Page 654 of 1249 FirstFirst ... 1545546046446506516526536546556566576586647047541154 ... LastLast
Results 16,326 to 16,350 of 31213

Thread: Vlada Crne Gore, 42. saziv

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,610
    Thanked in
    2,718 Posts

A ove što smo primili 91 i 92 ne računaš?
    Isto jedno 50.000 od kojih se samo 15.000 vratilo (kućama ili neđe drugo).

Poslato sa škatulice
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

A što se čini od zapadnih medija, pate za Đukanovićem opasno

https://www.nytimes.com/2021/08/14/w...sultPosition=1

Over his long career, Mr. Djukanovic has thrived by playing off rival powers, aligning first with Serbia under Slobodan Milosevic, and then with wealthy investors from Russia, including tycoons close to the Kremlin. Later, he turned to the United States, which overlooked his past in order to get Montenegro to join NATO, while also reaching out to China, which offered loans that neither American nor European banks thought wise.

Having switched his own allegiances so many times, Mr. Djukanovic inspires little trust in Montenegro, especially since his own government enveloped the highway project in a thick cloud of secrecy. “It sometimes seems as if they are building a rocket base, not a road,” said Dejan Milovac of MANS, a Montenegrin research group focused on anticorruption work and a longtime critic of the highway.

A 2014 loan agreement with Exim Bank of China, a state lender, has been made public — and it revealed that China could seize property in the event of default as it did in Sri Lanka, where it grabbed the main port after the country fell behind on a Chinese loan. But nearly all other documents relating to the Montenegrin highway have been classified as secret.

When Mr. Djukanovic first floated the idea, several foreign companies, including Bechtel, the American engineering and construction giant, expressed an interest. Bechtel proposed a more modest and less costly project but lost out to a more expansive and far more expensive proposal from China Road and Bridge Corporation.

Robert Gelbard, the Clinton administration’s Balkans envoy, recalled advising Mr. Djukanovic that he should be wary of hiring the Chinese company, telling him that Poland had recently canceled its own highway contract with another Chinese firm and was suing it over shoddy work.

A i sliku su mu odabrali zvek.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,575
    Thanks Thanks Received 
    4,857
    Thanked in
    2,502 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    A ove što smo primili 91 i 92 ne računaš?
    Isto jedno 50.000 od kojih se samo 15.000 vratilo (kućama ili neđe drugo).

Poslato sa škatulice
    Mislim da je većina izbjeglica iz 91 i 92 bila porijeklom iz Crne Gore, gdje su nekada očevi pošli na neke fakultete i tamo ostali.
    Makar je to bila situacija sa većinom Sarajlija koji su došli a koje sam upoznao. Da budem brutalan, ko bi inače bježao u Podgoricu pored Beograda npr, izuzev ako ovdje nije imao neki familijarni back up.

Takođe, razlika je u tome što si 91. i 92. primao na neki način svoje. A 99. albanske izbjeglice nisu bile baš svoji.
    Bilo je velikoga nezadovoljstva zbog primanja albanskih izbjeglica, čak je bilo i povike da se opasno mijenja demografska struktura jer se nije očekivalo da će se baš brzo doma vratiti, takva bila ranija iskustva...

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,610
    Thanked in
    2,718 Posts

Ne bih se baš složio.
    Bar i Sutomore kao dio Bara primilo su dosta ljudi iz HRV primorja koji bukvalno do tada nisu imali veze sa CG.

Razlog što su došli u CG? Pa more

Poslato sa škatulice
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    7,575
    Thanks Thanks Received 
    4,857
    Thanked in
    2,502 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    A što se čini od zapadnih medija, pate za Đukanovićem opasno

https://www.nytimes.com/2021/08/14/w...sultPosition=1

Over his long career, Mr. Djukanovic has thrived by playing off rival powers, aligning first with Serbia under Slobodan Milosevic, and then with wealthy investors from Russia, including tycoons close to the Kremlin. Later, he turned to the United States, which overlooked his past in order to get Montenegro to join NATO, while also reaching out to China, which offered loans that neither American nor European banks thought wise.

Having switched his own allegiances so many times, Mr. Djukanovic inspires little trust in Montenegro, especially since his own government enveloped the highway project in a thick cloud of secrecy. “It sometimes seems as if they are building a rocket base, not a road,” said Dejan Milovac of MANS, a Montenegrin research group focused on anticorruption work and a longtime critic of the highway.

A 2014 loan agreement with Exim Bank of China, a state lender, has been made public — and it revealed that China could seize property in the event of default as it did in Sri Lanka, where it grabbed the main port after the country fell behind on a Chinese loan. But nearly all other documents relating to the Montenegrin highway have been classified as secret.

When Mr. Djukanovic first floated the idea, several foreign companies, including Bechtel, the American engineering and construction giant, expressed an interest. Bechtel proposed a more modest and less costly project but lost out to a more expansive and far more expensive proposal from China Road and Bridge Corporation.

Robert Gelbard, the Clinton administration’s Balkans envoy, recalled advising Mr. Djukanovic that he should be wary of hiring the Chinese company, telling him that Poland had recently canceled its own highway contract with another Chinese firm and was suing it over shoddy work.

A i sliku su mu odabrali zvek.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
    Bojim se da su malo NYT fulali materijalno. Bechtel nije dao skromniji i jeftini projekat i ponudu i mi prihvatili grandiozni kineski.
    Upućeni vele da su ponude dostavljane na osnovu projekta koji je izradila Crna Gora i da je Bechtel bio skuplji nekih 200 mln.
    Čuo sam ovo od čovjeka koji se tehnički bavio ponudama. Ako on laže, a nije neko neozbiljan, onda i ja lažem.
    Bojim se da je ovo malo površno i da se koristi u jednom antikineskom kontekstu koji postoji kod zapadnjaka.
    Pri čemu oni naravno ne razvaljuju sopstvene kombinacije sa Kinezima, nego nađu tuđu muricu poput nas da lupaju gloginje.

Thanks Thanks Given 
    7,575
    Thanks Thanks Received 
    4,857
    Thanked in
    2,502 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Ne bih se baš složio.
    Bar i Sutomore kao dio Bara primilo su dosta ljudi iz HRV primorja koji bukvalno do tada nisu imali veze sa CG.

Razlog što su došli u CG? Pa more

Poslato sa škatulice
    Moguće. Ja ti pričam za Podgoricu. Mada, imaj u vidu koliko je među tim izbjeglicama bilo vojnih lica iz garnizona širom Dalmacije koje je tu silom prilika preselila pokojna JNA. Još dodaj porodice...
    Ponovo se ne radi baš o klasičnim izbjeglicama, prije o nekom vojnom povlačenju, prekomandi silom prilika...

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

https://www.antenam.net/drustvo/2107...etanje-ropstva

I dalje DPS mediji sistematski pumpaju tenzije u narodu, sve objavljujući ratoborna saopštenja anonimnih "grupa građana".

Kakav je to patriotizam, kad nisu na vlasti onda treba svu Crnu Goru zapaliti.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Mozemo i da se okrenemo buducnosti i da ne razglabamo o proslosti.
    A u sadasnjostini bliskoj buducnosti imamo gradonacelnika Niksica npr mladog covjeka zadojenog istorijskim revizionizmom i odusevljenim Drazom i njegovom (para)vojskom. Koji to ne skriva ni u tv nastupuma i u odijevanju.
    I naravno, to ne smeta njegovim partnerima iz tzv gradjanskih partija URA i DCG, a recimo u Njemackoj koja se suocila sa svojim demonima Kovacevic bi mozda mogao biti taksista, a ako je previse vidljiv u ispoljavanju svojih uvjerenja bio bi zatvorenik.
    I onda se abimo kad kaze “uostalom u Srebenici nije bilo genocida” parafrazirajuci Katona i njegovu “uostalom Kartaginu treba razoriti”.
    I naravno, vulvice iz gradjanskih partija na sve to cute iz politickig oportunizma sto je eufemizam za kombinaciju kukavicluka i guzicluka.
    A na takav razvoj dogadjaja DPS-u se ceramide na kucu smiju od srece sto bi rekli Staropodgoricani.
    Eto njima sacuvanog birackog tijela a da muricom ne mrdnu oko toga.
    Dobro mrdnu malcice pristicima po tastaturi za objave na drustvenim mrezama. Ostalo odrade politicki protivnici.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Mislis ovo
    https://www.vijesti.me/vijesti/polit...a-skupu-komita
    Komitska ideologija kroz pare koje veljovic hoce da sacuva

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Nema edita, vidim da si to prstice uposlio, a jos nedelja

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

https://www.portalanalitika.me/clana...-se-na-cetinju

I još neodgovornog huškanja, ovaj put potpisanog od strane predsjednikovog savjetnika.

Pa neka DPS opet tuži ove koji kažu da su oni iza okupljanja na Cetinju.

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Ada ja sam postao DF od momenta kad sam ga podsjetio da su mu DPS i najveći izdajnik opozicije ikad, Medojević, donijeli Ustav u koji se kune.

12. The Following User Says Thank You to Babbo Natale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Quote Originally Posted by Babbo Natale View Post
    Ada ja sam postao DF od momenta kad sam ga podsjetio da su mu DPS i najveći izdajnik opozicije ikad, Medojević, donijeli Ustav u koji se kune.
    ti si posle ođe uredno branio DF i pisao kako su ih zajebali jer nisu dobili ništa. bukvalno ti je bilo žao Meda i družine. eto ti ih postovi, možemo da ih vadimo. prije izbora najveći fan URE. Ustav je Crne Gore, ako ti se ne sviđa javi tvojim drugovima Mandi i ekipe da ga promijene. nisam vam ja kriv što vas je Manda učio da ne pravite razliku između Crne Gore i DPSa

Sent from my M2101K9AG using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ti si posle ođe uredno branio DF i pisao kako su ih zajebali jer nisu dobili ništa. bukvalno ti je bilo žao Meda i družine. eto ti ih postovi, možemo da ih vadimo. prije izbora najveći fan URE. Ustav je Crne Gore, ako ti se ne sviđa javi tvojim drugovima Mandi i ekipe da ga promijene. nisam vam ja kriv što vas je Manda učio da ne pravite razliku između Crne Gore i DPSa

Nema potrebe da ja branim DF od bilo koga. Odbraniće se oni sami. Samo, bitna razlika između mene i tebe je to što bi ti sjutra potpisao da se DPSDP vrati na vlast ako bi to značio kraj DFa

Thanks Thanks Given 
    27,324
    Thanks Thanks Received 
    8,662
    Thanked in
    4,284 Posts

Eto tako

Sent from my KB2003 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    325
    Thanks Thanks Received 
    307
    Thanked in
    135 Posts

"Odbrana" drzave od strane DPS i pulena neodoljivo podsjeca na "odbranu" Njemacke od strane NSDAP. Dovoljno je baciti spicu i izmanipulisati masu, rulja ce odraditi svoj dio...

Svakako da im nije stran ovakav narativ jer su isti oni pozivali u rat za mir i "odbranu" CG i YU od doskorasnje brace. Posvadjali bi dva oka u glavi zarad licnog interesa.

Mnogi forumasi izvode zakljucke na osnovu pogresnih pretpostavki da je CG ugrozena. Oduvijek je tokom istorije CG bila primamljiva svjetskim i regionalnim silama, ali vjerovatno je taj nivo ugrozenosti sada na najnizem nivou.

Igra na kartu ugrozenosti je jedino sto je bivsoj vlasti preostalo. Toliki je ocaj u DPS da se objavljuju ocigledne montaze u pokusaju diskreditacije jedne od partija vlasti. Ludilo je toliko da i pored objavljivanja originala snimka oni nastavljaju po svom.

"Patriotizam je poslednje utociste hulja", a djelovanje DPS-a je praktican primjer.

Sent from my SM-A515F using Tapatalk
    "The best argument against Democracy is a five-minute conversation with the average voter."

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Nema potrebe da ja branim DF od bilo koga. Odbraniće se oni sami. Samo, bitna razlika između mene i tebe je to što bi ti sjutra potpisao da se DPSDP vrati na vlast ako bi to značio kraj DFa
    pa evo bi DPS na vlast do avgusta pa je to odgovaralo DFu. bjehu braća, sve su radili da bi zavadili narod. kraj DFa će biti onog momenta kad zajedno sa DPSom budu u opoziciji i kad ne bude nekoga da zajedno sa njima pali ovaj narod

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

pa evo bi DPS na vlast do avgusta pa je to odgovaralo DFu. bjehu braća, sve su radili da bi zavadili narod. kraj DFa će biti onog momenta kad zajedno sa DPSom budu u opoziciji i kad ne bude nekoga da zajedno sa njima pali ovaj narod

Pušti ti tu priču.

Činjenica je da bi ti, a i još dostina ljudi, radije vratili one za koje pouzdano znamo da su opljačkali državu i oštetili ovaj narod za milijarde eura i vijek vjekova, nego pružili šansu nekom sa čijom se politikom možda ne slažete, a nije vam ukrao ništa.

Ja ti za to nikad neću reć da si patriota niti da si u pravu. I nemoj molim te samo da mi sad pričaš one utopije kako bi ti vlast bez DFa i DPSa ili neku tehničku Vladu kojoj će DPSDP da da manjinsku podršku i slično. Ljepše ti je da mene optužuješ da sam DF četnik.

U CG je situacija prilično jasna. Vlast se pravi ili sa DPSom ili DFom. Sviđalo se nekom ili ne, DFu, kakav god da je, ruke nisu uprljane ni 10% kao DPSu. Ako smo htjeli promjenu (a jesmo) jasno je da nije mogla doći drugačije do ovako. Šta će biti ne znamo, ali evo... živi se i Crna Gora nije niđe odnešena, kao ni manastiri i crkve, dok za gomilu para u proteklih 30 godina, a naročito ovo zadnjih godinu, to ne bih baš mogao da tvrdim...

19. The Following User Says Thank You to Babbo Natale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    960
    Thanked in
    553 Posts

@Babbo Natale Nema davanja šanse DF-u , krali bi i pljačkali ništa manje od DPS-a , to je bar jasno.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

21. The Following User Says Thank You to Isak For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Quote Originally Posted by Isak View Post
    @Babbo Natale Nema davanja šanse DF-u , krali bi i pljačkali ništa manje od DPS-a , to je bar jasno.

Ja ne znam kako vi ne kapirate.
    Svako ko je dao glas URA ili Demokratama znao je da će praviti vlast sa DFom.
    Ko to nije znao politički je nepismen ili glup.
    Znalo se da će to biti koalicija u slučaju pobjede. Samo je bilo potrebno da URA i Demokrate budu jače, a ne da DF ima 33%.
    Crkveni problem je uradio svoje i to je to.
    Tako da je DFu šansa data. I sve su prilike da su je uprskali. Nisu mogli da se uzdrže jedan je*eni dan.
    Ali to ne znači da neće biti u vlasti opet.
    Hoće sigurno.
    Samo ne sa 33%...

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

vlada samo neka radi, da pušte pojedine tamo možda bi i više uradili. ministri su sem Radulovića i Mitrovića dobri. oni ama baš nikakve veze nemaju sa onim zastiđem od ekipe koja vedri i oblači u parlamentu

što ti znaš što ja oću? DF bi prodao Crnu Goru za 5min. samo da im se može. isti su kao DPS. svađali su narod, dijelili ga. Manda i Pipun su četništvo propagirali i učili glasače da mrze Crne Goru i Crnogorce. DPS ih za to optužio nije nikad. za vrijeme DPSa je Slaven Radunović došao do toga da ima jahtu, par stanova i poslovnih prostora. Bato, tvoj budući kandidat na predsjedničkim izborima, muze državu kako za vrijeme DPSa tako i sad. ne viđeh da imaš problem sa tim. ah, da Bato je tvoj pa mu se sve oprašta. ćutiš na pljuvanje CG od strane SNS preko DFa. kandidata iz DFa koji su se napunili za vrijeme DPSa ima kolko oćeš

trenutno ne može Vlada bez DFa. za 3 ili 5 godina će možda moći. možda se desi i to čudo. kad bude većina bez DPSa i DFa tada će CG krenuti nekim boljim putem

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    960
    Thanked in
    553 Posts

@Babbo Natale Ja sam prokomentarisao tvoju tvrdnju da im treba dati šansu. I ništa više. I to je sve.

Ja ti kažem da im ne treba dati šansu , jer bi krali i lopinjali ništa manje nego DPS.

25. The Following User Says Thank You to Isak For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

vlada samo neka radi, da pušte pojedine tamo možda bi i više uradili. ministri su sem Radulovića i Mitrovića dobri. oni ama baš nikakve veze nemaju sa onim zastiđem od ekipe koja vedri i oblači u parlamentu

što ti znaš što ja oću? DF bi prodao Crnu Goru za 5min. samo da im se može. isti su kao DPS. svađali su narod, dijelili ga. Manda i Pipun su četništvo propagirali i učili glasače da mrze Crne Goru i Crnogorce. DPS ih za to optužio nije nikad. za vrijeme DPSa je Slaven Radunović došao do toga da ima jahtu, par stanova i poslovnih prostora. Bato, tvoj budući kandidat na predsjedničkim izborima, muze državu kako za vrijeme DPSa tako i sad. ne viđeh da imaš problem sa tim. ah, da Bato je tvoj pa mu se sve oprašta. ćutiš na pljuvanje CG od strane SNS preko DFa. kandidata iz DFa koji su se napunili za vrijeme DPSa ima kolko oćeš

trenutno ne može Vlada bez DFa. za 3 ili 5 godina će možda moći. možda se desi i to čudo. kad bude većina bez DPSa i DFa tada će CG krenuti nekim boljim putem

Pa šta je po tebi rješenje?
    Bolje da vlada DPS nego DF jer bi DF "prodao državu za 5 minuta" a DPS je prodao bukvalno sve što je mogao za ovih 30 godina hahahahahah

Sad već mislim da troluješ inače teško da ću više ikad s tobom u polemiku uć. Doduše meni je skroz legitimno bit za DPSDP, samo mi je licemjerno da neko ko to podržava priča o promjenama i kritikuje bilo koga...

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Pa šta je po tebi rješenje?
    Bolje da vlada DPS nego DF jer bi DF "prodao državu za 5 minuta" a DPS je prodao bukvalno sve što je mogao za ovih 30 godina hahahahahah

Sad već mislim da troluješ inače teško da ću više ikad s tobom u polemiku uć. Doduše meni je skroz legitimno bit za DPSDP, samo mi je licemjerno da neko ko to podržava priča o promjenama i kritikuje bilo koga...
    rješenje je puštiti vladu da radi. što DF ne radi. glasali su za nju, dat šansu ministrima dvije godine recimo. u tom periodu ćute i svoj posao. ako ne bude ni 1% neka je oburdaju pa na izbore. ako dobiju najviše glasova, neka prave novu vladu sa svojim premijerom i neka im je srećno

tačno DPS je prodao sve, to sam ođe pisao. ovi bi ono što je ostalo, jer su takvi. isti kao DPS

ali vidiš ja mogu to napisat za DPS. ti i dalje ćutiš kad se spomenu Bato i Slaven

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

Quote Originally Posted by Isak View Post
    @Babbo Natale Ja sam prokomentarisao tvoju tvrdnju da im treba dati šansu. I ništa više. I to je sve.

Ja ti kažem da im ne treba dati šansu , jer bi krali i lopinjali ništa manje nego DPS.

Njima je šansa već data. Ne znam kako drugačije tumačiš 33% na posljednjim izborima.
    Svaku sljedeću vlast je bukvalno nemoguće formirati bez njih ili DPSa. Tako da će se DF gledati u vlasti još makar jedan ciklus. Alternativa je DPSDP i ekipica.
    Fora je samo da do idućih izbora Demokrate i URA ojačaju do te mjere da DF ne može da uslovljava kao sad kad je bukvalno dominantna figura vlasti.
    Na ljudima je oće li glasati to ili se vraćamo na staro, a onda motaj kablove.

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    476
    Thanked in
    184 Posts

rješenje je puštiti vladu da radi. što DF ne radi. glasali su za nju, dat šansu ministrima dvije godine recimo. u tom periodu ćute i svoj posao. ako ne bude ni 1% neka je oburdaju pa na izbore. ako dobiju najviše glasova, neka prave novu vladu sa svojim premijerom i neka im je srećno

tačno DPS je prodao sve, to sam ođe pisao. ovi bi ono što je ostalo, jer su takvi. isti kao DPS

ali vidiš ja mogu to napisat za DPS. ti i dalje ćutiš kad se spomenu Bato i Slaven

Za mene su Bato, Slaven, Pipun i ostali totalno irelevantni likovi. Ono, mogu da napišem za njih što ti je god volja, ali nešto ne osjećam potrebu. Što Carević radi svi vidimo, da je države davno bi krivično odgovarao. Za Slavena ne razumijem baš najbolje što ti je skrivio, pa mi pojasni neđe ako ugrabiš.

Što se tiće tvoje hrabrosti da pričaš o DPSu sad... čestitam ti, bolje i sad no da si ćutao vječno.

Page 654 of 1249 FirstFirst ... 1545546046446506516526536546556566576586647047541154 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)