Jesi li ti normalan? Jesi li svjestan kakvim brojkama se bacas bez pokrica?
Utuvi u glavu da to nije bilo predizborno obecanje.
A cak i da jeste, iniciranjem ideje o formiranju manjinske vlade u ambijentu u kojem postojeca nema podrsku vecine u parlamentu, i nakon svega sto se izdesavalo od formiranja ove vlade, nije nikakvo krsenje obecanja. Ako hoces da govoris o krsenju obecanja, pogledaj sta su sve DF i Demokrate OBECALE da ce da urade i sta nece raditi, pa su ta obecanja prekrsena. Postavio je neko clanak Vuka Marasa na nekoj od prethodnih strana koji vrlo dobro sumira ko je i na kakav nacin vec izdao izbornu volju gradjana. Ova parlamentarna vecina je istu stvar radila koju i DPS, a rekli su da nece. Ako im inicijali partije nisu DPS onda se ne broji? Je li to logika kojom treba da se vodimo? Treba li da prihvatimo novi DPS umjesto starog jer je, eto novi, i inicijali su im drugaciji?
A sad se, kao ispranog mozga, drzis dogme koja ti je u medijima servirana, da bilo kakav potez koji podrzi i DPS automatski znaci i da je taj neko uz DPS. To je krajnje moronski nacin razmisljanja. To sto ce DPS da glasa za manjinsku vladu ne znaci da je URA sa DPS-om. Drzava je u politickoj krizi u momentu kad je potrebno raditi na reformama. Te reforme su NEMOGUCE bez vecine od 49 poslanika. A bez tih reformi nema ni Evropske unije. Utuvi i to u glavu. Ako ideja manjinske vlade ne prodje ide se na izbore. A zasto bi ulazili u izborni proces kad raspored snaga ne bi donio potrebnu vecinu?
Summa summarum svega ovoga je da se obara vlada koja nema podrsku parlamenta, da bi se kreirala nova, privremena, koja bi imala podrsku 49 poslanika potrebnih za izglasavanje kljucnih zakona i deblokadu kljucnih institucija. Bez toga, drzava u najboljem slucaju stoji u mjestu. Ako to neko ne moze da shvati onda je glup kao k***c.
Last edited by VanjaTheMan; 23-01-22 at 12:39.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
"Molim i građane koji iz različitih razloga protestuju da se okupljaju u grupama do 50 ljudi uz nošenje maske i držanje odstojanja. Zdravlje nema alternativu", napisala je ministarka zdravlja nakon što je najavila učešće na protestu, uprkos epidemiološkim mjerama koje zabranjuju okupljanje na otvorenim i u zatvorenim prostorima.
![]()
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
zdravlje nema alternativu ali isto pođite na protest đe možete da se zarazite. isto ovo je radio i Mugoša ljeta 2020. godine
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Je li teže kilo željeza ili kilo pamuka?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Preko 80% građana koji su 30 avgusta glasali URA-u ne slažu se sa ovom odlukom da se umjesto vanrednih parlamentarnih izbora svega 3ipo mjeseca pred lokalne u 14 opština bez ikakve komunikacije prelomi preko koljena, razbije postojeća parlamentarna većina i obali postojeća Vlada.
I da, jeste bilo predizborno obećanje da se sa DPS-om neće praviti nikakve kombinacije.
Iz SDP-a su otvoreno govorili da će sa DPS-om iz URA da neće.
Da li misliš da bi prešli cenzus da su rekli da će sa DPS-om?
3 koalicije koje su uspjele da formiraju vlast poslije izbora 2020 godine osvojile su mandate ne zbog superiornih programa već samo i isključivo zbog antiDPS/SD narativa. Znači ti građani nijesu glasali ZA te partije već isključivo PROTIV DPS-a.
Sada umjesto vanrednih parlamentarnih, rekonstrukcije ili šta god mijenjamo jednu slabu vladu drugom, još slabijom a razlog je "pomirenje".
W t f ?
One Ring to Rule them all...
Ne mozete takvim ciframa da se igrate kao od sale.
Pa oni nisu sa DPS-om. Ajde sto SKOJ ne kapira, ali malo je cudno da ti ovo mislis.
Sacekaj da vidimo sta ce biti sa tom novom, ako je bude. Meni je ideja iza nje jasna. To je pokusaj da se bez izbora dodje do tog zlatnog broja 49, jer novi izbori to ne bi donijeli, i onda bi se kriza nastavila.
Slazem se da je momenat lose odabran, makar na prvi pogled jer ne znamo cime je tacno izazvan.
Last edited by VanjaTheMan; 23-01-22 at 13:07.
došli smo do ovog momenta
“Imamo realan problem foteljaške svijesti koja želi da zaustavi Crnu Goru na njenom evropskom putu”, navodi Knežević.
