Ne vjerujem da je bilo ikakavog leda, posebno ne u tom dijelu... Juče sam prolazio, a nije bilo padavina nikakavih u međuvremenu...
Standardno prosjek sat vremena Nk - trajekt, 10 preko ograničenja, sigurno 4-5 debila me preteklo na punu, par njih završilo preticanje kolone u krivinu, nevjerovatno... Nisu mogli 5-10min prije mene stići, a voze sa glavom u torbu...
Sent using Tapatalk
#fakenews
Uh... Znam ovoga momka i ovu đecu. Užas.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
i pjesak.
sta je ovo u 2 dana...
nothing comes from violence and nothing ever could
Još...ovo je baš katastrofa.
Kod KOlašina https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...o-podgoricanin
Bar https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...o-je-automobil
Hecules, da li su ova djeca dobro iz udesa?
zato ima ona opaska - prilagoditi brzinu uslovima na putu... ako vozis kroz predio dje je snijeg, temperatura u minus, uvijek mozes da ocekujes iznenadni led ili poledicu... na 50 na sat ili neces klizat ili i ako udaris ce posljedice biti mnogo manje nego kad te ponese sa 80-90
a kod nas i po sjeveru na prtinu sirine da se jedva dvoje kola mimoidju se uvijek nadje neki junac kojemu je 50-60 sporo na snijeg
ovima bih, da imam kakve vlasti, momentalno oduzimao djecu - jer ocito svjesni nijesu
Koliko je djece stradalo u krilu vozača?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
mora li da strada ili se racunaju i povrede kad mi nagnjece grudni kos na obicno kocenje?
koliko je djece stradalo dok se vozi na krovu ili blatobranu traktora?
vozili smo se i mi nekad bez auto sjedista i slicno, ali postoje propisi, statistika je na njihovoj strani da djeluju - treba ih se pridrzavati, ne treba pametovati i rizikovati... ko hoce da bude heroj u ocima djeteta ima milion drugih (bezbjednijih) nacina
imam primjer iz familije na sta lici djecije sjediste (jedno od najskupljih i najsigurnijih na trzistu) nakon udesa - dijete je izaslo sa par modrica
Ima 15-ak godina, lančani sudar u Radanovićima (tri automobila), svi učesnici su imali povrede (lakše) osim bebe koja je bila u sjedalici pravilno vezana.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Iskreno mi je tesko da povjerujem kako neko moze ubit' osobu u najprometnijoj ulici u samom centru grada...
Mislim gledam ja divljake svaki dan ali neke stvari jednostavno ne mogu niti cu ikad moc' da ukapiram.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
sta je ovo, ljudi moji, svaki dan...
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...o-povrijedjene
nothing comes from violence and nothing ever could
Ovo je tuga, ne bi me zacudilo da ima neki challenge po drustvenim mrezama sto pokusavaju da isprate mladi..
I don't give a damn.
I am not i danger, I am the danger.
Distanca i prilagođena brzina uslovima puta
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Juče je malo falilo da ja budem taj neko. Pretrčavaju ljudi bulevar na 20 m od pješačkih prelaza, ne pomaže ni što sam usporila da vidim hoće li stati makar između dvije trake. Neeee, nastavljaju momci od po 40 godina, umalo mi preko haube jedan ne preskoči i uđoše u svoj auto, nepropisno parkiran. Te ja obustavih kretanje skroz i auta iza mene, jači su i brži...
Preminuo momak od 28 godina sto je prije nekoliko dana imao udes put CT sa cetvorotockasem.
Prema tome, šta da ti kažem?
To se zove kultura pjesaka i kultura u saobracaju.
Pricam rodjakom koja zivi u Norveskoj,kaze sacekaj moram da spustim telefon kada prelazim preko pješackog prelaza da me ne bi kaznili....
Svi koji otisli iz Balkana svi postuju tamo,kada dodju ovamo brzo se prilagode....
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Evo slike od sinoć, ovaj udes je bio na raskrsnici kod Amfore na krivi most. Pogledajte gdje gaje bacio, skroz na parkingKoje su to brzine bile.
http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/3...je-osobe-.html
![]()
Moras i u CG da spustis telefon i izvadis slusalice iz usiju - pa to postuje niko (da zaokruzimo)
To se zove vaspitanje - nisu ljudi vaspitani da se pravila postuju
*prije no me neko napane- ja sam za to da se SVE preispituje svojom glavom i da se ne slijede slijepo "autoriteti"... ali pravilo tipa ne prelazi na crveno nema svoju alternativu - svako preispitivanje toga je glupo i ograniceno
Narod ne kapira da se i na pješački prelazi tako što gledaš lijevo i desno. Pa ako proceniš da je bezbjedno, tek onda zakoračiš.
Kontra odgovor je uvjek isti da tu pešak ima prednost, što jeste tačno. Ali nikog od nas prednost ne spašava od udara auta ili motora.
Najčešći uzroci nezaustavljanja auta jesu nekultura i neprilagođena brzina. Ali se dešava ne tako rijetko da vozač prosto nema vremena da reaguje, iako vozi propisanom/prilagođenom brzinom. Loša preglednost, vremenski uslovi, pješaci koji ulicu prelaze tako što trče ili voze biciklo..
Pokušajte makar za sekund sebe da zamislite za volanom. Sve radite kako treba cijeli zivot, ali dovoljan je jedan trenutak nepažnje u pogrešnom momentu da se nešto loše desi.
Nekultura u saobraćaju kreće prvo od kuće. Neko gleda roditelje kako prelaze na crveno, pretrčavaju prometnu ulicu van pješačkog.. Ne znam čemu da se nadamo kad to isto dijete sjutra krene samo preko ulice ili počne da vozi.
Sistem kumuje svemu tome, ali primarni krivac je uvjek familija đe to dijete odrasta, gleda, uči i oponaša.
Pa kad to dovedemo u red, onda će i sistem biti mnogo bolji.
Telefoni nas unistise. Danas se vracem iz bara. Cim vidis da neko ide sporo, vijuga, ukljucje se iskljucije se odma
Znas da je na telefon. Naravno kad ga prodjes vidis da bulji u noge tj u telefon.
Najvise volim kad to rade taksisti
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Najcrnje mi je kad vidim ove "jaditelje" (moram ih tako nazvat) kad van pješačkog vode đecu ili po sred ceste.
Tako automatski pogrešno uče đecu đe se prelazi cesta.
Druga stvar su mobilni telefoni.
Toliko su učestali u toku vožnje da je to nerealno.
Tu je isključivi krivac milicija.
Nema ih i ne sprovode kazne kako treba.
Da sprovode, ne bi ga đaolje čeljade u toku vožnje u ruke uzimalo.
I bezobrazni pješaci koji ili slušalice u uši drže ili se zalijeću na pješački a vide da neko brzo vozi.
Neka vozi, sačekajte par sekundi dok prođe.
Ne branim vozače ali ne može ni on ukočit na 10m ispred pješačkog da bi stao (ako vozi neko malo brže).
Meni je sve OK ali kad mi majmuni voze u branik…
Prema tome, šta da ti kažem?
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)
Bookmarks