https://m.cdm.me/drustvo/dedic-podni...rijavljivanja/
@kimmi evo jos jedan što je mrzi jer je Srpkinja
Mislim da se nismo razumjeli najbolje. Niko ne uzdize niti spusta bilo koga. Da bi uzdizao Drazu morao bih neophodno i da unizim partizane. To nisi mogao vidjeti u mojim postovima vec naprotiv priznanje partizanima kao vojsci. Uzroke nerazumjevanja i zasto nekad cujemo sta zelimo, a ne sta je receno ne bih komentarisao jer moje, a vjerujem i tvoje iskustvo pokazuje da se to zavrsi beskonacnim brojem postova nevezanih za temu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
γνῶθι σαὐτόν
https://m.cdm.me/drustvo/dedic-podni...rijavljivanja/
@kimmi evo jos jedan što je mrzi jer je Srpkinja
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Istina.
Istina je i da su električni trotinet i harley davidson prevozna sredstva na dva točka.
Dakle, iako se radi o istinitoj tvrdnji ista je u službi užasne relativizacije i banalizovanja kompleksnih ali na koncu prilično jasnih uloga vojno-političkih pokreta na teritoriji Jugoslavije u Drugom svjetskom ratu.
Nije isto strijeljati ratne zarobljenike, kolaborante, kojima je nuđena predaja i amnestija, i koji krenuše u bježaniju zajedno sa okupatorom kao i zaklati dijete jer ima pogrešno ime.
U samoj biti ustaškog i četničkog pokreta se nalazi zločinačka genocidna ideologija koja podrazumijeva istrebljenje nepoželjnih nacionalnih i vjerskih populacija i etničko čišćenje države.
Komunizam je podrazumijevao obračun sa ideološkim protivnicima i suzbijanje konkurentnih političkih grupacija, ali ne biološko uništenje bilo koje grupe po njenim urođenim osobinama.
------------------------------------------------------
Priče o tome kako su se i partizani i četnici jednako borili protiv okupatora ali su ovi prvi zajebali britanske i američke obavještajne službe (koje su inače imale konstantno svoje ljude na terenu) i tako navukli zapad da jednima otkaže a drugima usmjeri podršku je materijal za idiote.
Čitao sam veli knjigu Dražinog oficira...
Pazi sad:
Čitao sam i ja... I gledao njihove dokumentarce, pa mi jednog trena nije palo na pamet da usvajam njihova revizionistička naklapanja niti da srednjičarski zaključujem "ima tu nešto, istina je na pola puta".
Znate zašto?
Zato što sam čitao i gledao i gomilu druge građe koja je jednostavno potkrijepljena morem konkretnih materijalnih dokaza, naspram četničkih rekla-kazala naklapanja i poluistina koji su sa tim istim materijalnim dokazima u koliziji.
Nije teško sabrati 2 i 2.
Ali oće to tako, kad nakon srednjoškolskih udžbenika iz doba SFRJ i partizanskih filmova uletiš u četničke revizionističke knjige i kvazi-dokumentarce, pa misliš da si otkrio drugu(pravu?) stranu medalje, a ti prave medalje (istorije) nisi ni vidio, ni sa jedne strane.
Kakve bijele rukavice anđeli sa tobom?
Možda ti ne bi pravio razliku, ali razlike ima i to debele.
Partizani nisu sistematski masakrirali civilno stanovništvo sa ženama i đecom.
Četnici su se borili protiv okupatora 2 mjeseca 1941. i 2 mjeseca 1943.
Pri čemu su ovaj drugi put jedva prihvatili da krenu u borbu pod pritiskom saveznika nadajući se u njihovo iskrcavanje na Balkan, a istu završili sklapanjem sporazuma sa Njemcima.
Ostale 3 i po godine rata su proveli u debeloj kolaboraciji.
Stavljati ih u istu ravan sa partizanima je sprdnja.
Last edited by ASC; 06-11-21 at 13:35.
https://www.cdm.me/drustvo/druga-osn...rba-crne-gore/
koji je ovo nivo novinarstva. CdM objavi da je izdato saopstenje bez CG grba, ne provjeravajuci kod skole. Skola ih obavijesti da se radi o falsifikatu jer jos nijedno svjedocanstvo nije izdato.
Umjesto da prizna da su objavili falsifikat - CdM stavi naslov "Druga osnovna škola u Budvi izdala Izvještaj o uspjehu bez grba Crne Gore?"
Auh.
Šta sve natruća.
Pravo da ti rečem ni ne interesuje me.
Jesu li četnici ubijali "svoj" narod ? Jesu.
Jesu li ustaše ubijali "svoj" narod ? Jesu.
Jesu li partizani ubijali "svoj" narod ? Jesu.
Tu je za mene kraj svake diskusije.
***** i prvi i drugi i treći.
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Mozda nisam bio najjasniji. Nisam rekao da su partizani nekog presli vec da su dobili rat na polju marketinga u odnosu na cetnike i postali dominantniji u narodu u smislu brojnosti a i organizacije. Britanci su kako si i sam rekao imali svoje ljude na terenu i ocjenili pokazalo se ispravno da partizani imaju bolje izglede. I to je navedeno ovako u knjizi koju sam citao.
Statisticki je nemoguce da svi dobri ljudi budu u partizanima a svi losi u cetnicima. Dakle mozemo govoriti o ideologijama i nacinima njihovog upraznjavanja samo ali ne i o ljudima.
O ideologijama. Ovo gdje smo ja i ti danas je rezultat komunizma koji je pobjedio jer Milo i DPS nisu izasli iz cetnickog vec iz komunistickog šinjela. Drugo, da ne ulazimo u duhovitosti tipa kako su oni vise napravili nego sto mi mozemo prekreciti, trebalo bi da znas da komunisticki sistem i vladavina jednog covjeka ne mogu razviti ni sistem ni svijest ljudi. To se dokazalo brzinom kojom se Jugoslavija raspala i gdje smo svi mi sad koji smo bili pod komunistickim hibridima tipa DPS. Ovo sve ne cini cetnike dobrima. (Zalosno je sto si jedan od onih kojima moram ovo da napominjem). Dakle ne bi bilo lose da kao mantru 108 puta ponavljas “jak sistem se ne moze preko noci raspasti” i to ujutru i navece. Mozda onda uspijes na pravilan nacin da povezes to silno znanje koje posjedujes i razumijes moju pricu ne na “pola puta istine“ vec iznad podjela u koje vidim da si odvec duboko ogrezao da bi se nas razgovor nastavio dalje.
γνῶθι σαὐτόν
Za mene nije.
Tim prije što bi mnogi relativizatori i četnički revizionisti voljeli priču da završe na taj način.
Istom četkom preko onih koji su 4 godine bili kvislinzi, koji su tvorci zločinačkih genocidnih ideologija koje i danas truju balkanske narode i koji su klali žene i djecu i preko onih koji su bili aktivni pokret otpora i oslobodilačka vojska, i koji nisu sistematski ubijali civilno stanovništvo, i koji su na kraju stvorili koliko-toliko normalnu državu koja je pored svih mana bila najveći civilizacijski iskorak na ovim prostorima: Ne može.
Nikad tako nešto nisam ni tvrdio.
Međutim, kad pričamo o ideologijama, komunisti su iza sebe i pored zločina ostavili i materijalna dostignuća i ideale koji i dalje imaju vrijednost, a četnici i ustaše samo otrov.
Last edited by ASC; 05-11-21 at 19:06.
https://m.cdm.me/drustvo/svada-radul...bitango-jedna/
Apsolutna podrska za Branka jes da je dileja Ali ovi taksisti idu na..... Svakome , ko da je njihovo sve
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
Uvijek sam se pitala o kakvim je to udbaskim uljezima govorio Slavko Perovic? Koga je sve to prozivao?
Zaista nemam pojma ko mu je rasturio iznutra pokret i savez...
Zna li ko?
Ili, nema veze, pokazace vrijeme ili oni sami sebe..
Hvala Lepo
Evo nesto sto pominjem godinu dana.
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...dnom-ponudjacu
Ajde sto je tender bio namjesten, ali daje i ostalima koliko su jednake sanse, i kako nije bilo opasno suprostaviti se.
Prijeceno clanovima komisije, ukrao se milion eura, nije sve ni isporuceno.
I onda neko dodje ovdje i pise kako nema vise kapitalnih investicija....
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Uopste nije istina, drugi i treci su stali na stranu okupatora , nabroj njihove bitke koje su vodili protiv okupatora a sigurno mozes da nabrojis bitke koje su vodili protiv prvih koje si naveo tako da nije bio gradjanski rat nego rat jednih protiv okupatora i lokalnih pomagaca
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Ja ne pričam o borbu protiv okupatora , pričam o građanskom ratu koji se dešavao u toku drugog svjetskog rata.
I što je najgora stvar , većinom je stradao nedužni narod.
Sve tri strane imaju krvave ruke od takvog činjenja.
Mogu i navesti dva primjera , majčin daljnji rođak bio je u četnicima , sa svojim odredom je pobio sve u svom selu za koje je znao da kriju partizane.
Moj dva pretka , jedan je bio u partizanima , drugi u četnicima , braća.
Prvi bio na Sutjesci , Neretvi itd. , drugi bio sreski pravnik , nikad pušku u ruke uzeo nije , agitovao za kralja i otadžbinu i za četnički pokret.
Neđe krajem 45-e ovaj što je bio u partizanima ubio je brata što je agitovao za četnike i još sedmoricu iz sela što su krili četnike.
A ovakvih priča na sve tri strane imaš koliko hoćeš.
Gade mi se i prvi i drugi i treći.
***** odvratna.
Kamo sreće da im se sjeme davno zatrlo.
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
U stvari, meni nije jasno ni za nadziranje gradjana i otkud to, tek onako.. ili mi nemamo pojma sta se desava...
kao sto ne razumijem one "tajne" zatvorene sjednice, a taman da cujemo sta odbori to rade, zakljucuju, a radi se o nama - obicnom narodu CG.. Kao da su oni pozvani da nam precutkuju sta planiraju i rade preko funkcija koje placa narod. Stvarno se ponasaju kao da su gradjani maloljetni ili sta vec.
Jel to po Ustavu normala? Ako neko zna zasto su oni posebni i mogu da znaju sve (pa i oni sto slusaju na po uva i prenose ovdje, kao nekad neki iz prethodne vlasti), a mi ostali eto pojma nemamo..
Jeste da znamo za Djidove Nove klase, ali da to toliko traje, e zaista.. Sve isto decenijama (vjerovatno i duze).. Privilegovani.
Ko zna sta se cini.. boh.
Hvala Lepo
Zar nema topic o partizanima, četnicima i ostalim pokretima i temama koje nikakve veze sa aktuelnim momentom nemaju.
Ima li danas snage koja je komunistička? Ima li četnika pravih, sem onih karikaturalnih budala?
Ima li iko u ovu državu da propagira komunizam? O čemu pričate vi ljudi? O kakvim idealima? Jugoslovenstva, državnom vlasništvu i jednopartijskom sistemu sa praćem dobro poznatom slobodom govora i mišljenja. Ili prozapadno orjentisanim četnicima kojima su ideal Amerika i Velika Britanija, a ne podnose komuniste (ajde da rečemo Kinu i simbol nekakve istočne snage SSSRa.... Rusiju)?
Kod nas je sve izopačeno, ovi brane tekovine komunista uz Krsta, privatne firme na tuđa imena i pune džepove, a ovi drugi brane majčicu Rusiju od uticaja trulog Zapada.
Svanuće nam kad narod ukapira ko ga vuče za nos i maže mu oči "velikim", a u suštini praznim, pričama.
Al to se neće desiti dok nam je glavna priča o partizanima i četnicima i glupostima koje nam uvaljuju.
Veliki Đinđić
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Milošević je obavijestio nadležne i da su dva člana međuresorskog tima izjavili da im je bilo prijećeno tokom provjere, da su analizom dokumentacije utvrdili neslaganje broja traženih, planiranih i isporučenih kamera, da se više puta mijenjao tender da bi se, kako se vjeruje, na kraju prilagodio samo jednom ponuđaču, i to onome koji se od 2016. godine do kraja prošle godine na skoro svim tenderima MUP- a javljao kao jedini ponuđač.
Jel ovo za čuveni Čikom?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Koliko ja znam nije Cikom radio nabavku kamera.
još prije 17-18 god dok sam radio za jednu security firmu smo pripremali dokumentaciju za tender(izraelska oprema je bila u pitanju ako se dobro sjećam) ali ništa od toga nije bilo
She is only here to annoy herself!
Ne reci dva puta. Tender je dobilo nekoliko firmi od kojih je jedna Cikom. Mislim da je nosioc posla bila Saga CG, dio firme SAGA iz Beograda.
Dje se pojave jedni, pojave se i drugi zajedno, skoro pa uvijek. Inace je Sagu u CG doveo Cikom i od tad 60% poslova sa drzavom dobiju ili jedni ili drugi.
A uvijek su jedni podizvodjaci drugima. Pa mozes da ih gledas kao jednog ponudjaca bez problema
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Izgleda da partijski aktivisti znaju razlog za nadziranje naroda pa im je normalno da se to radi, a mi obican narod nemamo pojma zasto? Sto je to narod opasan pa ga vlasti (izabrani od naroda i na narodnom budzetu) moraju nadzirati kao tutori?
Sto li je u pitanju.. Nije valjda da je razlog najezda nekih vanzemaljaca pa da razdijele ko je human a ko je nije?
Zbog javnih klupa od 30e (kineske su jeftinije) se ne daje 5 miliona .. Niko nije lud da mu takvi razlozi mogu "proc" kroz razum..
Ili? U stvari, koliko nenormalnosti i u novoj nametnutoj "normalnosti", ko zna...
Sve se vise distanciraju privilegovani od obicnog naroda, ne samo moci, silom, privilegijama, vec i sa nekim info (zatvorene sjednice - kako kazu), o kojim mi obican narod nemamo pojma. Samo se servira - i to je to. Bas "demokratski". Ionako, demokratija u svom osnivanju je definisana kao jednakost u eliti, ne u narodu.
Hvala Lepo
Za 90% forumasa se zna kojoj ideologiji pripadaju ali drago mi je sto vidim i ostale koji su izasli iz ormana i koji su na pricu gradjanisti a relativizuje se cetnicki pokret i zlocini. Naravno, glasaju trenutnu vlast.Jos jednom se ispostavilo tacnim da se odje glasa iskljucivo po nacionalnom kljucu, dokle vise foliranja dragi moji
Trenutnu Vladu glasaju Srbi i mozda 5% Crnogoraca jer misle Ura ce nas izvuci iz govvana(oce .!. Jer su klasicni izdajnici i opet bi formirali vlast sa Demohriscanima i Demokratama) , mi ostali drugu stranu i sva je prilika da cemo se uskoro opet prebrojati
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Šta očekivati od ljudi koji se bave politikom već sa rade kalupe ibukalupljuju druge...
Smiješno, jadno i žalosno.
Poslato sa kornjo komunikatora Z Fold 3
There are currently 15 users browsing this thread. (0 members and 15 guests)
Bookmarks