Ima li snijega na Žabljaku? Za početnike.
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Poslednji "krik" mode na Bjelasici... Ili JAUK, u ovom slučaju.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Ok je ovo. Sampioni su u farmerkama i kaputima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zar je tesko shvatiti da neko mozda nema za fensi jakne i opremu?
Ne moze tako Direktore...
Ako oces na skijanje, moras imati adekvatnu opremu.
Svako malo gledam ove strucnjake sto dodju na obdan na kafu u farmerkama, pa dok piju kafu i gledaju skijaliste, padne im na pamet "ajde da probam i ja, da vidim kolko je to komplikovano".
Iznajmje skije i sjednu na zicaru. Ta spustanja bi trebalo da vidis...Ja kazem samo neka se samo njima nesto desi, da koga drugog ne nagrde, jer su tako nevjesti velika opasnost za ostale na stazi.
Vracam se na pricu o opremi...
Ta oprema uopste ne mora da je ni fensi ni skupa. Poenta je da je funkcionalna.
To tehnicki moze biti gotovo svaka jakna, ne samo sportska, ako se traze bas minimalni zahtjevi.
U farmerkama to vec nije to. U farmerkama nemas pokretljivost-krute su, nemas adekvatno grijanje u njima i mozda i najbitnije, ako padnes u njima, one su gola voda.
Dalje, rukavice, naocare, kapa, nista od toga nije obavezno, ali skijanje svakako sa adekvatnom i predvidjenom opremom udobnije i zarezultat ima bolji ugodjaj.
Jedino sto je bas obavezno i to na pojedinim skijalistima je kaciga.
Kaciga je za mene i familiju MUST.
Prošle godine se neki od tih što nisu skijali po 20 godina (ili su možda prvi put stali na skije dunno) zakucao u ćerku od prijatelja. Rezultat gubitak svijesti, gubitak pojma đe se nalazi i šta se desilo i potres mozga.
Na svu sreću je imala kacigu, inače pitanje je što bi bilo.
Pantalone za skijanje se mogu naći i za 25€, ostalo sve se može polovno kupiti ili iznajmiti.
Ko ima đecu najbolja varijanta je kupovati polovno svake 2-3 godine za najstarije dijete, a ona mlađa samo nasljeđuju. Kad odfrknu i prestanu da rastu kupit da valja opremu i to je to.
Skijati u farmaricama ima smisla ko i kupati se u njima.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Neka uziva narod. Koliko sam ja momaka gledao da skija u sorc. Nikome ne smetaju. To sto pojedinima idu na zivac sto nijesu opremljeni adekvatno nije njihov problem.Platili su kartu, iznajmili opremu, neka probaju. Pa da vide svidja li ime se i oce li ulagat u dodatnu ili bolju opremu. I ako kazu dobro je meni i ovako, neka ih. Ima valjda dovoljno prostora za sve. Takvih ljudi ces uvijek vidjet i u Aspen, Vail, i na Zermatt, a kamoli na ekskluzivne 1450 ili 1600.
![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Vele, na Bjelasicu prije 10. januara nece padati snijeg.
Znam da je napadalo 20-30 cm sinoc.
Sto vele, kakvi su uslovi, ima li mecave i magle?
Od kad se skijaliste otvorilo, da ja znam, nije bilo normalnog dana, da nije bilo maglustine, jakog vjetra i da nije zatvorena neka od staza...
Ja idem prekosjutra ako ne bude bilo apokalipse na skijalistu.
Bilo je magle, a i duvao je vjetar 9m/s. Najavili su niske temperature naredne neđelje. Mislim da će biti prilike za kvalitetno skijanje.
Ja sam bio na Bjelasicu ono kad je bilo otvaranje i od tad nisam. Zafatilo me bilo ovo ****** od virusa pa je i to razlog bio.
Sjutra sam na Savin kuk, eto čisto malo da izdušim, mada više zbog đece.
Lijepo je napadalo ovamo sigurno 30+ cm od juče popodne, a evo opet krenuo da pada i padaće cijeli dan sjutra valjda.
Kolko čujem gornji dio staze nije štampan (gornja polovina sa vrha prve korpe, tj od međustanice naviše samo do pola su štampali). Navodno je taj neki koji je umio da se popne gore uz onaj slomivrat ratrakom dao otkaz, sad nema niko da smije gore da se penje.
Nekad mi to nije bio problem, sad već ne nalazim uživanje u skijanju po neodštampanim stazama. Možda se spustim jednom gore ili pođem na dvojku ako bude radila, ono čisto da se upišem....
Da je odštampano do vrha prve korpe to je već nešto od skijanja, ovako od međustanice do dolje baš eto ono kad smo već tu.
Fakat su me razmazili uslovi za skijanje na Bjelasici i onda kad sjednem na onu mrtvu korpu na Savin kuk koja je užasno spora steški mi se.
Last edited by kimmi; 07-01-22 at 22:20.
Savin kuk dosta krcat danas, snijeg pada od sinoc u 22h
Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
1600 danas- snijega nije falilo, ali ponovo fckn magla![]()
Mogu ti reći da je danas bilo uživanje na Savinim kuku. Meka staza, leda bez, đeca vozila opušteno sa međustanice, na korpu se nije čekalo minut dva maks...
Nije bilo vjetra pa nije bilo hladno na korpi, taman da se noge odmore da može da se skija skoro bez prestanka.
Nije ko na Bjelasici ofc, ali krajnje pristojno.
Tek u februaru pustaju
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ti-do-februara
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jel ko na 1450? Ima li gužve?
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Rekao bih po kamerama da nema gužve uopšte
https://www.kolasin1450.com/webcams2.php
Na ŽB sunce. Dan savršen, a i prognoza za narednih 7 dana. Sad ide tri dana snijeg pa četiri dana sunce.
Vidim tačno da produžavamo do kraja sledeće nedjelje.
Đe ću u PG pogledati za ski naočare. Tempo, Intersport, a da nijesu skupe? Treba mi za jednog tinejdzera sto par dana godisnje skija... Ima li u Beosportu kakvih snizenja?
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks