Page 33 of 48 FirstFirst ... 2329303132333435363743 ... LastLast
Results 801 to 825 of 1194

Thread: Đoković vs Australija

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Nema ansi da je pozitivan rezultat bio gotov u 8 uveče, a da su mu javili tek sjutradan u neko doba. Ne čak ni odmah ujutru, nego neđe u toku dana. Javljaju i običnim smrtnicima, a ne jednom od najpoznatijih ljudi na svijetu. No dobro, u Srbiji ima slučajeva da su ljudi na par godina zatvora osuđeni zbog takvih stvari, ni psihopati se ne isplati da se pravi luđi nego to jeste i da Đokoviću progleda kroz prste dok su drugi zavravali u zatvoru. Nije samo Australija pred izborima, niti su samo Australijanci skloni da budu kivni na svoju vladu zbog neravnopravnog tretmana običnih ljudi i slavnih ličnosti.
    ta misli da će Djokovića neko u Srbiji osuditi na zatvor zbog krenja nekih covid propisa, koji za 99% Srbije u ovom trenutku nisu jasni, niti ih se većina pridrava.

Na zatvor su osudjivani neki to su u vreme vanrednog stanja uli u zemlju i kojima je na granici izricana mera obavezne samoizolacije. To je tad nadzirala i policija.

Ko danas nadzire sve one sa pozitivnim PCR testovima? Niko.

Pitanje je da li je Djokoviću uopte neko saoptio da ide u samoizolaciju.

Jo prole godine je dr.Kon tvrdio da pozitivan nalaz bez simptoma, ne znači nita.

"Ako nalaz pokae da ste pozitivni, taj virus koji je na PCR testu ne predstavlja virus koji je sposoban da nekog zarazi", rekao je Kon.

Tako da Djokovic moe biti miran, ako Brnaba bude konsultovla struku u Srbiji u vezi Djokoviceve "krivice".

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Dlaka mi sa glave nije pomislila da će da ide u zatvor, samo velim da će vlasti u Srbiji dobro razmislit prije nego pokušaju da ignorišu situaciju. Neka kazna bi trebalo da uslijedi, makar simbolična ili novčana. Ljude osuđene na zatvorske kazne sam pomenuo samo kao razlog zbog kojeg ne mogu da u potunosti ignorišu Đokovićevo kršenje zakona. Po mom mišljenju, sama izjava Đokovića je maksimum koji je mogao da se izvuče u kontekstu kontrole štete. Manje je štetno da je svjesno zaražen išao na razgovor sa jednim novinarom i par kamermana, poštujući distancu i noseći maksu, nego da je svjesno zaražen defilovao kroz gomilu ljudi, bez nošenja maske i bez držanja distance.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Cestitke Novaku jos jednom, upravo je priznao da je prekrsio mjere samoizolacije.
    ne samo to, no nema trika da je rezultata čekao ovoliko. osoba kao Novak Đoković rezultate mora znati kroz maksimum dva sata. jasno da je muljano sa testom. Australijanci ne mogu to dokazati, ali i dalje ostaje to putovanje Beograd - Marbelja

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Najveća tragedija u mom ivotu je smrt Ane Karenjine. - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    482
    Thanks Thanks Received 
    1,918
    Thanked in
    810 Posts

Treba da ga kazni AV koji je u jeku delte, omikrona i ostalih slojeva svega ovoga napravio "mali" skup za svoju partiju, hiljade ljudi a onda ovamo drama oko svega hahahahha

Thanks Thanks Given 
    403
    Thanks Thanks Received 
    154
    Thanked in
    98 Posts

Ba me briga to je krio mjere samoizolacije i to je muljao sa testom. Samo da osvoji AU open, to je bitno, i ako Bog ostale slemove u ovoj godini. Da betonira ime najboljeg tenisera dok bude postojao bijeli sport...

6. The Following 2 Users Say Thank You to loodilo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Dlaka mi sa glave nije pomislila da će da ide u zatvor, samo velim da će vlasti u Srbiji dobro razmislit prije nego pokušaju da ignorišu situaciju. Neka kazna bi trebalo da uslijedi, makar simbolična ili novčana. Ljude osuđene na zatvorske kazne sam pomenuo samo kao razlog zbog kojeg ne mogu da u potunosti ignorišu Đokovićevo kršenje zakona. Po mom mišljenju, sama izjava Đokovića je maksimum koji je mogao da se izvuče u kontekstu kontrole štete. Manje je štetno da je svjesno zaražen išao na razgovor sa jednim novinarom i par kamermana, poštujući distancu i noseći maksu, nego da je svjesno zaražen defilovao kroz gomilu ljudi, bez nošenja maske i bez držanja distance.
    Kazne neće biti nikakve sigurno.

Može se zaista desiti da u Srbiji Djokovića pozovu na odgovornost.

Ali to će onda ići ovako, podneće se krivična prijava za kršenje zdravstvenih propisa.
    Advokati Djokovića će se pozvati na princip oportuniteta, na koji ima pravo kao neko ko ranije nije osudjivan za to krivično delo.

A to znači da će tužilac odustati od krivičnog gonjenja, ako tuženi uplati odredjeni iznos u humanitarne svrhe.

Djokoviću koji Srbiji i drugim zemljama već donirao milione u novcu i opremi zbog korone, to naravno neće biti problem.
    Samo bolnici u Novom Pazaru je donirao 5 miliona dinara.

Najbolje bi bilo kad bi osvojio Australia Open i celu nagradu donirao u humanitarne svrhe na bazi kompenzacije za oportunitet.

I sve super.

8. The Following 2 Users Say Thank You to Dača For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    263
    Thanks Thanks Received 
    68
    Thanked in
    39 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Polakote. Sad će nam pojedini objasniti kako je on i dalje ***** od čovjeka. E kako će pojedini da pucaju od muke kad osvoji i ovaj AO.

Sent from my KB2003 using Tapatalk
    Ja citam portal vijesti da je moguce i u zatvor da ga strpaju?

Thanks Thanks Given 
    26,223
    Thanks Thanks Received 
    8,419
    Thanked in
    4,145 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ne samo to, no nema trika da je rezultata čekao ovoliko. osoba kao Novak Đoković rezultate mora znati kroz maksimum dva sata. jasno da je muljano sa testom. Australijanci ne mogu to dokazati, ali i dalje ostaje to putovanje Beograd - Marbelja

Hahahahahahahaha. Kae čovjek da je jasno da je muljao sa testom. Hahahahahahahaha

Thanks Thanks Given 
    6,612
    Thanks Thanks Received 
    6,298
    Thanked in
    2,626 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post

Potpuno nebitno je li muljao sa testom ili ne. Nije uradio ono sto je trebao da uradi, priznao je da je prekrsio mjere izolacije i slijedi kazna. Ali ona novcana kazna koju je Dačo spomenuo, sto je veoma nefer prema onima koji se pridrzavaju mjera izolacije jer su drustveno odgovorni.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,666
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by Dača View Post
    Kazne neće biti nikakve sigurno.

Moe se zaista desiti da u Srbiji Djokovića pozovu na odgovornost.

Ali to će onda ići ovako, podneće se krivična prijava za krenje zdravstvenih propisa.
    Advokati Djokovića će se pozvati na princip oportuniteta, na koji ima pravo kao neko ko ranije nije osudjivan za to krivično delo.

A to znači da će tuilac odustati od krivičnog gonjenja, ako tueni uplati odredjeni iznos u humanitarne svrhe.

Djokoviću koji Srbiji i drugim zemljama već donirao milione u novcu i opremi zbog korone, to naravno neće biti problem.
    Samo bolnici u Novom Pazaru je donirao 5 miliona dinara.

Najbolje bi bilo kad bi osvojio Australia Open i celu nagradu donirao u humanitarne svrhe na bazi kompenzacije za oportunitet.

I sve super.
    Kad kaem kazna, ne mislim na zatvorsku kaznu nego neto tog tipa to si naveo. Sve to mora da plati a nije dobrovoljno jeste kazna, nevezano za pravni status obaveze plaćanja.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Oće li mi reć ko to je zvanično razlog da se nevakcinisanome brani neto, ako isti ima negativan PCR test recimo na dan tog eventa na kom treba da učestvuje? Je li dokazano da nevakcinisani prenosi "bolje" virus od vakcinisanog ili ta? Znam da nije tema (mada jeste indirektno) ali ovo pitanje se ba sad samo nameće. Ako čoek ima na dan eventa PCR test koji potvrđuje da je zdrav i prav i da nema virusa, ta koji k kome treba ta vie? Pa eto ga Kirjos zaraen a vakcinisan i ko zna kome je sve prenio virus tamo i ta sad?

Vakcinisan sam da se razumijemo ali ako ovo nije diskriminacija ne znam ta je.

14. The Following 3 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    26,223
    Thanks Thanks Received 
    8,419
    Thanked in
    4,145 Posts

Bit, ne znam da li je diskriminacija ali neviđena glupost jeste.

16. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Kad kaem kazna, ne mislim na zatvorsku kaznu nego neto tog tipa to si naveo. Sve to mora da plati a nije dobrovoljno jeste kazna, nevezano za pravni status obaveze plaćanja.
    Pa nije.
    Kazna je sankcija za krivično delo ili prekraj, pa makar bila i novčana. Uplaćuje se u budet drave.

U slučaju oportuniteta, to nije kazna, jer tuilac odustaje od krivičnog gonjenja.
    Nego je to kompenzacija i uplaćuje se u humanitarne svrhe.
    Nigde ti se ne pie da si osudjivan.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Moguce i da je taj neko se zapio tu noc, pa sjutra sav mamuran nije ni otvarao mail, a neko od rodbine mu se posle razbolio pa morao da ga vozi u bolnicu a tamo red, cekali masu, pa onda isli da kupuju nakite za jelku, pa sve nesto prece od preceg u pm.
    Morao da je vozi tetku na planinu tu noc pa su naisli na snijeg i zaglavili se. I tu ih je onda docekalo jutro dok su sluzbe spasavanja dosle. Ovo je inace bio stvarni izgovor koji sam jednom morao da pretrpim, ne znam kako drugacije da se izrazim bez da pretrpim
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Quote Originally Posted by loodilo View Post
    Ba me briga to je krio mjere samoizolacije i to je muljao sa testom. Samo da osvoji AU open, to je bitno, i ako Bog ostale slemove u ovoj godini. Da betonira ime najboljeg tenisera dok bude postojao bijeli sport...
    Najboljeg tenisera/sportistu cini mnogo vise stvari od osvojenih slemova. Novak ukoliko izgubi reputaciju, a mogao bi kako je krenuo, tesko da moze biti najbolji pa nek osvoji i 40 slemova. Reputacija se dugo i mukotrpno gradi, a izgubi u sekundi. Tako je kako je. Mislim da ce biti dobro ako Novak stane na ovome, a vrijeme ce ucinjeti da i to pane polako u zaborav vremenom. Kao Novakov navijac bio bih zadovoljan sa ovim i da ne osvoji AO.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Jeste, Maradona je bio svetac.

21. The Following 2 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    63 Posts

Nakon sto je pobjedio na sudu trebao se zahvaliti i vratiti kuci. E sad, zaista ne bih volio da ga Australija deportuje ili nesto kaznjava ili prijeti zatvorskom kaznom. Neka ga puste da na miru igra. Ono sto mu zelim je da osvoji taj turnir. Za ovo muljanje sa papirima ili svijesno krsenje izolacije treba da ga kazne u Srbiji, u sto naravno sumnjam...
    Sve poskupljuje samo je covjek sve jeftiniji...

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Oće li mi reć ko što je zvanično razlog da se nevakcinisanome brani nešto, ako isti ima negativan PCR test recimo na dan tog eventa na kom treba da učestvuje? Je li dokazano da nevakcinisani prenosi "bolje" virus od vakcinisanog ili šta? Znam da nije tema (mada jeste indirektno) ali ovo pitanje se baš sad samo nameće. Ako čoek ima na dan eventa PCR test koji potvrđuje da je zdrav i prav i da nema virusa, šta koji k kome treba šta više? Pa eto ga Kirjos zaražen a vakcinisan i ko zna kome je sve prenio virus tamo i šta sad?

Vakcinisan sam da se razumijemo ali ako ovo nije diskriminacija ne znam šta je.
    Ako nemam virus, znaci ja ga nikome ne mogu prenijeti vec neko moze mene da zarazi, znaci nisam ja problem, ali ispada da jesam jer nisam zarazen, totalno ludilo...

Thanks Thanks Given 
    2,237
    Thanks Thanks Received 
    2,985
    Thanked in
    1,246 Posts

Jeste, Maradona je bio svetac.
    Maradona je bio klovn koji je dobro igrao fudbal i kao pojedinac u fudbalu onda imao u svakom timu mnogo manji reputacioni znacaj nego neko u individualnom sportu danas. Da ne govorimo o drustvenim mrezama koje sliku cine kao pod lupom. Eo ga Kirjos klasicni ajvan pa nije napravio nista slicno. Umjesto sto ovdje branimo neodbranjivo predlazem pristup jbg ispao je kreten al ja ga i dalje volim i navijaću za njega do samog kraja jer vjerujem da moze bolji da bude u svemu

Sent from my iPhone using Tapatalk
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    6,191
    Thanks Thanks Received 
    13,737
    Thanked in
    5,204 Posts

Poenta je bila da je Maradona ostao (za većinu) kao najveći u fudbalu ikada iako nema poroka kojeg nije imao, nego nije tema.

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

26. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Hahahahahahahaha. Kae čovjek da je jasno da je muljao sa testom. Hahahahahahahaha

nema se to smijat. jasno da je neki zajeb da testom bio. kakav tačno, nikad saznat nećemo. ali bolje da se nije oglaavao no to je napisao kako je pozitivan bio na snimanju i time samo doprinio da ga jo vie napadaju

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Maradona je bio klovn koji je dobro igrao fudbal

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Maradona je najveći fudbaler svih vremena. on nije dobro igrao fudbal. on ga je igrao najbolje. klovn nikad nije bio

Last edited by outline; 12-01-22 at 10:36.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

braća Bugari u svom stilu

29. The Following User Says Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,312
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Poenta je bila da je Maradona ostao (za većinu) kao najveći u fudbalu ikada iako nema poroka kojeg nije imao, nego nije tema.

Sent from my SM-A725F using Tapatalk
    Maradona nije bio bezgreni Isus

Nula

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Najboljeg tenisera/sportistu cini mnogo vise stvari od osvojenih slemova.
    Da, da...broj primljenih vakcina je takodje bitan parametar

32. The Following User Says Thank You to Dača For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    557
    Thanks Thanks Received 
    2,709
    Thanked in
    1,396 Posts

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Cestitke Novaku jos jednom, upravo je priznao da je prekrsio mjere samoizolacije.
    Za Australiju je mnogo bitnija netacna informacija o putovanju zadnjih 14 dana u AUS formularu. I tu je Novak priznao gresku, u stilu, "greske se desavaju". Kad se dese, onda bude posledica. Ako prihvate ovo objasnjenje, "greska se desila" , to otvara mogucnost nesankcionisanja takvih gresaka kod drugih aplikanata za vize. A to znaci kompromitaciju formulara koji je jako bitan. Samo ovo moze biti razlog za ponistavanje vize i deportaciju. I da niko tome ne moze da prigovori. E sad, radi se o diskrecionom pravu ministra. Tu ulogu igra nekoliko faktora. Politicka kalkulacija - koja odluka donosi najvise poena na sledecim izborima. AO turnir - Novak je "zlatna koka" za AO. Sponzori AO i koliko oni mogu uticati.
    Diskreciono pravo sadrzi veliku moc. Ih, da ga je ovako diskreciono pravo ploiticarima s Balkana. Kako bi ga fino "valorizovali"

Nego, Novak ne pomenu igranje tenisa na ulici i slikanje 25. decembra. Pretpostavljam da tad nije morao biti pod mjerama izolacije (17. decembar + 7 dana = 24. decemba)r?
    Last edited by Ostoja; 12-01-22 at 11:13.

Page 33 of 48 FirstFirst ... 2329303132333435363743 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)