Page 707 of 1249 FirstFirst ... 2076076576977037047057067077087097107117177578071207 ... LastLast
Results 17,651 to 17,675 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by technus View Post
    Što nije potpisa' da odbija da izvrši i preporuku Vijeća i obavezujuće uputstvo Premijera, čak je i Dritan (koordinator službi bezbjednosti) bio za taj plan, nego ovako "nit' vino, nit voda", tip oće što manje odgovornosti.
    Vidi se da je nesposoban, ne želi da preuzme nikakvu odgovornost, ne prati procedure, a oće da je na čelo MUP-a, da ima skrupula sam bi reka' nisam ja za ovo.
    Ok, da li bi ti prihvatio da odgovaraš da se desilo neko sr*nje na CT, da je Joanikiju falila dlaka sa glave, da je neko od ovih bukača nastradao? Da li bi rizikovao da prihvatiš tu odgovornost i ako si uradio sve u svojoj moći i zakonskom ovlašćenju da predstaviš Zdravku da je do toga moglo doći? Nije to rizik vrijedan fotelje vjeruj mi..
    Samo, što opet primjećujem da se targetira samo jedan činilac u ovoj priči a bilo ih je više.. Pokušaj sa širom slikom i shvatićeš koliko su sreće imali.. Ajde, na kraju krajeva sve je prošlo ok ali da li na sledeći krizni menadžment treba da se uzdaju na sreću i princip idemo pa što bude?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

Technus fino pita čini mi se drugi put. Zašto nije potpisao da ne prihvata. Pa naveo sve razloge. Već samo neće i gotovo.

Sent from my KB2003 using Tapatalk

3. The Following User Says Thank You to dontigar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by skostic View Post
    Samo me zanima jesu li uzeli u obzir scenario, dje se otkazuje ustolicenje a nakon toga druga strana krece put Cetinja !? Bas me zanima procjena kako bi to sprijecili i sta bi se onda izdesavalo.

Realno, imali bi sukobe na sve strane, opsti haos, neminovan pad vlade itd...

Ovo je bukvalno moralo da se odradi, ceremonija je morala kako god da se desi.
    Ceremonija kao ceremonija je morala da se desi, samo što je tu crkva trebala da uskoči kao neko ko ima veliki broj vjernika i ljudi koji je poštuju da spušti tenzije malo.. Ali bojim se da je tu politika bila iznad vjere i dobijamo ovo što smo dobili.. Vlada se definitivno zapetljala kao pile u kučine sa ovim akrobacijama na nivou premijer-mup-vojska, zdravko-dritan, a moguće je da će i ambasade pokušati da svojim uticajem doddatno zakomplikuju situaciju.. DF je gladan i riče, Demokrate se igraju gluvih telefona sa obavještenjima čuj mene fb statusima.. Neko sr*nje je neminovno..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Pročitah ovaj tekst u Vijestima.

Sad će svako ds izvlačio dio koji ide u prilog njegovim tezama, pa ajde se i ja pridružim tom trendu.

Prvo...

Plan je, kao što sam i čuo i pisao ođe, predviđao da se ide autobusima magistralom i da bi to značilo da na put ide oko 300 ljudi.

Na tome se insistiralo od samog početka, a zamislite tog ministra MUPa ili direktora policije koji bi rekao "ok idemo" u situaciji đe je na Belvederu naoružan narod koji puca iz automatskih pušaka i gore na onim uzvišenjima ima MK. Moram se zapitat za Zdravkovo mentalno zdravlje ako je bio naredio takav proboj. Neka je Sergej odbio i svaka mu čast. Tim činom je sačuvao mir u Crnoj Gori. Veća su za to muda bila potrebna nego za prihvatanje naređenja, da se ne lažemo. A o pameti i hladnokrvnosti da ne pričamo.

Zamislite da smo imali dva klimoglavca, dvije osobe koje "slušaju glas crkve" i da se krenulo preko Belvedera? Jeste li svjesni do kakvih govana je moglo doći.

Da je to bio sulud plan potvrđuje se što su na kraju i te sulude glave prihvatile rezervni plan da idu helikopterom.

Na kraju, samo bih ponovio da one lude glave na Belvederu smatram fanaticima isto kao i ona civilna lica koja su bila spremna da idu da "čiste put" da crkva prođe.

Toliko od mene.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Sad ti se javilo da Krivokapić nije u vinklo?

Ozbiljno, tek sad?

Nisi znao? Nije bilo baš nikakvih indicija? Nije bilo dostupnih informacija?

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
    In vino veritas

6. The Following 2 Users Say Thank You to johnny bravo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Odbijanje proboja, odlaganje ceremonije za drugi datum ili premještanje u PG dovodi do deeskalacije situacije. Evo i način na koji je završena je bolja opcija.

Proboj barikada uz žrtve da bi srpski popovi ušli u Cetinjski manastir vodi u građanski rat na teritoriji cijele države.

Ali lijepo da znamo da je uvođenje SPC u Cetinje veći vitalni značaj od spriječavanja eskalacije nasilja.

Ne, odlaganje, a još više premještanje cereminije ne bi dovelo do deeskalacije nasilja, već nasuprot, dovelo bi do onoga što dolje spominješ, do gradjanskog rata na čitavoj teritoriji.

Evo nekoliko forumaša (ja prvi znam ekipu iz Nk koja se spremila da ide dolje) je govorilo o ljudima koje znaju i koji se spremaju za obračun, nego toliko usko posmatrate na samo jedan faktor jednačine, da vam promiče komplet šira slika.
    Forever young, i want to be forever young

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by dontigar View Post
    Technus fino pita čini mi se drugi put. Zašto nije potpisao da ne prihvata. Pa naveo sve razloge. Već samo neće i gotovo.

Sent from my KB2003 using Tapatalk
    Zato što ima pravo da ne potipiše, isto tako za to može da odgovara ali ste se i ti i tehnus uvatili za najmanje bitnu stvar u čitavoj toj priči.. Dokument je samo uvod za nešto drugo kako je krenulo

Thanks Thanks Given 
    6,974
    Thanks Thanks Received 
    690
    Thanked in
    402 Posts

Odbijanje proboja, odlaganje ceremonije za drugi datum ili premještanje u PG dovodi do deeskalacije situacije. Evo i način na koji je završena je bolja opcija.

Proboj barikada uz žrtve da bi srpski popovi ušli u Cetinjski manastir vodi u građanski rat na teritoriji cijele države.

Ali lijepo da znamo da je uvođenje SPC u Cetinje veći vitalni značaj od spriječavanja eskalacije nasilja.
    Naravno da je bolja opcija ovako kako je zavrseno, niko nece zrtve. SPC je bila samo povod za ovaj put, sledeci bi bilo nesto drugo.
    Ali da drzava kapitulira pred prijetnjama i otkaze sve dje bi bio kraj? Imali bi Veljoviceve paravojne formacije koje bi kao krtice iskakale dok na kraju ne bi mnogo krvi palo.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Ja sam dao primer… koji nije daleko od toga da se desi…

Neko nekad skupi muda i potpise nalog za privodjenje Mila Djukanovica, njegove pristalice blokiraju deo gde se on nalazi, barikade i cuda… sve isto kao na CT…

Hocemo odloziti privodjenje?

Za ove koji zasfupaju drugu stranu u gornji primer unesto Milo Djukanovic upisati Andrija Mandic npr.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Ne, odlaganje, a još više premještanje cereminije ne bi dovelo do deeskalacije nasilja, već nasuprot, dovelo bi do onoga što dolje spominješ, do gradjanskog rata na čitavoj teritoriji.

Evo nekoliko forumaša (ja prvi znam ekipu iz Nk koja se spremila da ide dolje) je govorilo o ljudima koje znaju i koji se spremaju za obračun, nego toliko usko posmatrate na samo jedan faktor jednačine, da vam promiče komplet šira slika.
    Tu ljudi bi ostali đe jesu, da im patrijarh i mitropolit kažu da sjede sa mirom i ne traže đavola. Pa da se okupe u nekim normalnim okolnostima.
    No su patrijarh i mitropolit rekli da će oni na Cetinje pješke ako treba, pa kud puklo.

Nemamo dalje o čemu da razglabamo.

12. The Following 5 Users Say Thank You to ASC For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    508
    Thanks Thanks Received 
    366
    Thanked in
    233 Posts

Tu ljudi bi ostali đe jesu, da im patrijarh i mitropolit kažu da sjede sa mirom i ne traže đavola. Pa da se okupe u nekim normalnim okolnostima.
    No su patrijarh i mitropolit rekli da će oni na Cetinje pješke ako treba, pa kud puklo.

https://www.facebook.com/10859709282...8401368986968/

Mirno, to su ti mirni protesti. Hahahah

14. The Following 3 Users Say Thank You to skostic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    977
    Thanked in
    577 Posts

Vec sam napisao na drugu temu, svako ima neki svoj stav od kojeg ne odustaje, suludo je bilo sta vise reci o ovoj temi, sacekajmo konacan izvjestaj pa cemo vidjeti sta je bilo, kako je moglo da bude i koje su opcije bile...

Thanks Thanks Given 
    1,239
    Thanks Thanks Received 
    1,671
    Thanked in
    906 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...strazni-zatvor

Šokiran sam, ogromno iznenađenje.

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

Quote Originally Posted by zaro View Post
    Ja sam dao primer… koji nije daleko od toga da se desi…

Neko nekad skupi muda i potpise nalog za privodjenje Mila Djukanovica, njegove pristalice blokiraju deo gde se on nalazi, barikade i cuda… sve isto kao na CT…

Hocemo odloziti privodjenje?

Za ove koji zasfupaju drugu stranu u gornji primer unesto Milo Djukanovic upisati Andrija Mandic npr.

Bilo je toga za Mandića i Kneževića za državni udar i pritvor. Pa donese VDT Stanković odluku gdje preinači odluku SDT Katnića da se isti hapse kako bi se spustile tenzije. Jer su najavili branit se etc...

Dakle, ne bi bilo prvi put

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ok, da li bi ti prihvatio da odgovaraš da se desilo neko sr*nje na CT, da je Joanikiju falila dlaka sa glave, da je neko od ovih bukača nastradao? Da li bi rizikovao da prihvatiš tu odgovornost i ako si uradio sve u svojoj moći i zakonskom ovlašćenju da predstaviš Zdravku da je do toga moglo doći? Nije to rizik vrijedan fotelje vjeruj mi..
    Samo, što opet primjećujem da se targetira samo jedan činilac u ovoj priči a bilo ih je više.. Pokušaj sa širom slikom i shvatićeš koliko su sreće imali.. Ajde, na kraju krajeva sve je prošlo ok ali da li na sledeći krizni menadžment treba da se uzdaju na sreću i princip idemo pa što bude?
    Vidi, zašto onda nije potpisao (da bude i zvanično zabilježeno) da ne želi da postupi ni po preporuci Vijeća ni po upustvu Premijera i da kaže "ovo je moja odluka, zvanično sam iza nje, ja sam svoje reka' pa vi vidite šta ćete i kako ćete", nego ovako ka' Filip "Andol" Nemušti, nit odmaže nit pomaže.
    Nego, pitanje onda ko bi preuzeo odgovornost za njegovu odluku i da je na njoj ostalo, a da su grupacije iz cijele CG (ka što već rekoh, ja znam za ove iz NK) krenule put CT na obračun?
    Ili drugi scenario, ko bi bio odgovoran eto da je ostalo na toj odluci, da se ceremonija preselila, CT se razišlo i onda u roku od par dana ili nedelja, nebitno već, u situaciji dje je država pokazal totalni krah i nemoć da se obračuna sa par stotina ekstremista koji su joj blokirali čitav jedan grad, to da povod i ohrabrenje da to isto rade i neke druge grupacije (a znamo da ih ne fali ni na koju stranu)isto desi po raznim krajevima CG?
    Da li bi i tada to bila dobra odluka?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    349
    Thanked in
    180 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Bilo je toga za Mandića i Kneževića za državni udar i pritvor. Pa donese VDT Stanković odluku gdje preinači odluku SDT Katnića da se isti hapse kako bi se spustile tenzije. Jer su najavili branit se etc...

Dakle, ne bi bilo prvi put
    Toliko o njihovoj ozbiljnosti, samom predmetu i svemu ostalom

Pricam hipoteticki o tome da nekad bude neko ozbiljan na toj poziciji…

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Da, ostala bi većina, ali ova manjina (bar za NK sam siguran) ne bi ni po kojem osnovu.
    Čini mi se da ne poznaješ dovoljno mentalitet našeg naroda?

Quote Originally Posted by joni View Post
    Ne staj više ispred ogledala

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Što bi reka' jedan kolega, "šta je problem, ljudi malo "šenluče", vesele se, koja je greda".

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Vidi, zašto onda nije potpisao (da bude i zvanično zabilježeno) da ne želi da postupi ni po preporuci Vijeća ni po upustvu Premijera i da kaže "ovo je moja odluka, zvanično sam iza nje, ja sam svoje reka' pa vi vidite šta ćete i kako ćete", nego ovako ka' Filip "Andol" Nemušti, nit odmaže nit pomaže.
    Nego, pitanje onda ko bi preuzeo odgovornost za njegovu odluku i da je na njoj ostalo, a da su grupacije iz cijele CG (ka što već rekoh, ja znam za ove iz NK) krenule put CT na obračun?
    Ili drugi scenario, ko bi bio odgovoran eto da je ostalo na toj odluci, da se ceremonija preselila, CT se razišlo i onda u roku od par dana ili nedelja, nebitno već, u situaciji dje je država pokazal totalni krah i nemoć da se obračuna sa par stotina ekstremista koji su joj blokirali čitav jedan grad, to da povod i ohrabrenje da to isto rade i neke druge grupacije (a znamo da ih ne fali ni na koju stranu)isto desi po raznim krajevima CG?
    Da li bi i tada to bila dobra odluka?
    Majstore, ajde malo razmisli ponekad.

Napišu mu nešto na papir i kažu potpiši.
    Šta znači taj papir? Misliš da je Sergej baš tolika pizda da neće potvrditi da je odbio naređenje?

Zamisli da je Sergej napisao "odbijam da izvršim nalog premijera da se obezbijedi da autobusi sa 300+ ljudi i sveštenstva moraju proći na Cetinje preko Belvedera, jer su gore na barikadama ljudi sa automatskim puškama i molotovljevim koktelima, jer smatram da je rizik preveliki i da može doći do žrtava ali da premijer smatra da je to manje bitno i da moram da postupim po naređenju"

I kaže evo ja potpisujem, a ajde sad i ti Zdravko potpiši pored mene. Bil ti ista priča bila?

22. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,421
    Thanks Thanks Received 
    4,797
    Thanked in
    2,456 Posts

Quote Originally Posted by zaro View Post
    Toliko o njihovoj ozbiljnosti, samom predmetu i svemu ostalom

Pricam hipoteticki o tome da nekad bude neko ozbiljan na toj poziciji…
    Utoliko gore po činjenice. Kapiram...

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ne bi trebalo.
    Ali posao ministarstva i bezbjednosnih službi je da se ne dodje u tu situaciju.
    Nije njihov posao samo represivno djelovanje i probijanje blokada, već i preventiva.
    Mjesec dana se priča o ovom dogadjaju, znalo se da može biti pičvajza, a na kraju se ipak desi da grad bude blokiran od ekstremista.
    Privodili su neke likove zbog poručenih majica, a na skup su im došle grupe sa gas maskama, molotovljevim koktelima, dinamitom i vatrenim oružjem.

Ima li tu neke odgovornosti onih koji vode bezbjednosni sektor?

Ali ajd i to, nego hoće li biti hapšenja i privodjenja, makar za narušavanje javnog reda i mira?
    Ili ne mogu da identifikuju počinioce?
    Ili je bezbjednosna preporuka i u vezi toga negativna?

Ako je sve to tako, onda se mogu brzo očekivati novi krizni momenti, gdje će se Zdravko opet uzdati u andjele i milost božju, umjesto u državni aparat i službe.

25. The Following 2 Users Say Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Šta znači taj papir? Misliš da je Sergej baš tolika pizda da neće potvrditi da je odbio naređenje?

Zamisli da je Sergej napisao "odbijam da izvršim nalog premijera da se obezbijedi da autobusi sa 300+ ljudi i sveštenstva moraju proći na Cetinje preko Belvedera, jer su gore na barikadama ljudi sa automatskim puškama i molotovljevim koktelima, jer smatram da je rizik preveliki i da može doći do žrtava ali da premijer smatra da je to manje bitno i da moram da postupim po naređenju"

I kaže evo ja potpisujem, a ajde sad i ti Zdravko potpiši pored mene. Bil ti ista priča bila?

Naravno da ne bi, koliko god ja smatrao njegovu odluku pogrešnom (nemoć države, velika mogućnost istih i gorih incidenata kroz čitavu CG, dolazak usijanih glava na CT na obračun, da se ne ponavljam), tu bi pokazao karakter i da stoji iza svoje odluke, a ovako je tip mislio da se ogradio od bilo kakve odgovornosti, nije potpisa' ni akciju, niti je potpisa da odbija akciju, ono "radite šta oćete, samo da mene glava ne boli".
    Očigledno je da tip nema "herca", snage ni odlučnosti da vodi taj mnogo važan resor, jednostavno je nesposoban.
    Da vas preduhitrim, ako mislite da ne to zbog URA-e, što se mene tiče neka predlože drugog kandidata, ionako je čitav bezbjednosni aparat u njihovim rukama, ali da ne bude neki nesposobnjaković poput ovoga i koji je spreman da dobro pročisti bezbjednosni aparat od repova prošlog režima.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Naravno da ne bi, koliko god ja smatrao njegovu odluku pogrešnom (nemoć države, velika mogućnost istih i gorih incidenata kroz čitavu CG, dolazak usijanih glava na CT na obračun, da se ne ponavljam), tu bi pokazao karakter i da stoji iza svoje odluke, a ovako je tip mislio da se ogradio od bilo kakve odgovornosti, nije potpisa' ni akciju, niti je potpisa da odbija akciju, ono "radite šta oćete, samo da mene glava ne boli".
    Očigledno je da tip nema "herca", snage ni odlučnosti da vodi taj mnogo važan resor, jednostavno je nesposoban.
    Da vas preduhitrim, ako mislite da ne to zbog URA-e, što se mene tiče neka predlože drugog kandidata, ionako je čitav bezbjednosni aparat u njihovim rukama, ali da ne bude neki nesposobnjaković poput ovoga i koji je spreman da dobro pročisti bezbjednosni aparat od repova prošlog režima.
    A ko će da ga glasa? Ajmo jednom da počnemo da razmišljamo realno, za promjenu.

Ajde sad sve i da se dogovore da spušte loptu i da URA imenuje novog ministra unutrašnjih poslova. Ko će da ga glasa u parlamentu? DF? Ahahahha....važi. Možda u kompenzaciju da im se da da Manda i Pipun uđu u vladu.

Ko će da garantuje da direktor UP neće na kraju konkursa biti Zdravkov klimoglavac?

Jel ti shvataš do čega je moglo doći da je bilo po Zdravkovom i zašto je dobro da su kadrovi bliski GP URA na tim pozicijama?

Thanks Thanks Given 
    9,660
    Thanks Thanks Received 
    6,005
    Thanked in
    2,290 Posts

Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    DPS na stranu, ja iskreno mislim da URA u ovom trenutku nema cenzus. Ko će da je glasa? Oni koji se nacionalno izjašnjavaju kao Crnogorci trenutno više cijene Milana Kneževića nego Dritana, bar je moj utisak takav.
    Po ko zna koji put miješaš pojam Crnogorac i "komita"... Tj pokušavaš konstantno da ta dva, veoma različita pojma, predstaviš kao jednaka, što je miljama daleko od istine...

Većina nacionalnih Crnogoraca, koje poznajem, bi glasala za Dritana...

Nije ovo samo vjerski obred, nego polaganje prava na crnogorsko kulturno naslijeđe i istoriju.
    Patrijarh dođe u glavni grad Crne Gore, ne sjeti se da pomene Crnogorce. Pričaju o crkvi srpskog naroda i ostalih.

Dalje, poruči li to patrijarh svojim postupcima: "boli me uvo šta može da se desi, ja idem na Cetinje makar se vi poklali između sebe"?
    Ono, može on sebe tu da predstavlja kao mučenika, žrtveno jagnje, spremno i po cijenu života da ode u manastir, ali posljedice sukoba se ne bi ticale samo njega, nego 600,000 ljudi. Crnogoraca, Srba, Albanaca, Roma, muslimana, ateista...

Da je crkva pristala da odgodi ustoličenje ili da ga premjeste u Podgoricu pokazali bi da imaju nekog obzira prema ovoj državi i narodu koji ovdje živi.
    Ovako je jasno da je na prvom mjestu zapišavanje teritorije i utvrđivanje dominacije.

I što se mene tiče stvari nisu mogli bolje da se završe:
    - nije bilo žrtava i ozbiljnih posljedica
    - crkva je pokazala svoj hazarderski karakter
    - vlada se pokazala crkvenom metlom
    - utvrdismo da URA može da se pozdravi sa svojom kontrolom bezbjednosnog sektora jer crkvenjaci u vladi vazda mogu da sastave "obavezujuće uputstvo"
    Šta smatraš pod crnogorskim nasljeđem i istorijom...? Je li to nasljeđe samo onih koji se danas izjašnjavaju nacionalnim Crnogorcima, ili i ostalih kojima su preci od vajkada živjeli na ovom kamenu, a koji se sad izjašnjavaju drugačije...?

Dugo godina sam na ovom forumu izosio svoj stav prema SPC, i svi koji imaju imalo staža na forumu ga znaju, ali mi taj stav ne smeta da pogeldam istini u oči, a to je da OGROMNA većina pravoslavnog stanovništva u CG, za svoju crkvu smatra upravo ovu koju su Cetinjani pokušali da spriječe u ustoličavanju mitropolita... Nijesu u pitanju ni Porfirije, ni Joanikije, ni Amfilohije, ni Vučić, u pitanju je vjerujući narod Crne Gore, tj naši prijatelji, rođaci i komšije, koji su u poslednje 2 godine pokazali svoju brojnost i stavove... Reci mi ASC, šta bi se desilo da su organizovane litije crnogorskih državljanja prema Cetinju 5. septembra...? Bi li i njima bio spriječen prolaz ka Cetinju...? Ko ima pravo da im zabrani dolazak...? Cetinjani...? "Komite"...? Neće da može...

Crna Gora ima Ustav, koji mora biti svetinja i koji se mora poštovati... Iz kojih god pobuda ga neko kršio (patriotskih, emotivnih ili pak kriminalnih), Država je tu da omogući njegovo poštovanje, št je i uradila...

I što se mene tiče dobro se završilo (moglo je i bolje):
    - Nije bilo ozbiljnih žrtava i posljedica
    - DPS pokazao svoje pravo lice i CG narodu i Svijetu
    - "Komite" pokazale pravo lice, tj da su instruisani i plaćeni od strane mafijaške hobotnice
    - Crkva proslavom u PG, i ikonografijom na istoj, jasno pokazala odanost prema drugoj Državi
    - Država pokazala mnogo tolerancije, i u odlučujućem trenutku profesionalno reagovala, štiteći Ustavom garantovana prava
    - URA se zabetonirala kao jedina građanska opcija na politikoj sceni.

- Jedino što je moglo da bude bolje je da su građani, koji su izašli na protest čista srca i obraza, poćerali manjinu kriminalaca i političara, jer u tom slučaju vjerovatno ne bi bilo nikakvih nereda...

Subjektivni o$ećaj...

Ja smatram da bi odlaganje ustoličenja vodilo građanskom ratu, jer bi narod krenuo da probija ono što policija nije željela/smjela...

Odrađena akcija je imala vitalni značaj u sprečavanju daljih sukoba i eskalacije nasilja...
    #fakenews

29. The Following 4 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    609
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    298 Posts

Nije to bas tako. Sergej se na telefon nije javljao uopste, nestao u akciji.

Autobusi su bili tu, dogovoreni jos prije blokiranja puta. Od pocetka ideja je bila hilihopter. Od pocetka blokade i uz konsultaciju sa abasadom.
    Brdjanin je odbio i to, onda je Injac se ukljucila i preuzela na sebe sve. Epilog znamo.

Ne mozemo necinjenje policije povezivati sa procjenom. Policija je SVJESNO dozvolila njima da zauzmu poziciju koju su zauzeli.

Konstantno se bavite zamjenom teza da bi opravdali dva nesposobna covjeka, od kojih je jedan, po prici bio ucijenjen.

A ko god je Podgoricanin i brani Sekulica..znajuci njegovo ponasanje bahato i odvratno..ja stvarno evo ne znam..

Moze li ko logicki da objasni i to sto su ljudi Veljovica ostavljeni kao komandiri?

31. The Following User Says Thank You to samson For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,084
    Thanks Thanks Received 
    1,452
    Thanked in
    726 Posts

U konkretnom slucaju, podrska za Brdjanina i Sekulovica, prije svega zato sto su ljudi procitali zakon i u skladu sa time pokusali da ocuvaju zakonom propisanu i proklamovanu neutralnost i operativnu nezavisnost Policije. Zato ministar nema sta da potpisuje jer on nije u takvom svojstvu da moze odbiti bilo sta jer ne moze ni da naredi, bar po zakonu ne bi smio takvo nesto uciniti.
    Podrska za Brdjanina jer je odbio da sticenu licnost uvodi u opasnu zonu a da bi postupio i nalozio akciju u obrnutom slucaju tj. da je sticenu licnost potrebno evaluisati iz bezbjedonosno kompritovane zone. Vjerovatno se takva problematika izucava na Policijskoj akademiji ali sta to ima znacaja kad o tome kvalitetnija znanja i kompetencije, a tragicno izgleda i pravo da se o tome izjasnjavaju imaju masinac, arhitekta, pravnik ili ostala garnitura koja pokriva resore poljoprivrede, ekonomskog razvoja, kapitalnih investicija itd.
    Policija ima, ili bi bar po zakonu trebala da ima nezavisnost u postupanju, i vjerovatno ti ljudi nijesu sjedjeli skrstenih ruku i nije im ovo prva takva situacija. Pa ako vec vjerujes takvom covjeku koga si imenovao, pusti ga i da zavrsi stvar onako kako mu je u opisu posla. U protivnom, ukini radno mjesto direktora UP i promijeni zakon da nema ovakve formulacije o neutralnosti i nezavisnosti, pa taman i da se Vlada svaki put izjasnjava kad neko izrazi neki zahtjev da se izvrsi kakva sluzbena policijska radnja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

33. The Following 3 Users Say Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,049
    Thanks Thanks Received 
    12,427
    Thanked in
    6,726 Posts

ođe je presudila samo moć ambasada koji su za to da Sergej i Brđanin, ostanu tu đe su. jbg, taj sektor je bitan Amerima i EU i ne mogu ga baš dati DFu

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Page 707 of 1249 FirstFirst ... 2076076576977037047057067077087097107117177578071207 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)