Originally Posted by
kimmi
Kao što rekoh neđe ranije, toliko pizdim zbog koritašenja i stranačkog zapošljavanja, da onaj ko bude zaustavljanje te prakse postavio kao uslov postizborne saradnje, kao i otvorene i fer konkurse za sva mjesta koja su ove rede po dubini podijeljena, imače moj glas 1/1.
DPSu i DFu ne vjerujem i sve i da to kažu ne bi ih glasao.

Originally Posted by
SKOJ
ne glasajte za partije koje zapošljavaju po dubini
Problem je sto ne postoji takva partija. Ja sam u pocetku gajio nade u Urinu pricu o meritokratiji, tehnokratiji.. nista od toga. Isti su kao drugi. Licno sam se uvjerio. Samo sto je proporcionalno njihovoj snazi znatno manji komad od kolega Demokrata i DF-a, ali istooo. Nisu SD, istina, koji je krajnje neproporcionalno trpao svoje ljude, jos kao gnjilo krilo SDP-a, a tek posle.. ali isti sablon prihvata i Ura.
Problem sa takvom nekom imaginarnom partijom, Kimmi, je sto bi od samog starta morala da radi stravicnu antikampanju na sopstvenu stetu. Morali bi da izadju cestito i iskreno pred ljude, sa pricom: "Mi znamo da necemo trajati. Ako se nama da sansa da implementiramo nas program, mi necemo preci cenzus na sledecim izborima. Jer ce nase mjere biti kranje nepopularne. Mi znamo mentalitet naseg naroda, bez ako se nesto ne promijeni na tom planu..." Maksimalna racionalizacija i unapredjivanje javnog sektora podrazumijeva rezanje ogromnog broja zaposljenih. Sve i da im das dobre otpremnine, po 10 hiljada eura, zaduzis se.. dje ces sa tolikom vojskom nezaposlenih? Mora da postoji vizija, agenda... Nesto na sta ce privreda da se osloni, neka nova grana, industrija.. nesto!
Ja sam od starta za ideju da to bude IT sektor. Kao Estonija, Novi Zeland.. da nam to bude primarna grana u buducnosti. Zasto da mi nemamo neku nasu malu Silikonsku Dolinu? Sve mlade iz javnog sektora bih uglavio u tu granu. I, kao u komunizmu sto je bila novina da svi moraju imati osnovno obrazovanje, da budu pismeni, tako bi mi sada svi mladi morali biti informaticki pismeni. To je neizbjezna buducnost, kako god okrenes. Od sveg visokoskolskog kadra koji je otisao u inostranstvo da radi, siguran sam da developera imamo ponajveci komad. Developeri i odje zaradjuju masu, a mozete misliti vani. Znam o cemu pricam... Vatiti manji broj njih, koji ce za istu lovu kao vani da rade doma, a bice ljudi koji ce pokrenuti stvari u pravom smjeru. Vjerujte, imamo ih gomilu iz te oblasti... Zasto mi nemamo nasu video igricu? Jedini od svih zemalja regiona mi jos nemamo nasu video igricu. Evo cekamo taj Bleak Faith: Forsaken, skapasmo... Aplikacije, desktop softveri... Zasto ne? Imamo resurse, a ne unistavamo prirodu time.
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Bookmarks