I onda se neko pita zbog čega vlada, a pogotovo ministarstvo zdravlja, nema zeru kredibiliteta u borbi protv pandemije:
Na trgove se ne smije, ispred crkve ne preporučuje
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ne-preporucuje
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...50-000-radnika
Ne ispratih je li neko pomenuo ovu vijest.
Ovo su sjajne vijesti za Crnu Goru. Najiskrenije čestitke Vladi Crne Gore zaista. Mi smo jedna od rijetkih država koja ima 200,000 zaposlenih a paralelno sa tim 128,000 penzionera i 26,000 korisnika soicijalne pomoći.
Dakle 1 zaposleni pokriva 1.23 penzionera i korisnika socijalnih davanja. Prije samo godinu dana odnos je bio u korist penzionera 1,2 penzionera na 1og zaposlenog.
Znate što ovo znači? To znači da Fond PIO sa ovakvim odnosom broja zaposlenih i korisnika penzija i socijalnih davanja i ovim nivoom poreskog opterećenja zarada može samostalno da se finansira. Dakle više nije neophodno da se prenose dotacije direktno iz budžeta u Fond PIO.
Za 2021 budžet fonda PIO je planiran na nivou 457 miliona. Od toga 149 miliona je prenešeno u budžet Fonda PIO. Dakle sad više nema potrebe da se ovih 149 miliona prenosi, i mogu bolje da se iskoriste ove pare: otvaranje novih radnih mjesta, stvaranje nove dodatne vrijednosti, izgradnju škola, bolnica i ostalog.
Konačno imamo održivi sistem penzija.
Last edited by hercules; 22-12-21 at 07:55.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Kad smo kod položenih testova humanosti i poklanjanja organa, evo jedan post Staerog…
U zadnjih par nedelja više je ljudi u CG poginulo u saobraćaju nego od korone, i to uglavnom mladi ljudi, sa funkcionalnim organima koji su mogli bit upotrebljeni da nekome spasu život. Al što bi mi to radili kad može živ i zdrav čovjek da se odrekne organa i onda da tapšemo sami sebe po ramenu kako smo pOlOžIlI TeSt HUmAnOsTi. Taj jedan čovjek možda jeste ali mi smo kao nacija tim činom pali svaki IQ a i psiho test. Možete vi pričat da IQ nije mjerodavan ali su u Americi čovjeku presadili bubreg sa praseta prije tačno dva mjeseca. Veli, naš đak u aAmeriku kati pođe najpametniji je tamo, samo kako onda da je tamo IQ98 a ovamo manji od 85? Nije mjerodavno jel, pa dobro ima PISA testiranje učenika, SAD na 25 mjesto CG na 55. Al đeje aAmerika na testovima humanosti (doduše eto im ga je svinja položila)?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
To znaci da Monstat steluje podatke o zaposljenima. Fino je i novinar postavio pitanje. Da li je prethodni menadzment namjerno smanjivao brojke, koje je poslije Rasko i DPS koristili za dnevna prepucavanja ili su ovi sad te cifre malo napuvali za svoje potrebe.
Elem, broj zaposljenih u odnosu na broj penzionera je prica koju smo ja i @Gandalf_White i @kimmi ovdje pominjali od 2016 kao neodrziv sistem i zasto.
Malo kasnite sa ukljucenjem, ali bolje ikad nego nikad.
Sistem je neodrziv odavno, ali je veci problem sto se u monstatu zamijenilo 3 sefa, dok bi za ovakve izvjestaje trebali i nizezaposljeni da odgovaraju
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Klasika. Đe ste bili i što ste radili...
Ja sam pisao seminarski na fakultet na ovu temu 2006 broji li mi se to?
Neodrživ je odavno, to valjda svi znamo. Ali OK, diskreciono pravo na vas 3 da ste pričali o tome, mi ostali nećemo i ne smijemo.
Da se digne spomenik forumašima od prije 30tog avgusta ako ikako može.
Ili sad kad je održiv penzioni sistem možemo da pričamo? Ja pohvalih Vladu a ti opet samo kritike.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Što bi stari Feničani rekli, da bi ovakav penzioni sistem bio održiv, minimum je da na 1 penzionera idu 3 zaposlena, a inače bi trebalo 5.
Ne ulazim da li je tačno sada ili prije, ali mi je nenormalna greška od 50.000 (ne)zaposlenih... To ona ista firma koja samo što se nije uselila u novu zgradu od 9 mil €?
Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Za takve "greske" se podnose ostavke ali mi zivimo gdje zivimo pa ce jos da budu nagradjeni sto "grijese".
Možda tebi to priliči, meni ne i nemam problem da prihvatim da postoje i takvi ljubitelji nastranosti poput tebe. Ne znam zašto si se baš nadovezao na moj komentar koji je bio korektan. Ovdje se uglavnom oko političkih tema, diskutuje sa nabojem, tenzijom, nerijetko uvredama, provokacijama(upravo kao ti što radiš) , pa nekada nije loše pokazati da nismo svi baš tako loši momci. Bio sam iskren i pokazao da prema mnogima pokazujem poštovanje i uvažavanje, bez obzira na razlike. Od tebe i mnogih se tako nešto ne može nažalost pročitati.
Neka to no je Monstat kriminalno smanjivao broj zaposlenih još od 2010 do danas. tako je prosjek za 2019 kada nije bilo korone isti 203545 zaposlenih, a sigurno ih je bilo makar 250.000. Kako su ove zaposlene krali, što je ovo.
A zna se zašto je to rađeno. Za sve zaposlene koje smanje Radojevićka i klika dobiju po 100 EUR od... hmmm... DPS-a.
Evo vam Monstatov total za 10 godina. Jel realno da smo pobijedili koronu?
Ř 2010 161742 Ř 2011 163082 Ř 2012 166531 Ř 2013 171474 Ř 2014 173595 Ř 2015 175617 Ř 2016 177908 Ř 2017 182368 Ř 2018 190132 Ř 2019 203545
Da rezimiramo... Osvježeni Monstat je objavio da imamo isti broj zaposlenih kao prije korone. Hvala Vladi što su našli skrivene zaposlene,
Last edited by SKOJ; 22-12-21 at 12:09.
Nazalost vlada jos uvijek nije nasla skrivene zaposlene iako jos uvijek ne dolaze na posao a primaju platu. Svrnu do posla ako imaju kakav aneks ugovora da potpisu i platnu listu da pokupe.Originally Posted by Gagarin
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Prva rečenica bas pokazuje sve tvoje vrline a znamo svi koliko si ti po tom pitanju korektan. A to nije druže nastranost to je ljubav , a ja sam samo podržao ljubav koja je u tom momentu iskrila na sve strane . Što je ti dozivljavas drugačije od mene ,nije do mene.
P. S. Opusti se
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Space sa Dritanom...
https://twitter.com/i/spaces/1nAJEYolapyJL
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
"Nikad ništa sa DPS".
I opet će sjutra ljudi o teorijama zavjere i kako će URA u manjinsku vladu sa DPS.
Ali su Lekić i Joković sumnjivo tihi po ovom pitanju![]()
nema te, pa da te dopunim
https://borba.me/crna-knjiga-dps-kri...i-dps-tajkuna/
CRNA KNJIGA DPS KRIMINALA: Miomir M. Mugoša, crna poreska kutija Prve familije i DPS tajkuna
nothing comes from violence and nothing ever could
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks