad smo kod koritašenja, odlazeća vlada je sa VD stanjima dala doprinos naučnoj misli koritašenja, da se čak preskoči i forma konkursa i Uprave za kadrove.
    VD veselje nam je donijelo i rialiti u Tužilaštvu, đe je na kraju Katana uspio da politički, makar za dan, nadživi Krivoga. Cirkus sa Tužilaštvom trajao je koliko i vlada, a trajće i duže pošto na kraju niko neće da bude VD VDT-a. Stvarno???? A kad ste došli na genijalnu ideju sa VD rešenjem nije vam palo na pamet da će se javit samo neko blesav ili neko sa ogromnim ličnim interesom.

Trivia: Znate li da kada ste smijenjeni kao VD nemate nikakvih prava. Čak ni povratak na staro radno mjesto vam se ne garantuje. Izuzev u slučajevima kada ste VD institucije gdje ste već radili (Burić). Recimo, da neki sudija odluči da bude VD VDT kad mu istekne mandat ne može nazad u sud. Niti se ima pravo na 12 plata. A advokati jedva čekaju da rašćeraju sve klijente i unište svoj posao kako bi bili VD pola godine. Da se ne čudite što se niko ne javlja.

Što se priče oko Tužilaštva tiče, tako se prođe kad se oko pravnih i ustavnih kategorija sa primjesama politike slušaju genijalne ideje Vanje Ćalović koja je sa 30+ završila ekonomiju, a u pravo se razumije jer je čitala krivične prijave koje je pisao genijalni advokat Mansa Radulović, prethodno policajac. Samo neka nastave da slušaju Vanju, na radost svakog čestitog kriminalca.

Tužilaštvo i gomila drugih stvari trebalo je da se rešava na način kako je to sad najavio Abazović, sjedne se, dogovori, ispregovara i nađu neka civilizovana rešenja koje podrži 49 poslanika. Ukoliko u tome uspije, a bojim se da će ga izvarati, jer je ipak amater u svemu ovome, dobiće moj glas.
    Kad smo kod 49 glasova, znate zašto još trebaju? Za sudije Ustavnog suda. A ima jedna sitnica. Bez funkcionalnog Ustavnog suda nemogući su izbori, jer je US drugostepeni organ na žalbe RIK-u. A ode brzo Iličković u pensiju i nema više kvoruma.
    Rešenje? Bila je već ovakva situacija 2002. godine pred izbore. I? Pod međunarodnim pristiskom sjeli SNP i DPS i dogovorili se.
    Tako da... Biće zanimljivo. Bez dogovra o 49, tehnički nema izbora.

Kad smo kod dogovora, ne bi me iznenadilo da na kraju dođe do neke komunikacije, a možda i nečega više, između dva gubavca DPS i DF. Naravno, svi ostali se trude da do toga ne dođe, prije svega ostale partije, a onda i dosta medija, pa i ambasada. Zašto? jer ukoliko bi ova dva najveća aktera počela da sarađuju, svima bi drastično pala cijena. Još ako bi bili pametni da simultano odigraju pomjeranje ka centru... Ostali bi postali šala komika...
    Vidjećemo da li su dovoljno pametni za tako nešto. Sumnjam da dobačaju dotle.
    Tko leti, vrijedi...

2. The Following 2 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post

Muda nema onaj ko je pobjegao od rasprave a ne od glasanja o nepovjerenju Diratnu Abazovicu i skracenju mandata Skupstini.
    ko je pobjegao? o Dritanu nisu htjeli da raspravljaju i to se znalo. očajnički potez bivšeg premijera

Vanredna sjednica Skupštine, na čijem je dnevnom redu bilo razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, zaključena je nakon što dnevni red nije usvojen.

Za dnevni red glasalo je 77 poslanika, 20 je bilo za, 11 protiv i 46 uzdržano.

Poslanici koalicije Mir je naša nacija i poslanik Liberalne partije Andrija Popović glasali su protiv.

Predlog su podržali poslanici Demokratskog fronta, osim Branke Bošnjak i Branka Radulovića.

Iz poslaničkog kluba Socijalističe narodne partije za je bio samo poslanik Dragan Vukić, dok su uzdržani bili predsjednik te partije Vladimir Joković i ostatak tog poslaničkog kluba.

ps. kako preskoči sve ostalo đe se kritikuje ova vlada

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    6,610
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,625 Posts

Dobro jutro narode.

Ova vlada nije funkcionasala zbog natezanja DF-a sa URA-om a kasnije i sa Zdravkom, da bi na kraju doslo do zatezanja Zdravka i Dritana. Ali da ponovim da je ovo trebalo da se uradi poslije PG izbora jer ovo daje tracak nade DPS-ovim clanovima da i dalje mogu da rade sto su radili.
    Usput, zapitajte se zbog cega bi neko slavio bagru koja je spaljivala dokumente da bi sakrili tragove pljackanja ove drzave.

URA je sebe zapecatila. Mozda se stvarno nadaju da ce Milo da zavrsi sa politikom u narednih mjesec-dva, onda bi oivaj potez URA-e imalo smisla jer bi DPS clanovi brzo izgubili PS iz DPS. No, cini mi se da URA preskartala - ili da ce DPS (neka bude zasluzeno) da ih sjebe.
    Jos gore, ovim su spalili mostove za saradnju sa eventualnom demohriscanskom strankom, sto znaci da se vlada opet mora sastavljati sa DPS-om ili DF-om.

Mozda jesu postigli nesto ali realno nisu nista.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

5. The Following 5 Users Say Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Slavlje Bokana i ekipe sve govori...

7. The Following 3 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Šta bi sa ovim za objedinjavanje lokalnih izbora? Da li se odlažu već raspisani za Berane i Ulcinj? Da se zaključava ova tema https://forum.cdm.me/showthread.php?...lcinj-i-Berane ?

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,848
    Thanked in
    3,386 Posts

Aha, zamislite da imate firmu sa gubitkom i onda kao genijalno rešenje za izlazak iz gubitaka odlučite da povećate plate zaposlenim, a prihodi isti. Važi...
    Resenje ugasi firmu...

Jedina greška zdravkova je sto je povećao plate....

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Thanks Thanks Given 
    263
    Thanks Thanks Received 
    68
    Thanked in
    39 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Šta bi sa ovim za objedinjavanje lokalnih izbora? Da li se odlažu već raspisani za Berane i Ulcinj? Da se zaključava ova tema https://forum.cdm.me/showthread.php?...lcinj-i-Berane ?

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Odlazu se za Maj.

Katanac mozes na politiku slobodno.

Thanks Thanks Given 
    7,411
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Aha, zamislite da imate firmu sa gubitkom i onda kao genijalno rešenje za izlazak iz gubitaka odlučite da povećate plate zaposlenim, a prihodi isti. Važi...
    Resenje ugasi firmu...

Jedina greška zdravkova je sto je povećao plate....

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
    A da se proba sa povećanjem prihoda i smanjenjm rashoda.
    Zdravko povećao plate.
    Još malo pa će biti da iz svoga džepa plaća.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Milo daje penzije a Zdravko plate, naaAAAarod.

Nula

14. The Following User Says Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,411
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Default Vlada Crne Gore, 42. saziv

Pa tu si se pokakio na projekat URE tako da nisam imao sto da dodam.

Inace, ako ti je Milacic DPS-ovac onda je vjerovatno i Predrag Bulatovic.
    A nikad se Peđa Bulatović nije uvlačio u prkno Milu i Filipu kao što je Milačić kad je bio novinar u RTCG i izvještava sa njihovih putovanja, sa sve pogledom ka da gleda preko plota.
    Bio sam tada u medijskim vodama i znam da su novinari umirali Milači od smijeha kakav je pakšu.
    Mada kod Milače je sve sa nekom dozom drame pa i šupkanje Milu nekad.
    Inače mi najjače kad čitam o principijelnosti Milače i Danilovića likova koji de vazda nekome uvale da ih šlepa.

Last edited by Gagarin; 05-02-22 at 08:27.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    A nikad se Peđa Bulatović nije uvlačio u prkno Milu i Filipu kao što je Milačić kad je bio novinar u RTCG i izvještava sa njihovih putovanja, sa sve pogledom ka da gleda preko plota.
    Bio sam tada u medijskim vodama i znam da su novinari umirali Milači od smijeha kakav je pakšu.
    Mada kod Milače je sve sa nekom dozom drame pa i šupkanje Milu nekad.
    Inače mi najjače kad čitam o principijelnosti Milače i Danilovića likova koji de vazda nekome uvale da ih šlepa.

Mislim da ne postoje veći šupci od članova dps-a i njihovih "mladih". Što su meni sve ljudi iz te kanalizacije pričali, to nije za smijanje. Dovoljno je pogledat nikolića koji godinama imitira pokrete i ekspresije oca nacije, đe gradonačelnik i njegova potrčkala u 99% slučajeva oponašaju oca nacije sa stavom prilikom stojanja. Teško da se može upotrijebiti riječ uvlakač i poltron, a da prva asocijacija ne bude DPS

Thanks Thanks Given 
    7,411
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Mislim da ne postoje veći šupci od članova dps-a i njihovih "mladih". Što su meni sve ljudi iz te kanalizacije pričali, to nije za smijanje. Dovoljno je pogledat nikolića koji godinama imitira pokrete i ekspresije oca nacije, đe gradonačelnik i njegova potrčkala u 99% slučajeva oponašaju oca nacije sa stavom prilikom stojanja. Teško da se može upotrijebiti riječ uvlakač i poltron, a da prva asocijacija ne bude DPS
    Složićemo se, nisu za bačit ni ovi šupci.
    Ipak, dovoljno si star, pokušaj se sjetiti Milače na dnevniku kad putuju Milo ili Filip, a on izvještava…
    To ni Emilo nije moga u svoje pero.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,411
    Thanks Thanks Received 
    4,788
    Thanked in
    2,451 Posts

Default Vlada Crne Gore, 42. saziv

Ako Milacic oko cega insistira to je Amfilohijev zavjet i Crkva.

Neka što je Milača, no se cijela familija držala Amfilohijevog zavjeta i Crkve.
    Eto npr Žana se u vladti držala one hrišćanske “ljubi bližnjeg svog”

Last edited by Gagarin; 05-02-22 at 08:52.
    Tko leti, vrijedi...

19. The Following 3 Users Say Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,235
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    To sto je drug Zdravko izigravao m*** prije par mjeseci sa pricom u parlamentu ako neko misli da ne zasluzujemo povjerenje nek pokrene inicijativu, pokrenuse inicijativu drug Zdravko u manite, brate ako ces vec da se bavis politikom a nemas pojma unajmi nekoga da te poducava ne da se ovako prosipas duze ces da trajes.
    Moze neki hint tvom napaćenom bratu na sta si mislio cisto da iskljucim mogucnost da se nismo najbolje razumjeli. Sve ostalo je u domenu moje politicke neukosti kako si rekao ili razlicitosti misljenja pa i necu komentarisati dalje.

γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    9,213
    Thanks Thanks Received 
    6,683
    Thanked in
    2,624 Posts

Evo jedan savjet koji dajem mojoj familiji svako malo, doduse dzaba.
    Ono sto se desilo, desilo se i promijenit se ne moze. Moze da nas nauci sta dalje da se ispravi kako ne bismo ponovo dosli u istu situaciju. U prevodu narod treba da malo zategne i trazi peticijama otvorene liste jer bez toga nema nista.
    U svakom soucaju, sad pisanje sta je moglo da je moglo je samo bacanje zivaca i svadje. Jedan kolega sa foruma mi je u privatnoj prepisci rekao da je bio pozivan na fizicki obracun od par ljudi aktivnih na ovoj temi. To je porazavajuce.
    Sad treba pametan biti i iskulirati, pa ce bit vremena da se pise o sledecim koracima. Elem dobra stvar je sto dolazi jos jedna stranka koja moze da privuce glasove ali koja treba da se da mladim i pametnim ljudima, znaci mickey, jakov i mladja garda
    U svakom slucaju, proce sve ovo i zivjece ovaj narod sto bi rekao neko davno

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
    Last edited by kaemSe; 05-02-22 at 08:54.

22. The Following 2 Users Say Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,610
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,625 Posts

Milacic je bio voditelj dnevnika kad je DPS bio najjaci. A voditelj dnevnika (tada) nije mogao da postane bilo ko.

Dovoljno da se promisli kako je Milaca dosao do pozicije voditelja.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,190
    Thanked in
    473 Posts

Uh nije valjda moja Branka...
    Kriptopartija

Poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak je na sjednici Odbora za pravosudni sistem rekla da je pobjeda 30. avgusta 2020. izvojevana na talasu litija, ali da se pojedine strukture unutar crkve neprimjereno miješaju u politički život Crne Gore.

“Nažalost, pojedine strukture unutar crkve se do te mjere neprimjereno miješaju u sekularnu državu Crnu Goru i kroje politički život u zemlji, da postaje nepodnošljivo. Mislite vi da ne znamo da se ova nova partija formira u kripti Hrama u Podgorici. Da pojedini sveštenici zovu pojedine naše članove da im se priključe u pravljenju partije. Sve se zna. Meni je drago što je premijer rekao – padaju maske, neka padaju”, rekla je Bošnjak.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Najgora stvar u životu je opiranje 😂 treba pustiti prirodu da sama odradi proces mnogo bezbolnije tako bude ali posto očigledno ne može bez opiranja onda će proces da bude bolan 😂

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Dritan Abazovic: Ako se smijeni URA-in ministar unutrasnjih poslova smijenit ce se i Vlada.

Milaca makar ima female partnera.
    Evo i Zekonja prknoljubac se pridružuje Dritku

Thanks Thanks Given 
    310
    Thanks Thanks Received 
    499
    Thanked in
    183 Posts

Generalno me zaboli q sto pada vlada ali me sjeba osjecaj sve manje nade u bolje drustvo i ljepsu buducnost za nasu djecu.
    Budite relaksirani.

28. The Following 13 Users Say Thank You to Joksim For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Milacic je bio voditelj dnevnika kad je DPS bio najjaci. A voditelj dnevnika (tada) nije mogao da postane bilo ko.

Dovoljno da se promisli kako je Milaca dosao do pozicije voditelja.

Pa juce mu je na onaj odbor to i spocitano ko je i sto je.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Joksim View Post
    Generalno me zaboli q sto pada vlada ali me sjeba osjecaj sve manje nade u bolje drustvo i ljepsu buducnost za nasu djecu.
    Nema u ovoj državi "naša djeca", nego moja djeca da žive bolje od komšijine i da im crkne krava pride...

31. The Following 7 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Pa tu si se pokakio na projekat URE tako da nisam imao sto da dodam.

Inace, ako ti je Milacic DPS-ovac onda je vjerovatno i Predrag Bulatovic.
    pa čekaj jel savjetnik premijera iz URAe? koji je htio da vedri i oblači po ANBu? premijer nije iz te stranke pa je eo 10 dana makao i zaposlio koga je stigao? da li su ministri koji iz Vlade krenuše da osnivaju stranku kadar URAe? Krivokapić je i sam rekao pred izbore da je eskpertsku Vladu, eo @kimmi je o tome pisao jedno sto puta. da li je mogao da predloži Vladu sa političarima? pa URA ne bi glasala za to jel?

Peđolino je splačina koja je dobijala izbore za taj DPS. kad god je trebalo, pomagao im je

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post

Neka što je Milača, no se cijela familija držala Amfilohijevog zavjeta i Crkve.
    Eto npr Žana se u vladti držala one hrišćanske “ljubi bližnjeg svog”

Pa dobro.
    Bar promjena od trpanja zena i cerki DPS funkcionera i tajkuna, da saznaju jesu li u nemilosti gospodara.
    Ova to bar samostalno i iz prizemnijih ponuda. Ovamo je bilo cisto oportunisticki, a da se i ne jbe van svog sela

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Last edited by Hell Raiser; 05-02-22 at 09:13.

34. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Page 1193 of 1249 FirstFirst ... 19369310931143118311891190119111921193119411951196119712031243 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)