Milan Knežević i evropski put Crne Gore
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Pipun kao da su ministarske fotelje jedine fotelje koje postoje. Nešto mu se ne slaže priča sa onom kad su mu šutnuli partijsku PR-ku iz direktorske fotelje Nacionalnih parkova.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Profa se na svaki pomen rekonstrukcije i eventualnog pitanja povjerenja, zaklanjao za legalistički princip da će ispoštovati sve što bude volja 41-og poslanika (ne mogu se sjetiti je li tu bilo eksplicitno pominjanje opozicije). Smjenu 3 ministra je odbio frazom da mu neće ministre smjenjivati DPS (parafraziram) a Joka sinoć reče (po meni opravdano) polemišući sa tim stavom da mu nisu smetali DPS glasovi kada je smjenjivao Leposavića. I tada a i nakon izglasavanja nepovjerenja za 3 ministra su bili protesti za očuvanje izborne volje (bilbord u Andrijevici za Stijovića je ipak jedan grandiozni demokratski iskorak u očuvanju fotelje čuš mene izborne volje).U stvari,negdje sam mišljenja da je od svih profinih kixeva, najveći taj što profa umjesto Lepog kao ministra pravde nije postavio isprva nekog ko nije bio bogougodan i ko ne bi nasjeo na izjašnjavanje o genocidu. Tako su se podijelili eksperti čuš mene apostoli, vjerovatno je mislio da zgrabi taj resor da mu crkva ne zamjeri jer je tu zakon o slobodi vjeroispovjesti pa temeljni ugovor, jbg... Možda svega ovoga sada ne bi bilo da je profa otišao u policiju (pun intended).
Profa je pojeo g*vno kad je Dritana predložio za potpredsjednika ekspertske vlade pravdajući to fer pristupom da svaka od 3 koalicione glave dobije neko mjesto (i tad a i sad mi to izgleda kao fer pristup). Taj predlog je prošao parlament a sjenka je ostala nad Dritanom da mu nema mjesta u ekspertskoj vladi jer realno nije ekspert i taj narativ Demagograte i dan danas koriste. Uvijek mi je bilo čudno kako niko ne zapita čega je profa ekspert u ekspertskoj vladi (osim bogougodnosti koja ga je preporučila za vrhovnog eksperta). U međuvremenu on postaje, shodno svojoj ogromnoj sujeti, ekspert političke igre,da ne kažem prevrtljivosti i laganja (koliko providno mi je zvučala njegova izjava "ja nisam lično pregovarao sa manjinama da se URA šutne" - pa naravno da nije,nego ministri, da se "Vlasi ne dosjete").
Što se tiče g*vana koje je Dritan pojeo za profu, mislim da je to bilo političko silovanje Ure od strane Vlade,ćuti,ne prozivaj profu za vakcinaciju i kršenje mjera u pandemiji,ćuti i ne talasaj da je možda profa prekršio ovlašćenja u cetinjskim događajima (uz kontra argument da je profa progutao štošta što nije namjeravao a što je mislio da mu pripada sa moći za koju misli da ga sleduje),ćuti na prepis CG manastira na državu a cijela predizborna litijaška kampanja je bila protiv toga, ćuti i ne talasaj da neke stvari ne funkcionišu nego stvaraj iluziju da je ekspertska vlada harmonična idila dok ne pukne tikva,ćuti i samo ćuti...
Ko je pojeo više g*vana za koga? Pljuvanje je počelo pa neka se prebrojavaju ako im to odgovara i nadgornjavaju ko šta kome duguje.
I mala digresija,razgovarah sa par drugova oko ove situacije i kaže mi jedan biće opet sprdnja sa glasanjem i preglasvanjem, ne bi me začudilo da se opet pojavi neka afera gdje se ta volja većine glasova neće priznati, biće zaključavanja pečata i promjene brava na kancelarijama,branjenje fotelje zaključavanjem u prostorije - bukvalno preslikano stanje sa preglasavanja iz nekoliko lokalnih parlamenata. Samo se nasmijah,vidjećemo...
Last edited by ToJeMojBrat; 23-01-22 at 13:12.
...I’ll always be that kid
With the rolled up socks...
Ali nije bitno kako ce se doci do tog broja 49?
Pa da neko iskreno zeli taj br 49 bile bi dovoljne manjine trenutnoj parlamentaroj vecini… ali ne, sad to ne odgovara, vec ce podrzati to DPS sa manjinama koje ne zele sa novom parlamentarnom vecinom, al da ne bude toliko providno, tu je i SNP…
Prica je toliko puna rupa i nelogicnosti da je to strasno…
Znaš što je problem...što ja na protestima ne vidim glasače URA. Niti jednog.
Vidim ministre koji sigurno nijesu glasali URA, vidim Milaču, vidim Demokrate, i malobrojne pristalice svih njih, koji skandiraju Dritanu šta već skandiraju...
Ista stvar po "internetima"...nešto mi malo ogorčenih URA-ša, a mnogo ovih što će na biro rada, bez ikakve šanse da se ikad više poslože kockice i da oni zasjednu u te divne fotelje...
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...lo-u-koalicijuKoalicija „Crno na bijelo“ je 15. avgusta na Cetinju predstavila koncept ekspertske vlade. Sa tog skupa jasno je poručeno da su naši koalicioni partneri građani koji žele demokratske promjene u državi. Dritan Abazović lider koalicije Crno na bijelo poručio je na skupu da nikada neće praviti kompromise sa nacionalnim interesima Crne Gore i da nema diskusije o promjeni puta i spoljnopolitičkim prioritetima države Crne Gore.
Last edited by Rodion Romanovich; 23-01-22 at 13:19.
A naravno da možemo. Da je to zasnovano na individualnom osjećaju ta cifra bi bila 99%.
Jer recimo od nekih stotinjak ljudi koje znam a koji su glasali uru i sa kojima imam komunikaciju ili pratim reakcije na društvenim mrežama znam samo jednu jedinu osobu da nije član a da podržava ovu priču.
Što se tiče glasačke baze 80% glasača ne podržava ovu odluku a što se tiče funkcionera kako lokalnih tako i državnih podržavaju 100% jer se nadaju mjestima kojih će biti toliko mnogo po dubini da će biti mjesta za sve.
Nema potrebe da budemo kao djeca.
Ukoliko crpiš politički legitimitet samo i isključivo iz dobre volje poslanika DPS-a i slijepo vjeruješ da će da podrže tvoje odluke i slijepo glasaju za zakone koje ti predloziš to je parekselans saradnja.
Da ne pričam o situaciji da će korumpirani funkcioneri BS-a i SD-a (tamo bukvalno nema čiste osobe - ne postoji) da pokupe ministarstva, direkcije, uprave i tome slično što je apsolutno ludilo, sada bih mogao jedno 50-70 imena ovako iz glave samo funkcionera BS-a koji su sebi isplaćivali bonuse, dijelili stanovez opljačkali državne kompanije i tome slično. Za SD da ne pričamo... I šta? Bez izbora i reforme unutar tih partija treba da su u Vladi a bukvalno cijelo političko djelovanje nove vlasti bio je narativ o tome koliko su loši i korumpirani.
Na kraju krajeva, zapitaj se i ti i svi ostali zašto DPS ne želi na vanredne parlamentarne izbore na koje poziva od 1 septembra 2020 godine...
Nije da nemaju podršku među građanima mogu se nadati to 25-30%, manjine imaju svoje mandate bez obzira na sve, SDP sada siguran cenzus a evo ni URA nije gadljiva na saradnju.
Možda iz razloga što znaju da nemaju većinu ni sa urom i da sa ovom novom partijom koja čupa glasove svima a koja je sve su prilike partner zapada oni ostaju doživotna opozicija a da bi ta neka nova vlada imala i siguricu manjine.
Što nas dovodi onda do situacije i do pitanja da li je osnovno načelo demokratije (volja većine) ugroženo?
Ako smo već ustanovili da glasači SNP-a ni glasači URA nijesu glasali za ovu kombinaciju i da bi najpostenije bilo da se provjeri povjerenje na izborima sa novim političkim pravcem i narativom a da se ide protiv tih osnovnih načela.
O kakvoj demokratiji pričamo?
Kakav si ti sindrom maltretirane zene, i to onaj iz knjige.
S obzirom da bi novi izbori donijeli poprilicno slicne rezultate(iako ne bi jer bi CnB morao da se izjasni prije glasanja gradjana, istu sudbinu imaju i Demokrate, a DPS nema institucionalnu prednost) onda nema potrebe za istima.
Isto tako ko sto je izgovor, nemam dje bez na ulicu, moram zbog djece, a i kako cu roditeljima na oci i sta ce komsiluk da kaz3.pa bolje da ostanemo sa nasilnim pijanim muzem, nema veze sto se povremeno dobiju batine, sto djeca vuku trume i asocijalno ponasanje....
Sva se prica u ovo smjesti
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ajde budi drug pa nađi jednu jedinu izjavu od prije 30 avgusta gdje je Dritan ili bilo koji funkcioner najavio saradnju sa DPS-om pa bilo kroz postizbornu koaliciju ili kroz podršku manjinskoj Vladi gdje bi Ura bila stožer.
Ja ću ti reći - nema je.
A znaš što je nema?
Zato što URA da je to izgovorila ne bi prešla cenzus.
Pred same izbore Dritan je najavio formiranje vlasti sa DF-om i tada ih je jedan dio članova napustio javno i otvoreno ima i u medijima da osvježite pamćenje, članica OO iz Berana i Maja Beriša iz NK i par drugih.
Tada je priča bila Dritan izdao ide sa "četnicima" i tada su podnijeli taj udar jer su znali da udar saradnje sa DPS-om ne bi mogli da podnesu i da ne bi prešli cenzus.
Evo da ne moraš da tražiš:
I kandidatkinja za poslanicu na listi Crno na bijelo Radica Maja Beriša, objavila je na svom Facebooku da napušta Građanski pokret URA.
Beriša je na Facebook-u, između ostalog napisala:
“Da se dogovaram sa onima koji sjutra moje dijete zaklali. NIKADA. Dosta mi je Urinog klackanja. DPS je makar sebe očistio od četništva. Samo još da to malo ublaži to crnogorstvo. A mi da se vraćamo za sto sa četnicima, od mene ne očekujte podršku”,
Podsjetimo, juče je advokatica i član OO GP URA Berane Mirjana Pajković saopštila da napušta tu partiju, a razlog je najava predsjednika partije Dritana Abazovića da će, ako mu se ukaže prilika, praviti koaliciju sa, kako navodi Pajković, negatorima Crne Gore i poštovaocima četničke ideologije
Last edited by Gandalf_White; 23-01-22 at 13:25.
Prilicno sam siguran da je mislio na 41 poslanika koji cine parlamentarnu vecinu. Zasto bi ga interesovalo sta DPS misli. Oni ce svakako uvijek, bez izuzetka glasati protiv njega i njegove vlade.
Inicijativa za smjenu tri ministra je bila samo DF hir. A javlja se i jos jedan problem ako smijenis tri ministra. Kako doci do potrebne vecine za imenovanje novih ljudi. Do dana danasnjeg nemamo ministra pravde. Kakvi god da su postojeci ministri, u slucaju smjene jos tri ministra moras da se zapitas kakva je to vlada bez trecine ministara?
Naravno da nema potrebe sve dok nisu iscrpljene sve mogucnosti koje su bolje od izbora.
Last edited by VanjaTheMan; 23-01-22 at 13:24.
Postavlja se pitanje kakva je to vlada kojoj vecina smjenjuje ministre, od njih 12 ostalo 8.
Ako to nije bio znak da premijer kaže evo vam mandat nazad ja ne znam sta je, ali se treba odreći fotelja a stranka tek u fazi formiranja.
Da je Zdravko bio pametan pa da uradi ovo pa ako ga obale nek se dogovaraju i kolju među sobom, ovako se malo preigrao
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Jer ne kapiras kao pripadnik DPS da URA nije partija, nema nikakvo clanstvo, a i odbpri su vise udruzenja nego partijski organ.
Ljudi koji glasaju takve partije, sto si i ovdje mogao da cujes su glasali i PZP, Pozitivnu, a sad URA.
Dosta cesto su apstinenti kad nema izbora kao 2016, kada su u nedostatku izbora, samo dio njih glasalo za Demokrate, sto se vidjelo i po padu podrske cim se pojavilo nesto sta mogu da glasaju.
Ali to ocigledno partijskim clanovima tesko do mozga dopire.
Vidjeces na PG izborima, ako nesto ne urade prije toga, sto ce da promijeni klimu, kako ce da prodju.
A onda krece kako partija koja u PG nije prosla cenzus ili jedva ga preskocila, upravlja drzavom.
A nema Veljovica
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
"Koalicija „Crno na bijelo“ je 15. avgusta na Cetinju predstavila koncept ekspertske vlade. Sa tog skupa jasno je poručeno da su naši koalicioni partneri građani koji žele demokratske promjene u državi. Dritan Abazović lider koalicije Crno na bijelo poručio je na skupu da nikada neće praviti kompromise sa nacionalnim interesima Crne Gore i da nema diskusije o promjeni puta i spoljnopolitičkim prioritetima države Crne Gore."
Gdje je URA najavila da ce i sada praviti koaliciju sa DPS?
Koncept manjinske Vlade nije koalicija vec ponuda koja je upucena svima a kao sto su i prije isticali njihovi koalicioni partneri su gradjani Crne Gore pa i oni koji su glasali DPS.
Ja ne znam kojom magijom ste vi zaludjeni pa mislite da je sadasnje stanje odrzivo? Sami znate da je tzv Evropa sad mac sa dvije ostrice, nabacili su drzavi obaveze koje ona ne moze da isprati a pogotovo ne uz potpunu neaktivnost Skupstine, pomoci EU i novih zaduzenja.
Bilo je i obecanje da "URA nece dati" pa je opet "dala". To sto su mislili da ce URA da daje beskonacno je druga stvar. Sto bi rekao Zarko Rakcevic rekao, nismo usli u ovaj eksperiment da bi Crnu Goru bacili na prvu krivinu vec da je reformisemo a sto se uradilo od toga osim sto smo populistima i Crkvi dali sve?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks