Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Opet lazes. U predizbornoj kampanji nije bilo obecanja sa kime ce poslije izbora.
    Lako bih ja tebi oprostio to što se sa istinom samo površno poznaješ, nego si priglup, pa zaboravljaš da postoje interneti

https://www.cdm.me/politika/pale-mas...tskim-frontom/

https://www.pobjeda.me/clanak/pajkov...iciju-sa-df-om

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Pretpotstavljam da je Dritanova ideja o manjinskoj vladi dobila zeleno svijetlo od "zapadnih partnera". Moguce je da je otud i potekla. Escobar?
    Naravno, izazvala je potres, jer su se mnogi uplasili, prije svega, za sopstvene pozicije. Popularnim rjecnikom, "fotelje". Ima tu dosta nepoznanica. Ako cemo pravo, ova vlada je vec "pukla" i to je svakom normalnom jasno. Imate sukob predsjednika i potpresjednika vlade, imate razdor medju ministrima. To ne moze da funkcionise. Ovo je samo klimaks neceg sto odavno postoji, a to je nefunkcionalna vlada. A jasno je da takva vlada ne moze da sprovede reforme, uprkos nepopravljim optimistima. Kojih ima i odje na forumu. I koji bi ovoj dali vladi jos godinu-dvije

Kljucno pitanje je kako praviti manjinsku vladu s DPS-om, bez cije podrske manjinska vlada ne moze proci. Posebno kad se jasno kaze da za taj DPS nema mjesta u toj vladi i da ce ta vlada procesuirati korupciju koja je postojala za vrijeme prethodne, dakle DPS vlade. Neki kompromisi i zrtve ce biti neophodni. Ne sumnjam da bi Milo lako pustio niz vodu Gvozdenovica, Petra Ivanovica i jos neke. Kad je mogao Svetozara. Taj bi zbog svog interesa sve uradio. Jedino ne vjerujem da bi brata i sestru. Ali, sto cemo s njim? On je bio "šef". Koliko znam, tako su ga njegovi najblizi od milje i zvali. Mozda bi Zapad prihvatio neki kompromis, da se povuce iz politike i da ga ne diraju? Kad Svetozar moze u Bgd, sto ne bi Milo mogao, recimo, u Dubai. Para mu ne fali.

Moze li se praviti vlada s tako ociscenim DPS-om? Mislim da je za Zapad to znatno prihvatljivija opcija nego DF. Ako cemo pravo, ako se uporede ovi mladji iz DPS-a, ma koliko bili antipaticni (Ivan Vukovic, Nikola Rakocevic, Zivkovic...), s Mandicem, Pipunom, Medojevicem, Banjom, Marinom Jocic, i nije cudno da se prvima da prednost. Kad se mora birati jedno od dva zla, DPS ili DF, a izgleda da se mora, onda se bira ono koje se cini manjim zlom. Narodna volja je da te dvije partije imaju najvisu podrsku. Sto jasno govori o narodu kji zivi u CG. Da li se radi o "izdaji narodne" volje, ako se napravi takva manjinska vlada? Pa i oni koji su glasali DPS su dio naroda. Nijesu marsovci. Ako manjinska vlada dobije podrsku vecine poslanika, to znaci da odrazava i vecinsku volju naroda. Drugo je pitanje sto se to nekima ne dopada. Jer to ne odrazava njihovu volju. Hebi ga, demokratija.

Navikavajte se

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

@kimi sto se tice zatvaranja puta kod Kolasina ono je stvarno dno dna, pa poslije kad im ne uspije sezona opet je vlada kriva ili neko drugi, ja da sam kakav stranac i da mi se desi da zbog 15 majmuna koji nemaju drugog posla u zivotu bez da sjede po ulici i urlicu ne mogu da prodjem, ne bih vise dolazio u ovu banana drzavu, smijemo se Albancima i njihovom turizmu, oni su sad za nas Monako, ko je bio zna sto pricam, prije 20 godina smo bili ispred njih, sad su oni daleko ispred nas.
    Idi zatvori gradske ulice ako ti se protestuje, ali bukvalno glavnu magistralu za ljude koji dolaze iz Srb i idu prema PG i primorju blokiras i to 15 debila, da je citav Kolasin izasao pa aj da kazes hoce ljudi promjenu, nego citav grad ispasta zbog njih 15 i onda vele losa sezona, pa ne docekuju se gosti tako, ne tretiraju se tako, mislim da su stranci vise prepadnuti od takvih nazovi gradjana, no 15 medjeda da vide na tu istu raskrsnicu.
    Dno smo od drustva i ne zasluzujemo bolje, nama je sad i DPS premija kad vidim sto se dogadja.
    No kao sto rekoh nedje davno, treba maci DPS pa neka ovi sto ih zamjene budu losiji samo da se desi promjena, da znamo na cemu smo i evo docekasmo i to, ali sad makar mozemo da pricamo djeci kad im budemo kupovali avionske karte za neku sredjenu drzavu da smo pokusali i da su nakon DPS-a dosli jos gori na vlast.
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Da li se radi o "izdaji narodne" volje, ako se napravi takva manjinska vlada? Pa i oni koji su glasali DPS su dio naroda. Nijesu marsovci. Ako manjinska vlada dobije podrsku vecine poslanika, to znaci da odrazava i vecinsku volju naroda. Drugo je pitanje sto se to nekima ne dopada. Jer to ne odrazava njihovu volju. Hebi ga, demokratija.

Navikavajte se
    Totalno si fulao.
    Dakle, trenutna većina u Parlamentu je dobila glasove sa jasnom pričom o svrgavanju hibridnog režima, bez ikakve šanse za saradnju sa dps-om i naravno o uslovljenoj mesjusobnoj saradnji medju njima (DCG, URA, DF), tako da je to narodna volja, a ne obaljivanje trenutne Vlade i saradnja sa prošlim režimom, ovo sad je dakle dijametralno-suprotno od izborne volje i lriče na kojoj su osvojili glasove, a to bi najbolje dokazali na izborima, nego evo vidimo nemaju cojones da odu na kste jer su svjesni da bi im cenzus bio misaona omenica.
    Forever young, i want to be forever young

5. The Following 2 Users Say Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    935
    Thanks Thanks Received 
    108
    Thanked in
    78 Posts

Glasaci prosle i ove vlade. Cirkus.

Thanks Thanks Given 
    9,658
    Thanks Thanks Received 
    6,004
    Thanked in
    2,289 Posts

Zašto potpredśednik Vlade, i ministri, koji žele da je obale, i dalje śede u istoj...?

Ili nijesu sigurni da će ići do kraja sa izglasavanjem nepovjerenja, ili žele da iskoriste svoje trenutne pozicije za unutarpartijske interese...?

Tužno je gledati Uru, i njihove zvaničnike, šta rade poslednjih dana... Od avangarde, kojom su se predstavljali, i kojom ih je većina njihovih glasača istinski smatralo, došli su do toga da se grčevito bore za pozicije i očuvanje partije, zapostavljajući u tom procesu interes naroda...

U cijeli proces su ušli iz straha da ne budu zamijenjeni manjinama (istim onima sa kojima žele da prave novu Vladu), bez jasnog plana i strategije... Samo im pazite krizni PR, idu iz faula u faul... Od avangarde do blokiranja većine neistomišljenika na društvenim mrežama... Umjesto da spuštaju loptu, deru po svima redom, čak na pokušaje druge strane da smiri strasti, odgovaraju agresijom... Da ne pominjem što im se lokalni aktivisti vole posprdati sa prostestantima...

Ode u nepovrat još jedna građanska opcija...

P.S. Da se ne bi krenulo sa maloumnim spinovanjem, od Demokrata i Df-a niko realan nije očekivao bolje od ovoga što gledamo, jer su oni svoje pravo lice odavno pokazali...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

8. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Totalno si fulao.
    Dakle, trenutna većina u Parlamentu je dobila glasove sa jasnom pričom o svrgavanju hibridnog režima, bez ikakve šanse za saradnju sa dps-om i naravno o uslovljenoj mesjusobnoj saradnji medju njima (DCG, URA, DF), tako da je to narodna volja, a ne obaljivanje trenutne Vlade i saradnja sa prošlim režimom, ovo sad je dakle dijametralno-suprotno od izborne volje i lriče na kojoj su osvojili glasove, a to bi najbolje dokazali na izborima, nego evo vidimo nemaju cojones da odu na kste jer su svjesni da bi im cenzus bio misaona omenica.
    Okolnosti su se, ocigledno, promijenile. Mozemo sad da nagadjamo da li se tu Zapad umijesao, ili je Dritanu bilo dosta da trpi nesto sto mu se ne svidja. Tenzije su dugo tinjale. Kad imate skup potpuno drugacijih opcija, a sadasnja koalicija je klasican primjer "rogova u vreci", to ne moze dugo da traje. To da li su glasaci URA zadovoljni, pokazace izbori. Milsim da medju glasacima URA ne postoji jedinstvo oko ovog novog pravca. Vjerovatno ce izgubiti neke glasace, a dobiti neke nove. Ono sto je jasno da se radi o legitimnoj odluci. Za koje se snose posledice. Na izborima. Dritan je usao u ozbiljan rizik. Bog zna kako ce se to po njega zavrsiti.

Ova vlada od samog pocetka nije imala iza sebe podrsku najvece koalicione stranke - DF-a. Tako da je fakticki i sadasnja stranka manjinska. Naravno, ostaje to pitanje da li ce biti saradnje sa DPS-om. Dritan kaze da nece i da ce procesuirati korupciju iz vremena DPS-a. Koliko je to realno? Ako DPS shvati da mora da prinese zrtve iz svojih redova kako bi opstali na politickoj sceni, mozda se to i desi. Kad dotjeras cara do duvara, nema tu vise ni cara ni gospodara. Mozes traziti da neki od lidera DPS-a zavrse u Spuzu, ali ne mozes to traziti za cio DPS. Koji je jos uvijek najjaca stranka u CG. Ako nekoliko "krupnih riba" DPS-a zavrsi u Spuzu, ispasce da je Dritan odrzao rijec. Ko moze da garantuje da se to nece desiti? Nakon Svetozara, nema vise "svetih krava".

Nemam stav o tome da li je ovo dobro ili nije. Ako donese haos i nemire, a to ne bih iskljucio. onda ne valja nista. Ako donese napredak i bolji zivot Crne Gore, uredjene institucije i vladavinu prava, zasto bi bili protiv? Prerano je o tom govoriti. Ono sto je jasno jeste da je ova vlada pukla i da nema buducnost. I da se stvarno nesto mora uraditi da se izadje iz trenutnog corskokaka.

Hoce li biti bolje ili gore? Da ne gatamo, vrijeme ce pokazati.
    Last edited by Ostoja; 23-01-22 at 06:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

A zna li se ime premijera u toj manjinskoj vladi? 🙄

Rece Dritan moraju svi novi ljudi

Thanks Thanks Given 
    26,223
    Thanks Thanks Received 
    8,419
    Thanked in
    4,145 Posts

I ta stvar. Dritan traži podršku za manjinsku vladu ali ne znamo ništa o toj vladi. Ko su ministri, ko premijer, planovi te vlade, koliko ministarstva. Ništa. Što znači da je sve već dogovoreno. I da on zna da ima podršku najvjerovatnije DPS-a za to.

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Ево потврда данас. Спајић и Кривокапић давали могућност мањинама да уђу у владу ал нису хтјели. Из којег то разлога? Па ево Ђељошај вели брда и долине им обећавали. Мањине = Дпс. То што су сад у игри је чисто зато што је очигледно да им је Дпс дао знак да треба то да ураде, врло је једноставно. Зато, што се мене тиче, мањине никад неће имати подршку моју, јер су се посрали на ову земљу и не показују да се ишта промијенило.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    Molim da preciziras ono podebljano.
    Jesu li manjine i njihovi politicki predstavnici zaista remetilacki faktor u CG?
    Koliko ja znam, etnicke manjine cine 20+% stanovnistva Crne Gore (ili oko 25% ako budemo dodali jos oko 5% neizjasnjenih) .
    Jesi li siguran da su svi redom depeesovci i depeesovke?
    Jesi li siguran da su svi politicari iz manjinskih stranaka = DPS?
    Onda bi najbolja opcija bila totalno ciscenje drzavnih i opcinskih institucija od predstavnika manjinskih etnosa ... za izuzetkom njih dvojice-trojice u ulozi Wertvolle Juden.
    Pitam bez zezanja ili namjere uvrediti tebe ili bili tkoga

Thanks Thanks Given 
    26,223
    Thanks Thanks Received 
    8,419
    Thanked in
    4,145 Posts

Njihovi predstavnici sigurno jesu sa DPS-om. Priča je o partijama i njihovim predstavnicima, a ne o narodu. Jel sad jasnije?

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Njihovi predstavnici sigurno jesu sa DPS-om. Priča je o partijama i njihovim predstavnicima, a ne o narodu. Jel sad jasnije?

Jos nije.
    Hoces li reci da njihovi predstavnici egzistiraju odvojeno od svojih etnickih zajednica i zastupaju samo i iskljucivo interese depeesa bez obzira na interese svojih glasaca?
    Po cemu bi takav stav razlikovao od stava skupstinske oporbe da "trenutna vecina, a posebito Vlada koju je ona formirala u samostanu Ostrog, zastupa samo i iskljucivo interese Crkve Srbije"?

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Zdravo veli tkivo DPS-a gvozdena vrata otvaraju
    Božena i Konatar isčekat ne mogu taj momenat. Sve im mrska fotelja....

Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    691
    Thanked in
    339 Posts

Ako nista drugo dostini ljudi je zabavno zbog cijele situacije u CG, a dje je zabava tu je najcesce i osjecaj srece. Voli se nas narod i percinat i go*nat pa se sreca nadopuni jos sa adrenalinom. Interesantnije od fudbala, stvarnije od filma, slicno ali realisticnije od rijalitija, misticnije od najseksi misticnosti. Samo im ne pominji inostrani uticaj i moc na procese u CG. To pokvari cijelu pricu.
    Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

Ima li što na kladionicu za ovu vladu

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    26,223
    Thanks Thanks Received 
    8,419
    Thanked in
    4,145 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Jos nije.
    Hoces li reci da njihovi predstavnici egzistiraju odvojeno od svojih etnickih zajednica i zastupaju samo i iskljucivo interese depeesa bez obzira na interese svojih glasaca?
    Po cemu bi takav stav razlikovao od stava skupstinske oporbe da "trenutna vecina, a posebito Vlada koju je ona formirala u samostanu Ostrog, zastupa samo i iskljucivo interese Crkve Srbije"?
    Znao sam i da prvo pitanje nije bilo iskreno i sa dobrom namjerom nego ne znam što mi bi da odgovaram. Uživaj

Thanks Thanks Given 
    245
    Thanks Thanks Received 
    691
    Thanked in
    339 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Ima li što na kladionicu za ovu vladu

Najvjerovatnije Abazovic postaje premijer umjesto Krivokapica, tu znaci odigraj iz 2 u 1.
    Ocekuje se dosta grube igre i prekrsaja ovih dana pa odigraj i na broj zutih kartona nesto...
    I bila je prica da bi neki od ministara iz sadasnje Vlade mogli bit i u novu, ali tu ti je najsigurnije od 0 do 2 da turis.
    Kvota nije velika ali otvori se malo, sad ce povisica u februaru!
    Država univerzalnog normativnog morala i obrazovanja

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,850
    Thanked in
    3,387 Posts

Vidiš da se baci 1000 eura da će biti premijer ali samo ako je kvota 6

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Znao sam i da prvo pitanje nije bilo iskreno i sa dobrom namjerom nego ne znam što mi bi da odgovaram. Uživaj

Ne trebas odgovarati.
    Vec sam shvatio da se stavovi vecine navijaca trenutne vladajuce vecine razlikuju od stavova vecine navijaca trenutne manjine samo po polaritetu i to je to ... barem sto se tice ovog foruma.
    Uzivat cu, hvala
    Last edited by A+A; 23-01-22 at 08:20.

Thanks Thanks Given 
    9,658
    Thanks Thanks Received 
    6,004
    Thanked in
    2,289 Posts

I ta stvar. Dritan traži podršku za manjinsku vladu ali ne znamo ništa o toj vladi. Ko su ministri, ko premijer, planovi te vlade, koliko ministarstva. Ništa. Što znači da je sve već dogovoreno. I da on zna da ima podršku najvjerovatnije DPS-a za to.

Najgore od svega je što mi se čini da ništa nije dogovoreno, već da improvizuju... Sve radi očuvanja partije...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

23. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by nimfa View Post
    Није ми јасно кога ми треба да сачекамо да буде министар?? Неког савршеног, поштеног, искреног, интелигентног, способног и не знам ни ја шта већ. Јесмо ли ми у исту државу живјели задњих 30 год. Ти манишеш Спајићу који је кадар сигурно за копље испред свега што је било до сад, заједно. Не знам што је мана што се снашао против отпада од политичара који су покушавали сваки дан приземним провокацијама да га понизе. Тако да мало смањимо стандарде исто, јер смо до сад имали пакленике од министара који улицом не умију ићи.
    Nisam rekao da ne treba da bude ministar. Radi mene neka ga jos 100 godina, najbolji je od svih koje smo do sad imali. Samo kazem da mu ne vjerujem.

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Lako bih ja tebi oprostio to što se sa istinom samo površno poznaješ, nego si priglup, pa zaboravljaš da postoje interneti

https://www.cdm.me/politika/pale-mas...tskim-frontom/

https://www.pobjeda.me/clanak/pajkov...iciju-sa-df-om
    Znas li ti, jadan ne bio, sta je predizborno obecanje? Predizborna obecanja su nesto sto proizilazi iz programa partije.

Ako mislis da je neko glasao za URA zato sto je Dritan obecao da ce da ide u koaliciju sa DF i DCG, znas jos manje nego sto sam mislio. Cak si postavio i link ka clanku iz kojeg se vidi da ga je njegova clanica partije napustila zbog izjave (ne obecanja) da ce sa DF-om.
    Last edited by VanjaTheMan; 23-01-22 at 08:30.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    26,223
    Thanks Thanks Received 
    8,419
    Thanked in
    4,145 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Najgore od svega je što mi se čini da ništa nije dogovoreno, već da improvizuju... Sve radi očuvanja partije...

Sent using Tapatalk
    To bi tek bila katastrofa.

26. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Za kad je danas najavljen protest?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

1. Dritan je izdao
    2. Aj dobro nije izdao al mu je ovo glupo
    3. Dritan mudato jer nije islo ovako
    4. Vidji ovo ispade na kraj ok al ne Dritanovom zaslugom vec nas Demokrata i DFS-a

Godine 2023. se radnja desava
    1.Dritan je opet izdao
    Nastavi niz…

I tako i kad dodje neki drugi Dritan ponovo ce paraziti raditi ono sto najbolje znaju, a to je da parazitiraju (kritikuju bez delanja) i gledaju iz prikrajka ko hijene priliku da zgrabe komad mesa.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    636
    Thanks Thanks Received 
    329
    Thanked in
    204 Posts

Na temu opšteg rastućeg nezadovoljstva forumskih glasača URE, navešću neke moje primjere nezadovoljstva proteklim dešavanjima (a ima ih dosta,samo kratka lista):
    - ogromno nezadovoljstvo konstantnim ćutanjem i pristajanjem na namještanja po dubini,nekvalifikovanih kadrova,rokade po državnim pozicijama tipa niđe veze (uz konstantno forumsko dobacivanje da su i oni bili dio toga što pojačava nezadovoljstvo), ćutanje na npr Bratićkine kombinacije sa mrtvim vd direktorima i bogougodnim huškačima sa društvenih mreža,ćutanje na Mitrovića i slično ..
    - čekanje,konstantno čekanje i titranje df-u i demokratama da iskalkulišu, uslove i ucijene,istrguju i osakate bilo koji predlog ili dogovorene stavke u radu vlade ili parlamenta
    - dopuštanjem da ih Demokrate iznova uvlače u blato javnih izjava koje ni pas s maslom ne bi pojeo, upadanje u narativ da su oni Demokratama najveći neprijatelj jer oni žive u blatu kampanje (demagogije i populizma) i ne znaju drugačije da funkcionišu

Nezadovoljstvo nedešavanjima:
    - možda su moja očekivanja bila prevelika ali nijesu se desila procesuiranja koja smo svi očekivali zbog paralisanja izbora TS i odgovarajućih reformi u sudstvu i tužilaštvu a za to su krivi ...
    - paralisanje ili tapkanje u mjestu u pregovorima sa EU bez vidljivih i kvantitativnih napredaka a za to su krivi...
    - pomjeranje svijesti iz podjela na dva tabora na građansko otrežnjenje (ovo priznajem da je dugotrajan proces,nerealno je da se očekuje za neki kratak period bilo šta po ovom pitanju ali to ne umanjuje moje nezadovoljstvo) i umjesto toga konstantno vraćanje na devedesete a za to su krivi...

Ako bih pokušao realno da sagledam situaciju iz ugla glasača URE, rekao bih da se URA nagutala svega i svačega,prešla preko svojih principa i programa i ideja nebrojeno puta a sa druge strane ne vidim nijedan ustupak DF-a i demokrata (izuzetak je Mandin bijeg na začelje predizborne liste i postizborno pristajanje na ekspertsku vladu u kojoj su izmakle fotelje g*zicama koje su ih pikirale,u stvari malo li je?) i da se ogradim mislim da je Vlada takođe imala hiljadu ustupaka. Ako se podvuče crta ovo je (od početka) nefunkcionalan dogovor koji je izgleda došao do svog kraja kada je pukla tikva nakon Cetinja (iako sam isprva mislio da će uprkos svemu ostati status quo) a šta je tu onda izdaja izborne volje,da li je izborna volja da URA ćuti i trpi političko silovanje od druge dvije koalicije ili da pokuša na neki način (pa bilo to i padanje ispod cenzusa) da uradi nešto u skladu sa svojim principima?

Ako sam dobro shvatio,predlog i ponuda manjinske vlade su samo to za sada, dokaz je i dpsovo uslovljavanje da se prvo obori vlada a posle će se vidjeti šta i kako. Ne sumnjam da su razvijena razna scenarija podrške ili uskraćivanja iste. Lično bilo kakav dogovor u kojem DPS ulazi u vladu,to je meni okidač za otkazivanje podrške URI i to je moj princip kao glasača. Ako DPS podrži manjinsku vladu (u kojoj oni ne bi bili ministri) mislim da je to pokušaj nečega čiji je ishod po meni više osuđen na propast nego na uspjeh a nakon svih ovih intervjua,protesta, najava podrške protestima od strane vjerujućih ministara, najava osnivanja dh i koalicije demokrate dh, izgleda da je najbitnija izborna volja "vjerujućeg naroda" da iskoristim izraz jednog ispitanika sa protesta u Pg. Ko je*e ove nevjerujuće građane drugog reda...

Uvijek sam bio na strani građanski orijentisanih političkih manjina i priznjem da sam bacio glas svojevremeno na predizbornu retoriku za pzp i pozitivnu,već sam napisao da je moguće da će tako biti i sa CnB ali kad vidim ovu skoro fanatičnu histeriju (na forumu i van njega) protiv njih,nekako imam osjećaj nepravde koji mi govori da možda još nije trenutak da se taj glas baci i pređe u apstinenciju. Što neko napisa,da vidimo kako će se stvari odvijati...

...I’ll always be that kid
    With the rolled up socks...

30. The Following 4 Users Say Thank You to ToJeMojBrat For This Useful Post:

Page 1100 of 1249 FirstFirst ... 100600100010501090109610971098109911001101110211031104111011501200 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)