Quote Originally Posted by NotRobot View Post
Forumski znalci su rekli da vitamine samo intravenozno...
Ne, nisu, vec "su" rekli da ko je u mogucnosti (citaj "ima vezu) i ima teze simptome obavezno, ako moze, dobije vitamin D intravenski jer je to jedini nacin da djeluju super-brzo. To sto ti izvlacis stvari iz koneksta da bi pokusao da poentiras je druga prica...
Da ne pricamo o tome da nisi imao/imala pojma da se vitamin D i C uopste daju intravenski kroz infuziju.

Na svoju ruku naravno da nikome ne padne da bilo sta radi bez konsulatcije sa doktorom.

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
Nije fora da mi produze jos 14 dana...
Izolacija ide od prvog pozitivnog testa. Be happy da je 14 dana, ja sam lezao 21.

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
Mislim da se nepravedno, na osnovu laisckih iskaza i stereotipova, daju izjave o vakcinama, i kreira percepcija koja je pogresna.

Fajzer je 'tata', kinez je slab nikakav, od astre umiremo, ruska je vodka...
Upravo je tu i najveci problem nastao. Da nije bilo politicke igre i propagande vjerovatno bi cijeli svijet vecinom bio vakcinisan, neko Pfizerom, neko AZ, neko Kineskom itd. Al' ne, ne, nece moci, EU mora da uvali onu stvari Britancima, Ameri Kinezima i tako u krug...

Sta vise, novija istrazivanja pokazuju da AZ dosta bolje sprecava teze oblike bolesti ("delta soj") nego Pfizer recimo. To sto AZ nije preporucena pojedinim grupama ljudi ne znaci da je niko drugi ne bi trebao primiti.