Page 955 of 1249 FirstFirst ... 45585590594595195295395495595695795895996510051055 ... LastLast
Results 23,851 to 23,875 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Ono đe cijenim DF je što oni ne mažu oči i ne izigravaju političku snagu koja promoviše meritokratiju. Uglavnom se njima spočitava da zapošljavaju po dubini, a to isto rade Demokrate i URA. O SNP da ne govorim - oni bez pardona prigovaraju kako još uvijek (!) čekaju na imenovanje njihove predstavnice za ambasadora.
    Ne slažem se. Df kako koji dan i kako koje saopštenje. Kad im šutnu nesposobni i nenormalni kadar, onda kukaju kako Zdravinjo ne želi sposobne i znavene ljude koji domaćinski upravljaju preduzećem. Domaćinski, nego što, kad sve uzeše i podijeliše između sebe članovi domaćinstva čuš mene partije. A dan iza toga pričaju otvoreno o dogovoru za raspoređivanje po dubini po partijskom ključu. Ne po ključu ko je protestovao, jer nisu samo df-ovci protestovali.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Evo ga Jole memorandum, osokoljen, traži da mu Spajić objasni odakle lova, pući će veli balon...U prevodu, puštite povećanje plata, dajte da se bavimo memorandumima

Thanks Thanks Given 
    6,121
    Thanks Thanks Received 
    6,670
    Thanked in
    3,183 Posts

U prevodu puštite što pita logično pitanje, dajte da trubimo Jole memorandum.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

4. The Following 3 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Nemoj ko da se primaka CnB i manjinama, pljujte ***** izdajnička. Samo uz DF i Našeg Aleksu....

Inače....

Dobih ovo na viber, ne mogu naći vijest, ako je tačno u kanalu smo populističkom totalnom.

"Na sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, glasovima parlamentarne većine usvojena su 3 predloga Demokrata:
    1. Dječiji dodaci za svu djecu do 18 god.
    2. Naknade za majke sa 3+ djece
    3. Minimalne penzije"

Dakle, ako je tačno, onda je ovo populističkih 100+ miliona godišnje rashoda. Možemo za te pare sve puteve uradit na kredit, premrežit cijelu CG.

P.A.K.A.O.

Da se ponovim, ako misle da ovo može da se iz budžeta finansira iz nekih novih prihoda, neka delegiraju nekoga i zaduže da to naplati pa ili podnesu ostavke ako dožive fijasko, ili da ih svi glasamo ako uspiju.

Inače, žena mi ne radi a imamo troje djece, od koji je dvoje u ovoj kategoriji 6+ godina, tako da bi ovo meni lično odgovaralo za džep (i naknada za majke i dječiji) ali ovo je brate potpuno nerealno.

Sa druge strane opet me lično pogađa povećanje poreza na kapitalnu dobit, ali evo podržavam jer računam da treba da se onima sa minimalcima pomogne da nešto pristojnije žive.

Al ako ja i ovi ko ja punimo budžet, tražim "samo" da ne plaćamo stranačke teletabise.
    Nije mnogo zar ne?

Ja evo ne znam čime smo mi svi zaslužili ovakve kretene od političara.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 16-12-21 at 13:58.

6. The Following 2 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Za obican narod nikad nema para, muka na drzavu sto treba da se poveca minimalac, pa da ljudi ne prezivljavaju sa 250 evra...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Nemoj ko da se primaka CnB i manjinama, pljujte ***** izdajnička. Samo uz DF i Našeg Aleksu....

Inače....

Dobih ovo na viber, ne mogu naći vijest, ako je tačno u kanalu smo populističkom totalnom.

"Na sjednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, glasovima parlamentarne većine usvojena su 3 predloga Demokrata:
    3. Minimalne penzije"

Dakle, ako je tačno, onda je ovo populističkih 100+ miliona godišnje rashoda. Možemo za te pare sve puteve uradit na kredit, premrežit cijelu CG.

P.A.K.A.O.

Da se ponovim, ako misle da ovo može da se iz budžeta finansira iz nekih novih prihoda, neka delegiraju nekoga i zaduže da to naplati pa ili podnesu ostavke ako dožive fijasko, ili da ih svi glasamo ako uspiju.

Inače, žena mi ne radi a imamo troje djece, od koji je dvoje u ovoj kategoriji 6+ godina, tako da bi ovo meni lično odgovaralo za džep (i naknada za majke i dječiji) ali ovo je brate potpuno nerealno.

Sa druge strane opet me lično pogađa povećanje poreza na kapitalnu dobit, ali evo podržavam jer računam da treba da se onima sa minimalcima pomogne da nešto pristojnije žive.

Al ako ja i ovi ko ja punimo budžet, tražim "samo" da ne plaćamo stranačke teletabise.
    Nije mnogo zar ne?

Vala kada se mogao pomagati MA, KAP i kada su mogle petlje da se zaboravljaju, a u pitanju su stotine miliona prosutih para, ima i za ovo o čemu pišeš... Sačekajmo da vidimo koliko je realno. Svakako, neka se Jole drži memoranduma, a ostavimo Spajiću da pokuša.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    4. Naknadne za majke sa 3 ili više auta

Sent from my SM-A530F using Tapatalk
    Što me ovo podsjeća na ono kad je Grčka bankrotirala..
    Veli naknada na platu za ljude koji voze dizel jer zimi troše dodatnih 10min da se motor zagrije; naknada na platu ako nisi zakasnio na posao u periodu od 6+ mjeseci i tako
    Pa im puče balon..

Da se ne lažemo, 3+ đece je super samo što je tu sve više zloupotrebe a bijela kuga nas urnisa..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Grci sa obaveznom 13. i 14. platom, obaveznim unapređenjem ako se redovno dolazi na posao 3 godine, sa penzijama taksistima za koje se ispostavi da su slijepi od rođenja... Majke sa troje đece i penzioneri, u stvari bilo koje ljudsko biće, svakako jesu bolji izbor za dobijanje para nego MA i KAP i zaboravljene petlje, ali suštinski rade istu stvar - povećavaju i deficit i spoljni dug, pri čemu se samo čeka o čija leđa će da se obije to što pozajmljujemo pare da bismo ih trošili na stavke koje nemaju mogućnost da proizvedu bilo kakvu vrijednost. Sve je to u rangu tekuće potrošnje, a ona ne bi smjela da se finansira iz kredita. Mora se napraviti sistem koji omogućava svima da rade i da plate budu makar tolike da se ni majkama sa troje đece ne isplati da daju otkaze da bi primale naknade. Kreirati sistem koji gura privatni sektor i proizvodnju naprijed.
    Last edited by NHM; 16-12-21 at 14:25.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Grci sa obaveznom 13. i 14. platom, obaveznim unapređenjem ako se redovno dolazi na posao 3 godine, sa penzijama taksistima za koje se ispostavi da su slijepi od rođenja... Majke sa troje đece i penzioneri, u stvari bilo koje ljudsko biće, svakako jesu bolji izbor za dobijanje para nego MA i KAP i zaboravljene petlje, ali suštinski rade istu stvar - povećavaju i deficit i spoljni dug, pri čemu se samo čeka o čija leđa će da se obije to što pozajmljujemo pare da bismo ih trošili na stavke koje nemaju mogućnost da proizvedu bilo kakvu vrijednost. Sve je to u rangu tekuće potrošnje, a ona ne bi smjela da se finansira iz kredita. Mora se napraviti sistem koji omogućava svima da rade i da plate budu makar tolike da se ni majkama sa troje đece ne isplati da daju otkaze da bi primale naknade. Kreirati sistem koji gura privatni sektor i proizvodnju naprijed.
    Ok, da li to hoćete da kažete da ne treba nama ništa oko ovog plana? Dajte da se bavimo memorandumima, zastavama i himnama i narednih 30 godina?

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Sto si poludio, direktore?
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Nije poludio no je vazda takav bio. Pogled samo u jednu tačku, periferni vid nula prekrižena.

14. The Following 3 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,053
    Thanks Thanks Received 
    12,430
    Thanked in
    6,729 Posts

ču do 18 godina dječiji dodatak. da glasaju đeca demokrate čim steknu pravo glasa

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Nije poludio no je vazda takav bio. Pogled samo u jednu tačku, periferni vid nula prekrižena.
    Ok, jel možeš da odgovoriš na postavljeno pitanje ili je toliko komplikovano za tvoj 180 FOV

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Auf. Evo jedan primjer koji bi morao da je očigledan: Pod uslovom da Evropa sad može da se isfinansira, a to jeste ogromno ako, zar nije bolje da majka sa troje đece prima minimalnu platu od 450€ umjesto naknade od 330? Isto važi i za penziju ako se poveća. Ovo je najbanalniji mogući primjer. I kako predlog demokrata utiče na vjerovatnoću da se Evropa sad isfinansira? Pozitivno ili negativno?

I ako se pitaš, moje mišljenje je da je naknada za majke sa troje đece i u originalnoj formi bila katastrofa i populistička. Ne treba od radno sposobnih ljudi pravit socijalne kategorije, nego treba unaprijedit okruženje da im ne pada na pamet da odustaju od posla jer na poslu dobijaju mnogo više.
    Last edited by NHM; 16-12-21 at 14:46.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Populisticki DCG kao i uvjek, naravno da je ovo precerano, mozda bi djeciji dodatak ostavio djeci do 10 godina i dovoljno, naravno podstakao novorodjencad isto sa nekom pozamasnom sumom i radio na tome da se bracnim parovima sa djecom (koji nemaju svoj dom) pomogne 50%-50% pri kupovini stana, naknade za majke bi ukinio to ne znam ni kako je nekome palo na pamet, ovo za penzije ne znam, isto je zastidje da neko ko je radio 40 godina prima 140 evra penziju, to je sramota cijelog naroda ne samo drzave, a minimalac naravno sasvim normalno da treba da se podigne na 450, eto kako je sramota da penzioner prima 140evra, tako je sramota da neko, u ovako teskim trenucima, izdrava porodicu sa 250 evra, ponavljam, sramota naorda jer naord glasa za takve koji su unistili ekonomiju i doveli drzavu do prosjackog stapa...

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    1,819
    Thanked in
    918 Posts

Meni je ovo majke 3+ djece cist popluizam plus sto je diskriminatorski zakon, bolje da su motivisali majke da im se omoguci da za novorodjenu djecu dobiju sve povoljnosti u vidu besplatne hrane, pelena, skolske opreme, udzbenika i slicno do 18 godine uz to izgleda da je majka sa jednim ili dva djeteta manje bitna i ne treba im pomoci nego ove sto imaju troje i vise djece.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

20. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Auf. Evo jedan primjer koji bi morao da je očigledan: Pod uslovom da Evropa sad može da se isfinansira, a to jeste ogromno ako, zar nije bolje da majka sa troje đece prima minimalnu platu od 450€ umjesto naknade od 330? Isto važi i za penziju ako se poveća. Ovo je najbanalniji mogući primjer. I kako predlog demokrata utiče na vjerovatnoću da se Evropa sad isfinansira? Pozitivno ili negativno?

I ako se pitaš, moje mišljenje je da je naknada za majke sa troje đece i u originalnoj formi bila katastrofa i populistička. Ne treba od radno sposobnih ljudi pravit socijalne kategorije, nego treba unaprijedit okruženje da im ne pada na pamet da odustaju od posla jer na poslu dobijaju mnogo više.
    Nisam mislio na predlog demokrata jer je i meni jasno da je u pitanju dobijanje jeftinih poena na grbači zaduženja ali za povećanje plata itekako sam ubijeđen da nije tek tako im "palo na'm" da to predlažu na svoju štetu...

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,943
    Thanked in
    1,458 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Inače....

3. Minimalne penzije"

P.A.K.A.O.

Nije mnogo zar ne?

Takmice se u debilnom populizmu, u strahu da ne izgube koji glas od nepostojece partije, zivo im se j**e za drzavu i za narod, neka sve propadne samo da je njima udobno.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Plan će, ako prođe skupštinu, svakako bit pokušan. Naravno da bih želio da uspije. Samo velim da mi ne uliva povjerenje Spajićeva izjava da se "u 2022. nećemo morat zaduživat da bi se ispunio". No se ponavljam, takve stvari se ne rade da budu održive za jednu narednu godinu. Jedino se bojim da Spajić nije u ministrovanje finansijama, koje je generalno sušta suprotnost špekulativnim poslovima kojima se dosad bavio, unio način razmišljanja i postupanja koji više odgovaraju visokorizičnim poslovima kojima se bavio i u kojima je bio motivisan da preuzima dosta rizika. Državnim finansijama se uglavnom upravlja na konzervativan način, a na berzi konzervativan pristup ne donosi profit i bonuse. Drugim riječima, bojim se da se ne zaleti glavom o zid pa da počne da razmišlja o zidu tek kad udari u njega.

Na primjer, za ovu godinu je bilo predviđeno da se zaplijeni nelegalno stečena imovina u iznosu od koliko? Je li 15-20 miliona? Koliko je od te cifre ostvareno? Ovo je samo jedna stavka prihoda koja je baš onako neopipljiva pa je teško i planirat. A zdravstveni sistem nam je ionako raspad, bojim se da se te pare od doprinosa ne budu mogle nadoknadit iz nekog drugog izvora.

Ako se bojim da ne naglaišemo to nije znak da ne želim da se povećaju minimalna i prosječna zarada.
    Last edited by NHM; 16-12-21 at 15:12.

24. The Following 5 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Meni je ovo majke 3+ djece cist popluizam plus sto je diskriminatorski zakon, bolje da su motivisali majke da im se omoguci da za novorodjenu djecu dobiju sve povoljnosti u vidu besplatne hrane, pelena, skolske opreme, udzbenika i slicno do 18 godine uz to izgleda da je majka sa jednim ili dva djeteta manje bitna i ne treba im pomoci nego ove sto imaju troje i vise djece.
    Pa s obzirom da je galopirajuca bijela kuga i da nas do 2050 nece biti ni 350 000, ima smisla i nije diskriminatorski.
    Tipa kako se ovo moze rijesiti. Dvoje djece do 10 godina djeciji dodatak isti, za trece dijete +30% za to dijete. Ujedno za sve majke sa 3 djece kojima su djeca do 12 godina dati neku cifru kao pomoc. Tipa 200 eur.
    Ne mozemo za sve da vicemo diskriminatorski.
    Evo ti nekoliko primjera.
    Afirmativni cenzus za glasanje manjina. Nizi je poprilicno.
    Za one koji tek ulaze u privatni posao pomoc kod kupovine poslovnog prostora i nizi krediti.
    Za otvaranje novih radnih mjesta na sjeveru nizi porezi i drzava placa skoro cijelu platu prvu godinu.
    Nije to diskriminatorski ako rjesavas neke buduce probleme ili je ekonomska isplativost nedje na srednjem roku

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Last edited by Hell Raiser; 16-12-21 at 15:26.

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,798
    Thanked in
    2,457 Posts

Majke sa dvoje djece i jednim djetetom nisu prave majke. Možda da prostitucijom nadomjeste privilegije koje država daje onima sa troje djece?
    Dati kintu ženama koje su rodile djecu prije 30 godina je sjajna mjera populacione politike. Eo krenule đevojke da rađaju djecu jer će ponekad dobijat socijalu od države... i to kad djeca odrastu.

Kad već pominjemo prostituciju, možda da država jednom mjesečno plati neđe seks singl muškarcima. Svakako bi popravilo mentalno stanje nacije. A predlog ima smisla taman ka i ove genijalnosti Mickeya i Demokrata.

Thanks Thanks Given 
    6,194
    Thanks Thanks Received 
    13,753
    Thanked in
    5,218 Posts

Ili sve majke neka primaju naknade ili nijedna, je li ova sa dvoje đece manja majka, ne razumijem, ali stvarno razumijem, je li bilo kakvo obrazloženje za ovo 3+ ???

Đeca do 18. godine da primaju dječiji dodatak, jesu li oni normalni?

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,176
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    1,055 Posts

Je li moguce da ce da prodje da svaka majka koja ima 3+ dobija “penziju”.
    Najogavnije nesto sto se pojavilo u poslednjih 10 godina u sve ogavno sto se desava.

Zasto su majke gore koje imaju manje djece, zasto nisu bolje majke koje imaju 4+ djece.

Uzasno diskriminatorski, glup, sebican zakon.

Thanks Thanks Given 
    1,239
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    906 Posts

Kakvi tupani, jebo ih populizam više.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Je li moguce da ce da prodje da svaka majka koja ima 3+ dobija “penziju”.
    Najogavnije nesto sto se pojavilo u poslednjih 10 godina u sve ogavno sto se desava.

Zasto su majke gore koje imaju manje djece, zasto nisu bolje majke koje imaju 4+ djece.

Uzasno diskriminatorski, glup, sebican zakon.
    Samo bi pomenuo majke čija đeca imaju 40+ godina u prkno.

Kako davanja njima stimuliše borbu protiv bijele kuge, eto samo ako to neko može da mi pojasni.

31. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Page 955 of 1249 FirstFirst ... 45585590594595195295395495595695795895996510051055 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)