Ove godine smo imali 99% apsolutno istih trzista kao i svake godine. Sto se toga tice nije bilo promjene.
Region, rusi, ukrajina. Imali smo vise ukrajinaca , ali nedovoljno da su se ustolicili na visoko mjesto i bitno izmijenili strukturu emitivnih trzista.
Znaci da se ne zavaravamo, nama vecina gostiju nisu EU, UK, USA ...
Granice ostaju otvorene za region, ali kad ljudi vide da imamo 1000 slucajeva dnevno, nema puno avanturisticnih da dodju.
I to je do nas. Da smo vakcinisani pola miliona nas, ne bi imali preko 100 slucajeva dnevno.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ja radim/putujem na primorje svaki dan i mogu vam rec da mi se prije mjesec - mjesec ipo dana nije mililo krenut na put zbog guzvi. U zadnjih 20 dana prolazim kao kroz sir, nidje zakrcenja puta i musterije mi se zale da vise nemaju prometa kao u jul u pocetkom avgusta. Isparanoisao se narod zbog korone i skoro svi pobjegli
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Opet ti tvoju pricu pa kako god, evo ti primjer izraela dje sada imas po 8k dnevno zarazenih (90% odraslog stanovnistva fajzerovano x2), a kod nas najmanje fajzer a najvise kinez i AZ (britanci vecinom AZ pa imaju po 40k dnevno), plus Ulcinj i Budva (najvise oni) turisti jahali jedni druge, bez ikakvih mjera i ti u situaciji dje se pusta da udje ko god bez ikakve kontrole tvrdis da bi mi imali 100 dnevno da smo svi vakcinisani, a transmisija delte je 3-4 puta jaca i na vakcinisane i pored toga jos obara efikasnost da ne zavrsis sa tezom slikom na 60%, e ja mislim da bi bilo isto...
Nisu većina gostiju iz EU, ali jesu nekih 15-20% što nije beznačajno. Posebno, što ove godine i Rusa i raznih razloga slabo ima kojih je bilo više nego iz Srbije u 2019.
Takođe, EU procentualno značajnije utiče u pred i post sezoni, istu produžava.
Ovdje imaš kompkletnu strukturu iz 2019 prije Covida.
https://www.monstat.org/userfiles/fi...20-%202019.pdf
Takođe, imajući u vidu kako se širi delta soj, nisam baš siguran koliko bi nam vakcine pomogle. Evo Izrael pa kuburi. Mada im je smrtnost smiješna u odnosu na našu, jer imaju manje degenerika koje je strah od Bila Gejca.
Malo grđe vrijeme, kraj avgusta i bye bye. Jbg... kad su većina turista sa Balkana i balkanski gastosi...
Izbrojah sad pjeske. Odokativno, iz EU je u 2019. bilo 25% gostiju. Još ako se ima da su u predsezoni i postsezoni puno procentualno brojniji nego u jul/avgust kad je svakako puno optrilike su oni ti donose profit, dodatni rast, produženje sezone i što god još...
A sad ih jednostavno vrlo slabo ima... Npr Rakčevićeva Oliva od maja do oktobra bila puna Francuza.
Evo hrvatsko primorje ne mota kablove, s kolegama sam na vezi, do kraja oktobra imaju najave da ce bit puni.
Znaci ne mozemo rec da je svejedno vakcinisati 80% ljudi, ili nepunih 40%.
Mi mozemo pokusat da se pravdamo, ali fakat je da nema opravdanja sto smo retrogradni. Kad priznamo da je do nas, mozda mozemo da se suocimo s tim da nas bog nije blagoslovio s previse mozga. I onda kad se jednom suocis sa istinom mozes naprijed. A ovako...
Izgovori i pravdanje...
Ja bih rekao da ste i ti i Gagarin u pravu. Sve utiče. I jedno i drugo.
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Moguce da se narod vracao s plaze ili je bio manji udes. Nebitno, ja sam od Canja do HN svaki dan osim nedeljom i zadnjih 20 dana idem s osmjehom na rabotu jer nema mrcvarenja kreni-stani zbog guzvi. A za Tivat to nije novost, uvijek su zakrcenja od Lakovica s magistrale do aerodroma
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Znači od 7og do 15og avgusta od Čanja do Herceg Novog pun gas. Svaka čast. Možda helikopterom Bilzerijane.
Budva - Tivat teško da se ispod sat vremena moze odvoziti u bilo koje doba dana....
Nekad i 2h treba... Nego ko zna kuda tripi ide
Prije neki dan preko Topliša stvarno nidje nikoga pa obidjoh narod, u povratku preko Jaza (kolona taman do el reya na ulaz u bd) tako da gužvi i naroda itekako ima još...
Jed no su Hrvati ostali narandzasti i bas su se iscimali oko toga.
Plus EU clanovi. Racunaj i da se kolima moze iz Slovenije, Austrije, Italije, ma i iz Bavarske u Istru za vikend.
Nismo nikad bili u istoj poziciji i odavno su oni produzili sezonu.
Takodje, imali su i poneku mjeru tokom ljeta, o masu im je niza zaraza nego nama.
Nisu bas samo vakcine.
Da ne mislis pogresno, nikom sa mrvom soli u glavu nije u interesu da kiksa turizam.
A to sto smo banana pa zavisimo toliko od turizma, jbg to je jedino dje imamo komparativnu prednost. Uz energetiku…
Nekad je bilo solidno diversfikovano, mada je upitna bila odrzivost vecine tih fabrika i firmi.
Bas, bas duuuugaaaa prica je to…
Da, solidno je i pomorstvo, cak i na stranim brodicama. Ima Boka visevjekovnu tradiciju.
Tko leti, vrijedi...
Nema ti ni u HR 40% fully vaxxovanih
Ovdje smo čak i bolji:
Sad potraži podatak koliko testira HR na 4mil + turisti, a koliko CG na 600k. Možda nije sve do retrogradnih građana, možda ima nešto i u nesposobnosti vladajućih da nas zadrži na amber listi.
EU vraća ograničenja za putnike iz SAD-a i još pet drugih zemaljaNajjači moment, jebeno napredni Izrael strpan u isti koš sa jednom retrogradnom CGZemlje EU-a započele su proceduru uklanjanja SAD-a s popisa zemalja iz kojih građani mogu putovati u EU bez dodatnih restrikcija.
Na neobvezujućoj su listi trenutno 23 zemlje, uključujući Japan, Katar i Ukrajinu, ali su neke članice EU-a već uvele svoja ograničenja za putnike iz SAD-a.
Jedan je diplomat rekao da će s toga popisa biti uklonjeni Kosovo, Izrael, Crna Gora, Libanon i Sjeverna Makedonija.
![]()
The more things change, the more they stay the same.
taksijem![]()
She is only here to annoy herself!
Evo komentara iz (sad) daleke Rusije: otkad su nestali izravni letovi RUS-CG, Hrvatska (koje je rekla OK za turiste cijepljene Sputnikom) jeste postala najprivlacnija jadransdka destinacija.
Sto se mene tice, ja bih sa zadovoljstvom dosao kod sebe na CT, ali vjerojatno crnogorska ekonomija nece zaraditi moju tisucu eura, jer ne zelim kupovati preskupe karte kod srbijanskog monopolista na relaciji RUS-CG
Pročitamo ovaj tekst i posle toga da zaboravimo bilo kakvo poređenje sa hrvatskim turizmom, a sa Istrom posebno. Izuzev što slučajno dijelimo istu obalu.
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktu...-eura-15097334
pa dobro za HR je Istra ono što je za nas ono malo jada oko Luštice
She is only here to annoy herself!
Hrvati i mi imamo manje vise iste probleme u turizmu, samo sto smo mi mnogo manji od njih, pa je vise vidljivo.
I u EU su i imaju malo vise mozga od nas.
Istra ima premocnu geografsku poziciju da bude najjaca turisticka regija U EU, ako je je obetoniraju.
Od Dubrovnika su cudo napravili. Od mjesta u vukojebinu su pokazali kako moze da se napravi respektabilna turisticka destinacija.
Puno si putovao, nadam se da si obilazio Istru. Ako nisi potroši tamo desetak dana života, komuniciraj sa "lokalcima". jer je pitanje ko je tamo lokalac. Jedeš u vrhunsku konobu i ukapiraš da je vlasnik Albanac iz Tetova, pored drži kafić lik iz Beograda, suvernirnicu Sarajlija.
Otprilike naj multikultrunija sredina bivše SFRJ. Nije ni čudo što je tamo HDZ redovno gubio. Volim Istru, a posebno bleju sa lokalcima kad odemo tamo.
Ujedno, najbogat
Jebo edit, najbogatiji dio Hrvatske.
Vukojebina Dubrovnik... U vrijeme Jugoslavije kad bi pomenuo tu državu strancu obično im je prva asocijacija bila vukojebina Dubrovnik. Saranili ga kruzerima, no su počeli rampu da im meću.
Dubrovnik nikad nije bio vukojebina. Istorijski, republika sa tradicijom od 1000 godina, duže od svake naše državne prdnjave na ovim prostorima.
Svaki put kad se kolima vratim sa puta i izguslam onaj pakao od bosne, pa nase granicne prelaze i puteve, posjetim se dje smo mi na mapi… e ako je dbv vuko?ebina onda smo mi …
f6
A đe si @acs nema te na politici?Jel se bježi sa broda koji tone?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks