Page 970 of 1249 FirstFirst ... 47087092096096696796896997097197297397498010201070 ... LastLast
Results 24,226 to 24,250 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    kakve okupatorske snage? patriote lopovi? lopov je lopov. to ako se ogrne zastavom Crne Gore ili trobojkom ne pravi razliku. jesam li ijedan post napisao o nekakvoj okupaciji? nema potrebe da izmišljaš stvari. neka provjere Rakčevića radi mene, što bih ga ja branio? ništa mi dao nije, niti pomogao. nikad me jedna partija zaposlila nije. no sam sa fakultetom radio u kafani i kladionici dok su ljudi sa partijskom knjižicom posao dobijali. i ta praksa se sad nastavila. pa tako momak radi u CEDIS za 800e a fakultet nije završio. kvalifikacija mu je da veliča DF. dakle samo grinjaj prije DPS sad DF, Demokrate ili URA i imaš posao. to što pojma nemaš je druga rabota. ne možeš mene u te grupe da svrstavaš. no je problem što se pljuje DF isto kao kad se pričalo svašta za DPS. jer sad nas brane Manda i Slaven a prije dvije godine Gvozdenović i Ivanović.

kad država sredi Rakčeviću posao u kojem će imati ovoliko dobiti prvi ću ga osuditi. jer se to tako radi.

opet - naša' si pogrešnog sagovornika za ovake loše fore meni je patriota moj pokojni đed koji se borio u II svjetskom ratu da bi nas oslobodio. kao i iljade ljudi koji su to isto radili. ne razmišljajući oće li život izgubit

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Pa reci mi što ne pominješ Rakčevića? Veselina Vukotića? Ja recimo o Vanji Ćalović imam baš baš dobro mišljenje ali mislim da nisu ni oni svemogući u MANS-u, a iskreno bi jako volio da vidim istragu, opsežnu kako je Vukotić došao u vrh bogatijih ljudi u CG zajedno sa Ivanovićem Petrom. Da li je po tebi Rakčević drugačiji od Carevića? Koliko samo ima u CG onih za koje je ovaj Carević sirotinja u materijalnom smislu, a koje nema ko da pomene i pita "okle ovome lova". Šta bi sa Mugijem?
    Ne radi se ovdje o tome da tebe neko plaća, nego o selektivnom prozivanju kojem si sklon.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Možda se dotični ne spominju koliko ovi drugi pune novinske stupce svaki j*beni dan.. Da se razumijemo, Rakčević i ekipa ništa manja a ni veća go*na nisu od ostalih, samo što se ovi ostali iz dana u dan provlače po medijima, samo što još iz frižidera ne iskoče..
    Pravda treba da je za sve jednaka, samo tad bi i imali državu, zar ne?
    Last edited by Zedd; 20-12-21 at 13:11.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

3. The Following User Says Thank You to Zedd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Možda se dotični ne spominju koliko ovi drugi pune novinske stupce svaki j*beni dan.. Da se razumijemo, Rakčević i ekipa ništa manja a ni veća go*na nisu od ostalih, samo što se ovi ostali iz dana u dan provlače po medijima, samo što još iz frižidera ne iskoče..
    Pravda treba da je za sve jednaka, samo tad bi i imali državu, zar ne?
    Naravno. Mi treba samo da počnemo ali kako kada imamo ovakve paklenike u politici i sudstvu. Ovi su nas toliko izavetali decenijama da ne znaš više ima li čestitog i hrabrog čovjeka koji bi udario na mafiju

5. The Following User Says Thank You to Director For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Sad se svako svakoga plasi, pa inspekcije su pocele da izlaze i za najgluplje stvari.
    Ide sporo, ali se krece polako.
    Zato sam ja da nedje se po usima oklepe ovi nizi. Kad se oni strahom dovedu u red da mogu da odgovaraju, tesko da moze neko da te nazove na telefon i kaze ajde mi ovo uradi.
    Inspekcije su uvijek izlazile i za najgluplje stvari, samo je bilo pitanje kome izlaze, kome ne. Nadam se da se to promijenilo.

Sto se tice klepanja po usima onih najmanjih tu se ne slazem uopste, treba oni najveci da se klepaju prvo pa onda svi ostali. Udji u Voli, udji u Ideju, udji u sve vece firme i sredjuj probleme. Ovako se nesto bojim da ce "mali" da pate a veliki i dalje da rade po svome, na kraju krajeva tako je bilo i ranije.

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Gledajući druge zemlje bojim se da će se poslodavci tu malo zayebati. Jer oni koji jedva sklapaju kraj sa krajem odoše u neku drugu zemlju da rade.

Ako su bili pametni to su mogli primjetiti ovoga ljeta sa turizmom. Nije baš bila navalica sezonaca...

Mijenjaće se tržište rada na način da će radnici imati više alternativa, prije svega odlazak vani.

Recimo, već sad dobar majstor, što bi davno bilo kvalitetni kvalifikovani/viskokvalifikovani) u firmi uzima 1500 EUR. Može odmah u Njemačkoj da dobije 3000, ovo je mjera da ostane.

Dakle, nekadašnje tržište gdje su dominirali poslodavci, slobodno svi mogu da zaborave.
    Svi ljudi o kojima pricas su odlazili i ranije, te odlaze sada a odlazit ce i jos vise, tu se slazem u potpunosti. Poenta je da ce uvijek biti ljudi koji nisu spremni za takav poduhvat te ce pristati da rade za bilo koju cijenu (potpuno razumljivo), na drzavi je da stane na put malverzacijama i izrabljivanju radnika ali je pitanje kako.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Sto se tice klepanja po usima onih najmanjih tu se ne slazem uopste, treba oni najveci da se klepaju prvo pa onda svi ostali. Udji u Voli, udji u Ideju, udji u sve vece firme i sredjuj probleme. Ovako se nesto bojim da ce "mali" da pate a veliki i dalje da rade po svome, na kraju krajeva tako je bilo i ranije.
    Pogresno si me shvatio. Tipa klepis nekog inspektora i krivicno gonis za sta god je napravio. I onda smanjujes kaznu za dokaze protiv ovih iznad. A ujedno govoris da se praksa zavrsila.
    Tek tada ces imati red ljudi koji ce da bi sacuvali svoje dupe dati dokaze protiv sefova i ministara.
    Ovako kako rade je mlacenje prazne slame

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

8. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Pa reci mi što ne pominješ Rakčevića? Veselina Vukotića? Ja recimo o Vanji Ćalović imam baš baš dobro mišljenje ali mislim da nisu ni oni svemogući u MANS-u, a iskreno bi jako volio da vidim istragu, opsežnu kako je Vukotić došao u vrh bogatijih ljudi u CG zajedno sa Ivanovićem Petrom. Da li je po tebi Rakčević drugačiji od Carevića? Koliko samo ima u CG onih za koje je ovaj Carević sirotinja u materijalnom smislu, a koje nema ko da pomene i pita "okle ovome lova". Šta bi sa Mugijem?
    Ne radi se ovdje o tome da tebe neko plaća, nego o selektivnom prozivanju kojem si sklon.
    ne postoji razlika između Ivanovića i Carevića. nikakava. i ja sam to ođe puno puta pisao. dakle, mora da se osuđuju oba. ne znam kako ćemo naprijed ako smo makli tipove kao Ivanović ali kao društvo ćutimo na Careviće. neka se 10% onih koji su klepali pare od ove države uhapsi i ja ću biti srećan. ali bojim se da to nećemo viđeti

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    1,310
    Thanked in
    887 Posts

Pogresno si me shvatio. Tipa klepis nekog inspektora i krivicno gonis za sta god je napravio. I onda smanjujes kaznu za dokaze protiv ovih iznad. A ujedno govoris da se praksa zavrsila.
    Tek tada ces imati red ljudi koji ce da bi sacuvali svoje dupe dati dokaze protiv sefova i ministara.
    Ovako kako rade je mlacenje prazne slame

Da, da, definitivno se tu slazemo i u tome i jeste najveci problem, u samim inspektorima i njihovom glupiranju te radu (odnosno neradu)...

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Da se nisis zapetljao sa pitanjem?
    Ne, nego iskreno ne znam o cemu se tacno radi jer nisam ulazio u detalje. Srecom me ne dotice previse ovaj zakon da bih ga detaljno citao.

Ono sto smo poceli da ciganisemo je zaposljavanje na 4 ili na 2 sata dnevno, pa su dazbine manje jer se nema
    Ovo je posao za inspekciju.
    Last edited by VanjaTheMan; 20-12-21 at 13:55.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ne brini, ima ko će o njemu da se bavi. Reči ti nama kako je bracu u Luksemburg? Ima li tih Rolexa? Kako je naš dragi patriota Pejović iz Uniproma? Đe su i što čine Petar Ivanović i Veso Vukotić, pioniri patriote?
    Ko će sa Carevićem da se bavi? Molim te reci mi ko?

Vlada koja mu daje koncesije, po smiješnoj cijeni, na kamenolomu na pjenu od mora?

Vlada kao predstavnik države kojoj je on uzeo pola miliona kvadrata zemlje?

Koncesije na pjenu od mora za kamenolom?

Bato je sad patriJota pa će da dobije kocesije na tri puta veću površinu nego do sad.

Budvani se bune protiv žičare, protiv vjetroelektrana, vele ruži oanoramu Budve, al kamenolom može.

A tek ovo

https://twitter.com/NVOMANS/status/1...CVuEhms-Q&s=09

Kad smo pričali o promjeni vlasti uporan sam bio da nam ne treba Carinvest umjesto Bemaxa, al evo izgleda po nekima može sve ako je politički đe i oni.

A ti lopovi koje pominješ su dno, ali ne smijemo pravdati nove svaštočinje starima. Jesmo li glasali da dođu neke nove svaštočinje, ili da se svim svaštočinjama stane na rep.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 20-12-21 at 14:23.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ko će sa Carevićem da se bavi? Molim te reci mi ko?

Vlada koja mu daje koncesije, po smiješnoj cijeni, na kamenolomu na pjenu od mora?

Vlada kao predstavnik države kojoj je on uzeo pola miliona kvadrata zemlje?

Koncesije na pjenu od mora za kamenolom?

Bato je sad patriJota pa će da dobije kocesije na tri puta veću površinu nego do sad.

Budvani se bune protiv žičare, protiv vjetroelektrana, vele ruži oanoramu Budve, al kamenolom može.

A tek ovo

https://twitter.com/NVOMANS/status/1...CVuEhms-Q&s=09

Kad smo pričali o promjeni vlasti uporan sam bio da nam ne treba Carinvest umjesto Bemaxa, al evo izgleda po nekima može sve ako je politički đe i oni.

A ti lopovi koje pominješ su dno, ali ne smijemo pravdati nove svaštočinje starima. Jesmo li glasali da dođu neke nive svaštočinje, ili da se svim svaštočinjama stane na rep.

A ko će da se bavi Rakčevićem? Tj zašto se ne bavi? Ne brinem ja o tome da li će imati ko da se bavi Carevićem , nego što se ćuti o raznim Carevićima u CG. Za Carevića makar pročitamo ali nikako da iste stvari vidimo za antiratne profitere , koji su u vrhu "patriotizma". Apsolutno nisam glasao da bi gledao kroz prste bilo kome, još manje što gledam netaknute mnoge ljude zbog kojih su se i dešavale "pobune". Samo ne volim selektivno udaranje.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

A ko će da se bavi Rakčevićem? Tj zašto se ne bavi? Ne brinem ja o tome da li će imati ko da se bavi Carevićem , nego što se ćuti o raznim Carevićima u CG. Za Carevića makar pročitamo ali nikako da iste stvari vidimo za antiratne profitere , koji su u vrhu "patriotizma". Apsolutno nisam glasao da bi gledao kroz prste bilo kome, još manje što gledam netaknute mnoge ljude zbog kojih su se i dešavale "pobune". Samo ne volim selektivno udaranje.
    Ođe sam ja dobro udarao i po Rakčeviću kad je pregovarao da kupi Institut Simo Milošević za smiješne pare. Eto još je tad bio u URA, a sad nije nego je napuštio.

Šta to Rakčević sad konkretno radi sa državom? Đe se nakačio na državnu sisu? Koncesije? Tenderi? Subvencije? Da znam nema ga niđe.

Bata, sa druge strane ima svuda. Em što je BDMayor, em što mu je firma glavni podizvođač za sve tendere u opštinu, em što je zauzeo pola miliona kvadrata državne zemlje, em što uzima subvencije, sad mu je to sve malo još bi i da proširi kamenolom tri puta i da dobije koncesiju na 30 godina za smiješne pare

Izmeđe Bata i ovih DPS biznismena, tipa Ćoća, Pejovića i sličnih .... nema ali baš nikakve razlike. Gowno jedno lopovsko sakriveno iza neke "patriJotske" oblande.

Last edited by kimmi; 20-12-21 at 14:59.

Thanks Thanks Given 
    6,108
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Bato patriJota. Ova ti je dobra, Kimmi.

Kurta i Murta. Svi su isti.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

MKI-jem hara Nikšićka ekipa da ne kažem OKG, predvođena Markom Perunovićem...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Polako, vidi dje je poenta. On je obavezan da efejte takvog smanjenja usmjeri na zarade zaposlenih. Ali sta je sa onima koji nijesu zaposleni, vec ce biti zaposleni sjutra? Nikad ne potcjenjuj pohlepu drugog covjeka, kao ni ciganluk nasih "biznismena", tzv pobjednika tranzicije.
    Plata ti je neto 500 eura. Bruto koliko to izadje, neka je 750. Od toga oduzmi doprinos za zdravstveno osiguranje koje je, koliko, recimo 90 eura. Plata ti vise nije 500 nego 590. E nije ako si novi zaposleni, jer ce ti opet biti ponudjena plata od 500 eura neto, samo sto ce bruto sad biti manja. A novi si zaposlen ako ti istekne ugovor na odredjeno pa opet budes potpisivao novi.

Poenta za buduće zloupotrebe. Što se tiče tvrdnje da je gotovo sa tržištem rada na kojem dominira poslodavac zbog toga što svi kvalitetni odoše napolje, dok god imamo procenat nezaposlenih koji imamo nema ništa od toga. Dobar dio poslodavaca, makar onih najvećih, jeste skorojevićke prirode i njima je i dalje rezon da oni ljebom hrane zaposlene i do mozga im ne dolazi da ti ljudi nisu čašćeni platom, nego da za nju rade. Istina, ni dobar broj zaposlenih kod dobrih poslodavaca nije svjestan da je dobar poslodavac rijetka životinja. To što je dobrih poslodavaca malo čini malim i uzorak zaposlenih kod dobrih poslodavaca.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Bato patriJota. Ova ti je dobra, Kimmi.

Kurta i Murta. Svi su isti.
    Pošteni Carević, pošteno je rekao kad je pala vlast da je bio ugrožen, ali da je sreća što su dpsovci korumpirani pa je ipak završavao svoje poslove. Jes da nije ukapirao da time potvrđuje da je učestvovao u korupciji, ali on je jednostavan čoek iz naroda.

19. The Following 2 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Evo da se nakačim na ovaj post, meni je bila plata 550e, primao sam na banku minimalac 220e (čini mi se).. Sad ako sam shvatio (vi me slobodno ispravite) sa ovim planom meni bi tako išlo 450 na banku a ostatak od 100e na ruke bez ikakvog povećanja plate?
    Ali sta sad sprecava poslodavca da te osigura na 550€ ? Shvatih li da vise nisu velike dadzbine za plate ispod 750?
    Last edited by Kliker17; 20-12-21 at 15:42.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,667
    Thanked in
    3,833 Posts

Dok je primao 250 preko banke +300 na ruke, poslodavca je koštao 250 + 125 doprinosi i porezi + 300 na ruke. To je sve zajedno 675€. Ako misli da zadrži radnika koji radi za ukupnu platu 550€, onda će mu trošak bit 550 plus porezi i doprinosi na taj iznos po novim stopama, umanjeni za doprinos za zdravstvo. Sve to ukupno ispadne više nego dosadašnji trošak od 675€.

Ne znam tačne stope, moguće da za konkretni iznos od 550€ bude i manji ukupni trošak za poslodavca nego dosadašnji minimalac od 250 + dopsinosi preko banke + dio na ruke, ali princip je primjenjiv za plate do određenog iznosa koje su isplaćivane na način minimalac preko banke, ostatak na ruke. Za veće plate je to pogotovo primjenjivo.
    Last edited by NHM; 20-12-21 at 15:46.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Ne ispada puno vise. Ispadne 8 eura vise ato nije strasno.
    Ono sto je svima problem i zasto pojedini poslodavci kukaju, je sto mora vise na racunu da se ima.
    Samim tim se plati vise PDV obaveze, a i vise dobiti na kraju

Thanks Thanks Given 
    5,007
    Thanks Thanks Received 
    9,040
    Thanked in
    4,359 Posts

na 250 su doprinosi 155 + prirez + pkcg
    po novom na 450, doprinosi su 115
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Poslodavci izmedju cekica (drzava) i nakovnja (zaposleni)
    Kazu li u Prcanj nakovnja ili nakovanja?
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

Demokrate traže da minimalna penzija bude 200e, a Banjo Radulović 250e

kako se poslanici kvalitetno sprdaju sa narodom

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    Demokrate traže da minimalna penzija bude 200e, a Banjo Radulović 250e

kako se poslanici kvalitetno sprdaju sa narodom
    Treba da bude 300e.

Mogu li sad i ja da budem poslanik?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    639
    Thanked in
    293 Posts

Plata ti je neto 500 eura. Bruto koliko to izadje, neka je 750. Od toga oduzmi doprinos za zdravstveno osiguranje koje je, koliko, recimo 90 eura. Plata ti vise nije 500 nego 590. E nije ako si novi zaposleni, jer ce ti opet biti ponudjena plata od 500 eura neto, samo sto ce bruto sad biti manja. A novi si zaposlen ako ti istekne ugovor na odredjeno pa opet budes potpisivao novi.
    Tako je, i to za one koji su na određeno + osigurani na puni iznos.

Oni koji su na određeno ili neodređeno, a osigurani na 250, i primaju 450 i više - za njih definitivno nema povećanja.

Samo ko je na neodređeno i osiguran na puni iznos, taj može da se loguje na Spajićeve kalkulatore. A to je državna uprava, i vrlo mali broj zaposlenih u privrednim društvima.

Zato se meni nešto ne javlja "kuka i motika" u predviđanjima budućnosti, sem, gle ironije, javnog sektora, koji važe za "DPS parazite, državno korito" itd. Čudi me kako Pipun i ekipa nisu ovu činjenicu nanjušili, i otvorili narativ "vi ne samo što nijeste otpustili DPS kadar, nego oćete da ih nagradite i povećate zarade za četvrtinu, a ostalima ni mrvice. Evo i kako..."

Thanks Thanks Given 
    2,384
    Thanks Thanks Received 
    2,395
    Thanked in
    1,500 Posts

Ja bi rotirao penzije~plate poslanika bar pola godine,da vidim sto bi pricali onda

Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    ...Čudi me kako Pipun i ekipa nisu ovu činjenicu nanjušili, i otvorili narativ "vi ne samo što nijeste otpustili DPS kadar, nego oćete da ih nagradite i povećate zarade za četvrtinu, a ostalima ni mrvice. Evo i kako..."
    Kako nisu, probali su tu priču da proture na portalu Borba (ni IN4S neće više da prenosi baš najgora njihova ludila), ali se nije primilo.

Page 970 of 1249 FirstFirst ... 47087092096096696796896997097197297397498010201070 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)