Vazi li to i u Austriji? Pretpostavljam al ko zna![]()
rm -rf /
Dosad sam plaćao mjesečno CKB banci 2.25€ (1.19 za održavanje računa i 1.06 za SMS info, održavanje kartica se nije naplaćivalo)
Sad odjednom, drugi mjesec zaredom, naplaćuju i 2.47€ (u poruci piše održavanje kartica). U banci nemaju pojma da objasne za šta je to 2.47 odjednom, samo "vide da to nije naplaćivano dosad".
Ne vidim nikakvu novu listu uslova ili bilo kakvo obavještenje, niti tamo znaju da kažu za šta uzimaju ovo.
Je li još neko u sličnoj situaciji?
Last edited by Mashche66; 01-09-21 at 14:44.
Ja 1,19 za održavanje računa,održavanja kartice nema,SMS info besplatan,tačnije naplaćuje se 0.07€ po pristiglom SMS-u u slučaju promjene na stanju...CKB
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
@hercules
Treba da mi legne na devizni oko 40k, u par transakcija zbog limita, da bih platio po punomoćju za ujaka i po ugovoru neku nekretninu.
Hoće li mi tražit kakve formulare za porijeklo novca i sl.? Neću ništa dizat, nego samo transfer novca prema prodavcu.
CKB je u pitanju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Love, peace and respect.
Mogu ti tražiti osnov za priliv. Možda i neće, kako u koju banku. Mislim da je CKB lagana za to.
Kod plaćanja, odradi preko e-bankinga, em je manja provizija em ne smaraju na šalteru da im nosiš osnov plaćanja. Kod plaćanja po ugovoru se pozovi na UZZ i to je to.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Imam ebanking, stigla mi je manja uplata, trebaju još dvije veće, ali nije još stizalo, a poslato je dan za danom pa me čudi iako je trebalo već da legne. Padalo mi je na pamet da bi tražili osnov za priliv pa zato čekaju knjiženje, ali bi valjda zvali. Vidjecu sjutra hoće li stići.
Love, peace and respect.
Zavisi iz koje zemlje, nekad treba i 2-3 dana dok pare legnu...
Ne znam kako je kod fizickih lica, al kad pravno lice plaća onda mora poslati profakturu/fakturu, da bi se znalo po kom osnovu plaća...
Tako da prije će tražiti tome što šalje neke dokaze, nego tebi![]()
Pa transferi iz inostranstva u iznosu od 40k se ne cjepkaju. Napravi se neki ugovor i pošalje se. To cjepkanje u ino prometu može da izazove kontrolu i zastoj. Nije to naš AML no inostrani.
Mada mi nije jasno što ujak nije uplatio direktno na devizni račun prodavca ili kod notara pa da on transferiše.
Ovako samo komplikujete.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
I ja sam to govorio, ali prodavcu to nije odgovaralo da ide na devizni račun nego su tražili da ide preko tekućeg računa i onda pošto imam punomoćje da ide preko mene.
A cjepka zato što ima dnevni limit 20k za slanje i onda je odradio 3k jer mu je to bio limit i onda je povećao na 20k, nisu mu dali preko toga... i onda mi šalje još 17k i 20k dan za danom.
Love, peace and respect.
Zapad banka besplatan e banking
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
U principu ne bi trebalo nista da ti traze. Jer je odgovornost za provjeru kod banke koja salje novac tebi CG da provjeri. A s obzirom da stize iz EU skgurni ce ti ujaka pifmtati za porijeklo sredstava.
Kad ih banka proknjizi na tvoj devizni ti ih preusmjeris dalje i to je to.
E sad nogu li ti traziti mogu. Ali bi morali i pomorcima npr kapetanima svaki mjesec da traze a ne traze.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Zasto direktno ne uplati prodavcu?
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Love, peace and respect.
Imao sam nedje otvoren racun u podgorickoj banci, sad automatski presao u ckb, ja na tu banku ne primam nista, naplaćuje li se neko odrzavanje jer bih da zatvorim racun?
Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
U principu ne bi trebalo ali zavisi i od banke. Meni je Lovćen banka tražila da dostavim osnov priliva i popunim izjavu za svaku stranu uplatu. Za novac od par hiljada koji mi je brat slao iz inostranstva, od povrata pdv-a za kupljeno vozilo u Njemačkoj.. Čak i za jednu uplatu nešto manju 300e iz Bosne.. Dok sa Ckb-om drugi brat nije imao takvih problema.
U erste i Hipotekarnu ne traže ništa samo se podignu pare..
Da li je za primanje novca iz inostranstva potreban devizni racun ili moze i tekuci?
Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
Treba devizni i za eur… uzas.
Kao da nisu mogli racuni da budu u IBAN formatu, pa ako nekom treba druga valuta da se posebno otvori.
@straus zatvori, jer te zaduzuju
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ja u Erste imam tekući na koji takođe primam novac iz inostranstva.
Послато са SM-G985F помоћу Тапатока
mislim da u erste banku ako su euri u pitanju, ne treba da se otvara devizni račun(naravno ako imaš račun kod njih). samo treba od njih da uzmeš instrukcije.
Tako je. Mislim dda moze i USD.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks