Nemoj, NHM. Ja bih donekle razumio da je zaista posrijedi neki plemeniti motiv, nesto mnogo ozbiljno, ali vakcina?? Za koju nema jednog jedinog dokaza da ubija, unistava zdravlje i sl, vec suprotno. Pa, nemojte...
Da se razumijemo, ja nemam nista protiv antivaksera. Svako ima svoje pravo, pa neka radi sa sobom sta mu volja (kad je vec dokazano da vakcina ne sprecava zarazu, vec "samo" ublazava simptome), ali ovo nisu obicni ljudi. Novak je neko ko pomjera granice u poslu kojim se bavi. Ispisuje istoriju, postavlja nove rekorde. Petnaest godina juri ovaj trenutak, krvario je toliko puta da bi se izborio za njega i sad.. sad ce da digne sidro? Od svega da odustane?? Zbog vakcine??? Pa, poludjecu, svega mi!!!
Vakcina bi u njegovom slucaju trebala biti samo jos jedna zrtva koju mora da prilozi zarad privilegije da se bori. Toliko puta je to radio do sada, a vakcina nije nista strasnija od svih njih. Toliko puta su mu organizatori nametali najgore termine, da igra po najvecem suncu, samo da bi gospoda od Federera i Nadala bili svjezi i odmorni i, naravno, igrali u vecernjem terminu. Toliko puta se Novaku nametalo da nema dan pauze izmedju polufinala i finala slema, dok bi njegov rival, naravno, imao vise od 24 casa odmora. Toliko puta je imao zrijeb iz pakla, dje mora da se probije kroz dvojac bogova da bi dosao do trofeja... I naravno, sve je sa smijeskom prihvatao, jer to je cijena. Nisi u njihovoj milosti, jbg. nisi Federer, nece ti se udovoljavati, moras da trpis i moras da ides tezim putem. Ali svi ti izazovi i nepravde su bile mnogo teze od jebeneee vakcineee!!! Vec mu je korona ukrala jedan Wimbledon prosle godine, na kom ga niko ne bi ugrozio. Jedan USO je prokockao, jer je linijskog sudiju napucao lopticom u vrat... I sad jos da ide u prevremenu penziju zbog vakcine??? Pa, nemoooj, Novace... mnogooo je, kume...
- Baba, zato za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Bookmarks