https://www.covidodgovor.me/me/statistika
Oko 25% se povećala hospitalizacija u odnosu na prošlu nedelju.Ali je to daleeeeeeeeeko u odnosu na povećanje broja zaraženih.
192 je hospitalizovano
Primjerene reakcije kompetentnog tima; kontinuitet najboljih rezultata u datim okolnostima
Početni uspjeh umanjila nedoraslost tima epid. izazovu, no rezultati nisu toliko loši
Početni uspjeh poništile pol. motivisane odluke i selekt. mjere; gubitak kompasa tima
Neprimjeren pristup i pogrešna strategija od starta; manipulacija javnošću
Last edited by Brk; 06-01-22 at 17:30.
https://www.covidodgovor.me/me/statistika
Oko 25% se povećala hospitalizacija u odnosu na prošlu nedelju.Ali je to daleeeeeeeeeko u odnosu na povećanje broja zaraženih.
192 je hospitalizovano
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Ja prve simptome dobio 1.januara rano ujutro, groznica.
Temperaturu imao samo jedan dan do 37.5 ( 02.jan).
Grlo me boljelo dva dana, do juce, i nesto malo ledja.
Danas nista vise od nabrojanih simptoma, osim sto je primjetno da nemam puno snage.....
Mejdutim, izgubih miris i ukus u toku dana. Top![]()
Poenta testiranja je izgubljena, i treba obustavit testiranje i razmotriti ukidanje mjera. Ne vidim vise koji je cilj testiranja.
Inače postoje neke mjere![]()
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Mene zanima zasto se ne objavi koliko je od ovih slucajeva
1) Vakcinisani i sa koliko doza
2) Hospitalizovani a vakcinisani i nevakcinisani
3) Preminulih bez vakcine, a bili vakcinisani i sa koliko doza
Je l i dalje izolacija 10 dana za full vakcinisane (+boster doza) ili su smanjili to, ili moze li se smanjit sa negstivnim testom? Djevojka testira pozitivno prije par dana (inVitro), al niko ni da zovne ni da da rjesenje o samoizolaciji (kapiram, ima ih masu da se iskuca, al opet).
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
10 dana od prvog simptoma a ne 10 dana od testa. I trajanje izolacije nema veze jesmo li vakcinisani ili ne.
Last edited by stara.dama; 06-01-22 at 20:19.
Ja sam danas dobio rješenje od testa. Je li treba žalbu da pišem?
Sent from my 2109119DG using Tapatalk
10 dana od testa je navedeno na rjesenju, kao datuma, jer ne moze osoba biti bolesna od necega prije nego sto se to znanstveno utvrdi.
A obaveza postupanja po rjesenju je od trenutka kada je licu uruceno rjesenje, malo zeznuto ali sta je tu je.
Kada sam ja bio bolestan vazilo je drugacije rjesenje, od datuma pa do ozdravljenja, ali niko nije verifikovao ozdravljenje do danas vec sam samostalno izasao iz izolacije nakon 14 dana.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Danas se kolega testirao nema nikakve simptome bez curenje nosa i pozitivan. Ista ordinacija isti brzi test. I to zbog ulaska iz druge drzave…
Ja 4ti dan gore simptome negativan, jedino ako imam antijela, to nisam testirao….
Last edited by p0smatrac; 06-01-22 at 20:41.
Pa jasno da da, kao i za svaku obavezu prethodno moras imati papir. Izuzetno ima opcija da se naredi nesto usmeno na zapisnik, ali to ne rade. Tako da da.
isto tako moja snaha...ona je prve simptome dobila 30. testirala se prvi put 31. bila negativna, pa ponovo 2. bila pozitivna i sve je zavedeno kod ljekara i izolacija važi od 2. do 12. januara
tebi su iz nekog razlog progledali kroz prste, ako nijesi testirn isti dan kad si i dobio simptome...jer svima, a svi u porodici smo imali koronu u raznim periodima od jula 2020. pa evo do januara 2022. svima je izolacija na rjesenju tekla od dana testiranja....čak smo suprug i ja imali 8 dana razlike u izolaciji, jer je on bio pozitivan dva dana nakon mene i dr mu rekla da nema potrebe da ga testira...nakon nedelju dana mu se pogorsalo stanje i onda je morao biti testiran tj morao imati pozitivan test da bi usao u covid protokol i izolacija (tad je bila 14 dana) mu je krenula od tog dana, znaci 8 dana poslije mene iako smo bili bolesni od skoro istog dana...plus smo bili u izolaciji barem pet dana prije prvog simptoma jer nam je sin bio pozitivan prije nas a tada su i clanovi porodice morali biti u izolaciji....uglavnom smo bili cijeli februar i pola marta u izolaciji, greote![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Tako je, samoizolacija je samo za zaraznu bolest a bolestan si od trenutka kada ti nalaz potvrdi da si bolestan, nikako ranije.
Obaveza samoizolacije je od trenutka prijema rjesenja o samoizolaciji, koji se takodje nekada ne poklapa sa danom kada je nalazom potvrdjena zarazna bolest.
Pravo pitanje je jesi li poslije isteka perioda samoizolacije prestao da budes bolestan od zarazne bolesti Cov19 ili si samo prestao da budes zarazan?
Nije da nije, nego je tesko utvrditi.
AKo ste slusali jutros doktoricu samardzic na jutarnjem programu rtcg ( 8:15) jasno je rekla da izolacija se uvodi od trenutka kada razvijemo prve simptome a ne od trenutka pozitivnog testa.
Jer neko se moze testirati i posle 20 dana i biti i dalje pozitivan kao sto je bilo slucajeva.
Last edited by stara.dama; 07-01-22 at 13:28.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks