Page 56 of 357 FirstFirst ... 64652535455565758596066106156 ... LastLast
Results 1,376 to 1,400 of 8908

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    2,162
    Thanks Thanks Received 
    1,265
    Thanked in
    486 Posts

Turaka nije ni bilo.

2. The Following User Says Thank You to mrgo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Danas čuh da još skaču cijene...eto toliko.
    A do prije godinu ipo se razapinjah ođe od drugova foruma kako sam nerealan i kako slijedi slom nekretnina, kako radim za zetagradnju i slično

4. The Following 3 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,431
    Thanks Thanks Received 
    6,872
    Thanked in
    2,705 Posts

Directore. Da li znas ikog da je kupio stan ili bilo koju nekretninu poslednje godinu ipo dana? Ne cuo sam, kupio je pomorac, rus itd. Poznajes li covjeka koji je kupi stan? Jer se ja krecem do besvijesti i ptivatno i poslovno i nikog da znam ko ga je kupio na te cijene. Pricam o neki cijenama koje su kao poskupljale a ne kupovinu nor kao moju prije godinu i par mjeseci 1250e kvadrat u bd za koje mi rekoste vas par da to sigurno k ne valja evo se drzi i dalje sve na mjesto

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
    Last edited by kaemSe; 01-02-22 at 11:09.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Directore. Da li znas ikog da je kupio stan ili bilo koju nekretninu poslednje godinu ipo dana? Ne cuo sam, kupio je pomorac, rus itd. Poznajes li covjeka koji je kupi stan? Jer se ja krecem do besvijesti i ptivatno i poslovno i nikog da znam ko ga je kupio na te cijene. Pricam o neki cijenama koje su kao poskupljale a ne kupovinu nor kao moju prije godinu i par mjeseci 1250e kvadrat u bd za koje mi rekoste vas par da to sigurno k ne valja evo se drzi i dalje sve na mjesto

Znam
    Sjeti se da je i prije 2 godine kvadrat recimo u Green Levelu bio 1500-1600 za m2 pa su prodavali. Neke zgrade u bloku 9 koje sam gledao 1450 su bile tada, realno dadi gradnja kvalitet ali su ih lagano prodavali. Znam i neke koji grade kuće na ovu muku kada je poskupjelo sve... Ja nemam drugog objašnjenja osim da se prodaje.

Neko od kolega forumaša je juče izrazio čuđenje odakle 10 eura po m2 da se iznajmi stan od 90 i kusur kvadrata, a evo lagano to uzmu razne programerske i druge firme kao kancaelariju.

I da, kada krene ona kula Masterova, ko ima para neka slobodno žmureći uleti u izgradnji za neki poslovni. Naravno ko ima novca jer će 19 spratova razgrabat za par dana.
    Last edited by Director; 01-02-22 at 11:30.

7. The Following 2 Users Say Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    190
    Thanks Thanks Received 
    34
    Thanked in
    22 Posts

Zanimljiv intervju i diskusija na temu cijena i ponude i potražnje nekretnina vezano za Beograd https://www.reddit.com/r/finansije/c...ma_u_beogradu/

Thanks Thanks Given 
    1,467
    Thanks Thanks Received 
    346
    Thanked in
    156 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Danas čuh da još skaču cijene...eto toliko.
    A do prije godinu ipo se razapinjah ođe od drugova foruma kako sam nerealan i kako slijedi slom nekretnina, kako radim za zetagradnju i slično
    Bio si u pravu Directore. Kako pratim još odavno ovu temu sjećam se kako sam prvi pričao kad je krenula korona da će sve past. Mislim da je korona samo dokazala da je tržište stabilno.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

10. The Following User Says Thank You to johninum For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    68
    Thanked in
    62 Posts

@Director ako mislis na ovo sto rade na starom dobio sam informaciu da dok ne zavrse grube radove skroz nece nista da prodaju. Ja sam se raspitivao kod ovih i Genexa i tako je cika Ranko odgovorio

Thanks Thanks Given 
    947
    Thanks Thanks Received 
    108
    Thanked in
    78 Posts

Quote Originally Posted by johninum View Post
    Bio si u pravu Directore. Kako pratim još odavno ovu temu sjećam se kako sam prvi pričao kad je krenula korona da će sve past. Mislim da je korona samo dokazala da je tržište stabilno.

Meni djeluje kao da se nesto sprema nakon sto se skok cijena zavrsi. Bice stagnacije u najblazem smislu. Volio bi da grijesim.

Thanks Thanks Given 
    4,433
    Thanks Thanks Received 
    8,557
    Thanked in
    3,291 Posts

Ovo je najobicniji balon i ako bi nastavio da raste, znaci da ce se slivati 2-3 milijarde svake godine u CG, i da cemo po 10+% imati rast BDPa svake godine.
    A nesto ne vjerujem da ce tako bit...

Thanks Thanks Given 
    1,467
    Thanks Thanks Received 
    346
    Thanked in
    156 Posts

Moje mišljenje je da neće padati bez neke velike frke:
    - cijene materijala skočile
    - plate veće, Evropa sad, ljudi će moći lakše da dižu kredite
    - autoput koji će se nekad otvoriti
    - dosta stranaca koji cijene kvalitet života koji CG pruža pa kupuju nekretnine ( prirodne ljepote, blizina, sporiji ritam života itd, povezanost Podgorice sa većim gradovima a ponovo tu je blizina mora i skijališta)
    - naši ljudi koji pođu u inostranstvo i donesu novac, pomorci itd
    - prostora za gradnju je sve manje. Neke bitne lokacije su se već dosta popunile

15. The Following User Says Thank You to johninum For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,755
    Thanks Thanks Received 
    6,073
    Thanked in
    2,318 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post

Samo ću ti reći da od nekoliko stanova koliko smo imali u ponudi, ubjedljivo najviše interesovanja je bilo za Green Level (1600€/m2), sad redom nude po 1700-1800, zovu agencije svaki dan ima li još šta u GL...

Master, nude kumu 1500€ odma (kupio po 1199€)...

U nestabilnim vremenima, nekretnina je jedna od najsigurnijih investicija...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

ja sam do skoro tražio da kupim jednosoban stan i aktivno pratio ponudu kroz realiticu, fb oglase i direktno u kontaktu sa agencijama (square, multitask, fresh itd). zaključak - i to što je bilo jednosobnih stanova, sve je prolazilo brzo. ovdje pričam o stanovima relativno novije gradnje i sa očekivanim karakteristikama (da nije potkrovlje i prizemlje, da je u pristojnoj zgradi, da nije na nekoj zavučenoj lokaciji itd).
    na kraju se odlučih za novogradnju koju ću čekati makar godinu dana do završetka radova, ali mi je u ovom trenutku to bila prihvatljivija opcija nego da uzmem nešto sa tržišta jer jednostavno nije bilo dobrih jednosobnih stanova na prodaju

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Samo ću ti reći da od nekoliko stanova koliko smo imali u ponudi, ubjedljivo najviše interesovanja je bilo za Green Level (1600€/m2), sad redom nude po 1700-1800, zovu agencije svaki dan ima li još šta u GL...

Master, nude kumu 1500€ odma (kupio po 1199€)...

U nestabilnim vremenima, nekretnina je jedna od najsigurnijih investicija...
    Reci kumu da se nudi 1700 , ako misli da prodaje, da se ne zezne. Toliko se plaćao m2 stana u zadnjim kupovinama.

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by EgZeKuToR View Post
    ja sam do skoro tražio da kupim jednosoban stan i aktivno pratio ponudu kroz realiticu, fb oglase i direktno u kontaktu sa agencijama (square, multitask, fresh itd). zaključak - i to što je bilo jednosobnih stanova, sve je prolazilo brzo. ovdje pričam o stanovima relativno novije gradnje i sa očekivanim karakteristikama (da nije potkrovlje i prizemlje, da je u pristojnoj zgradi, da nije na nekoj zavučenoj lokaciji itd).
    na kraju se odlučih za novogradnju koju ću čekati makar godinu dana do završetka radova, ali mi je u ovom trenutku to bila prihvatljivija opcija nego da uzmem nešto sa tržišta jer jednostavno nije bilo dobrih jednosobnih stanova na prodaju
    Kad si već uzeo u izgradnji, ne zaboravi da ispratš sve do detalja.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by EgZeKuToR View Post
    Neka je sa srećom. Do tada imaš vremena da polako tražiš sve oko opremanja, a vjeruj mi, ako misliš da živiš u njemu, najteže je opremanje i kupovina. Ja lično ne bi mogao prolazit kroz salone opet, fras me fata samo kad prođem onim bulevarom đe su saloni...

21. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Kad si već uzeo u izgradnji, ne zaboravi da ispratš sve do detalja.
    Neka je sa srećom. Do tada imaš vremena da polako tražiš sve oko opremanja, a vjeruj mi, ako misliš da živiš u njemu, najteže je opremanje i kupovina. Ja lično ne bi mogao prolazit kroz salone opet, fras me fata samo kad prođem onim bulevarom đe su saloni...
    hvala!

upravo tako, da se isprati gradnja i iskoriguju neke stvari za koje sam čuo da se dešavaju kod tog investitora (ništa previše značajno ali kad već imam priliku, zašto da ne)...

23. The Following User Says Thank You to EgZeKuToR For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    1,253
    Thanks Thanks Received 
    1,748
    Thanked in
    951 Posts

Potpuno saglasan.

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    91
    Thanked in
    43 Posts

Kasni zgrada Normala (bivsi hotel City) bas dosta, kad ce ne zna se i jedan nezadovoljan kupac koji je usuo tu velike pare se zali velikom vlasniku kako ne cuvaju unutra nista, grebe se tarket, dosta ispravki se mora odradit itd.. kad veliki gazda izbaca "a sto si ti ocekivao za 1400e"??! Kakvi su to biznismeni vrhunski
    Iskljucenje mozga samo osta.

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Pa ja sma sama išla da zastitim parket i pločoce, jer sam znala koliko je majstore briga. Kupila najlon u Okov pa plus karton na kritična mjesta. I tako su uspjeli da ga oštete na jedno mjesto haha. Samo je kod nas parket a ne tarket.
    Obavezno ako vam ne zaštite bravariju, uradite to samo. Meni su sva stakla mijenjali na stanu jer su ih bili izgrebali a fino sam ih molila da sami zaštite. Kasno je bilo da sama to uradim pa su mi ih zamijenili jer nisam htjela da prihvatim stan izgrebanih stakala. I t se vidi samo pod jednim uglom sunčevih zraka kako su nagrdjena.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by grundeljski View Post
    Kasni zgrada Normala (bivsi hotel City) bas dosta, kad ce ne zna se i jedan nezadovoljan kupac koji je usuo tu velike pare se zali velikom vlasniku kako ne cuvaju unutra nista, grebe se tarket, dosta ispravki se mora odradit itd.. kad veliki gazda izbaca "a sto si ti ocekivao za 1400e"??! Kakvi su to biznismeni vrhunski
    Da kupiš stan ka neki tamo 120.000 i da ti vlasnik kaže "a što si očekivao za te pare" e ne znam kako bi bilo ko od nas normalno odreagovao.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Kod prijatelja u Kuče rade fasader i keramičar sa te zgrade Normal,kažu da se rijetko dje fušerisalo kao tamo...kolko im je vjerovat ne znam.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    1,467
    Thanks Thanks Received 
    346
    Thanked in
    156 Posts

Ja dobih info za Central Point da su porasle cijene u novogradnji pa da su sad 1550 Eura i da će još porasti

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Koliko je KIPS podigao New City da mi je znat?

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,786
    Thanked in
    1,598 Posts

Mogu mislit oni jevreji koliko su to podigli. Na ono smetiliste onamo

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    9,431
    Thanks Thanks Received 
    6,872
    Thanked in
    2,705 Posts

Ima li ijedan investitpr da bi dao stan tipa 1k mjesecno da mu se daje? Jel ko imao takav aranzman, bez banke nego neki ugovor dje mu se uplacuje tipa minimum hiljadu mjesecno?

Page 56 of 357 FirstFirst ... 64652535455565758596066106156 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)