Page 570 of 722 FirstFirst ... 70470520560566567568569570571572573574580620670 ... LastLast
Results 14,226 to 14,250 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    2,904
    Thanks Thanks Received 
    3,509
    Thanked in
    1,576 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    Mene više brine što smo imali 3x manje letova u periodu jun-jul-avgust i to sa tržišta EU i Rusije. Kazem, vidjecemo na kraju koliko ce novca biti u budzetu.

p.s Koliko je vazno da imamo dobre brendove najbolje pokazuju podaci jednog Nikki Beach-a gdje ste imali u periodu 15.jul - 15.avgust prosječnu potrošnju od 40.000 eura na dan i to samo od Beach Bar-a , ne uzimam sobe koje su se prodavale od 500-800 eura a ima ih 45.

A sto reci za One&Only Portonovi - sa 90 soba operativnih i prosjecnom cijenom od preko 1500 eura...(apartmnai su se prodavali po 6-8.000 eura a Vila 1 i 2 od 20-40.000 eura) gdje je boravio kompletan jet-set regiona ali i svijeta. Zamislite vanpansionsku potrošnju Djoković-Tipsarević-Tricki sa familijom ili porodica Soroša i slično? To su cifre od preko pola miliona eura dnevno.
    Troicki dodje i kupi 20 sampanjaca za prskanje na jahtu, to je car

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
    Tu es mon héro!

2. The Following User Says Thank You to no-mercy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Svi vidimo da je broj turista veći (vidimo svi gužve na cestama) samo je pitanje koliko se potrošilo. Nas spašavajau samo letovi ka EU destinacijama i dobri brendovi u hotelskoj industriji jer mi nemamo infrastrukturu za regionalne turiste koji dolaze kolima. Kolaps. Iduća godina, evo neka se ne radi ništa i da ostave sve granice opet otvorene, vidjećete koliko će turista opet doći - ovih istih koji su ove godine bili, ni 50%. Da neko čeka po 2-3 sata na granicu, pa 2-3 sata u kolonu an 40 stepeni da bi prešao 50 km... ovo je bila sezona da se maksimalno iskoristi i uzme se što je više moguće (da se opšte zdravlje podredi finansijama) samo je mene strah da ovi koji vode turizam i državu ne misle da će i naredna sezona ovako proći...tu će se grdno prevarit. Mora ozbiljno, ozbiljno da se popravi to što se popraviti može - odvoz smeća (na šta se turisti najviše žale), parking prostor, zadržavanje na graničnim prelazima.

Vidjeh da je EBRD dao novac da se radi Jaz-Tivat...ne znam kad se to može završit.
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

4. The Following 3 Users Say Thank You to laciale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

samo neko ko nikad van svog sela nije kročio ne zna da ih čekamo na granici i gađemo g*vnima opet će dogodine ti isti doći pogotovo iz srbije,jer drugo ne znaju niti ih interesuje.

Thanks Thanks Given 
    1,238
    Thanks Thanks Received 
    1,668
    Thanked in
    905 Posts

Slažem se, ako se hitno ne krene sa radovima sve više turista se neće vraćati u CG. Maltene svaki dan imamo kolaps, a dovoljan je jedan manji udes da saobraćaj potpuno stane a ima udesa svaki dan.

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    621
    Thanked in
    332 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Jutros sjedim sa jednim komercijalistim i kaže mi da je problem jer su im magacini prazni nemaju robe dovoljno. Planirali su 60 posto od 2019 q ustvari imaju 120 posto u odnosu na 2019.

Sent from my KB2003 using Tapatalk
    Upravo.
    Recimo Roksped i Delta nedeljama nemaju neke od udarnih brendova cigareta.
    Distributeri nemaju Coca cole, Bittera i Ice tea...
    Voli nema Suze za koju je distributer...

To su samo neki od proizvoda za koje znam.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Znači na PDV će se osjetiti najviše.

Nakon što se sezona završi treba poreska samo od bookinga i airbnb izvještaj da traži i ko nije platio porez, a ovim servisima je platio preko par hiljada€ u toku godine, rješenje na 9% + kazna + kamata.

Da smo država to bi uradili.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

9. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Znači na PDV će se osjetiti najviše.

Nakon što se sezona završi treba poreska samo od bookinga i airbnb izvještaj da traži i ko nije platio porez, a ovim servisima je platio preko par hiljada€ u toku godine, rješenje na 9% + kazna + kamata.

Da smo država to bi uradili.

Znam za redbul da je prosao za 8 sati sve sto se uvezlo
    Ne znam koliko ce se to odrazit na finansije ovo sto sam ja vidio sve se kesom placalo i niko racun kucao nije

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Slušajte, što se tiče potrošnje, apsolutno ne vjerujem u priče da se ovi turisti manje troše. Naprotiv, mislim da se i te kako troši, ali je problem evidencija te potrošnje.

Plastičan primjer - u više gradova na primorju sam primijetio da posjetioci u ogromnim količinama kupuju piće iz frižidera na šetalištima, kao i palačinke, pizze i roštilj - a da se pritom ta potrošnja niđe ne registruje, jer kase ne postoje. Prodavci bukvalno pare trpaju u *****uše i kutije od sladoleda. I onda mi Spajić priča o fiskalizaciji i naplati poreza. Apsolutno nikakav pomak nisam vidio u kontroli i radu inspekcija u odnosu na ranije.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by Viscount View Post
    Slušajte, što se tiče potrošnje, apsolutno ne vjerujem u priče da se ovi turisti manje troše. Naprotiv, mislim da se i te kako troši, ali je problem evidencija te potrošnje.

Plastičan primjer - u više gradova na primorju sam primijetio da posjetioci u ogromnim količinama kupuju piće iz frižidera na šetalištima, kao i palačinke, pizze i roštilj - a da se pritom ta potrošnja niđe ne registruje, jer kase ne postoje. Prodavci bukvalno pare trpaju u *****uše i kutije od sladoleda. I onda mi Spajić priča o fiskalizaciji i naplati poreza. Apsolutno nikakav pomak nisam vidio u kontroli i radu inspekcija u odnosu na ranije.
    Tako je, najveći problem je nikakva kontrola.
    U etno selu Zminica samo paragon blok radi. Ja sam htio da platim karticom, vele ne može nemaju internet

14. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Mislim da se previse drami. Ovo kolapsa vidjelo nije. 3 sedmice setamo po drzavi i sve je manje vise ok. Bilo par puta malo jaceg saobracaja, posebno oko tivatskog aerodroma, ali nista strasno - od kruznog za Kotor do catare 30 minuta. Doduse nijesmo jos isli juzno, od Sutomora do Ulcinja. Prvi put kad smo krenuli od NK do PG nijesmo znalo o radovima tako da nam je trebalo, ali sledeca dva put starim putem i sve ok. Shvatate li vi da ljudi koji dodje sa strane, jos ako iz vecih gradova, ocekuju da se tu i tamo desava da je saobracaj sporiji. Prodavnice pune artikala. Samo jednom nam je receno u restoranu da nijesu imali neko jelo. Ne pusimo tako da o tome ne znamo. Pusite Lovcen ako vam je nestalo Marlbora.

Ali kolaps?
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    6,105
    Thanks Thanks Received 
    6,664
    Thanked in
    3,179 Posts

Ni ovdje edita nema. Faken.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    3,188
    Thanks Thanks Received 
    3,227
    Thanked in
    1,562 Posts

biće manje naplate ali će zbog mjera po inostranstvu biti i mnoogo manje naših instagramera koji će pare iz CG iznositi po EU i Dubaijima tako da će nam turistički suficit biti veći
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    201
    Thanked in
    142 Posts

U etno selu Zminica samo paragon blok radi. Ja sam htio da platim karticom, vele ne može nemaju internet

Hahha dobra in je fora nego tamo inspekcija ne zalazi. Centa poreza ne placaju opste poznato...

Thanks Thanks Given 
    1,462
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Narucismo 4 pica sinoc u MInhen posle ponoci i konobar ne donosi racun. Ja rekoh dje je racun a on "pa u ponoc nam je kraj smjene i pocinje nova smjena pa ne izdajemo". hahahah nisam htio da ga busim pa cu ih samo prijaviti inspekciji danas.
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    1,462
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Minhen u Bloku 5.
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    1,244
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    546 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    Svi vidimo da je broj turista veći (vidimo svi gužve na cestama) samo je pitanje koliko se potrošilo. Nas spašavajau samo letovi ka EU destinacijama i dobri brendovi u hotelskoj industriji jer mi nemamo infrastrukturu za regionalne turiste koji dolaze kolima. Kolaps. Iduća godina, evo neka se ne radi ništa i da ostave sve granice opet otvorene, vidjećete koliko će turista opet doći - ovih istih koji su ove godine bili, ni 50%. Da neko čeka po 2-3 sata na granicu, pa 2-3 sata u kolonu an 40 stepeni da bi prešao 50 km... ovo je bila sezona da se maksimalno iskoristi i uzme se što je više moguće (da se opšte zdravlje podredi finansijama) samo je mene strah da ovi koji vode turizam i državu ne misle da će i naredna sezona ovako proći...tu će se grdno prevarit. Mora ozbiljno, ozbiljno da se popravi to što se popraviti može - odvoz smeća (na šta se turisti najviše žale), parking prostor, zadržavanje na graničnim prelazima.

Vidjeh da je EBRD dao novac da se radi Jaz-Tivat...ne znam kad se to može završit.
    Oni ne daju nego pozajmljuju a platice gradjani.

Thanks Thanks Given 
    2,148
    Thanks Thanks Received 
    1,263
    Thanked in
    484 Posts

Hahahaha, pa sta ce mu internet za karticu.

Thanks Thanks Given 
    2,422
    Thanks Thanks Received 
    253
    Thanked in
    165 Posts

Na Kopaniku 14 stepeni kakva promjena posle pakla u PG.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    9,657
    Thanks Thanks Received 
    6,003
    Thanked in
    2,289 Posts

Quote Originally Posted by mrgo View Post
    Hahahaha, pa sta ce mu internet za karticu.
    Kako misliš da POS terminal komunicira sa bankom...? Slab je donet tamo, tj najčešće ga nema, tako da mu ne znači ništa kartica za net u terminalu...

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,148
    Thanks Thanks Received 
    1,263
    Thanked in
    484 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Kako misliš da POS terminal komunicira sa bankom...? Slab je donet tamo, tj najčešće ga nema, tako da mu ne znači ništa kartica za net u terminalu...

Sent using Tapatalk
    Komunicira preko sim kartice.
    Nijesam racunao da nema dometa.
    Svakako je zakonska obaveza da omoguci bezgotovinsko placanje.. Uostalom nebitno..

Thanks Thanks Given 
    1,244
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    546 Posts

Nekad je bilo placanje karticom i bez interneta.

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,469
    Thanked in
    2,626 Posts

Jeste od 80tih do sredine 90tih...
    1) svaki terminal koji je postavljen od strane banke mora da radi.
    Ako na mjestu postavljanja nema prijem mobilne mreže koristi se telefonski kabal za komunikaciju.
    2) Ako se smjena završi na pola noći i počne novi dan, samo se prijavi nova smjena, unese se novi depozit za taj dan.
    To traje u zavisnosti od programa između 20 sekundi i jedan minut.

Poslato sa škatulice
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

"Veliki Pijesak je ove turističke sezone izuzetno privlačan turistima iz zemalja okruženja. Turistički poslenici kažu da ne pamte kada je u avgustu bilo ovoliko gostiju kao ovog ljeta.

Gotovo svi smještajni kapaciteti su popunjeni, nema slobodnog kreveta. Turisti su uglavnom zadovoljni smještajem, navodeći da cijene odgovaraju kvalitetu.

No, kako raste broj turističkih posjeta, tako cvjeta i siva ekonomija u oblasti turizma. Neprijavljivanje smještajnih kapaciteta, gostiju, neplaćanje boravišne takse samo su neki od načina na koji se pokušava ostvariti ekstraprofit. Na gubitku su budžet i turistički radnici koji se pridržavaju zakona.

Prema riječima jednog od legalnih izdavalaca soba, u tolikom obimu sive ekonomije u oblasti turizma gube se kriterijumi i pada kvalitet turističke usluge.

- Već danima na Velikom Pijesku nijedan slobodan krevet se ne može naći. Gosti su došli, iako ih je ovdje dočekalo mnogo problema, čak i onih koji se godinama ponavljaju. Ne postoje inspekcije, a i ako dođu, umjesto onih koji nemaju odobrenja za smještaj kontrolišu legalne kućevlasnike.

Na ovom području vlada bezvlašće - kaže on, i ističe da je poseban problem to što većina kućevlasnika nije prijavila svoje kapacitete za izdavanje."

https://dan.co.me/crna-gora/cvjeta-t...nomija-5079373

https://feral.bar/post/9184

------
    Turizam 2021. in a nutshell. Sve je ovako kako je napisano u članku.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    1,244
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    546 Posts

Evo 30 godina ista prica. Nelegalno iznajmljivanje i utaja poreza.

Page 570 of 722 FirstFirst ... 70470520560566567568569570571572573574580620670 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)