Page 457 of 543 FirstFirst ... 357407447453454455456457458459460461467507 ... LastLast
Results 11,401 to 11,425 of 13557

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2021]

Thanks Thanks Given 
    7,418
    Thanks Thanks Received 
    4,793
    Thanked in
    2,454 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    koja bi kazna za one te prosuše svašta nešto na zastavu ove nesretne države? kad se sjetim kako su se tome smijali ovi te brane Raonića sad

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    Ne toni u patriotizam

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

SVA TRI BITNA INDIKATORA BILA SU NEGATIVNA

Studije pokazivale da je auto-put neisplativ

Sa Konstruktorom je 2009. godine bio potpisan ugovor kojim je gradnja dionice Smokovac - Mateševo koštala 603 miliona eura. Ugovorom sa CRBC i aneksima cijena je dostigla 900 miliona

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...put-neisplativ

I onda slusas Brajovica kako kaze da je on cist i posten i da iza njega stoje rezultati...

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Ukratko, po većini studija, ukoliko iz jednog mjesta do autoputa možeš stići za maksimalno dva sata smatra se da je ta zemlja dobro umrežena autoputevima. Šta ako čitavu državu možeš proći za dva sata? Onda nije ni potreban autoput. Potrebne su obilaznice (da magistralni putevi ne ulaze u urbana područja), denivelisane raskrsnice, treće trake, ispravljanje krivina,... (i sav potreban spektar radova) da bi ograničenja brzina na magistralnim putevima bilo između 70 i 90 km/h (na pojedinim dionicama i 100 km/h). Sa sadašnjim uslovima treba tri sata od jedne krajnje tačke države do druge, a to nije dobro. Tada je računica bila da će autoput koštati 2 milijarde eura, a sve ovo nabrojano trećinu tog iznosa, a dobila bi se kvalitetna putna mreža koja bi zadovoljavala sve potrebe...

Sent from my moto e5 using Tapatalk
    Last edited by wulfy; 15-11-21 at 12:59.

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Ukratko, po većini studija, ukoliko iz jednog mjesta do autoputa možeš stići za maksimalno dva sata smatra se da je ta zemlja dobro umrežena autoputevima. Šta ako čitavu državu možeš proći za dva sata? Onda nije ni potreban autoput. Potrebne su obilaznice (da magistralni putevi ne ulaze u urbana područja), denivelisane raskrsnice, treće trake, ispravljanje krivina,... (i sav potreban spektar radova) da bi ograničenja brzina na magistralnim putevima bilo između 70 i 90 km/h (na pojedinim dionicama i 100 km/h). Sa sadašnjim uslovima treba tri sata od jedne krajnje tačke države do druge, a to nije dobro. Tada je računica bila da će autoput koštati 2 milijarde eura, a sve ovo nabrojano trećinu tog iznosa, a dobila bi se kvalitetna putna mreža koja bi zadovoljavala sve potrebe...

Ja mislim da je Raonic najveci problem drzave, a ne ovo bahacenje sa parama za jednu dionicu auto-puta...

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by Whisperer View Post
    Ja mislim da je Raonic najveci problem drzave, a ne ovo bahacenje sa parama za jednu dionicu auto-puta...
    Jeste, sitnice. Evo obični putevi https://forum.cdm.me/showthread.php?...48#post5661748 , a taj princip se može primjeniti i na ,,prioritetnu dionicu", samo što nisu u pitanju mhe već nekoliko (četri, ako sam dobro) hidroelektrana. Matrica je tu... ostalo...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Whisperer View Post
    SVA TRI BITNA INDIKATORA BILA SU NEGATIVNA

Studije pokazivale da je auto-put neisplativ

Sa Konstruktorom je 2009. godine bio potpisan ugovor kojim je gradnja dionice Smokovac - Mateševo koštala 603 miliona eura. Ugovorom sa CRBC i aneksima cijena je dostigla 900 miliona

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...put-neisplativ

I onda slusas Brajovica kako kaze da je on cist i posten i da iza njega stoje rezultati...

Sa 603 miliona na 1,1 milijardu, a i to su otranjali da ce put za 6 godina biti taman ko kroz platije da vozis.
    Ali nema veze. Patriotski smo pare potrosili.
    Ovaj dio sam zaboravio da je prvobitno cio autoput procijenjen od engleza na 2,6 milijardi, a sad imamo trecinu za skoro pola tih para

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Nisam siguran, ali mislim da ove druge 2 dionice će koštati (po procjenama) koliko ova 1 prioritetna.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Sa 603 miliona na 1,1 milijardu, a i to su otranjali da ce put za 6 godina biti taman ko kroz platije da vozis.
    Ali nema veze. Patriotski smo pare potrosili.
    Ovaj dio sam zaboravio da je prvobitno cio autoput procijenjen od engleza na 2,6 milijardi, a sad imamo trecinu za skoro pola tih para

Ali nisu sve pare otišle u Kinu, nemoj tako. Dio se vratio u CG preko Bemaxa. Zato ovaj njihov direktor i gura ljude po stadionima, nada se povratku konvertibilnog patriotizma.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Ukupna dužina autoputa (Đurmani - Boljare) je od 168,72 do 176,69 km (ova razlika od 7,97 km zavisi koja će verzija trase usvojiti), a nas je ovih 41 km koštalo... preko milijardu eura. Ostale dionice bi trebale biti (puno) jeftinije.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Nisam siguran, ali mislim da ove druge 2 dionice će koštati (po procjenama) koliko ova 1 prioritetna.
    Mataševo - Andrijevica od 24 km će po procjenjeni koštati 273 miliona eura (informacija predhodne vlade).

11. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Koliko se čuje jedna susjedna država je raspoložena da završi dio od granice do Andrijevice.

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Koliko se čuje jedna susjedna država je raspoložena da završi dio od granice do Andrijevice.
    Od koje granice? Po prostornom planu jedan krak autoputa od Andrijevice ide na istok (Peć), a drugi krak na sjever (Ivanjica). Inače Andrijevica - Boljare će imati od 50,85 do 56,82 km (u zavisnosti koja se od tri predložene trase usvoji), a do mjesta Pode (otprilike polovina trase, i zadnja/prva petlja u Crnoj Gori) je relativno jednostavan teren jer prati korito rijeke Lim. Od Poda do Boljara je komplikovaniji teren, ali nema petlji osim čeonog mjesta za naplatu i graničnog prelaza, a pretpostavljam da će biti i neko odmorište ili pumpa. Ako računamo na to kakav je teren, te kolika je cijena za takve autoputeve u susjedstvu (Albanija, Kosovo, Srbija, Bosna i Hercegovina) ova dionica (Andrijevica - Boljare) ne bi smjela da košta više od 900 miliona eura.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    S obzirom da je na 2,6 milijardu procjena bila 603 miliona za puni profil. Da se razumijemo ovo ne smatram za puni profil.
    Onda nisam siguran u te price da ce to jeftino da kosta.
    Posebno andrijevica - boljare

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    S obzirom da je na 2,6 milijardu procjena bila 603 miliona za puni profil. Da se razumijemo ovo ne smatram za puni profil.
    Onda nisam siguran u te price da ce to jeftino da kosta.
    Posebno andrijevica - boljare

Mataševo - Andrijevica - 24 km, procjenjeno 273 miliona eura.
    Andrijevica - Berane - Poda ~26 km, a jednostavniji teren nego prethodna dionica osim ako se ne iskomplikuje sa klizištima koja se mogu stvoriti zbog rijeke Lim.
    Poda - Boljare nema potrebe raditi jer taj krak ničemu ne služi i nigdje ne vodi ako Srbija ne dođe sa svojim autoputem do Boljara.
    Ovo je procjena predhodne vlade.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Shvatam ja sta pricas.
    Ali procjena UK firme, prema dokumentu koji si stavio na drugoj temi, se odnosila na puni profil auto puta Bar Boljare. I iznosila je 2,6 milijardi.
    To sto je DPS licitirao sa mozda dovde ili mozda do tamo, posto smo krenuli ovaj skadar na bojani, to je drugi par rukava.
    Procjena 2009 je radjena na komptan put do granice, koliko ja ono kapiram

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Od koje granice? Po prostornom planu jedan krak autoputa od Andrijevice ide na istok (Peć), a drugi krak na sjever (Ivanjica). Inače Andrijevica - Boljare će imati od 50,85 do 56,82 km (u zavisnosti koja se od tri predložene trase usvoji), a do mjesta Pode (otprilike polovina trase, i zadnja/prva petlja u Crnoj Gori) je relativno jednostavan teren jer prati korito rijeke Lim. Od Poda do Boljara je komplikovaniji teren, ali nema petlji osim čeonog mjesta za naplatu i graničnog prelaza, a pretpostavljam da će biti i neko odmorište ili pumpa. Ako računamo na to kakav je teren, te kolika je cijena za takve autoputeve u susjedstvu (Albanija, Kosovo, Srbija, Bosna i Hercegovina) ova dionica (Andrijevica - Boljare) ne bi smjela da košta više od 900 miliona eura.

Andrijevica-Boljare. Mada čujem da su male šanse da prihvatimo, jer je ta susjedna vlada poznata po tome što ti sve od njih kroz nos izađe.

18. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

https://en.wikipedia.org/wiki/Fasci_..._Combattimento

The Fasci Italiani di Combattimento (English: Italian fasces of combat, also translatable into "Italian fighting bands" or "Italian fighting leagues") was an Italian fascist organization created by Benito Mussolini in 1919
    Ahahahahaha ahahahahaha, e hvala ti što me lijepo nasmija Znači, i wiki, i to engleski za italijansku istoriju, je valjan izvor? Nikad više ni riječ o cdm-u, Medu, i tako to

Kad bih se uozbiljio, reko bih ti:

Prvo, i dalje ne piše ''Crnogorski fašisti''. Kako čoek eksplicitno citira, sa sve navodnicima.

Drugo, nemoj po istoriji tako, laka si meta A ja lak lov ne volim, koliko god mi ponekad bilo slatko da vas istamburam ovđe, tako lagane za lov, jer vas poslovično usporavaju zaobilasci istina
    Fasci Italiani di Combattimento je konglomerat svega i svačega, nastalog iz vojnih udruženja poslije I svjetskog po Italiji. Od republikanaca, pa sve do anarhista. Na gomilu ih skupio Benito, i još par jačih intelektualaca tako nekih. 1919.g.
    Rasformirani 10.11.1921.g. Odnosno, cipan godinu prije marša na Rim. Iz njih nastala Partito Nacionale Fascista. Ne svih, neke grupe nisu ušle u sastav fašističke stranke.
    Konačno, godinu kasnije, u vrijeme o kom pričamo, fašisti su na Rim marširali pod imenom fašista, pod zastavama fašista, i pod bojama fašista, Milion slika, pa gledaj. Fascia di combattimente tad već davno nije postojalo, i zalud im tražiš definicije po netu.
    Tako da... Crnogorski oficiri sa slike NISU na Rim marširali sa obilježjima fašističke stranke, jer NISU bili fašisti. Niti tad, niti ikad kasnije.

Treće, tamo i dalje ne piše ''Crnogorski fašisti''. I Krsta Popovića i dalje na toj slici nema.
    Nevladin sektor, ili državna RTV, krivotvorenje je i dalje krivotvorenje.
    I očekivao bi čoek što ozbiljnije od jeftinog širenja još jeftinijih podvala sa još još jeftinijih adresa. To nekako više ovđe priliči, onako nausput provuć ispod žita, ali da se čuje i vidi.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

20. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Ahahahahaha ahahahahaha, e hvala ti što me lijepo nasmija Znači, i wiki, i to engleski za italijansku istoriju, je valjan izvor? Nikad više ni riječ o cdm-u, Medu, i tako to ...
    Možda mi je najsimpatičniji dio tvog objašnjenja kako Fasci (svežanj) nema nikakve veze sa fašizmom. Ajde što je simbol italijanskog fašizma bio baš taj rimski fascio (ne savez, nego svežanj, ako se ne varam liktroski). Ali primjećuješ li makar izvjesnu vezu između... fasci i fašizam

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Nisam bankar ni ekonomista, pa molim one sa foruma koji to jesu da mi pojasne je li ovo ozbiljan propust ili jenesto trivijalno sto se desava raznim bankama.

https://www.vijesti.me/v/575817?utm_..._share_counter

"Novac od zajma nigdje nije proknjižen, odnosno nije prikazan u završnom računu budžeta za bilo koju godinu, niti je evidentiran kod Investiciono razvojnog fonda koji je zajmoprimac, a godinama unazad je raspolagano sredstvima sa istog bez evidencije u sistemu državnih plaćanja", kazali su iz Ministarstva.

Iz Ministarstva navode da, "mada je tužiteljka Marija Raspopović unaprijed zaključila da nema smetnji za raspolaganje računom, na taj način javno iznoseći stav o postupku koji je u toku i samim tim prejudicirajući ishod istog", postupanje Prve banke predstavlja jasan dokaz da je račun bio otvoren nezakonito, kao i da su sve radnje u vezi sa tim računom nezakonito preduzimane.

Sent from Povrsni usputni komentator using Tapatalk
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Ahahahahaha ahahahahaha, e hvala ti što me lijepo nasmija Znači, i wiki, i to engleski za italijansku istoriju, je valjan izvor?...

A ako ti ne valja engleska wiki, evo je italijanska...

"Fasci italiani di combattimento č il nome del movimento politico fondato a Milano da Benito Mussolini il 23 marzo 1919, erede diretto del Fascio d'azione rivoluzionaria del 1915. Il 9 novembre 1921 si trasformň in Partito Nazionale Fascista."

https://it.wikipedia.org/wiki/Fasci_..._combattimento

24. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

No, neđe viđeh da Milojko dođe neke grdne milione nekom Fondu, je li postavljao ko ovđe?
    Ima i onih natpisa da longacefa fali eo više od mjesec dana, pa su neki turski antibiotici naoprasno postali lijek izbora za covid a danas nekako slučajno, kad mi članu familije otkazaše operaciju, saznajem i da nam par bolnica otkazuje program intervencija jer nemaju anestetika. Ništa, ni to?

Nikad vlast u voj zemlji ne može bit toliko crna, koliko mi jako umijemo zatvarat oči. Ma, kad bi bar naučili tako ćoravi da manje lajemo, pa bi možda bolje bilo.

26. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,823
    Thanks Thanks Received 
    5,609
    Thanked in
    2,769 Posts

A ako ti ne valja engleska wiki, evo je italijanska...

"Fasci italiani di combattimento č il nome del movimento politico fondato a Milano da Benito Mussolini il 23 marzo 1919, erede diretto del Fascio d'azione rivoluzionaria del 1915. Il 9 novembre 1921 si trasformň in Partito Nazionale Fascista."

https://it.wikipedia.org/wiki/Fasci_..._combattimento
    Hvala što si ponovio što sam ja napisao, nisi morao

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Hvala što si ponovio što sam ja napisao, nisi morao
    Nisu fašisti no je Benito Musolini

29. The Following User Says Thank You to SKOJ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    641
    Thanked in
    293 Posts

Nikad neću shvatiti kakve veze lični i ljudski kvaliteti nekoga imaju sa tim treba li ga maltretirati u javnosti. Ako je neko dobar čovjek onda ga ne treba psovati i izvlačiti mu uši, ali ako je nesoj treba?

Glupost. Bilo da se radi o Šofru, Draginji, Raoniću ili Gojku Peroviću (koga su takođe istjerali sad sa tribine, a malo će ko reći da je nesoj) - ljudi moraju da imaju pravo da se kreću u javnosti, a da im nekakvi samozvani porotnici ne sprovode suđenja na licu mjesta i vrijeđaju, ili izbacuju odavde ili odande.
    Uhapšeni Stjepčević, Vukčević, Jovićević i Novaković: Osumnjičeni za verbalni napad i prijetnje Raoniću

Nikola Stjepčević (36), Lazar Vukčević (38) i Boško Jovićević (37) i Zoran Novaković (38) uhapšeni su zbog sumnje za verbalni napad i prijetnje upućene generalnom direktoru Radio televizije Crne Gore (RTCG) Borisu Raoniću, potvrđeno je Vijestima iz Uprave policije.

Njima se na teret stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje.
    Ovo će izazvati željeni efekat, sad će Raonić moći na stadion bez ikakvih neprijatnosti.

Isto kao što Veljovića više niko ne zove prdnjavom, isto kao što je država prepala Amfilohija držeći ga šest sati u CB-u, isto kao što se Milan Knežević primirio kad su mu hapsili majku.

Sad kad su vinovnici u zatvoru, očekujem da Raonić nesmetano uđe na tribinu koju želi, sjutra na meč s Turskom? Ne?

31. The Following User Says Thank You to Nije bitno... For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,007
    Thanks Thanks Received 
    9,041
    Thanked in
    4,359 Posts

gore je uhapsiti direktora bemax arene no te sto si prebrojao.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Page 457 of 543 FirstFirst ... 357407447453454455456457458459460461467507 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)