kako su irelevantni likovi kad su oni ti koji su u partiji koja je na vlasti? i utiče na živote svih. sva ti je istina u ovom pisanju. ne znaš šta je Slaven skriviono si vjerovatno dobio posao od DFa pa su sad dobri. a prije izbora slike Dritana po forumu. no dobro, dobar dio iz DPSa je u DCG prešlo pa možeš i ti taj transfer odradit
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Da je DF odigrao normalno nakon izbora, da su rekli evo mi imamo eksperte za to i to, pa navedu ljude sa referencama, a ne nudili su Pipuna za ministra saobraćaja.
Ne, oni su nastavili da guslaju o ugroženosti srpstva iako u ovoj vladi ima više Srba no ikad u zadnje 2 decenije. Dalje, počeli su kao nikad ranije, a nisu prije 30.08 se uopšte medijski eksponirali, da idu po hepijima, pinkovima i pričaju o srpskom svetu. I to pazi ne o približavanju odnosa između dvije države, nego o potrebi uspostavljanja poslušničkog odnosa Crne Gore prema Srbiji kroz srpski svet sa maticom Srbijom i AV kao predsednikom tog sveta.
Neću da se sad bavim izjavama Vulina, AV, Dačiča i ostalih, neka bude da je to za njihovu gore unutrašnju politiku, neka bude tako za ovu priču.
Manda na njihovim gore televizijama objašnjava kuda teritorijalno žive Srbi i crta neke granice imaginarne. Da ne bude da ja nešto izmišljam evo ti link.
Ne izvini, takav DF i takva politika nije bilo ono za šta smo glasali i zato je dobro što ih nema u vladi. Ko digne ruku da ovakva politika i ovakvi ljudi (Manda, Pipun i Medo bolesni i nenormalni) preuzmu poluge u izvršnoj vlasti je za mene izdajnik. Da se razumijemo, ni manje ni više nego izdajnik. Jer nije bila priča prije izbora da treba EPS da uzme suvlasništvo u nekim HE, niti je ko smio pomenut srpski svet na čelu sa AV, a sad su se raspištoljili i idu na ruku DPS propagandi o ugroženosti Crne Gore.
Ako je po svim istraživanjima makar 3/4 građana za EU, ne može neki subjekt da nametne svoju politiku koja je kontra te priče, pa bio to i DF, da nametne nekakve nacionalne svetove i podršku nekom autokrati koji vodi partijsku državu po iskopiranom DPS sistemu.
Sa druge strane imamo političku stranku koja je tijesno povezana sa kriminalom, narko kartelima i koja je personifikacija za teški lopovluk.
Da zaključim, nema potrebe za bilo kakvim koalicijama sa DPSom, mora se promijeniti TS i smijeniti Katana i da neke stvari i neki ljudi KONAČNO budu procesuirani. MORA se usvojiti zakon o porijeklu imovine, da na sunce izađe sva imovina i da vidimo ko nema porijeklo, a obogatio se preko leđa ovog nesretnog naroda.
Jedino ko ove dvije stvari može sprječiti je DF ako obali vladu ili bojkotuje glasanje o zakonu o porijeklu imovine.
Na svu sreću, DF je svjestan da ukoliko eskivira glasanje za zakon o porijeklu imovine i obali vladu da je pokojni što se tiče glasova.
Što se tiče DPSa, nakon što se odradi PURGE sa Zakonom o porijeklu imovine i nezavisnim istragama, očekujem da ta stranka bude neprepoznatljiva, jer njihov vrh je preko glave u lopovštini. Shodno tome očekujem da se nakon svega toga konačno podrška njima strmoglavi do tačke kada će biti nebitni, odnosno nedovoljno jak faktor od čijeg povratka na vlast bas neće biti strah (cca 20tak %).
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...od-okriljem-eu
Crnoj Gori, kao najnaprednijem kandidatu za članstvo u EU, više odgovara inicijativa Zajedničko regionalno tržište u okviru Berlinskog procesa, nego nedavno uspostavljeni Open Balkans (Otvoreni Balkan) gdje su zasada Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija.To za “Vijesti” kaže glavna pregovaračica Crne Gore sa EU Zorka Kordić, a iz Evropske komisije poručuju da region treba da napreduje u uspostavljanju zajedničkog regionalnog tržišta.
Bravo, Zore.
@kimmi da te ne citiram, jer je ogroman post
U suštini ti si oćekivao da nakon izbora DF (33%) odigra za URA i Demokrate (zajedno 17.5%) i marginalizuje sebe zarad evropskih integracija. Ako mene pitaš, totalno nerealno očekivanje. Objasniću i zašto.
Odmah nakon izbora izdao ih je prvi čovjek njihove liste Zdravko Krivokapić i brže-bolje potpisao onaj sporazum sa Bečićem i Abazovićen. Neko će reći "bravo Zdravko", a neko ipak "ne radi se to tako prema onima zbog kojih si tu gdje jesi".
Za neko moje shvatanje politike, Krivokapić je ovim potezom pokazao da je strana agentura na čelu liste koja je osvojila 33% glasova. To su iz DFa momentalno shvatili i onda je nastao čitav problem. Krivokapić je odigrao mudro, jer ideja sporazuma koji su potpisali ima većinsku podršku u Crnoj Gori (komplet danaśnja opozicija, Demokrate, URA) ali nema podršku u koaliciji ZZBCG.
Meni ostaje nejasno zašto ljudi ne razumiju da je Krivokapić izdao DF. Zapravo ne izdao, nego ih bukvalno namagarčio.
DF ga je NAKON TOGA glasao za premijera države.
A Krivokapić da im se oduži ih išutirao iz Vlade.
I onda opet nekome nije jasno zašto DF ćuti i "ne puśti Vladu da radi".
Dali su legitimitet čovjeku koji nije njihov, koji je oformio neki svoj tim ljudi i marginalizovao njih koji su mu to omogućili. Sad će i da oformi stranku i okine im 5-8% glasova. Čovjek ih je urnisao za nepunih godinu dana. Nikśić i HN su to već pokazali.
Ne mora to nužno da bude loše za CG. Ja čak mislim i da je dobro. Ali ne mogu da se pravim lud i iščuđavam "šta je ovom DFu" kad svi znamo što im je, ali niko neće da prizna.
Opet briljiraš.Bratićka uništila obrazovni sistem za pola godine. Hahahaha. Naravno da je mrziš što je Srpkinja. Iz tvojih postova se vidi koliko voliš Srbe. Samo mi nemoj reći da tražim postove đe si to i reklao. To ti je inače glavni argument. Kao da je neko lud da gubi vrijeme tražeći postove fucking Lepetenca
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Druže, DPS je svo vrijeme vodio kampanju da će ako oni padnu da Crna Gora izađe iz NATOa, ode neđe u saveze sa autokratskim režimima kakvi su na vlasti u Rusiji, Turskoj i Srbiji.
Da nije ekipa koja je preuzela vlast (javno i prije izbora) obećala da se ništa od toga neće desiti DPS ne bi pao. Simple as that. Zažmurilo bi se na neku igrariju kao ono Vujanović Lekić ili bi se drugačije karte posložile prije ili nakon izbora.
DF je nakon izbora došao kod Krivog i rekao mu da se malo pomjeri u stranu i da će oni sad da preuzmu stvari u svoje ruke, a on im samo rekao "Ali ja sam tek počeo". Krivi je obečao građanima, isto ko i URA, da je nestranačka vlada jedini način da toliko raznorodna postizborna koalicija formira vlast. Prećutali su prije izbora, za njih bi bilo bolje da su snažnijenuz ovu vladu, ali oni ne mogu iščekat ministarska mjesta i da ispoštuju gazdu koji im sipa pare. A njih gazda je Milov vrat blizanac.
Što prije građani Crne Gore shvate da nam je zapisana budućnost u EU i da tamo ne možemo ući sa lopovima na vlasti ili kao dio nekih svetova, to bolje za sve nas.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Krivokapić strana agentura na čelu liste - ka Meda da slušam
Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
svako ko misli da je ikakva politika,program,bilo šta sem fajt između crkve i dps-a doveo do pada lopuža taj veze nema sa životom.
Pad DPS-a je zapad odradio.
Puštili su litije pa su i ex glasači DPS-a (koji su "vjernici" SPC), dobili zeleno svijetlo da litijaju i da ih niko neće dirat.
Svako ko misli drukče veze nema.
Litije su bile samo paravan da bi što više naroda na izbore izašlo i da bi naravno narod mislio i povjerovao (ka` što i jes`) da su oni okidač za promjenu vlasti.
Kako ranije tako i prošle godine, zapad je tako htio.
A ovima iz DPS-a je taman fino došlo: afere, hapšenja, korona, krediti, auto put i td.
Ne može grđi momenat bit za novu vlast.
zapad izveo onoliki narod na izbore i držao im ručicu dok su zaokruživali?hau jes no
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Duše male se potresle jer su otkaze dobili DPS vojnici. Jedan jedini direktor nije bio postavljen a da nije bi član partije. Plus što je najviše glasova dobijeno upravo iz prosvete. Moja supruga je 8 godina radila i nije mogla da dobije rješenje jer se nije htjela prodati kao ti Banu.I onda dođeš ti da pričaš o direktorima škola, pa mene bi bilo sramota. Nego je nekima obraz kao đon.
Na tvoje postove mogu da odgovorim i dok vozim. Lagano je.
Sent from my KB2003 using Tapatalk
Ovdje je najgore sto ljudi uopste nemaju pojma o stvarima o kojima komentarisu, sve se svodi na rekla-kazala, sto ovaj forum pretvara u "zadrugu"...
Kvalitet obrazovanja se mjeri kroz znanje učenika i studenata, a ne kroz direktore i školske odbore.
Sačekaj bar naredno PISA testiranje da doneseš neki sud o kvalitetu obrazovanja i radu ministrice prosvjete.
Možda se ispostavi da je ovakvo tumbanje i sječa direktora bilo blagotvorno.
Teško da obrazovanje može biti na nižem nivou nego što je do sad bilo.
30 godina se sistematski uništava, a ti bi sad predstavio da je to Bratićka uradila za pola godine.
To je u toj mjeri nenormalno, da je jasno da ti u stvari prema njoj ispoljavaš nacionalni animozitet.
A cujes ove price, 90% direktora je zvalo svoje zaposlene na dan izbora da ih pita jesu li izasli na izbore, kao jesi li izasao/izasla, a nijesam jos, ajde ajde brze, bice ugovor sledeci na neodredjeno.![]()
I sad prica nelegalno smijenjeni, pa neka su, nek ih isplate koliko god, nek ih vrate u skole, nek smrde i rade kao ucitelji/profesori i to nek im bude najvise, ali direktori nikad vise. Ionako sve te direktore vecina njihovoh kolega (cast izuzecima) pljuvaju kolege sad.
Office?
Ne razumijem kakve veze ima privatna firma sa državom. Evo pošto ti ne znaš što se desilo (ali si tu da kažeš da je nešto neregularno) možda kimmi pojasni kako su to državni resursi oštećeni kroz (ne)poslovanje privatne firme, pa je Slaven Radunović označen kao neka štetočina po državu.
Ima ljudi o koje su se ogriješili jer su bili odlični kadrovi iako su članovi partije, možda se tu mogao napraviti određeni balans. Čini se da smo došli u situaciju kada DPS članska karta predstavlja minus pri zapošljavanju. Preostalo nam je da prevaziđemo zapošljavanja na osnovu bilo koje druge članske karte, ako je ikako moguće u ovom klijentelističkom društvu.
"The best argument against Democracy is a five-minute conversation with the average voter."
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks