Originally Posted by
extravaganca
Slažem se sa svim što si napisao. I šteta je što tvoje pisanje nije ovako već kreneš o crkvi, sektama, Srbima itd. I tu onda dođeš na ovo kako ti opisuješ profesora Popovića.
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Siguran sam da sam dovoljno puta naglasio da nit mislim da su svi vjernici sektaši, nit mislim da su svi Srbi četnici, nit mislim da su svi Crnogorci ljudine niti bilo šta slično. Razni ljudi reaguju na razne okidače, a ne planiram da trošim vrijeme na razmišljanje o tome da li se neko uvrijedio na priču da su četnici saradnici okupatora i zločinci ili da se spc bavi politikom i ostvarivanjem svojih materijalnih i ideoloških interesa preko grbače Crne Gore. Jasno mi je da taj aspekt religiozne organizacije niti vidi niti želi da vidi onaj kome ta organizacija znači nešto na individualnom planu. Tek za sebe nikad nisam tvrdio ni da sam dobar, ni pošten, ni moralan, tako da mi ovi koji se busaju u svoja junačka, poštena i kakva god prsa posebno nije žao kad se iznerviraju što im neki nasumični lik sa interneta nije pofermao ono što tvrde.
Što se političkih tema tiče, zavidim ljudima kojima partije za koje glasaju odgovaraju sopstvenim ideologijama, pa im se čak sviđaju i ljudi koji ih zastupaju. Za mene lično dps bio katastrofa, a ovi trenutni su ideološki toliko daleko da je jedina dobra stvar koju mogu da kažem da se desila jeste da ljudi konačno vide da je vlast smjenjiva. To je sve. I kad već pričam o frustracijama, kud će veća frustracija od činjenice da većina aktera na političkoj sceni poistovjećuje dps sa Crnom Gorom, svako iz svojih razloga. Dps da bi lažno predstavio napade na dps sa napadima na Crnu Goru, a df da bi lažno napade na Crnu Goru predstavio napadima na dps. Kud će veća frustracija nego kad vidiš da je i nova vlast nastavila sa dps praksama u vidu uhljebljavanja aktivista, zloupotreba funkcija u partijske svrhe i slično. Kud će veća frustracija nego kad trenutna vlast čini sve što može da dps ispadne u pravu sa njihovim dugogodišnjim strašenjem naroda.
No dobro. Sad makar više nema izgovora znamo kako je radio dps, a ne znamo kako bi radili neki drugi. Nemam iluzija da će oni koji su se okoristili preko nove vlasti išta zamjeriti toj vlasti, isto kao što oni koji su imali koristi od vlasti dps-a teško da zamjeraju išta dps-u.
I onda treba neko da se čudi apstinentima.
Ostoja, nisam ništa ružno ni napisao ni pomislio za Popovića, naprotiv. Samo sam napisao zbog čega mislim da je napamet iznio onu tvrdnju. Kao i za sve drugo što napišem, pogotovo ovako špekulativno, naravno da je moguće da nisam u pravu.
A generalno su društvene mreže postale toksične. To je već i svjetski trend.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Bookmarks