Quote Originally Posted by A+A View Post
Onda vam policija i tajne sluzbe ne znaju ili ne zele raditi posao.
Ono sto si opisao je cista policijska provokacija u svrhu izazivanja sukoba pa demonstrativno zestokog rastjerivanja prosvjednika, tipa "Neka bude jasna poruka za sve ostale!"
Ali koliko ja znam, u demoktarskim drustvama sprijecavanje nasilnog prosvjeda je puno bitnija stvar od premlacivanja svojih sugradjana. Upravo tome sluze raznorazni tajni agenati, ubaceni elementi, cinkarosi, a i privodjenje na informativni razgovor, izdavanje upozorenja, a i mozda cak odredzivanje kratkorocnog pritvora za aktiviste zbog ... prelaska ulice na crveno i t.d.
Ali razumljivo je da nevidljivi i precizni rad policije ANTE FACTUM nije za prve stranice, za razliku od divljanja specijalnih jednica pa hapsenja prosvjednika POST FACTUM pa busanje u prsa "Jeste li vidjeli kako smo odlucno rastjerali bagru?"
Trovati suzavcem sugradjane da bi neka vjerska NVO mogla sprovesti vjerski obred upravo na CT je, po meni, neodgovornost vlasti.
Zna se, ali i cure informacije, odnosno (pošto je to premijer javno objavio mogu i ja) postoje najmanje dva sistema za prisluškivanje koja su u, pazi sad, privatnim rukama (u Crnoj Gori). Uz to saznanje da si prisluškivan prilagođavaš djelovanje.

Sent from my moto e5 using Tapatalk