Page 35 of 574 FirstFirst ... 253132333435363738394585135535 ... LastLast
Results 851 to 875 of 14337

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2022]

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Amir Reko je prije neki dan od strane uglednih intelektualaca iz Srbije i Bosne i Hercegovine nominovan za Nobelovu nagradu za mir. Za većinu nas u najmanju ruku začuđujuća vijest, jer se o ovom čovjeku malo zna. Šta je moglo da ga smjesti među kandidate za ovakvo priznanje?

Tokom rata devedesetih Amir Reko je kao pripadnik vojske Bosne i Hercegovine, rizikujući vlastiti život, odbio da izvrši naređenje, odnosno "očisti" jedno selo većinski naseljeno srpskim stanovništvom. Sigurno je i na njegovoj i na protivničkoj strani bilo sličnih primjera. Pa šta onda Amira Reka razlikuje od drugih? Nekoliko dana prije ovog događaja Amiru Reku je spaljeno u kući sedmoro članova familije, među kojima i njegova majka, od strane protivničke vojske. Njihove kosti su nađene blizu izlaznih vrata. Ovakva tragedija bi mnogima bila povod za zločin.

Baš ta majka i njeno vaspitanje su bili u mislima i srcu Amira Reka dok je spasavao od sigurne smrti 45 srpskih civila. Istovremeno je spasavao i sebe da ne počini najlakše i najteđe čovjekovo (ne)djelo - osvetu. Uspio je u onom što je običnom čovjeku nemoguće, da se izdigne iznad lične tragedije i da osvetom ne pokuša da umanji neizdrživi bol.

Vjerujem da prosječan građanin Crne Gore, koji liježe i budi se uz portale, o sudbini ovog čovjeka nije ni čuo. Ne čudi ako znamo, da su junaci našeg doba, predsjednici, poslanici, odbornici, portparoli političkih partija, članovi raznih savjeta i tijela, naša tiha patnja, svijetli primjeri “čojstva i junaštva” i jedini uzroci podjela, mržnje, zla u nama i oko nas. Zahvaljujući njima, ne osjećamo se neprijatno što mrzimo političkog neistomišljenika u široj porodici, na poslu, u komšiluku, jer danas svi obavljamo “svetu dužnost” - borbu za više ciljeve. Ovo vrijeme svakom u Crnoj Gori daje pravo da bude patriota i da u ime toga raspiruje netrpeljivost i podstiče još veće podjele.

Kada sam, prije nekoliko godina, prvi put čula ovog čovjeka u jednoj televizijskoj emisiji, pomislila sam koliko su junaci “našeg” doba kukavice, bogataši siromasi, siti gladni, pismeni nepismeni, koliko smo naizled gromade, a unutra, a unutra obične ruševine, bezgranično željne društvene moći i osvete.

Posmatram ljude oko sebe, čitam njihove postove po društvenim mrežama, slušam izjave preko medija i polako shvatam da sve manje ima onih sa kojima se razumijem. Osjećam da mi je tijesno, jer je drugima oko mene vrlo komotno u ulogama koje igraju, riječima kojima truju jezik, vjeri koja plaši i, u konačnom, mržnji koju rasplamsavaju. Kako to samo ponosno i olako rade, bez osjećaja za moguće posljedice i bez potrebe da sebe izdignu iznad opšteg društvenog ludila.

Brinem što će naša djeca, ukoliko usvoje model ponašanja nas odraslih, smatrati da su mržnja i osveta društveno prihvatljive ako kao motiv imaju ili lično zadovoljstvo ili nacionalni interes. Brinem i zbog društvene nebrige na javno izgovorenu riječ, na tišinu mase kada se javno izgovori ono što je nemoralno i tajno u sebi pomisliti. Nažalost, polički nemoral pojedinaca ozbiljno prijeti da ugrozi moral cijelog ovog naroda. Očigledno je da se jedino protiv toga niko ne buni.

Amir Reko u svojim rukama već ima nagradu, možda i vredniju od Nobelove - pravi orden čojstva i junaštva i mirnu savjest.

A mi?

izvor: www.vijesti.me

Nikada nisam komentarisao neki novinski tekst na ovaj način, ali ovaj moram - Obavezno pročitati.

Sent from my moto e5 using Tapatalk

2. The Following 11 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    9,328
    Thanks Thanks Received 
    6,806
    Thanked in
    2,679 Posts

E takvih nam fali da ovaj balkan krene dalje
    Ali toga slabo da ima

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

4. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Počeo je Dritan da prijeti iz pozicije "Država to smo mi , URA"
    Brzo se usvaja DPS retorika.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Počeo je Dritan da prijeti iz pozicije "Država to smo mi , URA"
    Brzo se usvaja DPS retorika.
    Kad moze Zdravko i Becic što ne bi i on, to je vaš koalicioni partner zar ne
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Ko iole razumije salu morao se na ovo nasmijat
    Aludira covjek na novakovu mrsavost a ne nista lose, makar sam ja tako shvatio

pogodjena sala na svaki nacin.da se razumijemo,zakleti sam djovakov zilot

8. The Following User Says Thank You to umart For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Ovo se ne može reći nježnije: od kad se Nebojša Medojević autovao kao prvak sreza u turnirskom jedenju baklave, na političkoj sceni nije bilo rasnog alfa Pljevljaka.

https://www.vijesti.me/kolumne/587822/djevojacka-kletva
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

10. The Following 4 Users Say Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Ovo je vrhunski diletant. Ovako je krojio i Zakon o državnom tužilaštvu, bez ikakve vizije i mudrosti, pa vidimo kako je to ispalo - zlatni glas ima Zdravko Krivokapić, a ugledni pravnici nam se kreću od izbačenih iz Advokatske komore do litijaša, negatora Srebrenice i Međunarodnog suda pravde. Sve sam bliži mišljenju da je ova partija, tj. ovaj čovjek konkretno, trenutno najveća prijetnja za nacionalne interese Crne Gore.

Pazite samo ova razmišljanja:
    Temeljni ugovor mora da bude usklađen sa Ustavom i on je takav. Taj dokument bi trebalo potpisati i od tog pitanja ne praviti bauk, kazao je potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović.

-Radi se o tehničkom pitanju uređenja odnosa, kao što su se uredili odnosi sa drugim vjerskim zajednicama pa to treba uraditi sa SPC- kazao je Abazović novinarima u parlamentu uoči sjednice Odbora za bezbjednost.

Komentarišući ocjene da su neke odredbe Temeljnog ugovora neustavne, Abazović je kazao da se iz toga može izvući neki zaključak.

-Preambula nije normativni dio. Normativni dio nas interesuje on je usklađen sa zakonom. Kad je riječ o vjeronauci, zna se šta je Zakon o visokom obrazovanju, to ne može ugovorom da se definiše. Uvijek ćete naći kritičare koji će reći da se radi o izdaji, a mislim da je potpisivanje Temeljnog ugovora dobro za naše društvo i za pomirenje. Ako se zbog takvih stvari treba ići u zatvor ja sam dobrovoljac. Pokušavate da riješite neko pitanje i da narod pomamljeni pomirite, onda neka se plati i ta cijena. Pravi se veliki bauk oko nečega što nije problematično. Temeljni ugovor ne treba da bude stvar političkog obračuna u Crnoj Gori- kazao je Abazović.

Upitan kako gleda na ulogu SPC i njen uticaj, da li će ponovo sa predstavnicima te crkve morati da razgovara o budućoj vladi, Abazović je kazao da je ponašanje SPC u kontekstu novih zbivanja korektno i na mjestu.

-Zadovoljan sam izjavom mitropolita Joanikija. Rekao je da njihova jedina partija Isus Hrist. Da li će neko razgovarati sa patrijarhom – to je važno da neko ne bi unio zabunu u vezi Temeljnog ugovora. Što se mene tiče politika će se voditi suvereno iz Podgorice bez ikakvog uticaja sa strane. Crna Gora će autonomno voditi politiku u skladu sa svojim interesima, ko god se u to uklopi više je nego dobrodošao kao partner- naveo je Abazović.

Govoreći o izjavi predsjednika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića da sa njima nijesu razgovarali o manjinskoj vladi i da su izbori rješenje, Abazović je kazao da će razgovarati i sa predstavnicima te stranke.

-Izbori su čista varijanta to smo i rekli. Ako 41 poslanik odluči da se raspusti skupština i da se ode na izbore, nemam ništa protiv toga. Imam u planu da razgovaram sa Konjevićem oko budućih procesa- naveo je Abazović.

Komentarišući izjavu premijera Zdravka Krivokapića koji je kazao da je podrška Uri nakon njihove inicijative pala na 2,5 odsto, Abazović je ironično prokomentarisao da su sve izjave Krivokapića tačne i u prethodnom periodu i sada.

-Rekli su da nemamo nijedan glas, dođosmo do 2,5 odsto- naveo je Abazović.

Dodao je da u Beogradu nije razgovarao sa predsjednikom Srbije.

-Imam komunikaciju sa mnogim liderima u regionu. Mislim da će biti prilike i za to- rekao je Abazović.

Rekao je i da će se nakon konsultacija sa predstavnicima partija odlučiti da li će tražiti da bude mandatar nakon pada Vlade.

Abazović je rekao i da ne očekuje da protesti eskaliraju i da ne vidi problem u iskazivanju nezadovoljstva građana.

-Ako neko bude želio da to prevede u rušilačke demonstracije, država će odgovoriti na to. Ali ne vidim da do toga može doći- kazao je Abazović.

Smatra da su manjinska i tehnička vlada iste i da je to prijedlog koalicije Crno na bijelo.

-Ako neko donese bolji pijedlog, tu smo da razgovaramo i podržimo- poručuje Abazović.
    Izvor:
    https://www.pobjeda.me/clanak/abazov...am-dobrovoljac
    Last edited by johnny bravo; 31-01-22 at 10:55.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Thanks Thanks Given 
    9,328
    Thanks Thanks Received 
    6,806
    Thanked in
    2,679 Posts

Mace univerzitet objavu. Pih

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Sto vi bi te prekidoste one pjesme o Dritanu kako vam se svidja i cuda neka

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Trebalo je onom lavu što se ganjaju za njim po primorju (Budvi bješe?) dati kakav status nacionalnog blaga ili kao ameri bjeloglavom orlu..
    Svakako nam je u grbu, majkumu
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Trebalo je onom lavu što se ganjaju za njim po primorju (Budvi bješe?) dati kakav status nacionalnog blaga ili kao ameri bjeloglavom orlu..
    Svakako nam je u grbu, majkumu
    Uhvaćen je lav. Ali, lav u Budvi, kengur u Piperima, kako smo istrebili sokolove (i zabranjenim bojnim otrovom), onaj orao što je ubijen jer je ,,špijun",...

17. The Following 3 Users Say Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Zar nije neki lik prije petnaestak godina držao tigrove, dok mu majci jedan nije ruku otkinuo kad im je ubacivala hranu? Čemu se uopšte nada vlasnik toga lava? Ostat mladunče zauvijek neće, a pitm sigurno ne može postat.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

19. The Following 2 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Uhvaćen je lav. Ali, lav u Budvi, kengur u Piperima, kako smo istrebili sokolove (i zabranjenim bojnim otrovom), onaj orao što je ubijen jer je ,,špijun",...

Evropa sad, Afrika sad, Australija sad...

21. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,405
    Thanks Thanks Received 
    2,398
    Thanked in
    1,503 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Zar nije neki lik prije petnaestak godina držao tigrove, dok mu majci jedan nije ruku otkinuo kad im je ubacivala hranu? Čemu se uopšte nada vlasnik toga lava? Ostat mladunče zauvijek neće, a pitm sigurno ne može postat.
    Jeste jeste iz Sutomora. Kod nas jos malo ce nekome Slon ili Zirafa da se izgubi

Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk

23. The Following User Says Thank You to miovrag For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,452
    Thanks Thanks Received 
    5,778
    Thanked in
    2,713 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...ocila-u-moracu

Ženska osoba koja je pokušala da oduzme sebi život skokom sa Visećeg mosta u Moraču, izvučena je živa i spašena, rečeno je Vijestima iz Uprave policije.

Nju je izvukao građanin koji je prolazio tuda.

Istog dana u Parizu

Poznati švajcarski fotograf, Rene Robert, pao je na prometnoj pariškoj ulici a pješaci su ga ignorisali 9 (devet) sati - preminuo je od smrzavanja
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Ih, kad je ono bilo, ima min. 15 godina.
    U pitanju je bila neka rijetka vrsta tigra, sibirski alo se ne varam, iščupao je toj ženi ruku iz ramena.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Sad provjerih, 13.03.2007. godine je to bilo. Lik koji ga je držao neki Stojan Sekulović.

27. The Following User Says Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,440
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

A, da, onaj krimi rad tip, eto taman 15 god, kako vrijeme leti.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Iz ramena, jbt... Bukvalno scena iz Cat People.

Samo sto je ovo film i sto bi leopard tesko to uspio, ali tigar.. jos sibirski.. uh..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    8,909
    Thanks Thanks Received 
    3,935
    Thanked in
    2,353 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/polit...ljene-u-voliju

Prije početka sjednice Knežević je poslaniku Bošnjačke stranke Ervinu Ibrahimoviću rekao da su i njega jutros pretresli na granici: "Izuli su me", kazao je.
    Ibrahimović mu je odgovorio da bi onda bilo dobro da se zamjene, da on pređe u pravoslavlje, a Knežević u islam.
    Predsjednik Odbora odgovorio mu je da bi onda odmah ušao u Vladu, postao potpredsjednik i otišao u Istanbul da usadi kosu, a da bi se Ibrahimović zaglavio u opoziciji.

"Ko bude želio da se bije sa Milivojem Katnićem sješće pored njega, ko bude želio da se bije sa Dritanom Abazovićem sješće pored njega. Razdavajanja nema. Mi ćemo da gledamo", kazao je Knežević.

...

Thanks Thanks Given 
    1,691
    Thanks Thanks Received 
    1,258
    Thanked in
    837 Posts

Bukvalno se obradujem kad vidim Knezevica na tv, znam da ce neka provala biti

Zamislite da su svi kao Milacic

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Sad provjerih, 13.03.2007. godine je to bilo. Lik koji ga je držao neki Stojan Sekulović.
    A zena koja je ostala bez ruke - majka

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    659
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Ovo je vrhunski diletant. Ovako je krojio i Zakon o državnom tužilaštvu, bez ikakve vizije i mudrosti, pa vidimo kako je to ispalo - zlatni glas ima Zdravko Krivokapić, a ugledni pravnici nam se kreću od izbačenih iz Advokatske komore do litijaša, negatora Srebrenice i Međunarodnog suda pravde. Sve sam bliži mišljenju da je ova partija, tj. ovaj čovjek konkretno, trenutno najveća prijetnja za nacionalne interese Crne Gore.

Pazite samo ova razmišljanja:

Izvor:
    https://www.pobjeda.me/clanak/abazov...am-dobrovoljac
    Kuku, kakva je ovo splačina bez kičme, sreće mi...

Jedva čekam da ga DPS potroši i svede na mjeru... Od DF, pa i Bečića, očekuješ da će da ide patrijarhu srpske crkve na noge, ali ovaj bi barem trebao da proba da izgovori "sagledaćemo da li su odrebe u skladu sa Ustavom, zaštitićemo interese Crne Gore". Ne, ovaj blanko oće da potpiše sve što mu se tutne, "da nas pomiri". Zdravko Krivokapić je za njega Sorbona po ovom pitanju...

34. The Following 2 Users Say Thank You to Nije bitno... For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Geralt of Rivia View Post
    Јебеш то.

Битно је да су Демократе трећа српска опција.
    Da pojasnim ovo....

Nakon Cetinja je došlo do zaokreta u marketingu, javnim nastupima i priči od strane Demokrata.

Šta se desilo, ne znamo, ali odmah nakon Cetinja su krenuli frontalni napadi na Dritana. Počeli su i tada da pominju izdaju, ako se više bilo ko sjeća tih saopštenja itd.

To smo svi primijetili i možete skrolovati postova od tada.

Mogu samo da nagađam, ali moja pretpostavka je da je Boris Bogdanović procijenio da je crkva veoma popularna, da DF gubi snagu i rejting i da im je politički oportuno da skrenu sa retorikom ka tom biračkom tijelu, nego da se femkaju neđe po sredini zarad eventualnog skupljanja biračkog tijela DPSa.

Na stranu sva saopštenja i oštrija retorika koja preovlađuje, na stranu nastupi visokih funkcionera đe u stilu SNSa viču na narod po studiju i ne daju im do riječi da dođu, evo pogledajte im samo proteste.

Idu ruku pod ruku sa Milačom, nosaju se krstom od 2 ipo metra, puštaju sa razglasa Ne damo svetinje i organizuju polazak ispred hrama.

Ako je to vama građanski centar, kakvim ih neki žele predstaviti, onda može biti da sam stvarno zabudalio.

Eto to je sva suština, mislio sam da to svi vide i shvataju, ali evo da približim.

Da dodam, Milojko i Jakov su, stavovima i ponašanjem prije svega, neuporedivo bliže centru od Demokrata od septembra na ovamo, dok su se Demokrate po meni potpuno pogubile zbog smjernica u politici koji im diktira Boris Bogdanović.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 01-02-22 at 10:40.

36. The Following 3 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Page 35 of 574 FirstFirst ... 253132333435363738394585135535 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)