Svi vidimo da je broj turista veći (vidimo svi gužve na cestama) samo je pitanje koliko se potrošilo. Nas spašavajau samo letovi ka EU destinacijama i dobri brendovi u hotelskoj industriji jer mi nemamo infrastrukturu za regionalne turiste koji dolaze kolima. Kolaps. Iduća godina, evo neka se ne radi ništa i da ostave sve granice opet otvorene, vidjećete koliko će turista opet doći - ovih istih koji su ove godine bili, ni 50%. Da neko čeka po 2-3 sata na granicu, pa 2-3 sata u kolonu an 40 stepeni da bi prešao 50 km... ovo je bila sezona da se maksimalno iskoristi i uzme se što je više moguće (da se opšte zdravlje podredi finansijama) samo je mene strah da ovi koji vode turizam i državu ne misle da će i naredna sezona ovako proći...tu će se grdno prevarit. Mora ozbiljno, ozbiljno da se popravi to što se popraviti može - odvoz smeća (na šta se turisti najviše žale), parking prostor, zadržavanje na graničnim prelazima.
Vidjeh da je EBRD dao novac da se radi Jaz-Tivat...ne znam kad se to može završit.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
samo neko ko nikad van svog sela nije kročio ne zna da ih čekamo na granici i gađemo g*vnima opet će dogodine ti isti doći pogotovo iz srbije,jer drugo ne znaju niti ih interesuje.
Slažem se, ako se hitno ne krene sa radovima sve više turista se neće vraćati u CG. Maltene svaki dan imamo kolaps, a dovoljan je jedan manji udes da saobraćaj potpuno stane a ima udesa svaki dan.
Znači na PDV će se osjetiti najviše.
Nakon što se sezona završi treba poreska samo od bookinga i airbnb izvještaj da traži i ko nije platio porez, a ovim servisima je platio preko par hiljada€ u toku godine, rješenje na 9% + kazna + kamata.
Da smo država to bi uradili.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ma-mitropolija
Opet falsifikuje sram ga bilo
Slušajte, što se tiče potrošnje, apsolutno ne vjerujem u priče da se ovi turisti manje troše. Naprotiv, mislim da se i te kako troši, ali je problem evidencija te potrošnje.
Plastičan primjer - u više gradova na primorju sam primijetio da posjetioci u ogromnim količinama kupuju piće iz frižidera na šetalištima, kao i palačinke, pizze i roštilj - a da se pritom ta potrošnja niđe ne registruje, jer kase ne postoje. Prodavci bukvalno pare trpaju u *****uše i kutije od sladoleda. I onda mi Spajić priča o fiskalizaciji i naplati poreza. Apsolutno nikakav pomak nisam vidio u kontroli i radu inspekcija u odnosu na ranije.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Mislim da se previse drami. Ovo kolapsa vidjelo nije. 3 sedmice setamo po drzavi i sve je manje vise ok. Bilo par puta malo jaceg saobracaja, posebno oko tivatskog aerodroma, ali nista strasno - od kruznog za Kotor do catare 30 minuta. Doduse nijesmo jos isli juzno, od Sutomora do Ulcinja. Prvi put kad smo krenuli od NK do PG nijesmo znalo o radovima tako da nam je trebalo, ali sledeca dva put starim putem i sve ok. Shvatate li vi da ljudi koji dodje sa strane, jos ako iz vecih gradova, ocekuju da se tu i tamo desava da je saobracaj sporiji. Prodavnice pune artikala. Samo jednom nam je receno u restoranu da nijesu imali neko jelo. Ne pusimo tako da o tome ne znamo. Pusite Lovcen ako vam je nestalo Marlbora.
Ali kolaps?
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Ni ovdje edita nema. Faken.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
biće manje naplate ali će zbog mjera po inostranstvu biti i mnoogo manje naših instagramera koji će pare iz CG iznositi po EU i Dubaijima tako da će nam turistički suficit biti veći
She is only here to annoy herself!
Narucismo 4 pica sinoc u MInhen posle ponoci i konobar ne donosi racun. Ja rekoh dje je racun a on "pa u ponoc nam je kraj smjene i pocinje nova smjena pa ne izdajemo". hahahah nisam htio da ga busim pa cu ih samo prijaviti inspekciji danas.
Sate sate sate
Minhen u Bloku 5.
Sate sate sate
Na Kopaniku 14 stepeni kakva promjena posle pakla u PG.
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Nekad je bilo placanje karticom i bez interneta.
Jeste od 80tih do sredine 90tih...
1) svaki terminal koji je postavljen od strane banke mora da radi.
Ako na mjestu postavljanja nema prijem mobilne mreže koristi se telefonski kabal za komunikaciju.
2) Ako se smjena završi na pola noći i počne novi dan, samo se prijavi nova smjena, unese se novi depozit za taj dan.
To traje u zavisnosti od programa između 20 sekundi i jedan minut.
Poslato sa škatulice
"Veliki Pijesak je ove turističke sezone izuzetno privlačan turistima iz zemalja okruženja. Turistički poslenici kažu da ne pamte kada je u avgustu bilo ovoliko gostiju kao ovog ljeta.
Gotovo svi smještajni kapaciteti su popunjeni, nema slobodnog kreveta. Turisti su uglavnom zadovoljni smještajem, navodeći da cijene odgovaraju kvalitetu.
No, kako raste broj turističkih posjeta, tako cvjeta i siva ekonomija u oblasti turizma. Neprijavljivanje smještajnih kapaciteta, gostiju, neplaćanje boravišne takse samo su neki od načina na koji se pokušava ostvariti ekstraprofit. Na gubitku su budžet i turistički radnici koji se pridržavaju zakona.
Prema riječima jednog od legalnih izdavalaca soba, u tolikom obimu sive ekonomije u oblasti turizma gube se kriterijumi i pada kvalitet turističke usluge.
- Već danima na Velikom Pijesku nijedan slobodan krevet se ne može naći. Gosti su došli, iako ih je ovdje dočekalo mnogo problema, čak i onih koji se godinama ponavljaju. Ne postoje inspekcije, a i ako dođu, umjesto onih koji nemaju odobrenja za smještaj kontrolišu legalne kućevlasnike.
Na ovom području vlada bezvlašće - kaže on, i ističe da je poseban problem to što većina kućevlasnika nije prijavila svoje kapacitete za izdavanje."
https://dan.co.me/crna-gora/cvjeta-t...nomija-5079373
https://feral.bar/post/9184
------
Turizam 2021. in a nutshell. Sve je ovako kako je napisano u članku.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
Evo 30 godina ista prica. Nelegalno iznajmljivanje i utaja poreza.
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks