Postoje i u Srbiji bolnice za takve. Ali samo za drzavljane Srbije. Nije bitno ko se gde odjavio i gde zivi vec ciji je drzavljanin. Senija Roganovic je drzavljanin Crne Gore i stoga ona zdravstveno osiguranje ostvaruje u drzavi ciji je drzavljanin. Ako ga nema medicinske usluge joj placa maticna drzava. Pitajte vasu vlast zasto ne izmiruje obaveze prema sopstvenim drzavljanima.
haha Prezaliti nikad nece nezavisnost...
Kralju, OK je da naplatite sto je vase, ali se moraju znati neke granice do kojih se moze, odnosno koje se metode koriste jer se u suprotnom izjednacavate sa onim sljamom kriminalnim sto sto batine i otimacinu koristi za naplatu duga.
A ne brini se, tako kad vidimo sa kim smo zamalo ostali u zajednicu tacno da coek svaki dan slavi Nezavisnost!![]()
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
To onda nijesu "takve" bolnice. Prochitaj malo bolje sto sam napisala.
Netacno. Da li osoba ima pravo na ljekarsko osiguranje nema veze sa drzavljanstvom, vec sa nechim drugim. Ajde malo prouchi materiju pa onda prosipaj pamet.Originally Posted by Lost in Space
Opet netachno. Osoba moze biti drzavljanin Crne Gore, biti zaposlena u Srbiji, i imati ljekarsko osiguranje u Srbiji. Ljerkarsko osiguranje uplacuje ili pojedinac ili firma za koju pojedinac radi. I nema veze sa drzavljanstvom. Sem mozda u $evernoj Koreji. I u tvom mozgu.Originally Posted by Lost in Space
Osoba iz priche je ochigledno socijalni sluchaj. Pojma o njoj i njenom zivotu nemash sem cinjenice da se preziva Roganovic i da je rodjena i odredjeni dio zivota provela u Crnoj Gori. To ti je dovoljno da prosto uzivas u njenim mukama.
Narode, kako se moze provjeriti da li je ovaj slucaj zaista istinit? Provjerit da li zaista ne daju bebu roditeljima i, ukoliko je to tacno, provjerit razloge zbog kojih je beba zadrzana?
Ukoliko je ova pricha zaista istinita, trebalo bi obavjestiti medjunarodnu javnost. Da ta vijest prodje kroz par zapadnih medija.
stvarno ne mogu da vjerujem da postoji neko ko kaze da je u redu da se BEBA drzi kao zalog da ce neko platiti dug!!!!
Ej,bre,to je zivo bice!
Zanima me da li ova gospoda iz Srbije koji ovdje ljetuju pa vele sve placaju (ka da neko dzabe ljetuje idje na svijetu) kad imaju zdravstveni problem ostaju kao taoci u bolnicama dok se ne plate troshkovi!!!
Postoji nachin da se to regulishe i uredi zakonskim putem i svako treba da plati zdravstvenu uslugu,ma gdje je dobio,ali jednu tek rodjenu bebicu ostaviti ka u zalagaonicu,to je kriminal i treba da se stide ti humanisti!!!
Inache,josh me zanima,ako se sluchajno nekom nesrecniku dogodi saobracajni udes u Srbiji,dok je na proputovanju,pa se odrade operacije koje su mu spasile zivot,da li cenjeni forumash LOST IN SPACE smatra da treba dozivotno da zivi u toj bolnici jer je zaboga strani drzavljanin i nema novca da plati potrazivanje od desetak hiljada eura???
Strashno
kod nas je sada u Srbiji isto kao u tvojoj USA. Nijedna bolnica u Srbiji nece odbiti da primi pacijenta no , nakon kraja lecenja trazice da pacijent ispostavi zdravstveno osiguranje ili plati pune bolnicke troskove.
Posto ti ne smeta takav sistem u Americi ne vidim zasto bi ti smetao u Srbiji. Ili bi mozda i dalje da ste nezavisni , ali o nasemu trosku? Da ono sto je vase bude vase, a ono sto je nase da kao i dosad, zajednicki delimo?
E tome je konacno dosao kraj.
moram priznati da je Kurir prilichno sumnjiv izvor informacija,po mom ubjedjenju, ali prosto vjerujem da ovako neshto moze biti istina ,jer govorimo o Srbiji koju potresaju afere oko prodaje beba (ne jedne nego desetine) a roditeljima data smrtovnica, unazad 15 -tak godina,takodje ,ne tako davno razotkrila se afera trgovine izmedju pogrebnog preduzeca i bolnice koja je "obezbjedjivala" mushterije navedenom preduzecu...skoro da ne mogu da povjerujem da se tako neshto moze dogoditi u civilizovanom svijetu!
Ovo bi josh bila i jedna "ljepsha" stvar u moru grozota koje chujemo!![]()
samo vi spremite novce kad dolazite u srbiju , i nista ne brinite.
ako smo braca - nisu nam kese sestre.
nego mene zanima, kad ste se jedva otresli mrskih Srba i mrske Srbije sto i dalje kod nas dolazite?
Sto se ne lecite u Tirani, Pristini, Djakovici, Sarajevu, Splitu, Dubrovniku, Zagrebu?
Dje sam ja to dovela u pitanje? Dje sam ja rekla da pacijent nije odgovaran za troskove svog lijechenja ukoliko nema osiguranje i ukoliko zavrshi u bolnici koja ne pruza besplatne medicinske usluge?
Postoje neki civilizovani nachini na koji se te usluge naplacuju od pacijenata. A ti bi izgleda uveo u praksu da se ziva bica ostavljaju kao zalog.
U Americi ljekarsko osiguranje nema veze sa drzavljstvom. Milioni americkih drzavljana nemaju ljekarsko osiguranje. U isto vrijeme, na stotine hiljada stranih studenata koji se u ovoj zemlji nalaze da tkz. privremenoj vizi imaju ljekarsko osiguranje.Originally Posted by Lost in Space
Toliko si zaslijepio od bijesa i mrznje, da si potpuno izgubio kontakt sa realnoscu. Pojma nemash sto prichash.
Ja sam privremeno u Americi (studentska viza) i imam njihovo zdravstveno osiguranje koje me pokriva kad moram do bolnice.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Ja vjerujem da je beba zadrzana u bolnici. Medjutim, zaista mi je tesko povjerovati da su je zadrzali iz razloga koji su navedeni. Sve nesto mislim da su u pitanju neki drugi razlozi. Pa dje se josh ljudska bica zadrzavaju u bolnicama radi neplacenih bolnickih troskova?
Sreca tvoja da ode u Ameriku na studije i da ti ovaj izgublljeni u svemiru nije doktor jer bi morao bi ostavit neki organ kao zalog. Ili bi te cijelog zadrzali.Originally Posted by shrek
![]()
a nije bilo dzabe nanooo, nije mi dzabe ni u CG jer placam zdravstveno osiguranje svakog mjeseca.
mozda je papirologija bila laksa, tj lijechis se u srbiji a CG to na kraju refundira, a da prije toga ne moraju da te uzmu za taoca.
ps. sad ce te si vi osamostalit od kosova![]()
odlicno znam sto govorim. sisali ste sisu srbijanske majke vise od 80 godina, a gledali ste je ko macehu . ja sam srecan sto je konacno sa tom praksom zavrseno i sto vise ne mozete da parazitirate i da nas muzete .
srecan sam sto je konacno povucena granica izmedju vas i nas, sto konacno vise ne moramo da dajemo svoj novac za crnu goru a da za uzvrat od vas dobijamo mrznju i prezir.
10 godina su moj otac, majka, stric i ostala rodbina i prijatelji davali 5% od plate za Crnu Goru. Preko 50% svega u Crnoj Gori je napravljeno nasim parama. Skoro svi hoteli na primorju posle zemljotresa su izgradjeni nasim novcem. I sta mi imamo od toga? Da li smo imali makar na jedno letovanje 5% popusta? Da li ste makar na jednu zgradu ili fabriku koja je podignuta nasim parama stavili neku tablu zahvalnosti ili bilo sta slicno? Ne, nego nas mrzite i prezirete sto 90tih vise nismo mogli da dajemo kao pre toga.
Klasicno ponasanje sponzoruse koja je sa momkom sve dotle dokle on ima novca da finansira njen raskalasan zivot, a od trenutka kad on to nije vise sposoban - ona ga ostavlja
E vidis meni je drago sto smo takvih parazita resili....
Sto ce se 5% od nasih plata , mesto u Crnu Goru ubuduce ulagati u nasu Srbiju.
Makanja je propuštio crtani sinoć, pa bi u ljutini da se igra velikijeh Srba.
imam 30 godina decicevidim da mojim argumentima nemate sta dodati pa ste krenuli sa licnim prozivkama
uzivajte decaci...
I mene isto, no mi vas je ža' što ste čekali toliko.Originally Posted by Lost In Space
Eh te svetosavske bajke.
Jedine bajke koje su proglašene za pravu istoriju.
Kurir, 09. feb 2007.
-------------------------------
SLOBODAN
Posle pisanja Kurira, beba Senije Roganović juče "oslobođena" iz beogradskog Instituta za neonatologiju, na kom je držana dva meseca
BEOGRAD - Posle pisanja Kurira, sin Senije Roganović "oslobođen" je juče iz Instituta za neonatologiju, na kom je držan skoro dva meseca, jer roditelji nisu mogli da plate troškove porođaja. Majka je konačno mogla da drži u rukama svoga Žarka. Podsećamo da se Senija porodila 15. decembra, u osmom mesecu trudnoće, a da je beba kao nedonošče prebačena u Institut za neonatologiju.
Od tada pa sve do jučerašnjeg dana majka gotovo da nije videla dete. Kako nam je rekla, nisu hteli da joj daju bebu dok ne plati troškove od 500.000 dinara. Posle silnih neprospavanih noći, Seniji se juče vratio osmeh na lice.
- Kad sam čula da će mi vratiti dete, prvi put sam normalno spavala. Sanjala sam kako držim svoje čedo - kaže majka, koja je u poslednja dva meseca bila na sedativima i od brige smršala 15 kilograma. Ona ističe da su se veselili kad su dobili lepe vesti, ali da će tek napraviti feštu.
- Žao mi je samo što sada neću moći da dojim dete, jer sam u međuvremenu izgubila mleko - ističe Senija.
Međutim, ni tokom jučerašnjeg dana nije baš sve išlo glatko. Lica Senije i njenih rođaka prekrila je briga i neizvesnost jer čekanju ispred Trećeg odeljenja ovog Instituta kao da nije bilo kraja. Prvo se pojavila izvesna doktorka Ranković, koja je zatražila od novinara da se obrate PR službi i obavestila ih da ne mogu tu čekaju. Ali, reporteri Kurira ipak su ostali u čekaonici, kao "prijatelji porodice".
Posle pola sata ponovo se pojavila doktorka, da kaže kako samo čekaju da dete nahrane i izmere. Kako su sati prolazili, rođaci su od muke počeli da se šale: "Sad mi je jasno zašto je ovoliki račun. Dete ima dobar apetit!" I taman kad su pomisli da je došao red na njih, saopštavaju im da se pokvario štampač i da ne mogu da odštampaju otpusnu listu. S nevericom su ispratili ovu vest. Uplašili su se da će opet morati da se vrate kući bez deteta.
Tek oko 14 časova, kad je stigla načelnica zdravstvene inspekcije Dana Mihajlović, stvar je i papirološki razrešena, a Senija je otišla po dete. Nije skidala pogled sa svog sina Žarka i odmah požurila da se vrati kući u Novu Pazovu, gde je čekao suprug, koji je ostao da zagreje kuću.
Reči hvale
- Puno hvala Ministarstvu zdravlja i načelnici Dani Mihajlović, koja nas je najljubaznije primila i pomagala da se reši ova situacija. Takođe bih se zahvalila i Kuriru, bez čijeg pisanja ne znam šta bi se desilo - naglasila je Senija Roganović, sela u auto i krenula put Nove Pazove. Sa druge strane, nadležni u Institutu nisu hteli da daju izjave, jer su smatrali da je tekst koji je Kurir objavio u prethodnom broju nekorektan.
M. LAĐEVIĆ
Last edited by Hari Krisna; 09-02-07 at 11:02.
nema toga u srbiju
tj. nema vise sad kad su se osamostalili, to je bilo zbog CG jer smo im bili teret pa su prodavali djecu
sad su se transformisali pa samo kradu djecu
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks