Turaka nije ni bilo.
Danas čuh da još skaču cijene...eto toliko.
A do prije godinu ipo se razapinjah ođe od drugova foruma kako sam nerealan i kako slijedi slom nekretnina, kako radim za zetagradnju i slično![]()
Directore. Da li znas ikog da je kupio stan ili bilo koju nekretninu poslednje godinu ipo dana? Ne cuo sam, kupio je pomorac, rus itd. Poznajes li covjeka koji je kupi stan? Jer se ja krecem do besvijesti i ptivatno i poslovno i nikog da znam ko ga je kupio na te cijene. Pricam o neki cijenama koje su kao poskupljale a ne kupovinu nor kao moju prije godinu i par mjeseci 1250e kvadrat u bd za koje mi rekoste vas par da to sigurno k ne valjaevo se drzi i dalje sve na mjesto
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
Last edited by kaemSe; 01-02-22 at 11:09.
Znam
Sjeti se da je i prije 2 godine kvadrat recimo u Green Levelu bio 1500-1600 za m2 pa su prodavali. Neke zgrade u bloku 9 koje sam gledao 1450 su bile tada, realno dadi gradnja kvalitet ali su ih lagano prodavali. Znam i neke koji grade kuće na ovu muku kada je poskupjelo sve... Ja nemam drugog objašnjenja osim da se prodaje.
Neko od kolega forumaša je juče izrazio čuđenje odakle 10 eura po m2 da se iznajmi stan od 90 i kusur kvadrata, a evo lagano to uzmu razne programerske i druge firme kao kancaelariju.
I da, kada krene ona kula Masterova, ko ima para neka slobodno žmureći uleti u izgradnji za neki poslovni. Naravno ko ima novca jer će 19 spratova razgrabat za par dana.
Last edited by Director; 01-02-22 at 11:30.
Zanimljiv intervju i diskusija na temu cijena i ponude i potražnje nekretnina vezano za Beograd https://www.reddit.com/r/finansije/c...ma_u_beogradu/
@Director ako mislis na ovo sto rade na starom dobio sam informaciu da dok ne zavrse grube radove skroz nece nista da prodaju. Ja sam se raspitivao kod ovih i Genexa i tako je cika Ranko odgovorio
Ovo je najobicniji balon i ako bi nastavio da raste, znaci da ce se slivati 2-3 milijarde svake godine u CG, i da cemo po 10+% imati rast BDPa svake godine.
A nesto ne vjerujem da ce tako bit...
Moje mišljenje je da neće padati bez neke velike frke:
- cijene materijala skočile
- plate veće, Evropa sad, ljudi će moći lakše da dižu kredite
- autoput koji će se nekad otvoriti
- dosta stranaca koji cijene kvalitet života koji CG pruža pa kupuju nekretnine ( prirodne ljepote, blizina, sporiji ritam života itd, povezanost Podgorice sa većim gradovima a ponovo tu je blizina mora i skijališta)
- naši ljudi koji pođu u inostranstvo i donesu novac, pomorci itd
- prostora za gradnju je sve manje. Neke bitne lokacije su se već dosta popunile
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Samo ću ti reći da od nekoliko stanova koliko smo imali u ponudi, ubjedljivo najviše interesovanja je bilo za Green Level (1600€/m2), sad redom nude po 1700-1800, zovu agencije svaki dan ima li još šta u GL...
Master, nude kumu 1500€ odma (kupio po 1199€)...
U nestabilnim vremenima, nekretnina je jedna od najsigurnijih investicija...
#fakenews
ja sam do skoro tražio da kupim jednosoban stan i aktivno pratio ponudu kroz realiticu, fb oglase i direktno u kontaktu sa agencijama (square, multitask, fresh itd). zaključak - i to što je bilo jednosobnih stanova, sve je prolazilo brzo. ovdje pričam o stanovima relativno novije gradnje i sa očekivanim karakteristikama (da nije potkrovlje i prizemlje, da je u pristojnoj zgradi, da nije na nekoj zavučenoj lokaciji itd).
na kraju se odlučih za novogradnju koju ću čekati makar godinu dana do završetka radova, ali mi je u ovom trenutku to bila prihvatljivija opcija nego da uzmem nešto sa tržišta jer jednostavno nije bilo dobrih jednosobnih stanova na prodaju
Kasni zgrada Normala (bivsi hotel City) bas dosta, kad ce ne zna se i jedan nezadovoljan kupac koji je usuo tu velike pare se zali velikom vlasniku kako ne cuvaju unutra nista, grebe se tarket, dosta ispravki se mora odradit itd.. kad veliki gazda izbaca "a sto si ti ocekivao za 1400e"??! Kakvi su to biznismeni vrhunski
Iskljucenje mozga samo osta.
Pa ja sma sama išla da zastitim parket i pločoce, jer sam znala koliko je majstore briga. Kupila najlon u Okov pa plus karton na kritična mjesta. I tako su uspjeli da ga oštete na jedno mjesto haha. Samo je kod nas parket a ne tarket.
Obavezno ako vam ne zaštite bravariju, uradite to samo. Meni su sva stakla mijenjali na stanu jer su ih bili izgrebali a fino sam ih molila da sami zaštite. Kasno je bilo da sama to uradim pa su mi ih zamijenili jer nisam htjela da prihvatim stan izgrebanih stakala. I t se vidi samo pod jednim uglom sunčevih zraka kako su nagrdjena.
Kod prijatelja u Kuče rade fasader i keramičar sa te zgrade Normal,kažu da se rijetko dje fušerisalo kao tamo...kolko im je vjerovat ne znam.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Ja dobih info za Central Point da su porasle cijene u novogradnji pa da su sad 1550 Eura i da će još porasti
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Koliko je KIPS podigao New City da mi je znat?
Mogu mislit oni jevreji koliko su to podigli. Na ono smetiliste onamo
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Ima li ijedan investitpr da bi dao stan tipa 1k mjesecno da mu se daje? Jel ko imao takav aranzman, bez banke nego neki ugovor dje mu se uplacuje tipa minimum hiljadu mjesecno?
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks